-
Ωραίο το Γύθειο (ουσιαστικά μόνο 1 δρόμος είναι) αλλά βρώμικο.... Σε στιγμές που κάθεσαι να φάς και σε πιάνει η μπόχα από την Θάλασσα..
Πέρυσι πήγα 5 μερούλες, σε ξενοδοχείο μπροστά στον δρόμο και σε ψηλό όροφο (==απεριόριστη θέα+ησυχία+όχι μπόχα).
Ωραία και τεράστια η παραλία στο Μαυροβούνι, αλλά εάν πάς για >3 μέρες αξίζει να γυρίσεις την Μάνη ή και να πάς Μονεμβασιά και Ελαφόνησο -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ωραίο το Γύθειο (ουσιαστικά μόνο 1 δρόμος είναι) αλλά βρώμικο.... Σε στιγμές που κάθεσαι να φάς και σε πιάνει η μπόχα από την Θάλασσα..Πέρυσι πήγα 5 μερούλες, σε ξενοδοχείο μπροστά στον δρόμο και σε ψηλό όροφο (==απεριόριστη θέα+ησυχία+όχι μπόχα).
Ωραία και τεράστια η παραλία στο Μαυροβούνι, αλλά εάν πάς για >3 μέρες αξίζει να γυρίσεις την Μάνη ή και να πάς Μονεμβασιά και ΕλαφόνησοΕλαφονησο επιβαλλεται να πας
καταπληκτικη παραλια του Σιμου
Ελπιζω να αντεξει στην προσπαθεια του ιδιοκτητη του καμπινγκ να σαρωσει τα παντα με ομπρελες και ξαπλωστρες και να αποχαρακτηρισει εκτασεις -
Από Μπέργκαμο πήρα μια μυρωδιά (έμεινα 2 νύχτες) πριν από 2 χρόνια.
Η κάτω πόλη δε λέει κάτι ιδιαίτερο (χωρίς ωστόσο να είναι κακή). Η παλιά/πάνω πόλη (Città alta) είναι που αξίζει κανείς να δει, αν βρεθεί στην περιοχή. Τα βασικότερα (τουλάχιστον αυτά που επιλέξαμε εμείς να δούμε) είναι:- Cappella Colleoni του 15ου αιώνα,
- Santa Maria Maggiore,
- Το Battistero του 14ου αιώνα
- Piazza Vecchia
- To Duomo
Ωραία pizza φάγαμε πάνω στον κεντρικό δρόμο, λίγο πιο πάνω (προς το 2ο funicolare) από την Capella Colleoni. Επίσης, αξίζει να πάτε για βόλτα και για φαγητό στο San Vigilio (με το 2ο funicolare). Δεν έχω πρόχειρο το όνομα του εστιατορίου αλλά έχει πολύ καλή κουζίνα και εκπληκτική θέα (όπως βγαίνεις από το σταθμό, στο αριστερό σου χέρι, στα 50 μέτρα).
Προσοχή στα Μπεργκαμίσια κουνούπια... (μάζεψα καμιά 15ριά καντήλες ενθύμιο)
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ωραίο το Γύθειο (ουσιαστικά μόνο 1 δρόμος είναι) αλλά βρώμικο.... Σε στιγμές που κάθεσαι να φάς και σε πιάνει η μπόχα από την Θάλασσα..και η Αιδηψός έχει παρόμοιο πρόβλημα αλλά λόγω της έλλειψης αποχετευτικού συστήματος. Κάθε βράδυ μαζεύει ο σκατουλιάρης το πράμα και μυρίζει όλη η περιοχή
-
Το χουν πολλα τουριστικα μερη στην Ελλαδα, που ξαφνια απο χωρια γινανε τουριστικος προορισμος!
-
Ένεκα που η ζωή είναι δύσκολη και που οι δωματιάδες στα περισσότερα νησιά που έχω πάρει τηλέφωνο ζητάνε κυριολεκτικά όσα τους λείπουν, τσεκάρω σαν ενδεχόμενο την Κύθνο για 5 μερούλες (4 διανυκτερεύσεις). Έχει κανείς εμπειρία; Έχω διαβάσει ότι έχει πολλές και ωραίες παραλίες, είναι φτηνό, είναι κοντά, μπλα μπλα μπλα κλπ. Το βράδυ θα βρούμε κάπου κανά μπαράκι να πιούμε κανά πιώμα ή θα τη βγάζουμε με breezer από περίπτερο σε παγκάκι στο λιμάνι;
-
Mια χαρα νησι ειναι κ εχει απ'ολα Να προσπαθησεις να βρεις δωματιο στο λιμανι κ να μην παραλειψεις να κολυμπησεις στην Κολωνα ,φλαμπουρια ,παναγια καναλα ,επισκοπη ,αποκρουση .Αρκετες ειναι καλυψαμε τις πεντε ημερες
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ένεκα που η ζωή είναι δύσκολη και που οι δωματιάδες στα περισσότερα νησιά που έχω πάρει τηλέφωνο ζητάνε κυριολεκτικά όσα τους λείπουν, τσεκάρω σαν ενδεχόμενο την Κύθνο για 5 μερούλες (4 διανυκτερεύσεις). Έχει κανείς εμπειρία; Έχω διαβάσει ότι έχει πολλές και ωραίες παραλίες, είναι φτηνό, είναι κοντά, μπλα μπλα μπλα κλπ. Το βράδυ θα βρούμε κάπου κανά μπαράκι να πιούμε κανά πιώμα ή θα τη βγάζουμε με breezer από περίπτερο σε παγκάκι στο λιμάνι;Σε ποια νησιά έχεις ρωτήσει και τι τιμές σου είπαν;
-
Έψαξα Πάρο-Νάξο-Φολέγανδρο. Γύρω στο 100άρι κινούνται οι περισσότεροι. Τα μόνα αξιοπρεπή και φτηνά που βρήκα (γιατί βρήκα και κοτέτσι με 60) είναι σε ξέμπαρκες περιοχές. Ειδικά στη Φολέγανδρο νομίζω ότι είτε έχουν παρεξηγήσει κάτι, είτε υπάρχει κάποια μαγική ουσία στο νερό ορ σάμθινγκ.
Θενκς Γιώργο. -
Ένεκα που η ζωή είναι δύσκολη και που οι δωματιάδες στα περισσότερα νησιά που έχω πάρει τηλέφωνο ζητάνε κυριολεκτικά όσα τους λείπουν, τσεκάρω σαν ενδεχόμενο την Κύθνο για 5 μερούλες (4 διανυκτερεύσεις). Έχει κανείς εμπειρία; Έχω διαβάσει ότι έχει πολλές και ωραίες παραλίες, είναι φτηνό, είναι κοντά, μπλα μπλα μπλα κλπ. Το βράδυ θα βρούμε κάπου κανά μπαράκι να πιούμε κανά πιώμα ή θα τη βγάζουμε με breezer από περίπτερο σε παγκάκι στο λιμάνι;Να παρεις απο την Αθηνα breezer γιατι η Κυθνος δεν εχει ουτε περιπτερα.
Και μπαρακια εχει (στο λιμανι, στη Χωρα και στα Λουτρα) και ωραιες παραλιες εχει (αυτες που ανεφερε ο ΓΙΩΡΓΟΣ123 ) και ιαματικα λουτρα εχει (αν εχεις αρθριτικα ).
Στο λιμανι δεν θα εμενα (ειναι ψιλο-ασχημο , αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιττα)
-
Σε ποιες περιοχές της Πάρου έψαξες;
Δεν είναι και πολύ μεγάλο νησί πάντως. Αν έχεις αμάξι μαζί μπορείς να μείνεις και λίγο πιο έξω. -
Εγώ πάντως έκλεισα όπως πάντα εδώ για το καθιερωμένο, ετήσιο, αντροπαρεϊστικο trip! Σε 2 βδομάδες από τώρα και φυσικά σχεδόν μισοτιμής λόγω κατάλληλης γνωριμίας. Κατά τα άλλα η τιμή δωματίου είναι ίδια εδώ και 3 χρόνια σχεδόν απ' όσο ξέρω, όπως και σε Σαντορίνη και Ρόδο ξέρω ότι έχουν συγκρατηθεί οι τιμές και πολλές φορές έχουν και πτώση.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δεν είναι και πολύ μεγάλο νησί πάντως. Αν έχεις αμάξι μαζί μπορείς να μείνεις και λίγο πιο έξω.Πάρο έψαξα Νάουσσα αλλά όχι στο κέντρο. Έχω την εντύπωση ότι όντως σε ακριβά νησιά (πχ Μύκονο) οι τιμές έχουν συγκρατηθεί και άλλοι ανεβάζουν κανονικά.
@stef
θα σου πρότεινα το αντροπαρεΐστικο trip να το κάνεις Μάιο με τις σχολές. Αρχές Ιουλίου όλα τα 'κορίτσα' θα βρείτε... -
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Ένεκα που η ζωή είναι δύσκολη και που οι δωματιάδες στα περισσότερα νησιά που έχω πάρει τηλέφωνο ζητάνε κυριολεκτικά όσα τους λείπουν, τσεκάρω σαν ενδεχόμενο την Κύθνο για 5 μερούλες (4 διανυκτερεύσεις). Έχει κανείς εμπειρία; Έχω διαβάσει ότι έχει πολλές και ωραίες παραλίες, είναι φτηνό, είναι κοντά, μπλα μπλα μπλα κλπ. Το βράδυ θα βρούμε κάπου κανά μπαράκι να πιούμε κανά πιώμα ή θα τη βγάζουμε με breezer από περίπτερο σε παγκάκι στο λιμάνι;
Να παρεις απο την Αθηνα breezer γιατι η Κυθνος δεν εχει ουτε περιπτερα.
Και μπαρακια εχει (στο λιμανι, στη Χωρα και στα Λουτρα) και ωραιες παραλιες εχει (αυτες που ανεφερε ο ΓΙΩΡΓΟΣ123 ) και ιαματικα λουτρα εχει (αν εχεις αρθριτικα ).
**Στο λιμανι δεν θα εμενα (ειναι ψιλο-ασχημο , αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιττα)
**
Σαν τοπο διαμονης δεν προτεινουμε παντα το καλυτερο ,αλλα αυτο που μπορει να μας καλυψει κ αλλες αναγκες ,αλλωστε δεν ειναι τοσο ασχημο το λιμανι
-
Δεν είναι και πολύ μεγάλο νησί πάντως. Αν έχεις αμάξι μαζί μπορείς να μείνεις και λίγο πιο έξω.Πάρο έψαξα Νάουσσα αλλά όχι στο κέντρο. Έχω την εντύπωση ότι όντως σε ακριβά νησιά (πχ Μύκονο) οι τιμές έχουν συγκρατηθεί και άλλοι ανεβάζουν κανονικά.
Αν θα έχεις μεταφορικό μέσο ψάξε και λίγο πιο πέρα.
Εγώ τελευταία φορά είχα μείνει στο Πίσω Λιβάδι και μια χαρά ήταν η απόσταση. -
@stef
θα σου πρότεινα το αντροπαρεΐστικο trip να το κάνεις Μάιο με τις σχολές. Αρχές Ιουλίου όλα τα 'κορίτσα' θα βρείτε...Μπα το χω δοκιμάσει και με τις σχολές και είναι μια μαλακία και μισή. Είναι θεσμός πλέον από το καλοκαίρι του 2002 που τελειώσαμε το σχολείο να πηγαίνουμε το πρώτο ΣΚ του Ιουλίου. Άλλωστε δεν πάμε να κάνουμε τους γαμπρούς, να ξεφτιλιστούμε δίχως αύριο πάμε για 2 μέρες και να φύγουμε. Ότι ήταν να δούμε ή να κάνουμε στη Μύκονο εξάλλου, το χουμε κάνει προ πολλού. Δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολο είναι να μαζεύεται η αντροπαρέα για διακοπές (έστω και για ένα ΣΚ) οπότε είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία!
-
Ένεκα που η ζωή είναι δύσκολη και που οι δωματιάδες στα περισσότερα νησιά που έχω πάρει τηλέφωνο ζητάνε κυριολεκτικά όσα τους λείπουν, τσεκάρω σαν ενδεχόμενο την Κύθνο για 5 μερούλες (4 διανυκτερεύσεις). Έχει κανείς εμπειρία; Έχω διαβάσει ότι έχει πολλές και ωραίες παραλίες, είναι φτηνό, είναι κοντά, μπλα μπλα μπλα κλπ. Το βράδυ θα βρούμε κάπου κανά μπαράκι να πιούμε κανά πιώμα ή θα τη βγάζουμε με breezer από περίπτερο σε παγκάκι στο λιμάνι;Να φυγεις απο Λαυριο ,ειναι ο μισος χρονος με το καραβι σε σχεση με τον Πειραια
Το λιμανι ειναι ασχημο,συμφωνω(ενα σημαντικο μεριδιο ευθυνης για την κακη εικονα ειναι ειναι παλιο τεραστιο ημιτελες κτιριο,εγκατελειμενο,που ξεχωριζει αναμεσα στα αλλα μικρα κτιρια σαν την μυγα μεσα στο γαλα καθως και η παντελης ελλειψη οργανωσης του λιμανιου),θα σου προτεινα να μεινεις στην Παναγια την Καναλα,η οποια εχει και φοβερη θαλασσα
Απο παραλιες εχει παρα πολλες,η προσβαση ειναι δυσκολη ομως σε πολλες,γιατι ειναι αγριοι χωματοδρομοι
Στην Κολωνα να μην παραλειψεις να πας,ειναι εκπληκτικα,αλλα ειναι γεματο με ιστιοπλοικα καθε μεγεθους,οποτε δεν ξερω ποσο καθαρα ειναι,αν και οταν πηγα εγω φαινοταν ενταξει τα νερα.Η προσβαση με το αμαξι ειναι δυσκολη , πολυ στενος αγριος χωματοδρομος
Η χωρα ειναι γραφικη και εχει καποια καφε και για βραδυ
4-5 μερες θα το γυρισεις πραγματικα ολο,εγω το γυρισα σε 3 μερουλες με λιγο σκληρο προγραμματακι,οποτε εσυ θα εισαι απλας
Για φαγητο δοκιμασε μια ταβερνουλα στη χωρα,διοροφη κατασκευη,δεν θυμαμαι πως λεγοταν,οπως επισης στη χωρα θα βρεις ενα μαγαζακι με πολυ ωραια φρεσκα γλυκα -
Τί έχετε να προτείνετε για τη Νάξο? Από νησί τί λέει? Παραλίες κ ταβερνούλες? Ζευγαράκι θα πάμε... Κλείσαμε για μετά τον 15Αύγουστο...
-
Κυθνο ειχα παει με την τοτε κοπελα μου και ενα ακομα ζευγαρι. Ωραια και ησυχα (και φτηνα), εχει μερικα γραφικα χωριουδακια που αξιζουν 100%, το καλυτερο μεταφορικο δυστυχως ειναι το 2τροχο. Δυστυχως δε θυμαμαι και τοσα πολλα γιατι πανε χρονια
φετος μεταξυ αλλων λεμε για αγκιστρι, ελπιζουμε να μην εχει το σαπιο αθηνοβλαχικο κοσμο της αιγινας (δεν αναφερομαι στους ντοπιους φυσικα)
πειτε αν ειναι να μην παμε -
Φίλοι μου πάνε συστηματικά στη Νάξο τα τελευταία χρόνια. Αυτοί πάνε με παιδιά και φιλικές οικογένειες και μένουνε σε ήσυχο κολπίσκο. Πολλές ωραίες παραλίες και ταβερνάκια για ήσυχες διακοπές. Σε 1-2 χρόνια που θα μεγαλώσει το μωρό μας θα τους ακολουθήσω.
Υπάρχουν βέβαια και λύσεις για πιο ζωηρές καταστάσεις αλλά οι αποστάσεις δεν είναι αμελητέες.
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)