-
Γεια σας και απο εμένα! Είχα ξαναγράψει και πέρσι εδώ πέρα για μια ξυλόσομπα που είχα σκοπό να αγοράσω και με βοηθήσατε πολύ. Η επιλογή που έκανα κάνει το σπιτάκι μου φούρνο (55τμ).
Φέτος, πέρα απο εμένα, δεν μπορούν ούτε οι γονείς μου πλέον να βάλουν πετρέλαιο και προσπαθώ να τους βρω μια λύση.
Το σπίτι είναι 160τμ, αλλά η σοφίτα απομονώνεται επομένως μένουν 120τμ να ζεστάνουμε. Η μόνωση είναι πολύ καλή και τα αλουμίνια αλλάχτηκαν πέρσι. Το θέμα μου είναι το εξής. Το σπίτι είναι σε 3 επίπεδα των 40τμ τα οποία επικοινωνούν πολύ καλά μεταξύ τους με μεγάλα ανοίγματα, ενώ το σπίτι είναι αρκετά χαμηλοτάβανο (6-8 σκαλιά μεταξύ κάθε επιπέδου).
Τα επίπεδα δεν είναι το ένα πάνω απο το άλλο, το κάτω και το πάνω πάνω είναι ακριβώς στην ίδια 'θέση' και το ενδιάμεσο είναι απο την άλλη μεριά και μια σκάλα στη μέση τα διατρέχει όλα.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, γίνεται με μια ξυλόσομπα στο μεσαίο επίπεδο να ζεσταθεί το σπίτι, με κόστος maximum 2500 euro(και κατά προτίμηση χωρίς αεραγωγούς να πηγαίνουν στα δωμάτια κτλ)? Πήραν μια προσφορά απο την estia για σόμπα pellet με 2 αεραγωγούς αλλά το κόστος ξέφυγε (6k+) οπότε το αφήσανε.
-
Με τέτοιο προϋπολογισμό, οι λύσεις είναι τόσες που δεν αναλύονται σ' ένα φόρουμ! Ας πάνε οι άνθρωποι σε μερικά καταστήματα να ρωτήσουν (ή ας έρθουν την Κυριακή στην έκθεση στο Φάληρο ή στην άλλη στην Κόρινθο) ώστε να περιοριστούν οι εναλλακτικές κ τα ξαναλέμε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μπορεις να μας εξηγησεις τι είδαμε?
Τι σημαινει αερας ανοιχτος, στη μεση, κλειστός τι κερδιζω/χανω απο την καθε θεση κλπ?Βλέπουμε μια πολύ αποδοτική σόμπα σε λειτουργία. Τα ξύλα καίγονται με πολύ αργό ρυθμό, η είσοδος του αέρα για την καύση τους γίνεται από μια μικρή τρύπα στο ύψος του κάτω μέρους της πόρτας (ενώ ελάχιστος αέρας μπαίνει κ από ψηλά, δημιουργώντας μια 'αεροκουρτίνα') κ είναι σταθερή. Ρυθμίζοντας τον αέρα που μπαίνει προθερμασμένος από τρύπες στο πάνω μέρος του θαλάμου καύσης και αναφλέγεται (δημιουργώντας το 'εφέ' φωτιά ψηλά στον θάλαμο, σαν από φλογοβόλο και ξανακαίγοντας τα αέρια της καύσης), επιταχύνουμε ή επιβραδύνουμε την καύση των ξύλων. Βλέπουμε καθαρά καύση των ξύλων με πυρόλυση και επανάκαυση των καπναερίων.
Με τον αέρα ανοιχτό έχουμε την μεγαλύτερη απόδοση, με τον αέρα κλειστό έχουμε την μεγαλύτερη αυτονομία. Ο καπνός σε κάθε περίπτωση είναι αόρατος - άρα η καύση τέλεια.Αν χρησιμοποιηθουν και τα ανάλογα-σωστά ξύλα, αυτή είναι μια ΠΟΛΥ οικονομική στη λειτουργία της σόμπα....Κατι αναλογο έχω δει σε τζάκι...
-
Το καλό λοιπόν είναι ότι γίνεται! Ευχαριστώ πολύ Ηλία, θα κατέβω μαζί τους στο Φάληρο.
-
Ποια εκθεση σε ποιο Φαληρο?
-
Όσοι δεν μπορούν να απεξαρτηθούν από πετρέλαιο και αέριο,
ο χειμώνας τους προβλέπεται ακριβός ή κρύος. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ποια εκθεση σε ποιο Φαληρο? -
καλημερα Ηλια, θα συμμετεχεις και εσυ με περιπτερο;
-
Ο χρήστης Trelos7 έγραψε:
Γεια σας και απο εμένα! Είχα ξαναγράψει και πέρσι εδώ πέρα για μια ξυλόσομπα που είχα σκοπό να αγοράσω και με βοηθήσατε πολύ. Η επιλογή που έκανα κάνει το σπιτάκι μου φούρνο (55τμ)..Δεν μας λες ποια σομπα πηρες; και ποσο;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όσοι δεν μπορούν να απεξαρτηθούν από πετρέλαιο και αέριο,
ο χειμώνας τους προβλέπεται ακριβός ή κρύος.Μαλλον κ τα δύο σύγχρονός το κόβω δυστυχώς
Sent from my ELF II
-
Ηλία θα έισαι στην έκθεση? Με πρώτη ματιά δεν φαινεσαι στους εκθέτες.
Αν δεν είσαι... πές μας σε ποια περιπτερα θεωρεις οτι έχει καλα προιόντα να δούμε...
-
Όλα πρέπει να τα δούμε!
Κυριακή θα είμαι, από το μεσημέρι κ μετά (το πρωί θα είμαι ... σε άλλη έκθεση )
Μπορώ να πω σε ποιό περίπτερο θα είμαι, ή θα φάμε ? -
Μπορεις να μας εξηγησεις τι είδαμε?
Τι σημαινει αερας ανοιχτος, στη μεση, κλειστός τι κερδιζω/χανω απο την καθε θεση κλπ?Βλέπουμε μια πολύ αποδοτική σόμπα σε λειτουργία. Τα ξύλα καίγονται με πολύ αργό ρυθμό, η είσοδος του αέρα για την καύση τους γίνεται από μια μικρή τρύπα στο ύψος του κάτω μέρους της πόρτας (ενώ ελάχιστος αέρας μπαίνει κ από ψηλά, δημιουργώντας μια 'αεροκουρτίνα') κ είναι σταθερή. Ρυθμίζοντας τον αέρα που μπαίνει προθερμασμένος από τρύπες στο πάνω μέρος του θαλάμου καύσης και αναφλέγεται (δημιουργώντας το 'εφέ' φωτιά ψηλά στον θάλαμο, σαν από φλογοβόλο και ξανακαίγοντας τα αέρια της καύσης), επιταχύνουμε ή επιβραδύνουμε την καύση των ξύλων. Βλέπουμε καθαρά καύση των ξύλων με πυρόλυση και επανάκαυση των καπναερίων.
Με τον αέρα ανοιχτό έχουμε την μεγαλύτερη απόδοση, με τον αέρα κλειστό έχουμε την μεγαλύτερη αυτονομία. Ο καπνός σε κάθε περίπτωση είναι αόρατος - άρα η καύση τέλεια.Έτσι από απορία τώρα και ας με πεις κολλημένο, το τζάκι του Φύλλα, κάνει αυτήν την αυξομείωση στην ένταση της φλόγας από το ρυθμιστικό του? Δεν μιλάω να κάνει την μετάκαυση (που δεν την κάνει), αλλά έχω την απορία αν μπορεί να διαχειριστεί τον αέρα του, να δούμε αν είναι τόσο στεγανό όσο μας το παρουσίασες...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ελαφρά
http://indesnews.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8559.htmlΚαμιά γνώμη παιδιά?
-
Ο χρήστης VOSDOGIAN έγραψε:
Ελαφρά
Ένας λέβητας και 8 καλοριφέρ, κάνουν δηλαδή πάνω από 6 χιλιάρικα. Και θα καίει όσο μιά τοστιέρα. Ας φτιάξουν ένα σπίτι, να βάλουν και ένα αμπερόμετρο στην πρίζα του λέβητα και ας μας φωνάξουν να δούμε τι ψάρια πιάνει και τι θερμοκρασίες ανεβάζει. Αλλιώς τα 6 χιλιάρικα δεν βγαίνουν από την τσέπη...
-
παγκόσμια ελληνική πατέντα
Οπως δήλωσε στο Newsit o εφευρέτης του καινοτόμου συστήματος θέρμανσης, Μπάμπης Ψωμιάδης 'αναπτύξαμε μια τεχνολογία που βασίζεται στη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης, δηλαδή φανταστείτε το φούρνο μικροκυμάτων αλλά χωρίς ακτινοβολία για παράδειγμα'.
Αν δεν αδυνατίζει (http://www.mediprinou.gr/site/lipothera ... gersi.html) τότε μάλλον το κατάλληλο μέρος για να συζητηθεί είναι εδώ viewtopic.php?f=6&t=48386 .
-
Όλα πρέπει να τα δούμε!
Κυριακή θα είμαι, από το μεσημέρι κ μετά (το πρωί θα είμαι ... σε άλλη έκθεση )
Μπορώ να πω σε ποιό περίπτερο θα είμαι, ή θα φάμε ?το ποιό περιπτερο πες το σε PM
επισης με τι ιδιότητα θα εισαι εκει? Ιδιοκτήτης? Εργαζόμενος? Επισκέπτης Καθηγητης? -
Ο χρήστης VOSDOGIAN έγραψε:
Ελαφρά
Απάτη.
Εκτός αν σου δίνει μια συσκευή με την οποία σταματάς το ρολόι της ΔΕΗ και ζεσταίνεσαι δωρεάν με κλεμμένο ρεύμα.
Ο μόνος τρόπος να πάρεις περισσότερη ενέργεια από το ρεύμα που πληρώνεις στην ΔΕΗ είναι οι αντλίες θερμότητας.
Τα καλά inverter έχουν συντελεστή απόδοσης πάνω από 4 που σημαίνει ότι πληρώνεις 1 kWh και βγάζουν 4 kWh ζέστη. Αυτή τη ζέστη την αντλούν από το περιβάλλον (βγάζουν έξω κρύο). Το κακό είναι ότι οι αντλίες θερμότητας δεν δουλεύουν σε περιοχέςμε πολύ κρύο ή πέφτει αρκετά η απόδοσή τους (πχ απόδοση 2 αντί 4).
Σε όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρικά όπως μαγικοί θερμοπομποί, ειδικές λάμπες, ιόντα, μαγνήτες κλπ. όσες κιλοβατώρες πληρώσεις στη ΔΕΗ, τόσο θέρμανση θα πάρεις. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
το ποιό περιπτερο πες το σε PM
επισης με τι ιδιότητα θα εισαι εκει? Ιδιοκτήτης? Εργαζόμενος? Επισκέπτης Καθηγητης?Εισαγωγέας, πωλητής και εγκαταστάτης.
55 & 52Α, αν θεωρείται διαφήμιση σβήστε το χωρίς δεύτερη κουβέντα.Έτσι από απορία τώρα και ας με πεις κολλημένο, το τζάκι του Φύλλα, κάνει αυτήν την αυξομείωση στην ένταση της φλόγας από το ρυθμιστικό του? Δεν μιλάω να κάνει την μετάκαυση (που δεν την κάνει), αλλά έχω την απορία αν μπορεί να διαχειριστεί τον αέρα του, να δούμε αν είναι τόσο στεγανό όσο μας το παρουσίασες...
Αυτή την αυξομείωση που είδες στη σόμπα (κ την 'μετάκαυση') ελάχιστα τζάκια την κάνουν κ σίγουρα όχι του Φυλλά. Επίσης, ελάχιστες σόμπες την κάνουν και καμία στην τιμή της Αμεστί.
Τα τζάκια του Φυλλά έχουν εμφανή (εννοείται όχι τόσο άμεση) διαφορά (η αυξομείωση που είπες) με την ρύθμιση του αέρα, που γίνεται εμφανέστατη με την σύγχρονη ρύθμιση του τάμπερ. Με το τάμπερ κ τον αέρα τέρμα κλειστά η φωτιά 'κάθεται' κ σιγοκαίει (εννοείται ότι στο δικό σου, πχ, τζάκι είναι ακόμα πιό εμφανές - και εύκολο - και μόνο λόγω μεγέθους), ενώ δεν βγάζουν με τπτ καπνό στο σπίτι (εκτός κ καις χλωρά ξύλα, οπότε δεν σώζεσαι ούτε με τα τζάκια των 4 Κ Ε του Φράγκου, πχ, ή τα τέρατα της Jolly Mec) κ η απόδοσή τους παραμένει μεγάλη κ όταν μείνουν με τα κάρβουνα.
Δεν έχω μετοχές του Φυλλά, ορκίζομαι. -
Ηλία καλή επιτυχία στην έκθεση και καλές δουλειές
Αυτή η Αμεστί του βίντεο τι κόστος περίπου έχει; Φτιάχνει η Χιλή καλές σόμπες;Σήμερα μου περιέγραψαν και ένα δυσάρεστο περιστατικό.
Νιόπαντρο ζευγάρι (1 μηνός) σε καινούργιο σπίτι τοποθέτησε τζάκι με σύνδεση στο καλοριφέρ. Το τζάκι είχε δοκιμαστεί για λίγο αμέσως μετά το πέρας της εγκατάστασης. Κατά την δοκιμή ακουγόταν θόρυβος τον οποίο ο εγκαταστάτης θεώρησε μη ανησυχητικό.
Πριν δύο ημέρες τα παιδιά ξανάναψαν το τζάκι, όχι για δοκιμή αυτή τη φορά. Ο θόρυβος ακουγόταν πιο έντονα οπότε ξανα κάλεσαν τον αντικαταστάτη για να περάσει να το δει. Μέχρι να έρθει ακούστηκαν εκρήξεις, ξέσπασε φωτιά στο σπίτι, πήρε φωτιά η σκεπή, καθώς και η σκεπή γειτονικού σπιτιού. Φυσικά όλο το σπίτι καταστράφηκε... Τι ακριβώς έφταιξε δεν είναι ακόμη γνωστό.Ο ίδιος τζακάς είχε τοποθετήσει το τζάκι γνωστού μου, όπου είχε βάλει ανάποδα όλο τον πετροβάμβακα στο εσωτερικό του τζακιού. Ευτυχώς ο γνωστός μου φώναξε άλλον, το ξήλωσε το τζάκι και τοποθέτησε σωστά τον πετροβάμβακα.
Δυστυχώς όπου υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες εμφανίζονται και πολύ τυχάρπαστοι/'ειδικοί'. Απαιτείται σωστή ενημέρωση και προσεκτική επιλογή του σωστού επαγγελματία.
Ξυλόσομπα