-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ταξιδια (=διοδια) με τη μηχανη με καυσωνες και ζεστες πολλες την εχω κοψει .. (το γηρας...), οποτε συνηθως πλεον το βιωνω απο τη μερια του αυτοκινήτου.
Δεν εχω κανενα προβλημα να τους αφησω ολους τους 2τροχους να περασουνε αν εχει καυσωνα ή βροχη.
Φανταζομαι αμα τυχει να εισαι το αυτοκινητο απο πισω μου παλι τα ιδια θα λες και για μενα....
just so you know...'ζμπουτσαμ' και εσύ και η βιασύνη σουΠετυχαίνεις και σκεπτόμενους οδηγούς μηχανής (που δεν σκέφτονται μόνο την πάρτη τους δηλαδή).
Δεν θεωρώ ότι κακώς υπάρχουν στο δρόμο οι μηχανόβιοι (αν αυτό κατάλαβες).Μπορεί να είναι επιλογή τους η μετακίνηση με τη μηχανή, οπότε θεωρητικά θα έπρεπε να πω (ή ο καθένας) 'ήξερες ότι θα βρέχει, στα @@ μου, κάτσε και βρέξου' (ή αντίστοιχα για τον καύσωνα).
Όμως όπως κι εγώ θα σκεφτώ τον μηχανόβιο, θεωρώ ότι οφείλει να με σκεφτεί κι αυτός.Όσο για το θέμα φαναριών-διοδίων, δεν είναι θέμα βιασύνης (ή καθυστέρησης).
Ειδικά μέσα στην Αθήνα, άντε να κερδίσεις 2-5sec. Το θέμα είναι να σκέφτεσαι τον συνάνθρωπό σου και όχι 'κάνω τη δουλειά μου, στα @@ μου για τους άλλους'.Και παρότι τους ανοίγω χώρο μέσα στην Αθήνα (κρίμα να κάθονται 'ντάλα ήλιο' ή στη βροχή ακίνητοι στην κίνηση ενώ χωράνε να πάνε παρακάτω), έχω 5 ή 6 σημάδια σε κάθε καθρέφτη όπου ΚΑΝΕΙΣ μηχανόβιος-παπάκιας δεν σταμάτησε να ζητήσει έστω συγνώμη. Στα @@ του και 'γειά σας'.
Τέλος, έξω από το χωρό πολλά τραγούδια λέτε όλοι όσοι οδηγείτε μηχανή. Στα @@ σας και 'αφού χωράω άντε αναπαράξου', αλλά μόλις σας ακουμπήσει-χτυπήσει αυτοκίνητο (με το πλάι γιατί κάπου χωθήκατε για να περάσετε σόνι και ντε), βάζετε τις φωνές και 'δε με είδες βλάκα/ανεγκέφαλε' ή 'εσύ φταις που κουνήθηκες' και 'θα δεις τι θα σου κάνω' κτλ-κτλ.
Αποποίηση ευθυνών στο 100% για το ποιός φταίει. Η 'μαγκιά' μόνο στη θεωρία. (που δεν είναι μαγκιά, αλλά μη-σεβασμός στον διπλανό μας) -
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
Στο φανάρι ΑΝΤΕ και το κατάπιαμε το καβάλημα γιατί και καλά δεν ενοχλούν τους υπόλοιπους (που δεν ισχύει γιατί το 99% αυτών με το που κάτσουν πρώτοι και ανάψει πράσινο, ξεκινάνε στο πράσινο χαλαροί).
επιβαλλεται να ξεκινησουν χαλαροι
για να μην τους κοψει στα δυο ο βιαστικος που περναει με βαθυ πορτοκαλι, τουτεστιν κοκκινο απο ωραΗταν ελαχιστες οι φορες που αποφασισα να φυγω 'χαλαρα' στο φαναρι με τη μηχανη, εκεινες τις ελαχιστες, με διαολεμενη συμπτωση ετυχε να εχουν σφαξει κοκκινο.. και οχι για μερικα milisecond, αλλα κοκκινο του κερατα!!
Αγιο ειχα!
-
ακομη να καταλαβω πως γινεται να καθυστερουν τα αμαξια οι μηχανες που καθονται πρωτες στο φαναρι
τεσπα, οδηγουμε σε διαφορετικες πολεις
οποτε μιλαμε κ για διαφορετικες συνθηκεςπροφανως ειστε ζουγκλα εκει κατω...
αν ολοι περνουσαμε απο μια εβδομαδα ειτε ως οδηγοι ειτε ως συνοδηγοι
απο ολα τα μεσα που κυκλοφορουν στους δρομουςδιτροχα, κουτια, φορτηγα, λεωφορεια, θα αλλαζαμε πολλα στην οδηγικη συμπεριφορα μας
-
Για τους οδηγούς διτρόχων, που βγαίνουν πρώτοι στο φανάρι, εκτός 'οπτικής επαφής' με το 'χρώμα' και που περιμένουν να τους κορνάρεις για να ξεκινήσουν, έχω τη χειρότερη άποψη. Γαϊδούρια του κερατά.
Και... γιατί να κορνάρω, ειδικά αν είναι και καταμεσήμερο ή ξημερώματα ?
Αν με εμποδίζουν, .... περιμένω να χαθεί η σειρά μου στο φανάρι . Βέβαια, οι απο πίσω οδηγοί, που δεν έχουν τη δική μου υπομονή ή 'άποψη', τους 'μαμούν το σπιτάκι ' στα μπινελίκια. Και γώ το απολαμβάνω.
Αλλά .... δε βαριέσαι μωρέ, η δουλειά τους να γίνεται ! -
+1
Ασε που αν εισαι πρωτος δε μπορεις να κανεις 'εκκινηση'.. -
εγω τους διευκολυνω οσους εχουν μηχανακια να περνανε μπροστα στα φαναρια.ο λογος?αν πανε να περασουν με το ζορι μπορει να μου κανουν καμ ια γρατσουνια.και το κορυφαιο?αν σφαξει καποιος κοκκινο το μηχανακι θα χτυπησει και οχι εμενα.επισης σε στενους επαρχιακους δρομους ακολουθω αυτοκινητο που κινειτε με νορμαλ ταχυτητες.σε προσπερασμα των απεναντι με καλυπτει το μπροστινο απο τυχον μετωπικη.δεν θεωρω αυτο που κανω γαιδουρια ουτε επιπολαιοτητα απλα φυλαγομαι.ο καθεις αν τηρει τον κωδικα οσο μπορει δεν θα γινοντε ατυχηματα απλα.
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
ακομη να καταλαβω πως γινεται να καθυστερουν τα αμαξια οι μηχανες που καθονται πρωτες στο φαναριΔυστυχώς συμβαίνει συχνά.
Σταματάνε πολύ μπροστά, μαζεύονται πολλοί, δε βλέπουν το φανάρι. Eλέγχουν το κινητό τους, κοιτάνε δεξιά/αριστερά, βάζουν ή βγάζουν το κράνος (!)... Τελικά ξεκινούν πολύ αργά, κάθονται στη μέση, καθυστερούν τη ροή...
'Βοηθάνε' και τα αυτοκίνητα που έχουν κάτσει τέρμα μπροστά, μετά το φανάρι, και δεν έχουν αφήσει χώρο για τις μηχανές! Όχι ότι είναι υποχρεωτικό, but still...
Υ.Γ. οδηγώ και αυτοκίνητο και μηχανή.
-
Ομοίως οδηγώ και αυτοκίνητο και μηχανή κι έχω να πω ότι τώρα το καλοκαίρι (και ειδικά πλέον με τη κρίση) το πλήθος και ο τρόπος που οδηγούν τα μηχανάκια απλά δεν παλεύεται. Ειδικά όταν είσαι με αμάξι προσπαθούν να σε περάσουν απ όλες τις μεριές, σου κολλάνε στη νεκρή γωνία προσπαθώντας να βρουν πέρασμα, αν είσαι στη μεσαία λωρίδα χώνονται και περνάνε ταυτόχρονα δεξιά και αριστερά ούτως ώστε λίγο να παρεκλίνεις από την πορεία σου κάποιον θα πάρεις από κάτω.
Τελευταία ένα @ παντοφλάτος με παπί έχασε λίγο την ισορροπία του σταματώντας σε φανάρι περνώντας ανάμεσα σε λωρίδες αυτοκινήτων και χτύπησε με τη μανέτα του στη πίσω πόρτα μου. Μου άφησε μια ωραία λακούβα 2 εκατοστών και μέχρι να καταλάβω τι είχε γίνει έφυγε σφαίρα δυστυχώς πριν δω πινακίδα. Σε 2 φαναρτζίδικα που ρώτησα ο ένας μου ζήτησε 100 και ο άλλος 120 για να τη διορθώσουν.
Προχθές ένα γίδι με XT είχε το επικό θράσσος να κορνάρει σε γυναίκα με καροτσάκι με παιδί η οποία ήταν στο πεζοδρόμιο, για να κάνει άκρη να περάσει
Οι έλληνες οδηγοί μηχανών κατά πλειοψηφία δεν έχουν καμία οδηγική παιδεία. Κι εγώ οδηγώ δίκυκλο αλλά δε σπάω τα @@ των άλλων για να κάνω τη δουλειά μου. Επειδή θεωρούν ότι η επιβάρυνση που προκαλούν στην κυκλοφορία είναι μηδενική όταν έχουν τη μηχανή, έχουν παράλλογες απαιτήσεις ('έλα μωρέ μια στιγμή να περάσω και τι έγινε') τις οποίες όταν τις μαζέψεις επί 1 εκατομμύριο μηχανάκια που κυκλοφορούν καθημερινά στην Αθήνα, προκύπτει ένα χάος.
-
Ταξιδια (=διοδια) με τη μηχανη με καυσωνες και ζεστες πολλες την εχω κοψει .. (το γηρας...), οποτε συνηθως πλεον το βιωνω απο τη μερια του αυτοκινήτου.
Δεν εχω κανενα προβλημα να τους αφησω ολους τους 2τροχους να περασουνε αν εχει καυσωνα ή βροχη.
Φανταζομαι αμα τυχει να εισαι το αυτοκινητο απο πισω μου παλι τα ιδια θα λες και για μενα....
just so you know...'ζμπουτσαμ' και εσύ και η βιασύνη σουΕ ρε Kacey που σου χρειάζεται... Να δούμε η ζμπουτσασ'ου είναι μεγαλύτερη ή όχι από του Kacey που δεν έχει πρόβλημα να σε στείλει στην μπάρα/στο τσιμεντένιο διαχωριστικό/κτλ...
Άκου εδώ επιχείρημα >'ζμπουτσαμ' και εσύ και η βιασύνη σου
-
just so you know...'ζμπουτσαμ' και εσύ και η βιασύνη σουΟδηγώ και αυτοκίνητο αλλά είμαι και σκουτεράς με ένα ταπεινό 500αρι.
η τελευταία σου φράση είναι το λιγότερο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. -
Ο χρήστης avel έγραψε:
ακομη να καταλαβω πως γινεται να καθυστερουν τα αμαξια οι μηχανες που καθονται πρωτες στο φαναρι
Δυστυχώς συμβαίνει συχνά.
Σταματάνε πολύ μπροστά, μαζεύονται πολλοί, δε βλέπουν το φανάρι. Eλέγχουν το κινητό τους, κοιτάνε δεξιά/αριστερά, βάζουν ή βγάζουν το κράνος (!)... Τελικά ξεκινούν πολύ αργά, κάθονται στη μέση, καθυστερούν τη ροή...
'Βοηθάνε' και τα αυτοκίνητα που έχουν κάτσει τέρμα μπροστά, μετά το φανάρι, και δεν έχουν αφήσει χώρο για τις μηχανές! Όχι ότι είναι υποχρεωτικό, but still...
Υ.Γ. οδηγώ και αυτοκίνητο και μηχανή.
Και αυτό (το bold) συμβαίνει πάνω από το 60-70% των περιπτώσεων και γι' αυτό με ενοχλεί (προσωπικά).
και λαμβάνοντας υπόψη και αυτό (από kapami)
Επειδή θεωρούν ότι η επιβάρυνση που προκαλούν στην κυκλοφορία είναι μηδενική όταν έχουν τη μηχανή, έχουν παράλλογες απαιτήσεις ('έλα μωρέ μια στιγμή να περάσω και τι έγινε') τις οποίες όταν τις μαζέψεις επί 1 εκατομμύριο μηχανάκια που κυκλοφορούν καθημερινά στην Αθήνα, προκύπτει ένα χάος.
φτάνεις στο σημείο να βλέπεις μηχανάκι να καβαλάει οπουδήποτε (ακόμα και στα διόδια ακόμα και με 4-5 αμάξι ουρά - από όπου ξεκίνησε η συζήτηση) και να ρίχνεις 'ευχές'.
Τέλος να προσθέσω ότι και οι μηχανές προσθέτουν βάρος την κυκλοφορία των δρόμων. Απλά είναι (πες) το 1/10 σε σχέση με το ένα αμάξι. Όμως είναι και (ας πούμε) 10 φορές περισσότερα μηχανάκια που κυκλοφορούν στο κέντρο από τα αυτοκίνητα, οπότε η εξίσωση πάλι βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα.
Αστείο παράδειγμα σήμερα μεταξύ μηχανής-αυτοκινήτου:
αλλάζω λωρίδα από μεσαία σε αριστερή. Έχω ελένξει μεσαίο και αριστερό καθρέφτη και βγαίνω αριστερά (χωρίς να ανάψω φλας - εδώ είμαι φάουλ, συμφωνούμε).
Αφού μπω στην αριστερή λωρίδα, βλέπω μηχανή (CBR) να μου κολλάει στα 10cm, αφού πριν ήταν αριστερή λωρίδα, τον είδα (από το μεσαίο καθρέφτη) που πήγε τέρμα δεξιά, προσπέρασε 2 αμάξια και θέλησε να ξαναμπει τέρμα αριστερά 'σφήνα' ανάμεσα από μένα και την μπαριέρα για να προσπεράσει και εμένα. (άρα στην ουσία εγώ τον 'έκοψα')
Σταματάμε στο φανάρι και τον βλέπω ότι έρχεται αριστερά μου θέλοντας κάτι να μου πει (με κοιτούσε επίμονα).
Έχοντας ακόμα τη νοοτροπία του 'χωριού' που ο άγνωστος για να έρθει να σου μιλήσει, μάλλον κάτι θέλει (χάθηκε? θέλει να με προειδοποιήσει ότι έχω ξεφούσκωτο λάστιχο? κτλ), κατεβάζω παράθυρο.
Ακολουθεί στοιχομυθία:- Το φλασάκι το έχουμε για μόστρα?
- παρακαλώ?
- γιατί δεν άναψες φλας που μπήκες αριστερά?
- (εκνευρίζομαι και του λέω με ειρωνικό ύφος) είναι καμμένο.
- για να πάρεις audi, έχεις λεφτά. Να αγοράσεις μία λάμπα που κάνει 1€ δεν έχεις? (και φεύγει).
πρέπει να γελούσα 5 λεπτά, αφού έφυγε...
Να σημειώσω ότι ο τύπος ήταν χωρίς κράνος, παντόφλα, χωρίς μπλούζα και φυσικά συνέχισε τις σφήνες χωρίς να ανάψει ούτε αυτός φλας.
Μάλλον ο ΚΟΚ ισχύει μόνο για τους άλλους. (άλλοι = όλοι εκτός από εμάς και τους συγγενείς εξ αίματος - γιατί κι αυτοί έχουν το αλάθητο του 'έλα μωρέ' ) -
+1
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αστείο παράδειγμα σήμερα μεταξύ μηχανής-αυτοκινήτου:
αλλάζω λωρίδα από μεσαία σε αριστερή. Έχω ελένξει μεσαίο και αριστερό καθρέφτη και βγαίνω αριστερά (χωρίς να ανάψω φλας - εδώ είμαι φάουλ, συμφωνούμε).
Αφού μπω στην αριστερή λωρίδα, βλέπω μηχανή (CBR) να μου κολλάει στα 10cm, αφού πριν ήταν αριστερή λωρίδα, τον είδα (από το μεσαίο καθρέφτη) που πήγε τέρμα δεξιά, προσπέρασε 2 αμάξια και θέλησε να ξαναμπει τέρμα αριστερά 'σφήνα' ανάμεσα από μένα και την μπαριέρα για να προσπεράσει και εμένα. (άρα στην ουσία εγώ τον 'έκοψα')
Σταματάμε στο φανάρι και τον βλέπω ότι έρχεται αριστερά μου θέλοντας κάτι να μου πει (με κοιτούσε επίμονα).
Έχοντας ακόμα τη νοοτροπία του 'χωριού' που ο άγνωστος για να έρθει να σου μιλήσει, μάλλον κάτι θέλει (χάθηκε? θέλει να με προειδοποιήσει ότι έχω ξεφούσκωτο λάστιχο? κτλ), κατεβάζω παράθυρο.
Ακολουθεί στοιχομυθία:- Το φλασάκι το έχουμε για μόστρα?
- παρακαλώ?
- γιατί δεν άναψες φλας που μπήκες αριστερά?
- (εκνευρίζομαι και του λέω με ειρωνικό ύφος) είναι καμμένο.
- για να πάρεις audi, έχεις λεφτά. Να αγοράσεις μία λάμπα που κάνει 1€ δεν έχεις? (και φεύγει).
πρέπει να γελούσα 5 λεπτά, αφού έφυγε...
Να σημειώσω ότι ο τύπος ήταν χωρίς κράνος, παντόφλα, χωρίς μπλούζα και φυσικά συνέχισε τις σφήνες χωρίς να ανάψει ούτε αυτός φλας.
Μάλλον ο ΚΟΚ ισχύει μόνο για τους άλλους. (άλλοι = όλοι εκτός από εμάς και τους συγγενείς εξ αίματος - γιατί κι αυτοί έχουν το αλάθητο του 'έλα μωρέ' )ΜΕΓΑ λάθος το ότι δεν άναψες φλας. Σε ενδεχόμενο ατύχημα θα σου καταλογιζόταν συνυπαιτιότητα (έπαθα κι έμαθα) ενώ αν ήσουν «κύριος» την σκαπουλάριζες (κι άσε τον μηχανάκια να κουρεύεται).
-
Τα περισσότερα μοτοσακό δεν με καθυστερούν - τα αυτόματα φεύγουν σφαίρα (με γεμίζουν μόνο καυσαέριο).
Κάποιοι όμως καθυστερούν μέχρι να βάλουν ταχύτητα και να ξεκινήσουν μαλακά, μετά γκαζώνουν αλλά μόλις ανάψει το πράσινο υπάρχει μια καθυστέρηση.
Λογικό είναι, ο άλλος δεν θέλει να καίει 10 λίτρα στα 100 ούτε να πατινάρει πολύ τον συμπλέκτη. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα περισσότερα μοτοσακό δεν με καθυστερούν - τα αυτόματα φεύγουν σφαίρα (με γεμίζουν μόνο καυσαέριο).Κάποιοι όμως καθυστερούν μέχρι να βάλουν ταχύτητα και να ξεκινήσουν μαλακά, μετά γκαζώνουν αλλά μόλις ανάψει το πράσινο υπάρχει μια καθυστέρηση.
Λογικό είναι, ο άλλος δεν θέλει να καίει 10 λίτρα στα 100 ούτε να πατινάρει πολύ τον συμπλέκτη.Λεωνιδα, ζουμε στην πολη του χαλαραααα
τα παιδια προφανως κατω στην Αθηνα μιλανε για δεκαδες μηχανακια στο φαναρι, πανω στη διαβαση
και για το περιστατικο με την αλλαγη λωριδας,
να ξερετε οτι μια μηχανη εμφανιζεται απο το πουθενα σε χρονο dt, σε σχεση με τα κουτια
και αντιστοιχα οσοι οδηγανε μηχανες θα πρεπει να οδηγανε παντα με την προυποθεση πως ειναι αορατοι για τους υπολοιπους χρηστες του δρομου,
εδω δε δινουν σημασια τα κουτια μεταξυ τους, σιγα μην καταλαβαουν κατι με σαφως μικροτερο ογκο, αλλα πολλαπλασια επιταχυνσηαπαλευτοι οι πεζοι οι οποιοι σε βλεπουν αλλα δεν καταλαβαινουν με την καμια οτι θα τους εχεις φτασει πριν καν το σκεφτουν
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
just so you know...'ζμπουτσαμ' και εσύ και η βιασύνη σουΕ ρε Kacey που σου χρειάζεται... Να δούμε η ζμπουτσασ'ου είναι μεγαλύτερη ή όχι από του Kacey που δεν έχει πρόβλημα να σε στείλει στην μπάρα/στο τσιμεντένιο διαχωριστικό/κτλ...
Στελνει και αυτοκινητα ο Kacey στη μπαρα;
νταξ' δεν διαβασες τι εγραψα πιο πανω αλλα εγραψες αυτο που ειχες στο μυαλο σου να ξεσκασεις...
οκ, νο προμπλεμΤαξιδια (=διοδια) με τη μηχανη με καυσωνες και ζεστες πολλες την εχω κοψει .. (το γηρας...), οποτε συνηθως πλεον το βιωνω απο τη μερια του αυτοκινήτου.
just so you know...'ζμπουτσαμ' και εσύ και η βιασύνη σουΟδηγώ και αυτοκίνητο αλλά είμαι και σκουτεράς με ένα ταπεινό 500αρι.
η τελευταία σου φράση είναι το λιγότερο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.αν καταλαβατε οτι το γραφω ως οδηγος αυτοκινητου , οκ, δεκτα τα σχολια
yet.... -
just so you know...'ζμπουτσαμ' και εσύ και η βιασύνη σουΜάλλον επειδή ο kacey είναι διακοπές θα προσπαθήσω να κάνω εγώ κάτι
Και στην δικιά μου μεγάλε όταν περάσω από πάνω σου με την αμαξάρα μου, αν μου παίξεις καμιά , και θα το ευχαριστηθώ κιόλας. Ηλίθιε, βλάκα που τολμάς να βγαίνεις με αυτή τη λογική στους δρόμους μας. Μακάρι να πετύχεις κανέναν τέτοιον μήπως και βάλεις μυαλό και ελπίζω να μην έχεις παιδιά ή να μην κάνεις και διαιωνιστεί το είδος !!!
Για καρκίνους κλπ τα αφήνω στον kacey
ΥΓ: Φίλε, ΟΛΟΙ το ίδιο καταλάβαμε !!! Γι αυτό στα ψέλνουμε !!! Άρα το πρόβλημα δεν είναι με μας αλλά στην διατύπωσή σου-σε σένα !!!
Το 'ζμπουτσαμ ΚΙ ΕΣΥ και η βιασύνή σου' είναι που ξεκίνησε όλο το κακό !!! Οπότε πρόσεχε τι γράφεις και πως το γράφεις !!! -
οποιος βιαζεται προβλημα του,να ξεκιναγε νωριτερα
-
Δεν είναι δύσκολο πάντως...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δεν είναι δύσκολο πάντως...
Με μια θητεια στα Grand theft auto ... piece of cake !
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]