-
Φέτος παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επισκεφτώ τη Σύρο και μάλιστα σύντομα (σε 2 εβδομάδες).. Θα έχω στη διάθεσή μου μόνο 4 διανυκτερεύσεις, μιας που αφενός το budget είναι περιορισμένο και αφετέρου υπάρχει καβάτζα στον αργοσαρωνικό (Σπέτσες).. Μιας και δεν έχω ξαναπάει στο νησί, θα ήθελα από κάποιους/ες που έχετε πάει, καταρχήν να προτείνετε μέρος διαμονής. Από μια μικρή αναζήτηση που έκανα, βρήκα αξιοπρεπή και σε σχετικά νορμάλ τιμές καταλύματα σε: Αζόλιμνο, Γαλησσά, Κίνι. Την Ερμούπολη μάλλον δε θα την επιλέξω για διαμονή, λόγω βασικά ότι έχει κυρίως παλιά ξενοδοχεία συν το ότι φαίνεται κάπως στενάχωρο μέρος για καλοκαιρινή διαμονή (φασαρία, βρωμιά κλπ). Από όσο γνωρίζω, ο Γαλησσάς είναι το πλέον τουριστικό μέρος (μάλλον κακό αυτό για μένα, καταρχήν). Από αυτά τα τρία μέρη ποιο θα προτείνατε και γιατί; Υπ' όψιν ότι για λόγους κόστους και φασαρίας (κράτηση σε πλοία) κι επειδή θα είμαστε 2 άτομα για λίγες μέρες, δε σκοπεύω να πάρω αμάξι μαζί μου. Πιθανότατα θα νοικιάσω μικρό σκουτεράκι, με μικρή πιθανότητα να νοικιάσω μικρό αμάξι... Από όσο είδα σε χάρτες, οι αποστάσεις είναι μάλλον μικρές στο νησί (από 3 μέχρι 10-12 χλμ μεταξύ των διαφόρων χωριών). Οπωσδήποτε θέλω να επσικεφτώ περισσότερες από 1 φορές την Ερμούπολη. Από νυχτερινή ζωή, εκτός Ερμούπολης, και λογικά Γαλησσά, τα υπόλοιπα μέρη που ανέφερα, έχουν τίποτα ή πάπαλα; Γενικότερα, αν πήγατε στο νησί τι εντυπώσεις σας άφησε; Επίσης στον τομέα του φαγητού - ταβέρνας, αν έχετε κάτι να προτείνετε ή να μου πείτε να αποφύγω..
-
Ωραίο νησί. Μου άρεσε το φαγητό στον Μπαλόπιτα στην παραλία Ερμούπολης και σε ένα άλλο εστιατόριο σε στενάκι, Πέτρινο, Λίθινο, θα σε γελάσω.
Στον Μπαλόπιτα ένα αρνάκι (ψαχνό) τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας με λυωμένο τυρί από πάνω (γλυκός θάνατος) σε σαγανάκι στο φούρνο με είχε ικανοποιήσει επαρκώς. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Θωμά σε περιμένω Λευκάδα να σε βαλω στα νεα glamour στέκια.Λίγο ακριβά αλλά θα σε βολέψω!.. ...
Τηλ έχεις.
Δεν ξέρω τι ομάδα είσαι αλλά αν εισαι Ολυμπιακός πάρε και μπλοκάκι για αυτόγραφο.Διαπλοκή σκέτη φίλε!!!....λεω κι εγω να παω λευκαδα φετος, μικρος ειχα παει και δε θυμαμαι τιποτα αλλα εχω πολλους φιλους απο κει και ακουω καλα λογια
δεν εχει και καραβι γιατι δεν ειμαι εγω να μπαινω σε βαρκες..
Σχετικά με τη Νάξο μιας και είμαι από εκεί
....
εμενα μου αρεσαν οι τηγανιτες πατατες κυριως
ειχα κανει το λαθος πριν καποια χρονια να παω εκει με τους γονεις μου (τους τη βαρεσε να παμε καπου οικογενειακα και δεν ηθελα να χαλασω χατηρια ) και πραγματικα ενιωθα τοσο ασχημα που περασα μια ολοκληρη εβδομαδα μονιμα μεθυσμενος
επινα το πρωι συνεχεια μπυρες (καμια φορα με το που ξυπναγα) και απο το απογευμα και μετα κρασια..
ειχα βαρεθει τοσο που ουτε να παω στα μαγαζια του νησιου ηθελα ουτε τιποτε αλλο , απλα καθομουν (ηταν και κατι γνωστοι των γονιων μου κι ευτυχως υπηρχε τσαμπα αλκοολ) κι επινα , και μου εκατσε στραβα το νησι σου κυριως λογω παρεαςειχε ομως μια πολυ ωραια παραλια θυμαμαι
(ο Αγ. προκοπης , οι αλλες δε με εντυπωσιασαν και τοσο, αλλα αυτη ηταν φοβερη) -
Κιούση έλα να σου κόψω τον καφέ!....
-
εχω βρει τροπο να το κοψω
να κανω και κανα μπανιο , γιατι το μονο καλοκαιρινο πανω μου ειναι το ταριφοχερο
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Επίσης στον τομέα του φαγητού - ταβέρνας, αν έχετε κάτι να προτείνετε ή να μου πείτε να αποφύγω..Αν και έχω καιρό να πάω, θυμάμαι ευχάριστα το Ιταλικό 'ΑΜΒΥΞ' για πίτσα και ζυμαρικά και το daidadi για παγωτό (και τα δύο στο λιμάνι). Επίσης το θαλάμι (αν και αρκετά τσιμπημένο σε τιμές) και το 'πλακόστρωτο' στο Σαν Μιχάλη.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
@Focusman: Γενικως μην το αφησεις τελευταια στιγμη γιατι μπορει οι καιροι να ειναι δυσκολοι αλλα... λεφτα υπαρχουν κι ο κοσμος θα παει και φετος διακοπες με το καραβι...Μεχρι την Παρασκευη ελπιζω να εχω βρει εισητηρια και διαμονη στην Παρο για αρχες Αυγουστου.. Ελπιζω να προλαβω (πρωτη φορα κανονιζω ταξιδι σε in προορισμο και οσο να ναι αγχωνομαι )
-
γνωριζει κανεις αν στη Κεφαλονια επιτρεπεται το ελευθερο καμπινγκ και σε ποιες παραλιες?
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Επίσης στον τομέα του φαγητού - ταβέρνας, αν έχετε κάτι να προτείνετε ή να μου πείτε να αποφύγω..
Αν και έχω καιρό να πάω, θυμάμαι ευχάριστα το Ιταλικό 'ΑΜΒΥΞ' για πίτσα και ζυμαρικά και το daidadi για παγωτό (και τα δύο στο λιμάνι). Επίσης το θαλάμι (αν και αρκετά τσιμπημένο σε τιμές) και το 'πλακόστρωτο' στο Σαν Μιχάλη.
+1 στο θαλάμι και φυσικά στις τσιμπημένες τιμές,αλλά τότε τουλάχιστον το άξιζε
Για αρκετά πιο οικονομική λύση αλλά καλό φαγητό,ενα απ' τα τελευταία παραλιακά εστιατόρια πηγαίνοντας προς το λιμεναρχείο αν θυμάμαι καλά, (κλασσικό ελληνικό εστιατόριο στην οψη),αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα
Ολα αυτά πριν 5ετία
Αγία Άννα η καλύτερη παραλία με διαφορά,αλλά με πάρα πολύ κόσμο -
Να επαναφέρω την ερώτηση μου, στη Ρώμη γίνεται ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική στο όνομα σου?
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Να επαναφέρω την ερώτηση μου, στη Ρώμη γίνεται ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική στο όνομα σου?πλάκα μας κάνεις?
πως να γίνεται αυτο?
Γιατι στην Ελλάδα ψωνιζεις με κάρτα στο όνομα άλλου? -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Να επαναφέρω την ερώτηση μου, στη Ρώμη γίνεται ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική στο όνομα σου?Όχι.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Να επαναφέρω την ερώτηση μου, στη Ρώμη γίνεται ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική στο όνομα σου?
πλάκα μας κάνεις?
πως να γίνεται αυτο?
Γιατι στην Ελλάδα ψωνιζεις με κάρτα στο όνομα άλλου?Καταρχάς, είπα πιστωτική,όχι χρεωστική ή κάτι τέτοιο.
Αν πας σε εταιρία ενοικίασης στην Ελλάδα,γίνεται κανονικότατα με μετρητά ή άλλη πιστωτική.
ευχαριστώ.
Άλλος το έχει δει/δοκιμάσει?
-
Eπειδή τελικά θα πάω Θάσο φέτος έχει κάποιος να προτείνει κάτι να προτιμήσω ή να αποφύγω ;
-
@ georgetz: Φαντάζομαι μπορείς μόνο αν παρευρίσκεται ο κάτοχος της πιστωτικής. Σε κάθε άλλη περίπτωση πως θα αποδείξεις ότι δεν είναι κλεμμένη;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
@ georgetz: Φαντάζομαι μπορείς μόνο αν παρευρίσκεται ο κάτοχος της πιστωτικής. Σε κάθε άλλη περίπτωση πως θα αποδείξεις ότι δεν είναι κλεμμένη;H κρατηση του αυτοκινήτου γίνεται με άλλη κάρτα σαν εγγύηση (όπως και σε ξενοδοχεία δηλαδή) και η πληρωμή με
κατάθεση σε τράπεζα, πληρωμή απο κοντά ή κάτι αντίστοιχο με προπληρωμένη κάρτα. -
γιατί ζητάνε πιστωτική κάρτα για ενοικίαση αυτοκινήτου; αφού μικτή ασφάλεια δεν έχουν όλοι αυτοί;
-
Γιατί υπάρχει και απαλλαγή (στο UK π.χ. νομίζω παίζει μεταξύ 500 - 1500 λιρών).
-
Τι εγινε φετος ρε παιδια οσο πανε και ακριβαινουν τα ακτοπλοικα εισιτηρια εγω οπως καθε χρονο κατεβαινω Χανια απο Θεσσαλονικη φετος θα παω για ενα μηνα ολο τον Αυγουστο και μου βγαινει ενα αυτοκινητο μια δικλινη καμπινα με επιστροφη στα 350 ευρω ενω περισυ με 290 εδωσα συν βενζινες σιγουρα 2 φουλ γεμισματα συνολο 160 ευρω συν διοδια συνολικα 50 ευρω βαζω και τα επιστροφης 560 ευρω συνολο που παω ρε παιδια τοσο κανουν τα αεροπορικα και ξενοδοχειο για Ντουμπαι τελικα μηπως με συμφερει να νοικιασω αμαξι αλλα θα ειμαι και ενα μηνα στα Χανια πολλα λεφτα θα βγουν με την ενοικιαση τοσο μεγαλο διαστημα.
-
Ο χρήστης Atel... έγραψε:
Τι εγινε φετος ρε παιδια οσο πανε και ακριβαινουν τα ακτοπλοικα εισιτηρια εγω οπως καθε χρονο κατεβαινω Χανια απο Θεσσαλονικη φετος θα παω για ενα μηνα ολο τον Αυγουστο και μου βγαινει ενα αυτοκινητο μια δικλινη καμπινα με επιστροφη στα 350 ευρω ενω περισυ με 290 εδωσα συν βενζινες σιγουρα 2 φουλ γεμισματα συνολο 160 ευρω συν διοδια συνολικα 50 ευρω βαζω και τα επιστροφης 560 ευρω συνολο που παω ρε παιδια τοσο κανουν τα αεροπορικα και ξενοδοχειο για Ντουμπαι τελικα μηπως με συμφερει να νοικιασω αμαξι αλλα θα ειμαι και ενα μηνα στα Χανια πολλα λεφτα θα βγουν με την ενοικιαση τοσο μεγαλο διαστημα.Αν κάτσεις 1 μήνα, κατέβασε το δικό σου. Για 1-2 εβδομάδες σαφώς και συμφέρει η ενοικίαση.
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)