-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Εθνική Αντιρρίου-Ιωαννίνων, ταξιδεύω με 90 και κολλάει πίσω μου ένας ΙΧς. Στενός δρόμος με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και με την άσφαλτο να τελειώνει μισό μέτρο δεξιά του κάθε ρεύματος. Περιμένοντας 10 δευτερόλεπτα και βλέποντας ότι δεν αδειάζει το απέναντι ρεύμα ώστε να προσπεράσει επέλεξε να περάσει από δεξιά χρησιμοποιώντας την λωρίδα εισόδου πρατηρίου καυσίνων. Δεν ήταν εικοσάχρονος με κίτρινο Punto αλλά πενηντάρης με Passat.Γενικά πρεπει να οδηγαμε στη δεξια πλευρα του δρόμου κάτι το οποίο είναι άγνωστο στη χώρα αυτή και δεν ξέρω τον λογο.
Προσωπικά στον ΒΟΑΚ της Κρήτης οδηγώ μόνιμα στη λεα(όσο έχω ορατότητα στο μήκος αυτης.) με το όριο ταχύτητας. Είναι οτι πιο αμυντικό μπορείς να κανεις και να μην σε παρουν τα σκάγια απο την μετωπική που σχεδον σίγουρα θα προκληθεί εαν αναγκασεις τον βοσκό να βγει όλος το αντίθετο ρευμα για προσπεραση. Τα περί παρανομοιας οτι πάω στη λεα δεν φανταζεστε που τα έχω γραμμένα, υπόψιν ότι μιλάω για την λεα συγκεκριμένου δρόμου(ΒΟΑΚ) και όχι αυτοκινητοδρόμου.. -
Γεια σας, χθες με σταματησαν για αλκοτεστ και εφαγα προστιμο 200 ευρω(100 αν το πληρωσω σε 10 μερες). Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν αποφασισω να μην δωσω τα 100 σε δεκα μερες τα 200 σε ποσο καιρο πρεπει να τα δωσω, αν υπαρχουν προσαυξησεις στο ποσο μετα απο ενα διαστημα και αν ερχεται καποιο χαρτι στο ταχυδρομειο η αν εμπλεκεται και η εφορια?
-
Σωστα έχει μπεί στα Ζώα πάντως!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγω τον παραδεχομαι
Εμπλεκεται η εφορια φιλε. Η καλυτερη λυση ,δωσε τα μισα εντος του χρονικου περιθωριου. -
Φυσικά οι φιλικές συμβουλές και τα λοιπά ηθικοπλαστικα ισχύουν στο ακέραιο...
Σχετικά με την απληρωτη κλήση νομίζω στο δίμηνο πάει στην εφορία και μετά αυξάνεται 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
-
ntoulas1914 η αυτογνωσία είναι προτέρημα. Νομίζω είναι 40 μέρες μέχρι να παει εφορία με ένα καπελάκι πρόστιμο. Η καλύτερη λύση είναι να πληρώσεις εντός του 10ήμερου τα μισά και μα μην ξαναπιείς τόσο όταν πρόκειται να οδηγήσεις ( νομίζω ότι 200€ είναι το πρόστιμο για τη δεύτερη κλίμακα). Αλήθεια πόσο αλκοόλ είχες;
nickthetrib from tapatalk
-
Μου αρέσει που είμαστε συγκαταβατικοι στο ότι κάποιος πλήρωσε προστιμο για πιωμα.
Ντροπή φίλε μου να οδηγείς με παραπάνω από ένα ποτήρι.
Με την περιουσία σου κάνε ότι θες αλλά μην πάρεις κανένα άλλο στο λαιμό σου... -
Καταρχας σορρυ που το εβαλα σε λαθος τοπικ αλλα ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Το οριο ειναι για μηχανη ειναι 0,09 εγω ημουν στο 0,18 ωστοσο ο της τροχαιας μου ειπε πως αν οδηγουσα αμαξι δεν θα με γραφαν αρα φανταζομαι πως για αμαξι ειναι αρκετα υψηλοτερο το οριο
-
Παιδιά να ρωτησω κατι... Σε γνωστο μου για τον ιδιο λογο -με αμαξι- του πηραν το δίπλωμα 3 μηνες κ εφαγε 350€ προστιμο.
Ποσο ειχε ξεπερασει το οριο για τετοια ποινή, γνωριζει καποιος;
-
Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα όρια. Πάντως το 2006, που με είχαν γράψει με το αμάξι ήταν από 25-50ml/lt η μια κλίμακα ( ο υποφαινόμενος ειχε 26, καλό ζώο 21 χρόνων και εγώ τότε) 50-80 η δεύτερη και 80-110 η τρίτη που παίρνουν και δίπλωμα. Πάντως το γ@μ@το είναι ότι στις 2 πρώτες κλίμακες σε αφήνουν να πάρεις το αμάξι και να φύγεις. Πιστοποιούν ότι δεν είσαι σε θέση να οδηγήσεις και σε αφήνουν να το κάνεις, αν σκοτώσεις κάποιον 1χλμ πιο πέρα, τι θα γίνει;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μου αρέσει που είμαστε συγκαταβατικοι στο ότι κάποιος πλήρωσε προστιμο για πιωμα.
Ντροπή φίλε μου να οδηγείς με παραπάνω από ένα ποτήρι.
Με την περιουσία σου κάνε ότι θες αλλά μην πάρεις κανένα άλλο στο λαιμό σου...Ετοιμαζομουνα να στην πω, αλλα βγηκε κι εγραψε οτι το βαλε σε λαθος τοπικ οποτε χωσε ελευθερα
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα όρια. Πάντως το 2006, που με είχαν γράψει με το αμάξι ήταν από 25-50ml/lt η μια κλίμακα ( ο υποφαινόμενος ειχε 26, καλό ζώο 21 χρόνων και εγώ τότε) 50-80 η δεύτερη και 80-110 η τρίτη που παίρνουν και δίπλωμα. Πάντως το γ@μ@το είναι ότι στις 2 πρώτες κλίμακες σε αφήνουν να πάρεις το αμάξι και να φύγεις. Πιστοποιούν ότι δεν είσαι σε θέση να οδηγήσεις και σε αφήνουν να το κάνεις, αν σκοτώσεις κάποιον 1χλμ πιο πέρα, τι θα γίνει;nickthetrib from tapatalk
Και στην πρώτη κλίμακα να είσαι , δεν σε αφήνουν να πάρεις το αμάξι.
-
Εμένα τότε, αλλά και πριν κανα χρόνο έναν φίλο με κοντά 60ml μας άφησαν να φύγουμε με τα αμάξια μας οδηγώντας. Μου φάνηκε πολύ ψυχανώμαλο.
Εκτός και αν πέσαμε σε όργανο περίπτωση. Αλλά και οι 2 και σε τελείως άσχετες περιοχές. Τεσπα μπορεί να έχεις δίκιο.nickthetrib from tapatalk
-
Μερικές φορες αναρωτεμμαι τι είναι πιο ασφαλές, να οδηγεις με 2 ποτήρια ουίσκι ή εκνευρισμένος ? Έχετε δει πως πάμε όταν ξεμπλεκουμε απο ενα βάναυσο μποτιλιαρισμα ή και κατα την διαρκεια αυτου?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μερικές φορες αναρωτεμμαι τι είναι πιο ασφαλές, να οδηγεις με 2 ποτήρια ουίσκι ή εκνευρισμένος ? Έχετε δει πως πάμε όταν ξεμπλεκουμε απο ενα βάναυσο μποτιλιαρισμα ή και κατα την διαρκεια αυτου?Τα 2 ποτήρια ουίσκι είναι πιο ασφαλή (τουλάχιστον με εμένα οδηγό), όταν είμαι τσαντισμένος από πριν ή με τσαντίσουν στο δρόμο, γίνομαι καλό ΖΩΟ.
-
Νταξει δεν γινεται!!!!! Δεν υπαρχει!!!!#...Πρεπει να ψηφιστει νομος να μην πιανουν τιμονι οι γυναικες.....
Προτεραιοτητα........ Μοναδικο κριτηριο εκδοσης διπλωματος πρεπει να ειναι η σωστη εφαρμογη της προτεραιοτητας.....Δε γινεται ρε παιδια.... Στο μ..... τους πινακιδες λωριδες διασταυρωσεις......ολα!!!!!!#!#
Και οχι μονο μοναδικο κριτηριο αλλα και εξεταση σε πραγματικες συνθηκες οπου θα οδηγει αλλος απεναντι οδηγος με αλλο οχημα χωρις στοπ και απο δεξια. Αυτο σε επαναληψη τουλαχιστον 10 φορες.....
Ελεος δηλ.....
Γιατι τα λεω αυτα?..... Ειναι αυτονοητο νομιζω..... Ειμαι σωος και δεν χρειαζεται να πω τιποτε αλλο!!!!Και ζητανε και τα ρεστα...... αη ρε παραπερα .....σε με ρε?.... Ξες ποια ειμαι εγω ρε?...
Καταντια!!!!!
-
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Νταξει δεν γινεται!!!!! Δεν υπαρχει!!!!#...Πρεπει να ψηφιστει νομος να μην πιανουν τιμονι οι γυναικες.....
Προτεραιοτητα........ Μοναδικο κριτηριο εκδοσης διπλωματος πρεπει να ειναι η σωστη εφαρμογη της προτεραιοτητας.....Δε γινεται ρε παιδια.... Στο μ..... τους πινακιδες λωριδες διασταυρωσεις......ολα!!!!!!#!#
Και οχι μονο μοναδικο κριτηριο αλλα και εξεταση σε πραγματικες συνθηκες οπου θα οδηγει αλλος απεναντι οδηγος με αλλο οχημα χωρις στοπ και απο δεξια. Αυτο σε επαναληψη τουλαχιστον 10 φορες.....
Ελεος δηλ.....
Γιατι τα λεω αυτα?..... Ειναι αυτονοητο νομιζω..... Ειμαι σωος και δεν χρειαζεται να πω τιποτε αλλο!!!!Και ζητανε και τα ρεστα...... αη ρε παραπερα .....σε με ρε?.... Ξες ποια ειμαι εγω ρε?...
Καταντια!!!!!
Οσο σεξιστικό και να ακούγεται, μάλλον δεν έχεις άδικο!
Η πλειοψηφία των γυναικών ΔΕΝ ξέρει να οδηγεί, ενώ συνολικά όλες δεν έχουν αίσθηση του χώρου και προσανατολισμό!
Εμένα χθες ήταν μία ηλίθια με ένα fabia κολλημένη πίσω μου συνεχώς.
Σταμάτα - ξεκίνα η φάση και κάθε φορά που ξεκίναγε το σταματούσε οριακά πίσω μου! Απόσταση μηδέν.
Την έβλεπα και αγχωνόμουν γιατί δεν ήθελε πολύ να μου τη φορέσει!
Σε κάποιο σημείο ανοίγει λίγο ο δρόμος, ξεκινάω εγώ, ξεκινάει μετά και αυτή, μέχρι να χρειαστεί να κόψουμε πάλι ....
Ε, εκεί σκιάχτηκα! Ερχόταν καταπάνω μου σφαίρα, λες και δεν είχε δει ότι σταματάγαμε!!
Ευτυχώς είχε χώρο δεξιά και αριστερά και βγήκα εγώ λίγο στο αντίθετο ρεύμα, έκανε και αυτή τελευταία στιγμή λίγο δεξιά και δεν με τσούγκρισε!
Ακουσε τις φωνές της και το κορνάρισμά της και την έκανα όσο πιο βιαστικά μπορούσα! -
Ποιος ξερει. Μπορει να αργησε στο κουν καν!!!
Φιλε μου δεν δινω σημασια σε στατιστικες εταιριων η ειδικων σε αιτια ατυχηματων απο συμπεριφορες κακου χειρισμου των αυτοκινητων. Στηριζομαι στην δικη μου εμπειρια που ειναι αλανθαστη. Και δεν την κρινω σεξιστικη γιατι μου λεει την αληθεια.
Λοιπον απο τα 50 αυτοκινητα που θα περασουν κατω απο το σπιτι μου που ειναι δρομος κεντρικος και οχι της γειτονιας τα 35 40 ειναι γυναικες. Και ωρες απο 10 το πρωι εως 12 . Επισης πανω απο τις μισες απο αυτες μιλανε στο κινητο οταν οδηγουν. Πηγαινουν πολυ σιγα. Η πολυ γρηγορα. Τιποτα το normal σε ταχυτητα. Παρκαρουν χωρις προειδοποιηση ενω οι περισσοτερες απο αυτες δεν εκτιμουν σωστα τους χωρους παρκιν και μπαινουν σε διαδικασια παρκαρισματος χωρις να χωρανε στο τελος. Οταν μιλουν σε κινητο δεν δινουν προτεραιοτητα. Περνουν με κοκκινο. Δεν σταματουν πουθενα. Ξεχνουν τα αλαρμ αναμμενα. Και στο τελος ριχνουν και το μπινελικι τους οταν καποιος τους πει κατι.
Αυτο σημαινει καθυστερηση για τους υπολοιπους. Εκνευρισμο. Αγχος στρες και οι πιθανοτητες ατυχηματος σε ανοδο...
Οι αντρες μιλουν κι αυτοι σε κινητο . Κανουν το ιδιο κι αυτοι αλλα ειναι σαφως λιγοτεροι και δεν καθυστερουν την κυκλοφορια με ασκοπη οδηγηση.
Επισης ωρες φροντιστηριων τα ιδια. Απογευματα βραδακια πρεπει να εχεις φυλαχτο πανω σου....Δεν δεν το χει η γυναικα το τιμονι..... νταξει.... τι να λεμε....Λιγες αυτες που το χουν και τουλαχιστον δεν εκνευριζουν τους αλλους οδηγους...
-
Αν εφαρμόσουν πολυ αυστηρά κριτήρια για το parking κατα την διάρκεια της εξέτασης διπλώματος το 99% των γυναικών δεν θα παίρνει δίπλωμα.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]