-
Ο χρήστης JoeyJ έγραψε:
H alfa έχει χάσει πολλούς fan της με την επιμονή της στους ίδιους κινητήρες και σε ατμοσφαιρικά (αδύναμα γενικά) σύνολα.Από αυτούς κ εγώ κ ο πατέρας μου, λάτρης ο ίδιος της φίρμας (κάτοχος 33,155,156)που τελικά κατέφυγε προς Γερμανία!!!!
Κ το ίδιο κ εγώ σε λίγο καιρό μάλλον!!!
Γενικα η Alfa ειχε παντοτε απο τους ισχυροτερους κινητηρες. Ηταν ενας απο τους λογους για να αγορασεις τα μοντελα της. Οδηγω περιστασιακα μια Alfa 33 1.4. Απιστευτο μοτερ για την εποχη του, εβαζε τα γυαλια στον ανταγωνισμο. Να μην πουμε για τον εκπληκτικο 1.7 16V που στην 33 πετουσε. Αλλα και αργοτερα με τους TS ηταν μπροστα. Δυστυχως πλεον εδω και καποια χρονια αυτο επαψε να ισχυει. Εμεινε στη στασιμοτητα και πλεον βλεπει τον τουρμπατο ανταγωνισμο με τα κυαλια (τουλαχιστον στην περιπτωση της 147 που συζηταμε). Κακα τα ψεμματα με τις επιλογες της αυτη η εταιρια σε ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να κοιταξεις αλλου, οσο κι αν δεν θελεις να το κανεις...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
H alfa έχει χάσει πολλούς fan της με την επιμονή της στους ίδιους κινητήρες και σε ατμοσφαιρικά (αδύναμα γενικά) σύνολα.
Ένας από αυτούς κ εγώ κ ο πατέρας μου, λάτρης ο ίδιος της φίρμας (κάτοχος 33,155,156)που τελικά κατέφυγε προς Γερμανία!!!!
Δεν ήταν ακριβώς επιμονή.... ήταν η ηλίθια συνεργασία με την GM.. που την ανάγκασε να μείνει πίσω στους βενζινοκινητήρες... ευτυχώς όμως τώρα αλλάζουν τα πράγματα το FPT είναι πάλι σε πλήρη λειτουργία και σύντομα θα έχουμε και πάλι κάλους ιταλικούς βενζινοκινητήρες
κάποτε βέβαια, η συνεργασία με την GM χαρακτηριζόνταν από πολλούς ως θετική...
Αλλιώς ξεκίνησε... και αλλιώς κατέληξε... όπως οι περισσότεροι γάμοι...
-
Αν και ελαφρώς off-topic ορίστε τι μπορούμε να περιμένουμε από την Fiat Powertrain Technologies όσον αφορά κινητήρες:
Στα πλαίσια της διημερούς παρουσίασης των προγραμμάτων του ομίλου ως το 2010, η FPT ανακοίνωσε σήμερα τους μελλοντικούς της κινητήρες που αφορούν φυσικά σε μεγάλο μέρος τα επιβατικά αυτοκίνητα του ομίλου...
αυτή είναι η πλήρης γκάμα των βενζίνης
και αυτή θα είναι η πλήρης γκάμα των ντήζελ
Aυτοί είναι οι νέοι τετρακύλινδροι Τurbo
αργότερα θα τους εφαρμοστεί η τεχνολογία multiair χάρη στην οποία θα αυξηθεί η ισχύς και η ροπή του κατά άλλο ένα 10% και θα μειωθεί η κατανάλωση κάτα 10% και οι ρύποι κατά 50%...
To 2009 θα δούμε και ένα πρωτοποριακό δικύλινδρο 0,9λτ turbo multiair που θα βγαίνει σε δύο εκδόσεις 90-110 ίππων θα έχει 20% μικρότερη κατανάλωση από τον σημερινό 1.2 των 65 ίππων τον οποίο και θα αντικαταστήσει...
To 2009 θα φτάσει στην αγορά και η DDCT (Dual Dry Clutch Transmission) το περίφημο ecoshift μια νέα τεχνολογία που εξελίσει και δίνει ακόμα καλύτερες επιδόσεις από την σημερινή τεχνολογία DSG...
diesel
η εξέλιξη της τεχνολογίας multijet, multijet II & two piston multijet II
Οι νέες τεχνολογίες long rout EGR + Multiair
και το νέας γενιάς φίλτρο DPF
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
...........Eρώτηση: Δηλαδή κάποιος (εγώ) που κοιτάει (μαζί με άλλα) την 159, πρέπει να περιμένει τουλάχιστο 1,5-2 χρονάκια να έρθει η κανουρια σειρά κινητήρων, τη στιγμή που δεν έχει τα φράγκα για την 2.2;;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
...........
Eρώτηση: Δηλαδή κάποιος (εγώ) που κοιτάει (μαζί με άλλα) την 159, πρέπει να περιμένει τουλάχιστο 1,5-2 χρονάκια να έρθει η κανουρια σειρά κινητήρων, τη στιγμή που δεν έχει τα φράγκα για την 2.2;;
Μάλλον...ή κάνε leasing σε μια 2.2 μέχρι τότε!
Αν το σκεφτείς, ίσως να μην είναι και τόσο κακή λύση... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...........
Eρώτηση: Δηλαδή κάποιος (εγώ) που κοιτάει (μαζί με άλλα) την 159, πρέπει να περιμένει τουλάχιστο 1,5-2 χρονάκια να έρθει η κανουρια σειρά κινητήρων, τη στιγμή που δεν έχει τα φράγκα για την 2.2;;
Μάλλον...ή κάνε leasing σε μια 2.2 μέχρι τότε!
Αν το σκεφτείς, ίσως να μην είναι και τόσο κακή λύση...κι άλλη ερώτηση : Σε μια τέτοια περίπτωση μπορώ να έχω το αυτοκίνητο με ένα επίπεδο εξοπλισμού που επιθυμώ;
Για να είμαι πιο σαφής : Μπορώ να το έχω με xenon προβολείς ή κάτι άλλο που δεν περιλαμβάνεται στο εξοπλισμό των Progression ή Distinctive? -
Ναι.
-
Ο χρήστης JoeyJ έγραψε:
H alfa έχει χάσει πολλούς fan της με την επιμονή της στους ίδιους κινητήρες και σε ατμοσφαιρικά (αδύναμα γενικά) σύνολα.Από αυτούς κ εγώ κ ο πατέρας μου, λάτρης ο ίδιος της φίρμας (κάτοχος 33,155,156)που τελικά κατέφυγε προς Γερμανία!!!!
Ακριβώς αυτό έκανα και εγώ! Από 159 2.2 που σκόπευα, πέταξα σε Ford 2.5Τ με 220 ίππους... Αν και Αλφίστας μια ζωή, άντε γεια Άλφα, μέχρι να συνέλθεις...
-
Πρώτη θέση...
http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... 69&admin=1
...αλλά σε λάθος στατιστική...κρίμα. Α ρε Alfa...
-
Δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ σίγουρος για την...βεβαιότητα αυτού του πράγματος! Με τις φήμες για τα λάδια που καίει ο FSi , την πανάκριβη αρχική τιμή αγοράς και με επιστέγασμα τον TSi, μάλλον στα ίδια χάλια με την 147 το βλέπω το Golf...
Η διαφορά είναι ότι ακόμα κι έτσι, το Golf θα πουλήσει ΚΑΙ ως μτχ επειδή πολύ απλά 'είναι Golf'.
H 147 δε θα πουλήσει (ή θα πουλήσει σε πολύ χαμηλές τιμές) επειδή είναι Alfa.Στην τελική, οι εταιρείες αυτό θέλουν: πουλάνε στην αρχή ακριβά και στο τέλος φθηνά! Εδώ ακόμη και το 'best seller' Corolla, στην δύση της καριέρας τους έκανε 2Κ λιγότερα και μιλάμε για το 1.4! Όλες οι εταιρείες το κάνουν (εδώ η Ford έχει κάνει τις...εκπτώσεις μόνιμες! ), άρα να μην λέμε μόνον για την AlfaRomeo...
Δεν κάνουν όλες οι εταιρείες εκπτώσεις
Η VW συγκαταλέγεται μέσα στις άλλες 'λίγες'εσυ αν ησουν αναμεσα σε 147 και γολφ θα επαιρνες το δευτερο?
-
Ο χρήστης dj_petros έγραψε:
Δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ σίγουρος για την...βεβαιότητα αυτού του πράγματος! Με τις φήμες για τα λάδια που καίει ο FSi , την πανάκριβη αρχική τιμή αγοράς και με επιστέγασμα τον TSi, μάλλον στα ίδια χάλια με την 147 το βλέπω το Golf...
Η διαφορά είναι ότι ακόμα κι έτσι, το Golf θα πουλήσει ΚΑΙ ως μτχ επειδή πολύ απλά 'είναι Golf'.
H 147 δε θα πουλήσει (ή θα πουλήσει σε πολύ χαμηλές τιμές) επειδή είναι Alfa.Στην τελική, οι εταιρείες αυτό θέλουν: πουλάνε στην αρχή ακριβά και στο τέλος φθηνά! Εδώ ακόμη και το 'best seller' Corolla, στην δύση της καριέρας τους έκανε 2Κ λιγότερα και μιλάμε για το 1.4! Όλες οι εταιρείες το κάνουν (εδώ η Ford έχει κάνει τις...εκπτώσεις μόνιμες! ), άρα να μην λέμε μόνον για την AlfaRomeo...
Η VW συγκαταλέγεται μέσα στις άλλες 'λίγες'εσυ αν ησουν αναμεσα σε 147 και γολφ θα επαιρνες το δευτερο?
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Δεν ήταν ακριβώς επιμονή.... ήταν η ηλίθια συνεργασία με την GM.. που την ανάγκασε να μείνει πίσω στους βενζινοκινητήρες... ευτυχώς όμως τώρα αλλάζουν τα πράγματα το FPT είναι πάλι σε πλήρη λειτουργία και σύντομα θα έχουμε και πάλι κάλους ιταλικούς βενζινοκινητήρες
η ηλιθιότητα φαίνεται ότι από αυτή την συνεργασία, η Alfa κράτησε τα 1.9/2.2/3.2JTS ενώ η GM(Οpel) γαζώνει με τα διάφορα 2.0/1.6 opc από 180 μέχρι 240 ίππους .
Και καλά ο 3.2 είναι μια χαρά μοτέρ, αλλά τα 1.9/2.2 για ατμοσφαιρικά είναι κορυφαία όπως και οι twin spark, αλλά εκτός εποχής αφού τα βαρυά αμαξώματα θέλουν μεγάλες ροπές.
Αυτό έπρεπε να γνωρίζανε ότι εξελίσανε τα JTS στο FIAT/GM Powertrain εφόσον παράλληλα σχεδιαζόταν η 159/brera όπου και ξέρανε ότι θα ήταν 1,5-2 τόνους
-
τρις χειροτερα δλδ...
-
Ο χρήστης dj_petros έγραψε:
εσυ αν ησουν αναμεσα σε 147 και γολφ θα επαιρνες το δευτερο?
τρις χειροτερα δλδ...
Έχεις οδηγήσει και ξέρεις ε;
Να τα πάμε πάλι; Η 147 ήταν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο στην εποχή της και είναι ακόμα σήμερα. Κούκλα και ευχάριστη σε όλες τις συνθήκες.
ΑΛΛΑ: σαν αγορά καινούριου, δεν μπορεί να τα βάλει στα 20k ούτε με το Leon 1.8 TFSi, ούτε με το Golf TSi. Και τα δύο είναι πιο σύγχρονα, πιο γρήγορα, πιο ασφαλή (προσωπικά χέστηκα, αλλά είναι), πιο ευρύχωρα, πιο καινούρια. Και, ΕΙΔΙΚΑ το Leon, είναι πολύ διασκεδαστικό αυτοκίνητο. Να μου πεις για εμφάνιση θα πω πάσο, αλλά είναι εντελώς υποκειμενικό αυτό το κριτήριο.
Offtopic πάντως. Ας αφήσουμε τα vs. για άλλα θέματα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
εσυ αν ησουν αναμεσα σε 147 και γολφ θα επαιρνες το δευτερο?
τρις χειροτερα δλδ...
Έχεις οδηγήσει και ξέρεις ε;
Να τα πάμε πάλι; Η 147 ήταν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο στην εποχή της και είναι ακόμα σήμερα. Κούκλα και ευχάριστη σε όλες τις συνθήκες.
ΑΛΛΑ: σαν αγορά καινούριου, δεν μπορεί να τα βάλει στα 20k ούτε με το Leon 1.8 TFSi, ούτε με το Golf TSi. Και τα δύο είναι πιο σύγχρονα, πιο γρήγορα, πιο ασφαλή (προσωπικά χέστηκα, αλλά είναι), πιο ευρύχωρα, πιο καινούρια. Και, ΕΙΔΙΚΑ το Leon, είναι πολύ διασκεδαστικό αυτοκίνητο. Να μου πεις για εμφάνιση θα πω πάσο, αλλά είναι εντελώς υποκειμενικό αυτό το κριτήριο.
Offtopic πάντως. Ας αφήσουμε τα vs. για άλλα θέματα.
Θα συμφωνήσω για την Ελλάδα. Στην Ευρώπη όμως μια 147 1.9JTD Q2 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, και ίσως είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις στο φάσμα 140-170 άλογα, από άποψη οδικής συμπεριφοράς, ροπής(ρεπριζ), εμφάνισης, συντήρησης-αξιπιστίας, κατανάλωσης.
-
στην Ευρωπη δηλαδη η 147 δεν θεωρειται 'παλιο' μοντελο?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Θα συμφωνήσω για την Ελλάδα. Στην Ευρώπη όμως μια 147 1.9JTD Q2 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, και ίσως είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις στο φάσμα 140-170 άλογα, από άποψη οδικής συμπεριφοράς, ροπής(ρεπριζ), εμφάνισης, συντήρησης-αξιπιστίας, κατανάλωσης.
Και στην Ευρώπη όμως υπάρχουν ανταγωνιστικά αυτοκίνητα
με πολύ καλούς (ή και καλύτερους) κινητήρες πετρελαίου -
Και στην Ευρώπη όμως υπάρχουν ανταγωνιστικά αυτοκίνητα
με πολύ καλούς (ή και καλύτερους) κινητήρες πετρελαίουκαλύτερους τι εννοείς? 5-10 άλογα επιπλέον? Άντε και να έχουν 5-10 άλογα, μήπως είναι και βαρύτερα? πχ το golf η η 1 diesel? με αποτέλεσμα να έρχονται στα ίδια? Και μήπως σε οδική συμπεριφορά είναι καλύτερα? Μην ξεχνάς ότι η 147 έχει και μπλοκέ πλέον
-
Παλιό είναι, αλλά και το Golf δεν είναι και...βρέφος! Και πρέπει να παραδεχτούμε, πως το μεγαλύτερο μείον της 147 στην Ελλάδα, είναι τα μοτέρ (εκεί που κάποτε ο 1.6 ήταν το...πλεονέκτημά της μεταξύ άλλων ! Πώς αλλάζουν οι καιροί..).
Ε, στην Ευρώπη , οπου η σύγκριση γίνεται με τους diesel τα πράγματα είναι διαφορετικά: εκεί παραμένει ανταγωνιστική, έτσι δεν είναι; Ομορφη είναι, καλό κράτημα έχει, βελτιωμένη ποιοτικά είναι, και έχεις και την επιλογή του μπλοκέ Q2.
Not bad... -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
η ηλιθιότητα φαίνεται ότι από αυτή την συνεργασία, η Alfa κράτησε τα 1.9/2.2/3.2JTS ενώ η GM(Οpel) γαζώνει με τα διάφορα 2.0/1.6 opc από 180 μέχρι 240 ίππους .
Και καλά ο 3.2 είναι μια χαρά μοτέρ, αλλά τα 1.9/2.2 για ατμοσφαιρικά είναι κορυφαία όπως και οι twin spark, αλλά εκτός εποχής αφού τα βαρυά αμαξώματα θέλουν μεγάλες ροπές.
Αυτό έπρεπε να γνωρίζανε ότι εξελίσανε τα JTS στο FIAT/GM Powertrain εφόσον παράλληλα σχεδιαζόταν η 159/brera όπου και ξέρανε ότι θα ήταν 1,5-2 τόνους
Γεια στο στόμα σου!! Τα είπα αλλού, στο site των alfisti, και κοντέψαν να με φάνε...
ΑLFA ROMEO FORUM