-
Δεν αφορά μόνο 'alfisti', αλλά μάλλον όλους όσους την κουβαλάνε την τρέλα τους με τα αυτοκίνητα
Το βάζω εδώ γιατί η βόλτα έγινε με Alfa.http://www.4drivers.gr/single-post/2016/01/01/Πρωτοχρονιά-στον-Ταΰγετο
-
Ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε αυτοκινητιστικο site στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη το συγκεκριμενο!
-
To λιγότερο συγκινήθηκα. Ευχαριστούμε Ανδρέα!
-
Πως εχεις βρεθει εσυ με το περιπτερο μετα απο alfa ειναι αποριας αξιον
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πως εχεις βρεθει εσυ με το περιπτερο μετα απο alfa ειναι αποριας αξιονΜάλλον διάλεξε αμάξι με κριτήριο τους δρόμους στους οποίους οδηγεί
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Μάλλον διάλεξε αμάξι με κριτήριο τους δρόμους στους οποίους οδηγεί
Αττικη οδο κανει καθε μερα
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μάλλον διάλεξε αμάξι με κριτήριο τους δρόμους στους οποίους οδηγεί
Αττικη οδο κανει καθε μερα
πρέπει να δεις πού μένει...
-
Όπως τα λέει ο Βασίλης. Οι Α είναι αυτοκίνητα φτιαγμένα για δυνατές συγκινήσεις αλλά για να ζήσεις το ταξίδι μαζί τους θέλουν πραγματικά καλούς δρόμους. Δεν μπορώ να βλέπω μια Α να βασανίζεται πηγαίνοντας σε μέρη που το duster είναι στο στοιχείο του. Φίλος με αυτοκίνητο street 400 ίππων έπαθε την πλάκα του βλέποντας πως ενώ συζητούσαμε και κρατώντας νωχελικά το τιμόνι με το ένα χέρι είχα πάρει στροφή με 120 εκεί που άλλος με τα δύο χέρια και την αδρεναλίνη στο κόκκινο θα την έπαιρνε με 110 στην καλύτερη. Γυρίζει τότε και μου λέει 'Μόνο οι ίπποι λείπουν στο αυτοκίνητο αυτό που οδηγείς'. Έτσι είναι όλες οι Α του απάντησα. Εχουν τέτοια οδική συμπεριφορά που πάντα νιώθεις να σου λείπουν ίπποι.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όπως τα λέει ο Βασίλης. Οι Α είναι αυτοκίνητα φτιαγμένα για δυνατές συγκινήσεις αλλά για να ζήσεις το ταξίδι μαζί τους θέλουν πραγματικά καλούς δρόμους. Δεν μπορώ να βλέπω μια Α να βασανίζεται πηγαίνοντας σε μέρη που το duster είναι στο στοιχείο του. Φίλος με αυτοκίνητο street 400 ίππων έπαθε την πλάκα του βλέποντας πως ενώ συζητούσαμε και κρατώντας νωχελικά το τιμόνι με το ένα χέρι είχα πάρει στροφή με 120 εκεί που άλλος με τα δύο χέρια και την αδρεναλίνη στο κόκκινο θα την έπαιρνε με 110 στην καλύτερη. Γυρίζει τότε και μου λέει 'Μόνο οι ίπποι λείπουν στο αυτοκίνητο αυτό που οδηγείς'. Έτσι είναι όλες οι Α του απάντησα. Εχουν τέτοια οδική συμπεριφορά που πάντα νιώθεις να σου λείπουν ίπποι.Συμφωνώ και εγώ με το σκεπτικό αυτό! (Ποια Alfa είχες φίλε μου;)
-
Την 146 1.4 sportkit. Από τις τελευταίες που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής το 2000. Το αυτοκίνητο είχε τον σπιρτόζικο twin spark των 105 ίππων αλλά το στήσιμο ήταν για αρκετούς παραπάνω.
-
Την 146 1.4 sportkit. Από τις τελευταίες που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής το 2000. Το αυτοκίνητο είχε τον σπιρτόζικο twin spark των 105 ίππων αλλά το στήσιμο ήταν για αρκετούς παραπάνω.των 103 ίππων, αν δεν κάνω λάθος......εκτός απο επιδόσεις ο κινητήρας αυτός είχε τέλειο ήχο. Με θερμοκρασίες υπο το μηδέν εγώ άνοιγα το παράθυρο για να τον ακούω....
-
Φαντάσου το σοκ μου όταν συνηθισμένος από τον ήχο της Α πήγα στον ήχο του 1.5dci.
-
με όλα όσα διαβάζω...ήδη μου έχει γίνει απωθημένο να βρεθώ πίσω από το τιμόνι μιας καλής άλφα!
-
Είναι ολίγον ανώμαλοι οι ιταλοί. Έβγαλαν μια κούκλα που λέγεται giulia, την προίκισαν με ένα εξαιρετικό πλαίσιο-ανάρτηση-τιμόνι, ωραία μοτέρ, πίσω κίνηση (επιτέλους) και ένα esp που ΔΕΝ απενεργοποιείται
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
με όλα όσα διαβάζω...ήδη μου έχει γίνει απωθημένο να βρεθώ πίσω από το τιμόνι μιας καλής άλφα!Καλά, μη φαντάζεσαι και τίποτα εξωπραγματικό! Είναι απλά καλά στημένα και πολύ ευχάριστα στην γρήγορη (και στριφτερή) οδήγηση αυτοκίνητα. Είναι πολύ κοντά με τα BMW σε αυτό το θέμα (που έχεις κάποια εμπειρία) αν και κατά τη γνώμη μου οι Alfa είναι λίγο πιο πάνω.
Σκέψου ότι πολλοί άνθρωποι (που δε πολυσυγκινούνται βέβαια από την οδήγηση) δε βλέπουν καν κάτι διαφορετικό στις Alfa (σε σχέση ας πούμε με ένα Opel... )! -
Όσο περισσότερες εμπειρίες έχει κανείς...τόσο περισσότερα μαθαίνει και αξιολογεί καλύτερα...
Ομολογώ ότι πλέον δύσκολα εντυπωσιάζομαι μετά το subaru impreza και την Χ6 αντίστοιχα για χαμηλά και...ψηλότερα αμάξια, αλλά είμαι πάντα θετικός να δοκιμάζω κάτι άλλο...Οι άλφα είναι ανάμεσα σε αυτά, όπως και να βρεθώ οδηγός σε evo (έχω υπάρξει μόνο συνοδηγός...) -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
με όλα όσα διαβάζω...ήδη μου έχει γίνει απωθημένο να βρεθώ πίσω από το τιμόνι μιας καλής άλφα!
Καλά, μη φαντάζεσαι και τίποτα εξωπραγματικό! Είναι απλά καλά στημένα και πολύ ευχάριστα στην γρήγορη (και στριφτερή) οδήγηση αυτοκίνητα. Είναι πολύ κοντά με τα BMW σε αυτό το θέμα (που έχεις κάποια εμπειρία) αν και κατά τη γνώμη μου οι Alfa είναι λίγο πιο πάνω.
Σκέψου ότι πολλοί άνθρωποι (που δε πολυσυγκινούνται βέβαια από την οδήγηση) δε βλέπουν καν κάτι διαφορετικό στις Alfa (σε σχέση ας πούμε με ένα Opel... )!Κάπως ετσι ειναι για εμάς τους άμπαλους. Εχω οδηγήσει την 147 του αδελφού και δεν μου είπε κατι. Ίσα ίσα με τρόμαξε λιγο ...
-
Στέφανε η χημεία σου με την Α δεν περίμενα να είναι η ιδανική. Όντως ένα Οπελ θα σου ταίριαζε περισσότερο. Εγώ πάντως από το Opel Astra 1.4 (1998) πήγα στην Α146 TS SPORTKIT 1.4 και ένιωσα πως από την νύχτα πήγα στη μέρα. Και τα δύο αυτοκίνητα με κινητήρες παραπλήσιας ιπποδύναμης αλλά με την Α να είναι ξεκάθαρα στημένη για στροφιλίκια όταν το όπελ ήταν μόνο για την ευθεία. Το Γερμανικό δεν υστερούσε ούτε στα φρένα ενώ ήταν πιο άνετο (σπιτίσιο...), όταν όμως έρχονταν η ώρα να προσπεράσω, πατούσα τέρμα το γκάζι, μέτραγα μέχρι το 2 και έπειτα ξεκινούσα την προσπέραση. Τον ίδιο χαρακτήρα συνάντησα και στα corsa που πέρασαν από τα χέρια μου.
-
Εντελώς άγευστο κ το παλιότερο opel corsa το οποίο έπεσε στα χέρια μου στις γιορτές... Σταθερά η χειρότερη γερμανική εταιρεία για τα γούστα μου με εξαίρεση το insignia...
-
Φαντάσου το σοκ μου όταν συνηθισμένος από τον ήχο της Α πήγα στον ήχο του 1.5dci.Καταπληκτικός ο μπάσος ήχος των TS αλλα ακομα καλύτερος των boxer (για όσους απο τους πιο παλιούς τους θυμούνται).
Μονο σε sud κ 33 ομως γιατι στις βαριές 145/146 δεν μπορούσε να παρει τα ποδια του (ειδικά ο 1.4).@Emperor πρόσεχε γιατι κ εγω με ενα απλό test drive ξεκίνησα κ μετα απο λιγο καιρό βρέθηκα με μια άλφα στο γκαράζ
ΑLFA ROMEO FORUM