-
Δες τις ισολογισμούς και μην λες χαζομάρες. Μια χαρά πάει το γκρουπ.
-
Έχεις ένα νοσηρό κόλλημα με το πως το γκρουπ, τα πάει καλά, μόνο και μόνο επειδή μοιράζει μέρισμα στους μετόχους.
Γράψε μου μοντέλα και πωλήσεις ανά μάρκα και τότε μιλάμε.
Άντε χαζομαρούλη, ψάξτο λίγο. Αφού λέμε και οι δύο χαζομάρες....κάτι θα ξέρεις.
-
Ξεστραβώσου: https://www.fcagroup.com/en-US/investor ... Report.pdf
Σταχυολογώ:
Χρέος 2014 34 Δις, Χρεος 2018 15 Δις.
Καθαρά Κέρδη 2014: 600 Εκ. Καθαρά Κέρδη 2018 3,6 Δις.
Μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη μεγαλύτερο από Ford, Daimler και Toyota.Είναι φανερό ότι πάει για φούντο το μαγαζί...
-
Μετά απο ένα τόσο κατατοπιστικό και αποστομωτικό post, ο αδαής ψαρώνει και βάζει την ουρά στα σκέλια.
Δεν ξέρω πως σκέφτεσαι, γιατί δηλαδή θα υπήρχε καν η υπόνοια πως είπες κάτι σημαντικό με αυτά που έγραψες.
Οπότε συνεχίζω να σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς, μιας και έχοντας καθαρή συνείδηση, αφού εσύ θέλησες να χαρακτηρίσεις και όχι εγώ...άρα σου απαντάω ως στραβός που είσαι:
Πάμε να αναλύσουμε το 2018...την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
VW group: 3,73 εκατομ. πωλήσεις
και μερίδιο 23,9%
PSA group: 2,49 και 16%
Renault group: 1,64 και 10,5%
Bmw: 1,03 και 6,6%
FCA group: 1,02 και 6,5%
FORD: 0,99 και 6,4%
Daimler: 0,97 και 6,2%
Toyota group: 0,76 και 4,9%Συγκρίνεις λοιπόν την FCA με Toyota , που ανέκαθεν ήταν κορυφαία στην Ελλάδα για άλλους λόγους αλλά δεν είχε σοβαρό μερίδιο στην Ευρώπη και με την Daimler, έναν κατά κόρον premium κατασκευαστή.
Το 1,02 της FCA σημαίνει -2,3% απο το '17 και το 2,49 της PSA σημαίνει +32,5% απο το '17.
Να γίνω πιο συγκεκριμένος...μιλάμε για την FCA που είχε βασικό πυλώνα την FIAT και που το '18 την βρήκε με -8,8% απο το '17. Μόνη της βρίσκεται στην...11η θέση των πωλήσεων.
Στα τέλη των '90s πουλούσε 1,1-1,2 εκατομ. με μερίδιο 9-10% και φτάσαμε το '05 με 0,49 με μερίδιο 4,91% κοντά στην χρεοκοπία.
Την σώσανε και φτάσαμε πάλι στο 0,71 με 4,6%.Να πούμε για την καημένη την AR; Τι να πούμε; Πως το '90 πουλούσε 200 χιλιάδες με μερίδιο 1,51%, το '01 205 χιλιάδες με μερίδιο 1,36% και το '15 πούλησε 56 χιλιάδες με 0,4%;
Πάλι καλά που το '18 ξεστοκάροντας ό,τι είχε με Mito και Giulietta αφού σταμάτησε η παραγωγή, πούλησε 83 χιλιάδες με 0,5% μερίδιο.Ξεκάθαρα το μαγαζί...σπέρνει!
-
Καταλαβαίνεις το λογικό άλμα που κάνεις; Είπα ποτέ ότι έχει τα μεγέθη του VAG? Αυτό που είπα είναι ότι έχει υγιή οικονομικά. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Εσύ επιμένεις ότι παραπαίει...
-
Μίλησα για VAG; Απλά είναι πρώτο στην κατάταξη.
Απλά βλέπουμε διαφορετικά το τι σημαίνει καλά και τι υγιές.
ΟΚ ας κρίνουν οι υπόλοιποι και η Ευρωπαϊκή αγορά.
-
Το ότι παραπαίει, φαίνεται από την γκάμα στις εκθέσεις! Χρόνια άπειρα να παρουσιάσει κάτι φρέσκο. Καμία επαφή με εναλλακτικές πηγές κίνησης. Κινητήρες αποδοτικοί μεν, άκρως ενεργοβοροι δε.
-
Το αν παραπαίει μια εταιρεία φαίνεται από τους ισολογισμούς της.
-
Το αν παραπαίει μια εταιρεία δεν φαίνεται μόνο από τους ισολογισμούς της.
-
Για να σταματήσει η κολοκυθιά, ακούστε με και μένα που έχω MBA, να μάθετε μπαλίτσα από τον καλύτερο.
Στο τέλος της ημέρας το μόνο που έχει σημασία είναι να γεμίζει το ταμείο με κασέρι. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των κερδοσκοπικών επιχειρήσεων.
Δεν πα να φαίνονται σαν το χειρότερο μπουρδέλο τριτοκοσμικής χώρας... δεν έχει σημασία.
Εάν μάλιστα καταφέρνεις να έχεις τις κερδάρες σου με αστείο ποσοστό αγοράς και μισό μοντέλο, τόσο πιο μάγκας είσαι! -
Αυτό είπα κι εγώ (που έχω ΜΑ )...
-
Αφού τις μετρήσαμε να σας πω και εγώ με PhD πως θα πωληθεί στο τέλος.
Μάζεψα τα κολοκύθια μου και τέλος, δεν ξανανεφέρομαι στο θέμα, έως νεοτέρας. -
Τα masters ειναι το lower της δεκαετιας του 90.
Ολοι εχουν. Όποτε μη κοκορευεσται. Πλεον παμε σιγα σιγα και στα phd να γινουν lower, συνεχιζοντας μελετες απο τα μαστερ.
Καντε πραξεις με balance sheet ratios και δειτε.
-
Ένας με PostDoc παιδιά να μας διαφωτίσει...
-
Και αυτο πια σαν αρχιζει να γινεται κατι συνηθισμενο ιδιαιτερα μεσασ την κριση που ψαχνουν οι ανθρωποι προγραμματα ερευνας και για να βιοποριστουν.
Πλακα πλακα η επομενη γενια, που της αρεσει η γνωση, θα είναι τοσο μεγαλης εξειδικευσης όσο ποτε άλλωτε στην χωρα μας. Γνωση που εχουν χωρες με υψηλοτατη τεχνολογικη προοδο,. Τρομακτικο και ασύγκριτο asset της χωρας.
Και μας φευγουν εξω.
Τετοια ωραια ατομα και μυαλα με γνωσεις και ανοιχτη σκεψη. Θα μας φυγουν και αυτοι. Αντε μην αρχισω τωρα.
-
Παίξε μας κάτι σε Anafranil maggiore...
Ξέρεις εσύ, πως θα γίνουμε η Silicon valley της Ευρώπης, το ευρωπαϊκό Ελντοράντο, ο παραγωγικός γίγαντας της γηραιάς ηπείρου κτλ...
Υ.Γ.: Πλάκα κάνουμε, ε; Μην παρεξηγηθούμε...
-
Μιας και πιάσατε τα ποσοστά και τα κέρδη, η Daimler που λέτε ότι έχει μικρότερο % αγοράς, έχει ×2 κέρδη.
Το ίδιο και η BMW με παρόμοιο %.
Καλό, κακό, αδιάφορο δεν ξέρω. -
Πάμε να αναλύσουμε το 2018...την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
Από το 2017 στο 2018 η αύξηση του PSA είναι όντως +32,5% ή 615.000 οχήματα. Τα 540.000 από αυτά όμως έρχονται από την μάλλον τότε παραπαίουσα OPEL. Αν και τυπικά μιλάμε για οργανική ανάπτυξη, ουσιαστικά μάλλον ως ανόργανη λογίζεται..
https://www.best-selling-cars.com/europ ... nd-brands/
Τι σου είναι η στατιστική ε;
Για να σταματήσει η κολοκυθιά, ακούστε με και μένα που έχω MBA, να μάθετε μπαλίτσα από τον καλύτερο.
Στο τέλος της ημέρας το μόνο που έχει σημασία είναι να γεμίζει το ταμείο με κασέρι.Αν ήσουν φοιτητής μου ακόμα θα έδινες χρηματοοικονομική.
Τόσο η θεωρία όσο και η πράξη μιλάνε για αξία και ουχί για κασέρι. Π.χ. δεκάδες επιχειρήσεις μοσχοπουλήθηκαν χωρίς να έχουν ποτέ δημιουργήσει λειτουργικές ροές που να δικαιολογούν το τίμημα ούτε πριν αλλά και ουτέ μετά τις εξαγορές. Προοπτικές λέγονται, υπεραξία, πάγια ενσώματα ή ασώματα..
https://medium.com/evergreen-business-w ... 7c92b87aca
Αφού τις μετρήσαμε να σας πω και εγώ με PhD πως θα πωληθεί στο τέλος.
Ε αυτό δεν είναι και μεγάλη κουβέντα. Πες μας καλύτερα εάν θα πρόκειται για bailout, fire sale ή target buyout αλλά και τον χρόνο. Εσύ προφανώς εκτιμάς το 2ο αλλά πότε; Σε 1-3 χρόνια; Σε 4-6 χρόνια; Σε 40 χρόνια;
Tip (Εκτίμηση): Μη σορτάρεις (short to death) τη μετοχή πριν δεις τον dax >14250.
Καντε πραξεις με balance sheet ratios και δειτε.
Το κάνουν άλλοι για εμάς.
https://www.fcagroup.com/en-US/investor ... tings.aspx
Αν και όχι ιδιαίτερα καλές οι αξιολογήσεις (προφανώς και λόγω της κατάστασης στην Ιταλία) είναι σταθερά ανοδικές.
https://www.moodys.com/credit-ratings/F ... -824179747
Ένας φτωχός πλην τυχερός μηχανολόγος
-
Ρε συ luckies ακόμα και το λινκ που παρέθεσες λέει ότι τουλάχιστον ένα μέρος της αξίας πρέπει κάποια στιγμή να μεταφραστεί σε κέρδος. Εάν τα προσδοκώμενα δεν έχουν θετικό αντίκτυπο στο ταμείο τότε υπάρχει πρόβλημα.
-
Ρε συ luckies
Ρε;;;
τουλάχιστον ένα μέρος της αξίας πρέπει κάποια στιγμή να μεταφραστεί σε κέρδος
Ανάλογα με τη σκοπιά από την οποία το βλέπεις. Εάν είσαι μέτοχος που πούλησες τις μετοχές σου στη βάση προοπτικών, ποσώς σε ενδιαφέρει εάν τελικά έρθει ποτέ το κέρδος.. Αν δεν βαριέσαι άνοιξε ισολογισμούς Forthnet και γράφημα μετοχής.. 11,5 ευρώ αγόρασαν τα σαΐνια (http://www.kathimerini.gr/311760/articl ... h-forthnet) Για να μην πιάσουμε και το ανήθικο σκέλος που λέει ότι στη βάση προοπτικών ή και παραποιημένων στοιχείων οι υφιστάμενοι μέτοχοι μπορούν να δαγκώσουν άσχημα μελλοντικούς μετόχους ή και πιστωτές. Έχει η σύζυγος κάνενα ρολογάκι Φολί;
Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω παραδείγματα ενδεικτικά της μεγάλης εικόνας. Η διατύπωσή σου δεν είναι εσφαλμένη αλλά ελλιπής. Κατά την άποψή μου βέβαια αλλά και μερικών ακόμη.
From a financial perspective, value is said to be created when a business earns revenue (or a return on capital) that exceeds expenses (or the cost of capital). But some analysts insist on a broader definition of 'value creation' that can be considered separate from traditional financial measures. 'Traditional methods of assessing organizational performance are no longer adequate in today's economy,' according to ValueBasedManagement.net. 'Stock price is less and less determined by earnings or asset base. Value creation in today's companies is increasingly represented in the intangible drivers like innovation, people, ideas, and brand.'
Read more: https://www.referenceforbusiness.com/ma ... z5j7SvnrnZ
Εάν σε ενδιαφέρει πραγματικά ψάξε το (υπάρχουν άφθονες αναφορές στο δίκτυο και φυσικά μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ - http://people.stern.nyu.edu/adamodar/pd ... valcre.pdf αφού, αν και σε αρκετά τον αμφισβητώ, αναγνωρίζω τη μεθοδικότητά του. Και όταν κατανοήσεις όλες τις παραμέτρους της εξίσωσης που ορθά εντοπίζει ο τύπος, θα αρχίσεις να υποψιάζεσαι και τις τρύπες..) και σκέψου το. Και όπου μπορώ να φανώ χρήσιμος το pm είναι ανοιχτό, για να μην ηχήσει και καμία καμπάνα
ΑLFA ROMEO FORUM