-
φαινεται το ονομα σου Κωστα...
-
Και μετάφραση στα Ελληνικά...
Πρώτα το δικό μου ερώτημα:
Αγαπητοί Κύριοι,
Εξετάζω την αγορά μιας Alfa GT και είμαι ως τώρα αναποφάσιστος. Δεν είμαι σίγουρος καν αν πρέπει να αγοράσω το αυτοκίνητο αυτό (και πρέπει να πω ότι είμαι βαθιά ερωτευμένος με το σχήμα του) και ποια έκδοση θα έπρεπε να επιλέξω.
Παρακαλώ επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι με προβληματίζει: η GT έχει δεχθεί τα πυρά του Τύπου επειδή η οδική της συμπεριφορά δεν θεωρείται τόσο ρυθμίσιμη και ευέλικτη όσο της αδελφής της, της 156. Δεν θα ήθελα φυσικά ποτέ να οδηγώ κάτι τόσο βαρετό όσο ένα VW Golf. Αν είναι να αγοράσω την GT, θα πρέπει να ξέρω ακριβώς τι να κάνω για να μεταμορφώσω τη συμπεριφορά της σ'αυτήν της 156.
Εδώ βρίσκεται το πρώτο μου ερώτημα: είναι αυτό δυνατόν;
Υπάρχει τρόπος να επαναρρυθμίσω την ανάρτηση για να κάνω τη GT να συμπεριφέρεται όπως μια 156 με τον ίδιο κυβισμό κινητήρα; Αν ναι, πώς; Τι ρυθμίσεις και εξαρτήματα πρέπει να αλλαχθούν; Υπάρχουν εμπόδια (π.χ. τοποθέτηση top mounts κλπ) που θα με απέτρεπαν από την πλήρη επαναρρύθμιση της ανάρτησης ώστε να έρθει στα πρότυπα της 156;
Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν μπορούσατε να μου εξηγήσετε (όχι απαραίτητα με απλουστευμένους όρους, μηχανικός είμαι και μπορώ να βγάλω άκρη με μια ανάρτηση) τι έχει αλλάξει η Alfa μεταξύ της 156 και της GT και τι μπορώ εγώ να αλλάξω για να τη φέρω στα χαρακτηριστικά της 156.
Επί πλέον, έστω ότι αγοράζω μια GT. Ποια είναι η καλύτερη έκδοση που ΕΥΚΟΛΑ μπορεί να γίνει, από πλευράς οδικής συμπεριφοράς, μια δίπορτη 156 του ίδιου κυβισμού; Η 2.0 JTS ή η 3.2;
Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω πώς αντιδρά σε ανώμαλους και ολισθηρούς δρόμους το περιορισμένης ολίσθησης διαφορικό που τοποθετείτε. Το Focus RS μπορούσε να γίνει τρομακτικό με τις απότομες αλλαγές διεύθυνσης και δεν θα ήθελα το αυτοκίνητό μου να επιδεικνύει τέτοια αγχωτική συμπεριφορά. Βλέπετε, οι δρόμοι στους οποίους οδηγώ δεν έχουν καμμία σχέση με την ομαλή άσφαλτο μιας πίστας. Αντιθέτως, είναι γεμάτοι λακκούβες και βιαστικά, κακότεχνα ασφάλτινα (και, σε πολλές περιπτώσεις, τσιμεντένια) μπαλώματα.
Τυχαίνει να ζω στην Κρήτη. Αν έχετε ποτέ ταξιδέψει εδώ, είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε για τι δρόμους μιλώ.
Φαντάζομαι πως αυτά είναι τα ερωτήματά μου για τώρα. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας με όλες μου τις ερωτήσεις.
Αναμένω την απάντησή σας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
φαινεται το ονομα σου Κωστα...Fixed
-
Και η μεταφρασμένη απάντηση της Autodelta:
Καλημέρα Κωνσταντίνε
Δεν καταλαβαίνω πώς σου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η GT δεν στρίβει τόσο καλά όσο η 156. Η GT έχει πολύ πιο άκαμπτο αμάξωμα από την 156. Αν και η ρύθμιση της ανάρτησης προέρχεται βασικά από την 156/147, με μικρές αλλαγές στην απόσβεση, τα αυτοκίνητα κάτω απ'το καπώ είναι τα ίδια [και] η GT έχει το καλύτερο στήσιμο από αυτήν την οικογένεια.
Το ζήτημα δεν είναι πώς να κάνεις τις αλλαγές, γιατί αυτό είναι ξεκάθαρο, έχουμε όλες τις λύσεις, αυτό που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν προτιμάς τον 3.2 ή τον JTS. Έχουμε πακέτα στησίματος και για τις δυο εκδόσεις και σύντομα θα ετοιμάσουμε υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα JTS. Είμαι εξοικειωμένος με την Κρήτη, καθώς έχω προσωπικά στήσει αυτοκίνητα στα Χανιά για έναν αριθμό πελατών μας, ένας εκ των οποίων έχει βάλει μπλοκέ, οπότε γνωρίζω τους δρόμους σας. Αν έχεις άλλες ερωτήσεις, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου μέσω email ή τηλεφώνου.
Jano Djelalian
Αυτά λέει η Autodelta...
-
Ο χρήστης autodelta έγραψε:
και σύντομα θα ετοιμάσουμε υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα JTS.Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
και σύντομα θα ετοιμάσουμε υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα JTS.
Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε.
Nα συμπληρώσω ... και μπλοκέ
-
Η άποψη του EVO για την 147 GTA 3.7 της Autodelta...
Autodelta Alfa Romeo GTA 3.7
How much power can a front-wheel-drive car take? 328bhp, according to Autodelta's GTA 3.7. This does not compute. Was it Saab that once said 250bhp was the limit for a front-drive road car? That was a while ago though, so maybe science has moved on.
Yes, I know all those arguments about how front-wheel drive corrupts the steering and the purity of the driving experience. But to see if a front-wheel-drive car can function with 328bhp, if it is actually able to move in a purely forward direction should the road turn damp and not fling itself head-first into a hedge, would still be an interesting exercise. Pointless, of course (we know the answer, don't we?) but interesting.
Then you drive the Alfa 147 GTA as envisaged by Autodelta and you discover that the impossible is not. It works. Not only does it get its power down, it does so with rather more decorum than a Ford Focus RS.
Here we are on a sweeping switchback in Northumberland's Cheviot Hills. The road is damp, but right now also empty for a couple of miles ahead; ideal territory to put this Alfa to the test. Slow down, into second gear and plant your right foot to the floor. There is much amazement here: at the traction from the 225/40 R18 Michelin Pilot Sports, at the deluge of torque on instant tap and, most noticeably, the sound; it's a kind of old-911-plus-Alfa-rasp, crackling fizz over a beaty bass backdrop, howling heroically as the 7300rpm peak power speed approaches.
I'm being squashed back in my seat, the acceleration impressive not so much for its ferocity as for its unrelenting continuity. The V6 has been bored out to 101mm, as far as it can go without collapsing in a pile of aluminium pieces with all cylinders joined up, which makes it very oversquare (hence the revviness). It also makes it a 3.7-litre engine. Think about that: 3.7 litres, 328bhp, in a front-wheel drive hatchback. A first, I think.
On the Alfa hurtles, an Alfa 147 apparently quicker than an M3. Then I slow; still in sixth gear, quite long-striding at 25mph per 1000rpm, meaning I can squirt past a tractor at 50mph with just an ankle-flex. Torque like this is delicious, especially when delivered with such an instant throttle response (remapping and a larger, Ferrari-sourced throttle body help here).
But now there are bends, downhill bends. Uprated front brakes, using six-pot AP Racing Galfer callipers and 355mm diameter dimpled discs (not shown in the above pic), bite with race-car-like precision and insistence. Then I turn: the suspension is lower and stiffer, and there's more weight transfer at the back. Together they banish the slightly nose-heavy, disconnected feel we've criticised on the standard GTA. It's much pointier and more precise now, with a quick, linear steering response and some meaningful feedback.
But what happens if I unleash that torque in the turn? There's a brief lunge outwards, then the diff hauls the nose back in and holds it on course. What it does not do is to pull the nose so far in that you have to unwind the steering, as on a Focus RS. It just pulls the Alfa through the bend, getting the power down tidily enough to barely trigger the traction control.
Sounds good so far, yes? Here could be the ultimate in engaging modern Alfas, but there's a heavy price to pay. The ride, fidgety on smooth roads and endlessly ker-plunk on a concrete motorway, is almost comically bad on the lumpy surfaces that make up many of our ultimate driving roads. The suspension fidgets and thuds and jitters and checks as though the rear springs belong to an unladen Iveco minibus; your passengers will hate you.
You could tire of the low-rpm engine boom after a while, too, and the clutch-type slippy diff clanks and grates when turning tightly on a trailing throttle as if the driveshafts are about to give up.
The diff I can accept, because it otherwise works so well. The boom can be fixed with a different centre silencer, so you can keep the four tailpipes. But the suspension must be fixed for this to be a credible car, and Autodelta's Jano Djelalian, who built this machine to suit the tastes of a young and rich customer, is confident he can do it. The trick will be to do it without spoiling the balance and the sharpness.
How rich? Autodelta reckons on £39,234 to replicate this GTA (complete with wheels, bodykit and the bonnet with its giant dummy exit-vents), which defies normal logic. But such logic doesn't apply here. I'll give it five stars for the engine, four for the handling (the turning circle is atrocious), and one for the ride. For now, we'll settle for three. After all, it does redefine the possible.
Words/Pictures: John Simister
-
Video: Brabham-Alfa Romeo 1978, Zolder
http://media.putfile.com/Alfa-Romeo-Brabham-F1-1978 -
Αφιερωμένο στους Alfa-κηδες...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και η μεταφρασμένη απάντηση της Autodelta:Καλημέρα Κωνσταντίνε
Δεν καταλαβαίνω πώς σου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η GT δεν στρίβει τόσο καλά όσο η 156. Η GT έχει πολύ πιο άκαμπτο αμάξωμα από την 156. Αν και η ρύθμιση της ανάρτησης προέρχεται βασικά από την 156/147, με μικρές αλλαγές στην απόσβεση, τα αυτοκίνητα κάτω απ'το καπώ είναι τα ίδια [και] η GT έχει το καλύτερο στήσιμο από αυτήν την οικογένεια.
Το ζήτημα δεν είναι πώς να κάνεις τις αλλαγές, γιατί αυτό είναι ξεκάθαρο, έχουμε όλες τις λύσεις, αυτό που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν προτιμάς τον 3.2 ή τον JTS. Έχουμε πακέτα στησίματος και για τις δυο εκδόσεις και σύντομα θα ετοιμάσουμε υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα JTS. Είμαι εξοικειωμένος με την Κρήτη, καθώς έχω προσωπικά στήσει αυτοκίνητα στα Χανιά για έναν αριθμό πελατών μας, ένας εκ των οποίων έχει βάλει μπλοκέ, οπότε γνωρίζω τους δρόμους σας. Αν έχεις άλλες ερωτήσεις, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου μέσω email ή τηλεφώνου.
Jano Djelalian
Αυτά λέει η Autodelta...
Kαι δεν μπορώ κι εγώ παρά να συμφωνήσω με την Autodelta.
Ανέκαθεν αναρωτιόμουν [και σε αυτό το φόρουμ] πώς είναι δυνατόν η GT να έχει υποστεί τέτοια πολεμική, αφ ης στιγμής βασίζεται σε ένα αυτοκίνητο, την 156, που θεωρείται από τα καλύτερα προσθιοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αφιερωμένο στους Alfa-κηδες...http://img118.imageshack.us/img118/2292 ... all5mr.jpg
Πάλι καλά που υπάρχουν και τα παχνίδια
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Αφιερωμένο στους Alfa-κηδες...
http://img118.imageshack.us/img118/2292 ... all5mr.jpg
Πάλι καλά που υπάρχουν και τα παχνίδια
Kακεεεε.....
-
Μεγεία μας!
Σήμερα προστέθηκε στην οικογένεια μια μαυρή καλόνη.η 159 2.2 JTS.
Αν και το αυτοκίνητο έγινε παραγγελία στην Spicar Δεκέμβριο του 2005 το αυτοκίνητο παραλήφθηκε σήμερα με .... μερικές ελλείψεις!!!
Να αυπενθυμίσω ότι τον Δεκέμβριο, επειδή δεν υπήρχε αυτοκίνητο Full Xtra στις πρώτες παραγγελίες, Έγινε ειδική παραγγελία για Mπεζ Pieno Fiore και μπεζ ταμπλό.
Ενώ έχουν περάσει 2 γεμάτοι μήνες και έχουμε φτάσει τέλη Φλεβάρη, έπεσε τηλέφωνο για να μάθουμε που βρίσκεται η παραγγελία!
Η απάντηση ήταν Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Η! από τον πωλητή!
Οι κωδικοί λέει, Pieno Fiore σε συνδιασμό με το ανοιχτό ταμπλό ΔΕΝ έχουν βγει λέει στην παραγωγή και για τέτοια έκδοση θα πρέπει να περιμένουμε λέει έως και 6 μήνες!!!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, τα των VAGέληδων τα αποκτήσαμε και εμεις μαζί με την ''Γερμανική ποιότητα''Tεσπά ακόμα και το Mπεζ AlfaTex με σκούρα πλαστικά είναι καταπληκτικό (φανταστείτε τα μπεζ Pieno Fiore με ανοιχτόχρωμα πλαστικά έμεινε διακαείς πόθος...)
Η ιπποδύναμη είναι υπέραρκετη και το αυτοκίνητο σου δείχνει ότι επιταχύνει πολύ πιο γρήγορα από την 147 μου.Ποιότητα κύλισης εκπληκτική, με τα 18άρια και τα 225 χαμηλοπρόφιλα ελαστικά να μην περνάνε τίποτα από κραδασμούς στην καμπίνα. Η μόνωση που συμβάλει σε αυτό και τα 2πλά κρύσταλλα δίνουν εντύπωση λιμουζίνας πολλών χιλιάδων ευρώ παραπάνω.
Το κιβώτιο είναι σχετικά κοντό με 6 σχέσεις που σε αίσθηση είναι αντίστοιχη MX5!!!!
Παρά τα γραφώμενα του ειδικού τύπου περί βάρους, και παρά την προκατάλυψη που μερικοί κύριοι δημοσιογράφει φρόντισαν να περάσουν (ακόμα και σε εμένα) είναι κάτι παραπάνω από ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ!
Το αυτοκίνητο στο δρόμο δείχνει πολύ πιο ελαφρύ από τα αντίστοιχα BMW και Merc.Θα σας πω περισσότερα όταν την πάρω μια καλή βόλτα μετά το στρώσιμο........
Με 3 λέξεις..... Alfa του αυρίο!
-
Καλοτάξιδο το κορίτσι!
(σ'αυτούς που σας την πούλησαν, αξίζουν χοντρά μπινελίκια)
-
Καλοτάξιδη και καλά χλμ Τίμο.
-
Ευχαριστώ Σπύρο και Πάνο, θα τα μεταφέρω στον Θείο
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Ενώ έχουν περάσει 2 γεμάτοι μήνες και έχουμε φτάσει τέλη Φλεβάρη, έπεσε τηλέφωνο για να μάθουμε που βρίσκεται η παραγγελία!
Η απάντηση ήταν Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Η! από τον πωλητή!
Οι κωδικοί λέει, Pieno Fiore σε συνδιασμό με το ανοιχτό ταμπλό ΔΕΝ έχουν βγει λέει στην παραγωγή και για τέτοια έκδοση θα πρέπει να περιμένουμε λέει έως και 6 μήνες!!!Καλοτάξιδη !!!
Στείλε ASAP φωτογραφίες από το εσωτερικό γιατί και εγώ ψήνομαι για τον ίδιο συνδιασμό και δεν το έχω δει πουθενά ακόμα.... αλλά μάλλον θα περιμένω για την έκδοση SportWagon.
-
που καταντησαμε.........
να μιλαμε για αλφα ρομεο και να κοιταμε αν εχει διπλα κρυσταλλα στις πορτες ,αν εχει καλη ηχομωνωση, αν εχει 18αρες (που????? σε αλφα ρομεο....),να ψαχνομαστε για μπεζ δερματα και για καλα πλαστικα και τελικα να βαζουμε το προσονυμιο λιμουζινα........ ΕΛΕΟΣ....
οσο αναφορα για το κιβωτιο φελεα , καλα χαλαρωσε, ειπαμε οτι βελτιωθηκε και εγινε καλο εως πολυ καλο αλλα μην το ξεχιλωσουμε κιολας....
οι 3 λεξεις αλφα του αυριο τελικα αμαυρωνει τις 3 λεξεις : αλφα του χθες......
αστο, δεν σωζεις την κατασταση.......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
που καταντησαμε.........να μιλαμε για αλφα ρομεο και να κοιταμε αν εχει διπλα κρυσταλλα στις πορτες ,αν εχει καλη ηχομωνωση, αν εχει 18αρες (που????? σε αλφα ρομεο....),να ψαχνομαστε για μπεζ δερματα και για καλα πλαστικα και τελικα να βαζουμε το προσονυμιο λιμουζινα........ ΕΛΕΟΣ....
οσο αναφορα για το κιβωτιο φελεα , καλα χαλαρωσε, ειπαμε οτι βελτιωθηκε και εγινε καλο εως πολυ καλο αλλα μην το ξεχιλωσουμε κιολας....
Aγαπητέ Popolare δεν ήθελα να σώσω καμιά κατάσταση.
Ειπά και λέω Alfa του αυρίο για όλους τους λόγους που προανέφερες.
Η 159 είναι μια Sport Saloon και σε καμιά περίπτωση δεν αγοράζεται για να την στήνεις στα φανάρια ή να στρίβεις στα λιμανάκια.Ωστόσο για το κιβώτιο ότι λέω είναι αλήθεια και όχι υπερβολή.
Δοκίμασε το κιβώτιο σε μια 147/156 και στην 159 και έλα πες μου.....Σημεία των καιρών έχουμε πει .... αν θες άλλα, πάρε Type-R
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
που καταντησαμε.........
να μιλαμε για αλφα ρομεο και να κοιταμε αν εχει διπλα κρυσταλλα στις πορτες ,αν εχει καλη ηχομωνωση, αν εχει 18αρες (που????? σε αλφα ρομεο....),να ψαχνομαστε για μπεζ δερματα και για καλα πλαστικα και τελικα να βαζουμε το προσονυμιο λιμουζινα........ ΕΛΕΟΣ....
Aγαπητέ Popolare δεν ήθελα να σώσω καμιά κατάσταση.
Ειπά και λέω Alfa του αυρίο για όλους τους λόγους που προανέφερες.
Η 159 είναι μια Sport Saloon και σε καμιά περίπτωση δεν αγοράζεται για να την στήνεις στα φανάρια ή να στρίβεις στα λιμανάκια.μηπως αυτο το σπορ καπου επεσε σε λακουβα????
παλικαρε, ποιος μιλησε για φαναρια και λιμανακια??? η αλφα ρομεο ΗΤΑΝ pure driving machine..... δες που κατεληξαν.....Ωστόσο για το κιβώτιο ότι λέω είναι αλήθεια και όχι υπερβολή.
Δοκίμασε το κιβώτιο σε μια 147/156 και στην 159 και έλα πες μου.....το εχω κανει πριν απο σενα...... κανε αλλη παρατηρηση......
Σημεία των καιρών έχουμε πει .... αν θες άλλα, πάρε Type-R
καλο χρυσο αλλα δεν ειναι για τρελες συγκινησεις......
ΑLFA ROMEO FORUM