-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
Μαλιστα, εγινε και μπραβεττα τωρα. Το μονο καλο που θα εφερνε το ανυπαρκτο ενδεχομενο πωλησης της ΑΡ θα ηταν οτι θα μετακομιζες την γκρινια για την φιατ και την καταστροφολογια στο βαγκελης φορουμ
Βravetta θα γίνει σε δύο χρόνια από σήμερα...όταν το ίδιο μηχανικό layout θα το δεις στο Bravo III.
To αυτοκίνητο το έχω υποστηρίξει (και εξακολουθώ να το υποστηρίζω) πολύ πριν καν φανταστείς πώς θα είναι όταν παρουσιαστεί.Τώρα για το πού θα καταλήξει η AR......αφ'ης στιγμής έχασα την ελπίδα, δεν μου καίγεται καρφί.
-
Μη τα πληγώνεις έτσι τα παιδιά βρε άκαρδε Alba
-
Εγώ πάντως με αυτά που διαβάζω όχι μόνο εδώ αλλά γενικότερα στο δίκτυο, αν ήθελα τώρα να αγοράσω κάποιο μοντέλο άλφα θα το σκεφτόμουνα πάρα πολύ σοβαρά και μάλλον δεν θα το έκανα.
Φανταστείτε απαξίωση που θα έχουν τα υπάρχοντα μοντέλα αν τελικά πουληθεί στο VAG ή κλείσει! Πως αλήθεια θα νιώθει κάποιος που έσπευσε να πάρει την giullieta που περίμενε υπομονετικά εώς και μαζοχιστικά και ενώ υπάρχει πληθώρα αξιόλογων μοντέλων αυτός κρατούσε την γερασμένη 147 περιμένοντας τον αντικαταστάτη της, να μάθει ξαφνικά ότι η άλφα όπως την ήξερε τελείωσε και το καινούριο μοντέλο του αποκτάει την αξία των rover. Ούτε ανταλλακτικά μπορεί να μην βρίσκει σε 4-5 χρόνια.
-
Δρομέα....θα έλεγα ότι μάλλον υπερβάλεις
-
Δεν νομίζω ότι υπερβάλω, να πάρω δηλαδή τώρα μια άλφα με ιταλική (fiat) τεχνολογία και ξαφνικά η άλφα να αλλάξει τελείως κατεύθυνση και νά έχει tsi, dsg κλπ. πες μου τι αξία θα είχε μετά από 5 χρόνια η άλφα της φίατ; τι υποστήριξη θα συνέχιζε να είχε η αλφίατ όταν η άλφα θα άνηκε ήδη στο βαγκ, μέχρι πότε θα ήταν διαθέσιμα αναλώσιμα και ακόμα ακόμα σε ποιο συνεργείο θα την πήγαινες; στα εξουσιοδοτημένα του βαγκ; αφού έχουν συνηθίσει να δουλεύουν σε άλλη τεχνολογία.
-
Ούτε οι ιδιοί οι Ιταλοί δεν την πάνε για αυτό κυκλοφωρούνε πολλά Audi και προσκυνάνε την Ferrari εγω πιστευώ η Alfa αν θα παεί στο Vag θα την αγοράσουνε πολλοί Ιταλοί ασε που θα γεμίσει και Alfa εδω στήν Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Δεν νομίζω ότι υπερβάλω, να πάρω δηλαδή τώρα μια άλφα με ιταλική (fiat) τεχνολογία και ξαφνικά η άλφα να αλλάξει τελείως κατεύθυνση και νά έχει tsi, dsg κλπ. πες μου τι αξία θα είχε μετά από 5 χρόνια η άλφα της φίατ; τι υποστήριξη θα συνέχιζε να είχε η αλφίατ όταν η άλφα θα άνηκε ήδη στο βαγκ, μέχρι πότε θα ήταν διαθέσιμα αναλώσιμα και ακόμα ακόμα σε ποιο συνεργείο θα την πήγαινες; στα εξουσιοδοτημένα του βαγκ; αφού έχουν συνηθίσει να δουλεύουν σε άλλη τεχνολογία.Σε μια πενταετία το αυτοκίνητο θα έχει την ίδια ακριβώς 'αξία'.... είτε ως μοντέλο θυγατρικής της FGA, είτε του VAG.
Συμφωνίες ανάμεσα στα δύο μέρη θα κάλυπταν άνετα και τα της τεχνικής υποστήριξης και τα της κάλυψης του με ανταλλακτικά.Η Seat συνέχιζε να παράγει στη zona Franca και να μοσχοπουλά το Panda/Marbella μέχρι το 1998 (δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά την ένταξή της στην τροχιά του VAG),χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Ξεκολλήστε το μυαλό σας από τον εφιάλτη μιας ενδεχόμενης αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος.Η Giulietta (ή και η MiTo)ούτε είναι παράγοντες που θα επηρέαζαν αρνητικά μια πώληση,ούτε θα αντιμετώπιζαν προβλήματα ως προς την διάθεσή τους και την τεχνική τους υποστήριξη.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Δεν νομίζω ότι υπερβάλω, να πάρω δηλαδή τώρα μια άλφα με ιταλική (fiat) τεχνολογία και ξαφνικά η άλφα να αλλάξει τελείως κατεύθυνση και νά έχει tsi, dsg κλπ. πες μου τι αξία θα είχε μετά από 5 χρόνια η άλφα της φίατ; τι υποστήριξη θα συνέχιζε να είχε η αλφίατ όταν η άλφα θα άνηκε ήδη στο βαγκ, μέχρι πότε θα ήταν διαθέσιμα αναλώσιμα και ακόμα ακόμα σε ποιο συνεργείο θα την πήγαινες; στα εξουσιοδοτημένα του βαγκ; αφού έχουν συνηθίσει να δουλεύουν σε άλλη τεχνολογία.
Σε μια πενταετία το αυτοκίνητο θα έχει την ίδια ακριβώς 'αξία'.... είτε ως μοντέλο θυγατρικής της FGA, είτε του VAG.
Συμφωνίες ανάμεσα στα δύο μέρη θα κάλυπταν άνετα και τα της τεχνικής υποστήριξης και τα της κάλυψης του με ανταλλακτικά.Η Seat συνέχιζε να παράγει στη zona Franca και να μοσχοπουλά το Panda/Marbella μέχρι το 1998 (δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά την ένταξή της στην τροχιά του VAG),χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Ξεκολλήστε το μυαλό σας από τον εφιάλτη μιας ενδεχόμενης αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος.Η Giulietta (ή και η MiTo)ούτε είναι παράγοντες που θα επηρέαζαν αρνητικά μια πώληση,ούτε θα αντιμετώπιζαν προβλήματα ως προς την διάθεσή τους και την τεχνική τους υποστήριξη.
Προφανώς και αυτά που αναφέρει ο Alba είναι σωστά,
υπάρχει όμως και η παράμετρος που λέει:
το ευρύ κοινό που δεν είναι ειδήμονες και ούτε ασχολούνται με λεπτομέρειες, επηρεάζεται αρνητικά σε κάποιο βαθμό απο την λανθάνουσα φημολογία και αυτό έχει αντίκτυπο στις πωλήσεις. Απο όσο γνωρίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, κάτι ανάλογο στην περίπτωση της Volvo τα τελευταία χρόνια επηρέασε αρνητικά τόσο το κοινό και τις πωλήσεις όσο και την λειτουργία της εταιρείας με καθυστερήσεις και ότι αυτό συναπάγεται. Είναι δηλαδή φαύλος κύκλος που επηρεάζει τον αδύναμο τις ιστορίας (A.R - Fiat) και ευνοεί τον δυνατό (VAG) γιατί τον οδηγεί σε περαιτέρω εξασθένηση πωλήσεων, παλινωδίες στρατηγικής και τελικά καταλήγει σε μια αργή μεν αλλά χρόνια απαξίωση του αδύναμου πράγμα που είναι βούτηρο στο ψωμί του δυνατού. Νομίζω ότι και η Ford αναγκάστηκε να πουλήσει την Volvo με τίμημα πολύ χαμηλότερο απο αυτό που την αγόρασε.
Θυμάται κανείς πόσο αγοράστηκε η A.R απο την Fiat? Ξέρουμε/έχουν διαρεύσει, τι ποσά παίζουν στην περίπτωση A.R - VAG -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η τελευταία πρόταση-wishfull thinking πολλών είναι όλα τα λεφτά.
Και, φυσικά, δείχνει ότι η αναγέννηση των Λαζάρων της Άμπαρθ μόνο τυχαία δεν ήταν, αλλά μέρος ίσως ενός μακροπρόθεσμου μαρκετινίστικου σχεδίου. Ανασταίνουμε μετά από χρόνια το λείψανο, του φτιάχνουμε μια γκάμα, το πλασσάρουμε στην αγορά με τους όρους που θέλουμε/μπορούμε, και άμα συνεχιστεί το απροχώρητο στην Άλφα, είτε την κλείνουμε, είτε την δίνουμε σε κανέναν (κατά προτίμηση σε άσχετο μανδαρίνο) και μένουμε με τον νέο.Μπορεί να είναι και έτσι, ας δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι κατέχουν την επιστήμη του μάρκετινγκ, δεν με χαλάει, αρκεί το προϊόν να με πείθει...
Κανένας Οιδίπους οπαδός αλφίστι δεν θα πάει με τον κινέζο τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα/μεσοπρόθεσμα, σε 50 χρόνια δεν ξέρουμε. Όλοι θα έχουν για εικόνισμα τις παλιές Άλφα (εννοείται αποκυρρήσοντας μετά βδελυγμίας τις νέες ), αλλά στην προσευχή τους θα λένε πλέον οι περισσότεροι : Άμπαρθ ο θεός, Άμπαρθ ισχυρός, Άμπαρθ αθάνατος ελέηcον ημάς. Μπορεί και να γυρίσουν πίσω στο μαντρί και κάποιοι που ενδιάμεσα αλλαξοπίστησαν, σου λέει θα βγάλουμε κι' από εκεί, η Άλφα τα τελευταία χρόνια από τις σχεδόν 240.000 πωλήσεις που έπιασε πρόσκαιρα, περισσότερους έχασε παρά διατήρησε.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι αλφίστες είδαν από την αρχή με στραβό μάτι την Άμπαρθ, διότι έβλεπαν ότι έχαναν τρόπο τινά την αποκλειστικότητα στο ρόλο του προσιτού σπορ εντός του ομίλου. Tώρα όμως τα πράγματα ίσως πάρουν άλλη τροπή.Δεν θεωρώ τον εαυτό μου βέρο Αλφίστα και δεν είδα με καθόλου στραβό μάτι την Αμπαρθ...Από τα 35 Αυτοκίνητα που έχω αλλάξει ως τώρα, τα 25 είναι Ιταλικά και απο τα 25 τα 3 είναι Αλφα Ρομέο και τα 2 Λάντσια...τα υπόλοιπα 20 είναι Φίατ...
Ναι!!! Fiat 124 sport, 124 sport spider, Ritmo Abarth και πολλά απο τα κοινά: 500, 600, 126, Panda 650cc,127,128,132, Uno mk1, Uno mk2, Punto mk1, Punto mk2, Bravo 1,2, Panda 100 κλπ κλπ κλπ
Την καρδιά μου αν εξαιρέσουμε 124 σπορ και σπαιντερ και Ριτμο 130, στις εποχές τους, την είχε κλέψει η 147...
Κάποτε έλεγα ότι για να σκεφτώ να πάρω Γερμανικό αυτοκίνητο, θα πρέπει να γίνω 50...Τώρα είμαι 50 και λέω ότι θα το παρατείνω για 20 χρονάκια ακόμα (Πρώτα ο Θεός)...
Εκτός αν χάσουν τον προσανατολισμό τους, οπότε θα προσανατολιστώ πρός Γαλλία μεριά, που η οσμή τους μου είναι ευχάριστη -
Ο χρήστης PNT έγραψε:
Θυμάται κανείς πόσο αγοράστηκε η A.R απο την Fiat?
Στον αμιγώς οικονομικό τομέα,η προσφορά που έγινε από την Fiat στον Romano Prοdi και απεδέχθη η κυβέρνηση Craxi ήταν συνολικού ύψους 1,05 τρισεκατομυρίων λιρετών,πληρωτέων σε 5 άτοκες δόσεις.....η πρώτη από τις οποίες έληγε το 1993.Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.... η Fiat δεν κατέβαλε τελικά περισσότερα από 300 με 400 δισεκατομύρια λιρέτες (στην τρέχουσα πραγματικότητα η προσφορά της Fiat αντιστοιχούσε σε 450 εκατομύρια ευρώ....από τα οποία κατέβαλε τελικά λιγότερα από 180...αποκτώντας το brand,την έδρα του,την τεχνολογία και τις πατέντες του,το τμήμα R&D,το κέντρο σχεδιασμού,τις εγκαταστάσεις σε Portello και Arese,τα εργοστάσια σε Arese και Pomigliano d'Arco,την πίστα δοκιμών στο Balocco κλπ).
Ξέρουμε/έχουν διαρεύσει, τι ποσά παίζουν στην περίπτωση A.R - VAG
Λίγο πάνω απο 1 δισεκατομύριο ευρώ για το brand και τις εγκαταστάσεις του μουσείου και ιστορικού αρχείου στο Arese.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Θυμάται κανείς πόσο αγοράστηκε η A.R απο την Fiat?
Στον αμιγώς οικονομικό τομέα,η προσφορά που έγινε από την Fiat στον Romano Prοdi και απεδέχθη η κυβέρνηση Craxi ήταν συνολικού ύψους 1,05 τρισεκατομυρίων λιρετών,πληρωτέων σε 5 άτοκες δόσεις.....η πρώτη από τις οποίες έληγε το 1993.Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.... η Fiat δεν κατέβαλε τελικά περισσότερα από 300 με 400 δισεκατομύρια λιρέτες (στην τρέχουσα πραγματικότητα η προσφορά της Fiat αντιστοιχούσε σε 450 εκατομύρια ευρώ....από τα οποία κατέβαλε τελικά λιγότερα από 180...αποκτώντας το brand,την έδρα του,την τεχνολογία και τις πατέντες του,το τμήμα R&D,το κέντρο σχεδιασμού,τις εγκαταστάσεις σε Portello και Arese,τα εργοστάσια σε Arese και Pomigliano d'Arco,την πίστα δοκιμών στο Balocco κλπ).
Ξέρουμε/έχουν διαρεύσει, τι ποσά παίζουν στην περίπτωση A.R - VAG
Λίγο πάνω απο 1 δισεκατομύριο ευρώ για το brand και τις εγκαταστάσεις του μουσείου και ιστορικού αρχείου στο Arese.
Ευχαριστώ & υποβάλλω τα σέβη μου για τις γνώσεις σας Siniore Alba Parretti
Έχετε κάνει διδακτορική διατριβή στα θέματα της Alfa Romeo ?
Εις το εξής θα σας απευθύνομαι ως Dr. Alba Parietti
ή μάλλον καλύτερα Dotore ή Professore Alba Parietti και ζητώ συγνώμη για τυχόν ανορθογραφίες αλλά τα ιταλικά δεν είναι το forte μου -
Ο χρήστης PNT έγραψε:
Με κάθε καλή διάθεση,αλλά για ν' αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι:Κυρία είναι αγαπητέ μου PNT.
Uploaded with ImageShack.us
-
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Με κάθε καλή διάθεση,αλλά για ν' αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι:Κυρία είναι αγαπητέ μου PNT.
Uploaded with ImageShack.us
Αγαπητέ/ή (δεν την ξαναπατάω... ) ευχαριστώ που με διόρθωσες,
υποβάλλω εις διπλούν τα σέβη μου στην Siniorina-Professorisa -
το alfisti.gr το εκλεισαν?
-
Ο χρήστης vagelis25 έγραψε:
το alfisti.gr το εκλεισαν?εχουν καποιο προβλημα με τον σερβερ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
το alfisti.gr το εκλεισαν?
Μάλλον μετακομίζουν.....κατά VAG μεριά .
-
http://pic.phyrefile.com/a/al/alasondro ... 217662.jpg
-
Σεμνα!!![mod]
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/873747/
Αν την έδινε 20.000€ τώρα θα ήμασταν στο ΚΕΠ Ραφήνας για τη μεταβίβαση!!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/873747/Αν την έδινε 20.000€ τώρα θα ήμασταν στο ΚΕΠ Ραφήνας για τη μεταβίβαση!!
Γιατί δεν του το προτείνεις?
Μπορεί να στο δώσει.
ΑLFA ROMEO FORUM