-
ΜΑΚΡΙΑ
-
Πας για άλλα... Απλά προσπέρασε το.
-
Βρήκες τόσα ψεγάδια ή έστω τόσες υποψίες θεμάτων χωρίς να είσαι ειδικός, σκέψου τι θα έβρισκε ένα εμπειρότερο μάτι!
Και μόνο για το γεγονός ότι αν συμβεί κάτι θα σιχτιρίζεις τον εαυτό σου,θα πρότεινα να είσαι τουλάχιστον επιφυλακτικός -
Δεν αγοράζουμε μεταχειρισμένο αμάξι χωρίς ενδελεχή έλεγχο σε μηχανικό ΚΑΙ σε φανοποιό!
Εγώ όταν αγόρασα μεταχειρισμένο έβαλα και τους 2 ΚΑΙ να το δουν ΚΑΙ να το πάνε βόλτα
Το ίδιο ακριβώς δέχτηκα και όταν το πούλησα... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δεν αγοράζουμε μεταχειρισμένο αμάξι χωρίς ενδελεχή έλεγχο σε μηχανικό ΚΑΙ σε φανοποιό!
Εγώ όταν αγόρασα μεταχειρισμένο έβαλα και τους 2 ΚΑΙ να το δουν ΚΑΙ να το πάνε βόλτα
Το ίδιο ακριβώς δέχτηκα και όταν το πούλησα...Με όλα αυτά τα απαραίτητα και πάλι κρατας πισινή για το ιστορικό του που δύσκολα έως αδύνατο να διευκρινιστεί. Ο έλεγχος απλά εξετάζει την τωρινή του κατάσταση και είναι απαραίτητος.
-
Ο χρήστης chr1sm4n έγραψε:
Καλησπέρα σαςΘα ήθελα τη βοήθεια σας περισσότερο για να μου επιβεβαιώσετε τα ευρήματα μου καθώς δεν είμαι έμπειρος όσον αφορά την κατάσταση που μπορεί να βρίσκεται ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Σήμερα λοιπόν επισκέφθηκα έναν έμπορο και είδα μια Giulietta 10/11 με οροφή πανόραμα. Τιμή 11400
1)Ανοίγω το πορτμπαγκάζ, σηκώνω την ταπετσαρία η ρεζέρβα γεμάτη νερό. Μου λέει είναι από το βιολογικό καθαρισμό. Δε νομίζω να βάζει νερά το όχημα απλά ίσως την είχαν βάλει βρεγμένη μέσα γιατί η ταπετσαρία ήταν στεγνή.
2)Υπήρχε σκουριά στις δισκόπλακες. Οι αναρτήσεις μου φάνηκαν εντάξει, πίεσα από τα φτερά και το αμάξι δεν κουνιόταν σαν τρελό.
3)Περίεργος ήχος μηχανής αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Τα λάδια ήταν εντάξει δεν είχαν ίχνος νερού.
4)Ζητάω βιβλιαράκι service, παίρνω απάντηση ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε θα ήταν διαθέσιμο την επόμενη το πρωί (ύποπτο)
5)Φοράει λάστιχα του 2014, τα οποία είναι φθαρμένα αλλά το αμάξι έχει κάνει μόνο 45000 χιλιόμετρα. Άποψη μου ή έχει τουλάχιστον τα διπλά ή όντως είναι λίγο κατεβασμένα και φοράει λάστιχα που κατά την αγορά ήταν μεταχειρισμένα.
6)Μερικά σημάδια. Ένα στην πίσω αριστερά πόρτα, μπροστά προφυλακτήρα και δεξί φτερό νομίζω. (Μικρής σημασίας αυτό)
7)Δίπλα έχει ένα γείτονα με συνεργείο αυτοκινήτων(γιατί το αμάξι είναι ανασφάλιστο και το πολύ να πάει μέχρι εκεί, πιθανότατα και γνωστός του) του ζητάω να ελέγξουμε εγκέφαλο και μου φαίνεται ότι τα μασούσε. 'Να δε ξέρω αν τα μετράει τον εγκέφαλο το πρόγραμμα που έχω (είχε ένα λαπτοπ απο ότι είδα), ίσως χρειάζεται μηχάνημα για το κλειδί που δεν έχω... και άλλες τέτοιες ιστορίες. Καλά λέω δε ξέρει αν το πρόγραμμα που έχει ελέγχει άλφα ρομέο? Αυτό και αν ήταν ύποπτο. Γνωρίζει κάποιος να μου πει πως γίνεται αυτός ο έλεγχος? Που κουμπώνει αυτός με το λάπτοπ πχ? Και αν μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν γίνεται με λαπτοπ ή με το κλειδί.
8 )Το πιο κουλό από όλα και τελευταίο ήταν ότι στους θόλους των πίσω τροχών είχε ταπετσαρία!!!Αυτό δε το χω ξαναδεί ποτέ μου.
9)Άλλες αγγελίες από ιδιώτες με διπλάσια χιλιόμετρα και χωρίς πανοραμική οροφή ζητάνε τα ίδια λεφτά. Αυτός πόσο να το πήρε 9000? Giulietta πενταετίας με αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι τόσο φτηνή?
Σας ζητώ συγνώμη για την εκτενή περιγραφή μου.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε να το διαβάσετε.
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 132243.asp
-
Σας ευχαριστώ όλους ειλικρινά για τα σχόλιά σας.
-
α) Αχ, αυτά τα βιβλία service, όλο τα επόμενα πρωϊνά είναι διαθέσιμα!....Φυσικά και το λέω ειρωνικά, μιας και, πιθανώς και προφσνώς, να μήν το δείτε ποτέ....
β) Δηλαδή, με βιολογικό καθαρισμό, το αυτοκίνητο πλυμμηρίζει;....Επίσης, το αναφέρω ειρωνικά...
γ) Σκουριά στις δισκόπλακες, όχι κάτι αυνήθιστο, αλλά όχι και τακτικό φαινόμενο, επίσης.
δ) Στο θέμα των χιλιομέτρων και του laptop τώρα: Δεν μπορείτε ποτέ να είσθε σίγουρος για τη γνησιότητα. Το καλύτερο, επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο/εξειδικευμένο/αντιπροσωπεία, που να γνωρίζουν από Alfa Romeo και μόνον, για να έχετε και άποψη από φανοποιία. Στα περισσότερα από αυτά:- Το αυτοκίνητο θα ανέβει σε δικόλωνο, οπότε θα ελεγχθεί ενδεχόμενη σύγκρουση από κάτω
- Θα μετρηθεί το βάθος το χρώματος, με ειδικό εργαλείο, για ενδεχόμενη επαναβαφή του
- Θα τοποθετηθεί το ειδικό διαγνωστικό μηχάνημα, στη θύρα OBD κάτω ακριβώς από το panel με τους διακόπτες στ'αριστερά του τιμονιού. Ξεβιδώνει με απλό κατσαβίδι και τοποθετείται ειδικό διαγνωστικό, με ειδική καλωδίωση. Στην περίπτωσή σας, το μηχάνημα του 'μάστορα' δεν 'διαβάζει' την AlfaRomeo, γι' αυτό και η διστακτική του άποψη. Συμβουλή μου: το αυτοκίνητο να πάει σε ένα από τα προαναφαρθέντα συνεργεία, οπου θα εξετασθεί ενδελεχώς και θα σας δώσουν πλήρη άποψη περί συγκρούσεων, χιλιομέτρων, βλαβών, επισκευών, αλλά και προγραμματισμού των επόμενων συντηρήσεων. Εάν οι απαντήσεις θα σας καλύψουν, και το κόστος 'μαζέματος' (γιατί, δεν μπορεί, κάθε μεταχειρισμένο 'ζητά' κάτι, πριν την αγορά του), σας καλύπτουν, go for it.
-
έχω την alfa romeo 156 και πριν λίγο καιρό είχα πέσει σε μια λακκουβάρα με αποτέλεσμα να σκάσουν το μπροστά και το πίσω λάστιχο. από τότε όταν πέφτω σε λακκούβες ακουγεται σαν να χτυπάνε σιδερά.ο μάστορας είπε μάλλον τα σινεμπλόκ του ψαλιδιού . απλώς βλέπω πάνω γράφεις για ζαμφορ(είναι η ζυγαριά η καμία σχέση) . επίσης έκανε με έναν λοστό στο σινεμπλόκ του ψαλιδιού και είχε κενό. αλλά είχε και από την άλλη μεριά κενό το σινεμπλόκ.αν μπορείς να μου εξηγήσεις για να μην δώσω τζάμπα λεφτά.
-
Πολύ πιθανόν να την άκουσαν τα σινεμπλόκ ή τα ψαλίδια. Διάγνωση όμως θα κάνει ο μάστοράς σου. Αν δεν τον επιστεύεσαι, πήγαινε σε άλλον με εξειδίκευση στης Alfa και πάρε μια 2η γνώμη.
-
Χωρίς σχόλια
http://www.caranddriver.gr/gallery.asp? ... electedimg
-
Τι εγινε ,θυμηθηκες τα παλια σου?
-
Η Alfa είναι το πιο όμορφο αυτοκινητο που ειχα έως τώρα στην κατοχή μου. Η οδηγικη της απόλαυση μοναδική και φινέτσα της υπεράνω κριτικής.
-
Που θα παει, θα βγαλει και αυτη suvλακι, ισως παλι το επομενο σου!
-
Από το στομα σου και στου θεου το αφτί
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Κινητήρας 1.9 vs 1.8 στην 159 τι γνωμες εχουμε;
Υπαρχει διαφορα σε τελη κυκλοφοριας και σε καταναλωση;Οι διαφορες τιμης ειναι γυρω στο 1000αρικο σε μτχ μεταξυ τους.
Τώρα το είδα αυτό. Αρκετά πιο γρήγορη η 1900. Αξίζει η διαφορα τιμής.
-
Το παρακάτω μοντέλο με 20000 ευρώ καινούριο, θα το αγοράζατε;
Με βάση την προσφορά προσπαθώ να πείσω τον πεθερό μου να το αγοράσειhttp://www.autoscout24.ch/fr/d/alfa-rom ... 10%26r%3d5
-
Καλημέρα σας
Γραφω πρωτη φορα στο τοπικ καιθα ηθελα να με βοηθησετε οι φαν της αλφα.Ως κατοχος golf mk3,audi a3,bmw z4 ηρθε η ωρα να παω προς ιταλια μερια και να παρω την βοηθεια σας.Τα alfa για μενα ειναι τα ομορφοτερα αυτοκινητα που μπορει να εχει ο καθε ενας και ειμαι σε ενα διλημμα αναμεσα στην brera,guilleta,gt kai spider.Διαφορετικα αυτοκινητα και τα τεσσερα.Ποιο απο αυτα εχει τα περισσοτερα θετικα και ποιο μ προτεινετε;Ευχαριστω!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dejan έγραψε:
Καλημέρα σας
Γραφω πρωτη φορα στο τοπικ καιθα ηθελα να με βοηθησετε οι φαν της αλφα.Ως κατοχος golf mk3,audi a3,bmw z4 ηρθε η ωρα να παω προς ιταλια μερια και να παρω την βοηθεια σας.Τα alfa για μενα ειναι τα ομορφοτερα αυτοκινητα που μπορει να εχει ο καθε ενας και ειμαι σε ενα διλημμα αναμεσα στην brera,guilleta,gt kai spider.Διαφορετικα αυτοκινητα και τα τεσσερα.Ποιο απο αυτα εχει τα περισσοτερα θετικα και ποιο μ προτεινετε;Ευχαριστω!Sent from my iPhone using Tapatalk
Brera 1750tbi αν διαθέτεις κοντά στα 20κ, 2.2 JTS που ειναι σαφώς φτηνότερη αλλα πρέπει να συνυπολογίσεις και τα πάγια (φόρος πολυτελείας + τέλη ) θα ήταν (είναι γιατί ψάχνω κι εγώ) οι πρώτες μου επιλογές, διότι υποκειμενικά η brera ειναι το πιο όμορφο άλφα
Μετά, πρακτικά μιλώντας, μια G QV του 12 θα κοστίσει κάτω από 15κ, πάει πιο γρήγορα απο όλα τα παραπάνω, ειναι πιο καινούργιο αυτοκίνητο με οτι σημαίνει αυτό.
Μετα θα έβαζα το GT λόγω value for money (κάτω απο 10κ)
My 2 cents
-
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
Καλημέρα σας
Brera 1750tbi αν διαθέτεις κοντά στα 20κ, 2.2 JTS που ειναι σαφώς φτηνότερη αλλα πρέπει να συνυπολογίσεις και τα πάγια (φόρος πολυτελείας + τέλη ) θα ήταν (είναι γιατί ψάχνω κι εγώ) οι πρώτες μου επιλογές, διότι υποκειμενικά η brera ειναι το πιο όμορφο άλφα
Μετά, πρακτικά μιλώντας, μια G QV του 12 θα κοστίσει κάτω από 15κ, πάει πιο γρήγορα απο όλα τα παραπάνω, ειναι πιο καινούργιο αυτοκίνητο με οτι σημαίνει αυτό.
Μετα θα έβαζα το GT λόγω value for money (κάτω απο 10κ)
My 2 cents
Το brera και το Guiletta ειναι πιο μπροστα στις προτιμησεις μου και εχω βρει γυρω στα 15Κ,το spider οχι λογω κυβικων και λογω οτι ειναι διθεσιο.Το μοτερ με τα 1750cc με τα 175hp ειναι το ιδανικο.Σαν οδηγηση ποιο ειναι πιο 'ιταλικο';;
[emoji849][emoji3][emoji849][emoji3]
ΑLFA ROMEO FORUM