-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Ετσι! Να ακούγονται κι αυτά γιατί πολλοί γράφουν και λένε εδώ μέσα για τις alfa διάφορα, δίχως να αντιλαμβάνονται γιατί η φίρμα ήταν και είναι θρύλος. Σε θεωρώ πολύ τυχερό που καβάλησες τέτοιο μωρό. Τι να ζηλέψω τώρα από τα accent, xl, lanos elantra και sonates ή τα γκολφ εκείνων των ημερών. Η αλφα είχε να παραθέσει τις Α33, Α75, Α155 και είναι πραγματικά τυχερός όποιος οδήγησε τέτοια αυτοκίνητα!
Συγνώμη φίλε μου αλλά εκείνα τα χρόνια η κορεάτικη αυτοκρατορία έκανε αντεπίθεση με όλα τα όπλα της, elantra, accent,
Cee απόστροφος d, με γιαπωνέζικους κινητήρες 12v, ανάρτηση που κατάπινε τα πάντα, τιμόνι για σεμινάριο, και την ώρα που άλλες εταιρείες είχαν extra τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα αυτοί τα είχαν στάνταρ.όσο αφορά τον σχεδιασμό αν δείς ακόμη και σήμερα δίπλα δίπλα μια 156 και ένα elantra θα καταλάβεις ακόμη και αν έχεις καταράκτη στα μάτια το πόσο ανώτεροι είναι οι κοντοστούπηδες σχεδιαστές του, άλλωστε είναι γνωστοί οι κορεάτες σχεδιαστές μπροστά στους οποίους οι ιταλοί είναι παιδική χαρά. Η δε αξιοπιστία που είχαν αυτά τα αλεξιβρόχια, αυτομάτως τα ανέβαζε κατηγορία προσδίδοντας στον κάτοχό τους ανυπέρβλητο κύρος. Εννοείται όλοι οι άλλοι ήταν κορόιδα που έδωσαν περισσότερα χρήματα για άλλες μάρκες, ενώ αυτοι κορόιδεψαν τους Κορεάτες και τους πήραν το κελεπούρι τζάμπα. Μάλιστα μπορούσαν να περηφανευτούν στους φίλους τους ότι το κακοσυντηρημένο και επικίνδυνο χρέπι τους δεν έχει πάει συνεργείο ποτέ και παρ´ολο που τα λαμπιόνια στο ταμπλό είναι αναμένα αυτο κινείται ακόμη.
Τα αυτοκίνητα αυτά λοιπόν ήταν φθηνά και χρησιμοποιώντας απλές μηχανικές λύσεις, πρόσφεραν όντως καλή αξιοπιστία, και μαζί με ένα καλό πακέτο εξοπλισμού, όντως έδωσαν λύση στον μέσο έλληνα ο οποίος βρήκε μια λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης, ειδικά αν δεν ένιωθε και πολύ απο οδήγηση ή το οδηγώ σημαίνει στρίβω αριστερά δεξιά το τιμόνι. Απο εκεί και πέρα όμως το να συγκρίνουμε εταιρείες με την ιστορία πχ της Alfa Romeo με τα κορεάτικα αλεξιβρόχια με ξεπερνά.
Η ιταλική καταγωγή είναι για κάποιους μειονέκτημα ακόμη και όταν πρόκειται για Ferrari μάλλον.Παμε αλλη μια γιατι καπου μπερδευτηκα με τι υποστηριζεις και τι οχι
-
Η αλήθεια είναι ότι, ένα μπέρδεμα το έχω και 'γώ!....
-
Νομίζω ότι το post μέχρι την μέση είναι ειρωνικό - troll
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
O multiair 150hp ειναι καινουριος η detuned του 170hp?
-
Tuned έκδοση του 140άρη MΑir.
-
Σα να βγηκε απο το εργοστασιο με 356.000km
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8345766/ -
Κούκλα, δίχως άλλο, ιδίως για τα χιλιόμετρά της...Ένα από τα αγαπημένα μου, παιδιόθεν..
Το τιμόνι της, βέβαια, δεν είναι ¨μαμά¨, και, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι της προηγούμενής της, Guillieta II.
Παρ΄όλα αυτά, αξίζει να 'φυλαχθεί' από τον επόμενο αγοραστή της.... -
Σωστος για το τιμονι!
-
To τιμόνι προέρχεται από την Alfetta GTV.
-
Καλησπέρα σας!Επειδή βρίσκομαι σε διαδικασία αλλαγής αυτοκινήτου (ford fiesta 1.6 S 2007 το παρόν) και μου αρέσει ιδιαίτερα η alfa romeo giulietta θα ήθελα τη γνώμη-συμβουλή-εμπειρία σας σχετικά με την Ιταλίδα καλλονή που θα είναι κατά 99% το επόμενο μου αυτοκίνητο.Το μπάτζετ μου βέβαια περιορίζεται έως τις 12-13.000 ευρώ το πολύ,οπότε μιλάμε για μεταχειρισμένο 4-5 ετών περίπου.Τα πετρελαιοκίνητα απορρίπτονται ιδίως τα εισαγωγής,οπότε η λύση είναι αυστηρά το 1.4 με τα 120 ( T-jet) ή αυτό με τα 170(multiair).Tο εύλογο ερώτημα μου είναι να προτιμήσω το 120αρι ή το 170αρι? Θα ήθελα τις εντυπώσεις σας σχετικά με τα 2 αυτά μοτέρ ποιο είναι καλύτερα ταιριαστό και βολικό για καθημερινή χρήση,ποιο έχει βγει πιο αξιόπιστο,αλλά και τις διαφορές τους σε θέματα κόστους χρήσης(κατανάλωση βενζίνης αν υπάρχει αισθητή διαφορά μεταξύ των 2,θέματα συντήρησης με ιμάντες,σέρβις και τέτοια).Επίσης επειδή κάνω περίπου 15.000 χλμ το χρόνο δεν απορρίπτεται πιθανή τοποθέτηση συστήματος υγραερίου.Μου είχε πει κάποιος από την αντιπροσωπεία πως υγραέριο τοποθετείται μόνο στην έκδοση με τα 120 άλογα και όχι στην πιο δυνατή με τα 170.Αληθεύει αυτό?Ιδανικά θα ήθελα μια dinstictive 170αρα του 2011-2012(που έχει και χαμηλότερα τέλη λόγω ρύπων αλλά είναι και πιο γρήγορη) αλλά στο παιχνίδι υπάρχει και η 120αρα..Για βοηθήστε όσοι ξέρετε ρε παιδιά.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
To τιμόνι προέρχεται από την Alfetta GTV.Ειμαι σιγουρος Σπυρο οτι το φοραγαν και οι giulietta. Οχι ολες, φοραγαν και ενα αλλο πολυ πιο ασχημο με ορθογωνιο κεντρο.
-
Πιθανότατα νονέ να έχεις δίκιο!
-
*Η Alfa Romeo έχει μεγάλους στόχους και πλάνα μέσα στην επόμενη τετραετία, αφού από τώρα έως το 2020 το πρόγραμμά της περιλαμβάνει επτά καινούργια μοντέλα. Μετά την Giulia που σήμανε την επιστροφή της μάρκας στα πισωκίνητα μοντέλα, σειρά έχει η πρώτη SUV Alfa Romeo Stelvio, η οποία θα παρουσιαστεί στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.
Μετά την Stelvio και εντός του 2017, η Alfa θα επανέλθει στην κατηγορία των μεγάλων σεντάν, δέκα χρόνια μετά τον τερματισμό της παραγωγής της Alfa Romeo 166 (το 2007). Η νέα μεγάλη Alfa θα βασίζεται και αυτή στην πλατφόρμα της Giulia, ωστόσο θα έχει αυξημένες διαστάσεις και θα στοχεύει κυρίως στη νέα BMW Σειρά 5. Επόμενα νέα μοντέλα της ιταλικής μάρκας θα είναι δύο SUV, ένα μικρότερο και ένα πιο μεγάλο από τη Stelvio. Δύο «speciality» μοντέλα είναι εντός των πλάνων και πιθανώς θα πρόκειται για σπορ οχήματα, ενώ ο αντικαταστάτης της Giulietta θα αργήσει, αφού όπως φαίνεται στο πλάνο θα είναι το τελευταίο από τα επτά νέα μοντέλα.
Μεγαλύτερο βάρος με τα νέα αυτά μοντέλα θα ρίξει η Alfa Romeo στις Η.Π.Α., αλλά και στην Ευρώπη, ενώ θα κάνει είσοδο και σε «νέες» χώρες για τη μάρκα, όπως είναι η Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Ρωσία.*
-
Βλεπω τη giullieta στο δεκατο facelift καπου το 2019 να την αλλαζουν. Θα εχουμε γεμισει και ενα τοπικ 100 σελιδες για τον αντικαταστατη οπως εγινε εδω μεσα για τη giullieta οσο κυκλοφορουσε η 147 fl.
-
έτσι είναι, παίρνουμε αμάξι και για μια δεκαετία έχουμε το τελευταίο μοντέλο
-
Να σου πω, το προτιμω απο το ν αλλαζει μοντελο και στην 8ετια να εχεις 2 γενιες πισω!
-
φυσικά, ειδικά όταν το αυτοκίνητο δεν έχει να ζηλέψει κάτι απο τον ανταγωνισμό σε χαρακτηριστικά.....γιατί για ομορφιά δεν το συζητώ.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Να σου πω, το προτιμω απο το ν αλλαζει μοντελο και στην 8ετια να εχεις 2 γενιες πισω!Και πολυ καλα κανει και ακολουθει τετοια πολιτικη η alfa romeo γιατι πολυ απλα οταν λανσαρουν ενα νεο οχημα προς αντικατασταση καποιου αλλου το κανουν με αλλαγες ουσιας τοσο σε κινητηρες οσο και σε αναρτησεις κλπ. Οι αγοραστες της 147 πηραν ενα πολυ καλυτερο απο την 146 οπως κι εκεινοι της Τζουλιετα απο την 147. Για το λογο αυτο οι θιασωτες της οπως και εκεινοι πχ της bmw εμφανιζουν πιο ωριμα επιχειρηματα για τον ενθουσιασμο τους. Με λιγα λογια ανηκει σε εκεινη την ελιτ εταιρειων που οταν βγαζει ενα καινουργιο μοντελο οι κατσαβιδακηδες αξιζει να ποιασουν δουλεια και να δουν τις διαφορες απο το προηγουμενο.
-
Επισης θεωρω οτι 'συντηρει το μυθο της' μ αυτο το τροπο. Εχει καταφερει εστω και αθελα της πιθανα, γιατι ολα αυτα υποδηλωνουν και ελλειψη επιχειρηματικου σχεδιασμου θεωρω κατα καποιο τροπο, καθε της μοντελο να μνημονευεται για χρονια.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Να σου πω, το προτιμω απο το ν αλλαζει μοντελο και στην 8ετια να εχεις 2 γενιες πισω!+1
ΑLFA ROMEO FORUM