-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Καλό καλοκαίρι να έχουμε παιδιά. Σήμερα στο Ηράκλειο 'έκατσε' η πρώτη πτήση 'τσάρτερ'. Ήρθε και ένα κανάλι και τράβηξε πλάνα, πήρε και συνεντεύξεις. Κάποια πλάνα μπορεί να περιλαμβάνουν και την αφεντομουτσουνάρα μου. Όλοι ειδήσεις το βράδυ!!!
Ποιό κανάλι? Να ξέρω τι θα streamάρω
Πού να ξέρω? Κάποιο τοπικό, Κρήτη TV, Creta Channel ..... ?
-
Σχεδιάζω μέσα Ιουνίου να πάω Πήλιο για ένα γάμο αλλά θα κάτσω λίγες μέρες ακόμα. Επειδή δεν έχω ξαναπάει μπορείτε να μου προτείνετε πως να πάω, μέρη να μείνω, μέρη να φάω, μέρη να δω, μέρη να κάνω μπάνιο κλπ; Μάλλον θα παίξουν και οι δύο θάλασσες, και ο Παγασητικός κόλπος και το Αιγαίο. Σημείωση θα είμαι με γυναίκα και παιδί 2 ετών και νοικιάρικο αυτοκίνητο οπότε ο στόχος δεν είναι οδήγηση αλλά χαλάρωση και μπανάκια.
-
Στο Χορευτο θα πας για μπανακι Αρκετες φορες πιο μικρος εχω βρεθει στη Μακρυνιτσα με την οικογενεια μου. Χαλαρωτικο περιβαλλον γενικοτερα η Μακρυνιτσα και επειδη παντα την επισκεπτομασταν Ιουνιο δεν εχει πολυ κοσμο και νταβαντουρι.. Μια φορα μονο ειχαμε πετυχει live τη Μενεγακη αν γυρναει το 'Πρωινο καφε' αλλα για μιση μερα μονο επηξε.. Την εγκινω γι αυτο που ψαχνεις και για βαση σου αν θελεις να την εχεις. Καφεδακι στη πλατεια, εξαιρετικη θεα-ολο το Βολο πιατο.Η ταβερνα η ακριανη στη πλατεια με το μπαλκονι που αιωρειται δεν εχει και πολυ σπουδαιο φαγητο.. απο θεα ομως ειναι απιθανη η συγκεκριμενη.. Αν ειναι καποιος απο τα μερη αυτα ας μας θυμισει πως λεγεται η εξαιρετικη ταβερνα στη Πορταρια ,το αμεσως προηγουμενο χωριο απο τη Μακρυνιτσα,που ειναι μεσα στα πλατανια χωμενη!
Κραταω μια μικρη μονο επιφυλαξη για οτι σου εχω γραψει γιατι εχουν περασει αρκετα χρονια απο την τελευταια φορα.. καθε φορα ομως που πηγαιναμε δεν αλλαζε κατι. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Στο Χορευτο θα πας για μπανακι Αρκετες φορες πιο μικρος εχω βρεθει στη Μακρυνιτσα με την οικογενεια μου. Χαλαρωτικο περιβαλλον γενικοτερα η Μακρυνιτσα και επειδη παντα την επισκεπτομασταν Ιουνιο δεν εχει πολυ κοσμο και νταβαντουρι.. Μια φορα μονο ειχαμε πετυχει live τη Μενεγακη αν γυρναει το 'Πρωινο καφε' αλλα για μιση μερα μονο επηξε.. Την εγκινω γι αυτο που ψαχνεις και για βαση σου αν θελεις να την εχεις. Καφεδακι στη πλατεια, εξαιρετικη θεα-ολο το Βολο πιατο.Η ταβερνα η ακριανη στη πλατεια με το μπαλκονι που αιωρειται δεν εχει και πολυ σπουδαιο φαγητο.. απο θεα ομως ειναι απιθανη η συγκεκριμενη.. Αν ειναι καποιος απο τα μερη αυτα ας μας θυμισει πως λεγεται η εξαιρετικη ταβερνα στη Πορταρια ,το αμεσως προηγουμενο χωριο απο τη Μακρυνιτσα,που ειναι μεσα στα πλατανια χωμενη!
Κραταω μια μικρη μονο επιφυλαξη για οτι σου εχω γραψει γιατι εχουν περασει αρκετα χρονια απο την τελευταια φορα.. καθε φορα ομως που πηγαιναμε δεν αλλαζε κατι.Στην Πορταριά εστιατόριο Κρίτσα http://www.aroundpelion.com/kritsa-restaurant-portaria/gallery-gr.html
Ο Onyx βέβαια ζήτησε λίγες μετακινήσεις και συνδυασμό Παγασητικού-Αιγαίου άρα Πορταριά, Μακρυνίτσα και Βόλος δε θα είναι και τόσο βολικά μέρη για διαμονή. -
Ναι, γιατί μιλάμε για 1,5 ώρες δρόμο περίπου εάν μένει εκεί.
-
@Onyx
Tο Πήλιο είναι εκπληκτικός προορισμός, χειμώνα-καλοκαίρι, και υπάρχουν πάρα πολλά μέρη για να δεις και να περάσεις καλά. Βέβαια για μένα, το πραγματικά μοναδικό μέρος είναι το βόρειο, δηλαδή Ζαγορά, Τσαγγαράδα, Κισσός, Μούρεσι, κλπ με παραλίες, όπως ο Μυλοπόταμος, η Ανάληψη, οι Άγιοι Σαράντα, η Νταμούχαρη, η Φακίστρα. Όχι πως το νότιο είναι άσχημο, αλλά μέρη σαν την Μηλίνα, τον Πλατανιά ή και την Αργαλαστή ακόμα, θα τα βρεις και αλλού. Εξαρτάται πού θα είναι ο γάμος για τη διαμονή σου, πόσες μέρες θα έχεις και φυσικά τι θέλεις να δεις.
Γενικά οι αποστάσεις είναι μεγάλες, οι δρόμοι πολύ στενοί και οι ταχύτητες μικρές, ενώ εάν ζαλίζονται οι επιβάτες τα πράγματα είναι δύσκολα.
Εάν θέλεις να συνδυάσεις και Παγασητικό και Αιγαίο, τότε μάλλον πρέπει να κινηθείς νότια κάπου μεταξύ Αργαλαστής, Χόρτου και Μηλίνας, απ’ όπου μπορείς να επεκταθείς μέχρι Αγία Κυριακή, Τρίκερι, Μηλιές και Ξουρήχτι, Λαμπινού. Γράφεις λοιπόν τι θέλεις και θα υπάρξουν οι ανάλογες προτάσεις, ειδικά για φαγητό! -
Το πλήρωμα έχει αποδείξει την αντοχή του αλλά είχα υποπτευθεί ότι οι αποστάσεις είναι μεγάλες και ορεινές... Για αυτό και αποφασίστηκε να σπάσουμε τη διαμονή. O γάμος είναι Βόλο και το γλέντι Πορταριά οπότε 2 μέρες διαμονή Πορταριά και μπάνια στον Παγασητικό και άλλες 2-4 μέρες στο Μούρεσι και Αιγαίο.
Το σχέδιο είναι για Νταμούχαρη, Χορευτό, Άγιοι Σαράντα και Μυλπόταμο από Αιγαίο (αποφεύγουμε τον τουριστικό Αγ Ιωάννη;), δεν ξέρω από την άλλη μεριά αλλά το ξενοδοχείο στη Πορταριά θα έχει πισίνα.
Οι θάλασσες έχουν εύκολη πρόσβαση από το αυτοκίνητο στην παραλία, δε λέει με 2 χρονών παιδί να ανεβοκατεβαίνω τίποτα ατελείωτα σκαλιά.
Ποιες παραλίες είναι βότσαλο και ποιες άμμο; Κάτι ιστορίες για επικίνδυνα νερά, πνιγμούς κλπ έχουν κάποια αξιοπιστία;
Οι τιμές των τοπικών φαγάδικων είναι επαρχιακές (φτηνές) ή τουριστικές (πιασοκωλέ);
Εκτός από σπετζοφάι τι άλλο ειδικό έχει η περιοχή. Τα τσίπουρα τα ξέρω αλλά δύσκολο αν οδηγάω. Ίσως παίξει μπάτσελορ τριπουράδικο με ταξί. -
Πήγα Σύρο πενταήμερη και έπαθα πλάκα. Πανέμορφη πόλη και πανέμορφο νησί (στα νότια). Συγχαρητήρια στους Συριανούς που έχουν μια τόσο καθαρή πόλη. Έβλεπα σκουπίδια και έλεγα τα δικά μας τα βλαμμένα τα πετάξανε.
-
edit [mod]
-
Μετά από ενα ντοκιμαντέρ στην ερτ3 (βαλκαν εξπρες) έφαγα κόλλημα με δαλματικες ακτες και σκέφτομαι σοβαρά να παω οδικως μεσα ιουνη...
απο τις προτεινομενες διαδρομές για να φθασω πρωτο προορισμο το Κοτορ στο Μαυροβούνι η συντομοτερη ειναι μεσω Τιράνων και ασυναίσθητα ειναι κατι που με χαλαει...
υπαρχει κατι που πρέπει να προσέξω ή δεν υπαρχει κανενας λογος για να το σκέφτομαι...
το πλάνο μου ειναι να φθασω μεχρι Σπλιτ για 8-12 μέρες ανάλογα με την διάθεση -
Αλβανια ειναι τραγικη πανω απ τα τιρανα, ο γρεο εχει περασει μαυροβουνιο και λογικα μαλλον αυτο θα συστησει
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Μετά από ενα ντοκιμαντέρ στην ερτ3 (βαλκαν εξπρες) έφαγα κόλλημα με δαλματικες ακτες και σκέφτομαι σοβαρά να παω οδικως μεσα ιουνη...
απο τις προτεινομενες διαδρομές για να φθασω πρωτο προορισμο το Κοτορ στο Μαυροβούνι η συντομοτερη ειναι μεσω Τιράνων και ασυναίσθητα ειναι κατι που με χαλαει...
υπαρχει κατι που πρέπει να προσέξω ή δεν υπαρχει κανενας λογος για να το σκέφτομαι...
το πλάνο μου ειναι να φθασω μεχρι Σπλιτ για 8-12 μέρες ανάλογα με την διάθεσητσεκαρε αυτο, ισως βοηθησει: http://motoadv.gr/2013/01/09/balkan_express_2012/
-
το πλάνο μου ειναι να φθασω μεχρι Σπλιτ για 8-12 μέρες ανάλογα με την διάθεσηΣύμφωνα με τοθς δρόμους όπως είναι τώρα Στέφανε.
-
Θεσσαλονίκη - Κρυσταλλοπηγή Εγνατία οδός σε 2 με 2.5 ώρες θα είσαι εκεί
-
Θέλεις στην καλύτερη περίπτωση 20 με 30 λεπτά στα σύνορα. (στην χειρότερη 24 ώρες !!! Αλλά μέσα Ιούνη δεν θα έχεις πρόβλημα καλύτερα καθημερινή και πρωί )
-
Θέλεις περίπου άλλες 3 ώρες μέχρι Ελμπασάν (Ο δρόμος θυμίζει επαρχιακή Ελληνική οδό στο μεγαλύτερο μέρος του ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Πάντα με τα όρια γιατί εχει άπειρα μπλόκα, και πολύ προσεκτικά γιατί οδηγούν πολύ επικίνδυνα. Πραγματικά άσχημο κομμάτι δρόμου είναι το πρίν και μετά από το Πογραδετς δίπλα στην λίμνη εξαιρετικά στενός και με άπειρες λακκούβες )
-
Χρειάζεσαι άλλη 1 ώρα από το Ελμπασάν στα Τίρανα από την ορεινή διαδρομή - roller coaster αλλά την θεωρώ καλύτερη και συντομότερη από τον πεδινό δρόμο.
-
Τίρανα Δυρράχιο άλλη 1 ώρα τουλάχιστον αν δεν βρεις πολύ κίνηση. Εκεί είναι αυτοκινητόδρομος άλλα πάλι πρέπει να πας με τα όρια γιατί έχουν ραντάρ.
-
Από εκεί και πάνω χρειάζεσαι άλλο ένα 2ωρο αλλά δεν γνωρίζω την κατάσταση των δρόμων (Νομίζω ότι υπάρχει άλλο ένα κομμάτι αυτοκινητόδρομου )
Νομίζω ότι είναι εφικτό σε 9 περίπου ώρες να έχεις περάσει στο Μαυροβούνιο.
-
-
thanks a lot...
-
Γνωριζουμε τπτ για san-sebastian-pays basque?
-
Κόφτο λιγάκι ποιο νότια και κάνε αυτο : http://en.wikipedia.org/wiki/Way_of_St. ... iptions%29
Παρεμπιπτόντως θα ήθελα πολύ να το περπατήσω ...
-
απο σαν σεμπαστχιαν περναει ο anthony bourdain (no reservations). Ψαξε σεζον 4, επεισοδιο 17
-
Με τα καινουργια δεδομενα που βαλατε, θα πρεπει να συγκαλεσω ναυτικο συμβουλιο με πιπες και ρουμι.
-
το πλάνο μου ειναι να φθασω μεχρι Σπλιτ για 8-12 μέρες ανάλογα με την διάθεσηΚατ'αρχήν είσαι λάθος. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πας και στο Πλιτβιτσε αν είσαι στοιχειωδώς λάτρης του φυσικού τοπίου. Μαζί με τα νότια φιόρδ της Νορβηγίας η ομορφότερη περιοχή της Ευρώπης.
Δεύτερον: Αποφάσισε τι θες να δεις και πως και κανόνισε το πρόγραμμά σου αναλόγως. Εγω να πω την αμαρτία μου, δίστασα να διασχίσω την Αλβανία γιατί διάβασα για κάτι 40χαω μωτ για να τη διασχίσεις και μου βγήκε μεγάλο το διάστημα. ΟΤΟΗ και στο Μαυροβούνιο οι ταχύτητες στο ας πουμε εθνικό τους δίκτυο είναι αντίστοιχες. Κότορ - σύνορα Σερβίας κοντά στο Ροζάγιε μου πήρε 5 ώρες με μία στάση. Αλλά η διαδρομή σου κόβει την ανάσα στενοχωρέθηκα που δεν είχα 2-3 μέρες να κάτσω στα βουνά του Μαυροβουνίου. Γενικά απέφυγα ΚΑΙ το Κόσοβο (δεν ήθελα να έχω πιθανά προβλήματα με τη Σερβία) και πήγα από το Μαυροβούνιο στο Νοβι Παζαρ - Κοπαόνικ και από κει βγηκα στο Λεσκοβατς και τον Ε75. 4 μέρες για το Μαυροβούνιο είναι αρκετές πιστεύω και το Κότορ είναι πανέμορφο. Εγω είχα μείνει λίγο έξω σε ένα χωριό απέναντι. Προσοχή στους οδηγούς είναι ταλιμπάν. Μαστ η διαδρομή Κότορ- Τσετίνιε (η έδρα του βασιλιά κάποτε, νυν του προέδρου τους):
Θα σταματάς όποτε μπορείς στην άκρη και βρίσκεις χώρο. Την πρώτη φορά θα πεις 'ω ρε πουστημ!', την επόμενη 'ω ρε ΠΟΥΣΤΗΜ', μετά 3 φουρκέτες παραπάνω ' Ω ρε ΠΟΥΣΤΗΜ', στο τέλος 'Ω ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΜ' Aπίστευτη διαδρομή επειδή ο δρόμος είναι στενός και τα λεωφορεία το πάνε ανηφόρα κάνε το ίδιο και συ.
Στην Κροατία αν η περιοχή του Ντουμπρόβνικ παίρνει 10 η υπόλοιπη Δαλματία είναι κάπως υπερτιμημένη. Μακαρσκα και βορείως του Σπλιτ είναι απλά παραλιακά μερη. Θα σου πρότεινα να πας στην Κορτσουλα (που πήγα και είναι πολύ ωραία) και θα δοκίμαζα και το Χβαρ ή το Μπρατς. Η άλλη όμορφη παραλιακή περιοχή είναι Σπλιτ - Τρογκιρ, όταν πήγα εγώ είχε άπειρο κόσμο αλλα πετυχα εν αγνοία μου και την εθνικη τους γιορτή.
Για να μην κουράζω αν εχεις 12 μέρες, 3 μέρες Μαυροβούνιο, 3 Ντουμπρόβνικ, 2 σε κανενα νησί και 2 Πλίτβιτσε. Οι αλλες 2 είναι το πήγαινε-έλα, επιστροφή από Ζαγκρεμπ.
Εχω άπειρες φωτο και πληροφοριες, ότι θέλεις ρώτα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η περιοχή δεν εχει αμμουδιές. Το λέω από τωρα μην απογοητευτείς.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το πλήρωμα έχει αποδείξει την αντοχή του αλλά είχα υποπτευθεί ότι οι αποστάσεις είναι μεγάλες και ορεινές... Για αυτό και αποφασίστηκε να σπάσουμε τη διαμονή. O γάμος είναι Βόλο και το γλέντι Πορταριά οπότε 2 μέρες διαμονή Πορταριά και μπάνια στον Παγασητικό και άλλες 2-4 μέρες στο Μούρεσι και Αιγαίο.
Το σχέδιο είναι για Νταμούχαρη, Χορευτό, Άγιοι Σαράντα και Μυλπόταμο από Αιγαίο (αποφεύγουμε τον τουριστικό Αγ Ιωάννη;), δεν ξέρω από την άλλη μεριά αλλά το ξενοδοχείο στη Πορταριά θα έχει πισίνα.
Οι θάλασσες έχουν εύκολη πρόσβαση από το αυτοκίνητο στην παραλία, δε λέει με 2 χρονών παιδί να ανεβοκατεβαίνω τίποτα ατελείωτα σκαλιά.
Ποιες παραλίες είναι βότσαλο και ποιες άμμο; Κάτι ιστορίες για επικίνδυνα νερά, πνιγμούς κλπ έχουν κάποια αξιοπιστία;
Οι τιμές των τοπικών φαγάδικων είναι επαρχιακές (φτηνές) ή τουριστικές (πιασοκωλέ);
Εκτός από σπετζοφάι τι άλλο ειδικό έχει η περιοχή. Τα τσίπουρα τα ξέρω αλλά δύσκολο αν οδηγάω. Ίσως παίξει μπάτσελορ τριπουράδικο με ταξί.Αν και λίγο καθυστερημένα (τώρα το είδα ) ελπίζω να βοηθήσω.
Οι παραλίες που αναφέρεις είναι όλες πάρα πολύ ωραίες. Έχουν όλες ένα πολύ ψιλό βοτσαλάκι, εκτός από την Νταμούχαρη που έχει μεγάλες κροκάλες. Σειρά προτίμησης δικιά μου, Άγιοι Σαράντα, Πλάκα, Μυλοπόταμος. Στους Αγίους Σαράντα φτάνει το αυτοκίνητο πάνω στην παραλία και έχει και καντίνα, ταβέρνα, για ότι χρειαστείς καθώς και ένα beach Bar στο τέρμα της παραλίας, αποκομμένο ουσιαστικά,που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει. Η Πλάκα είναι δίπλα στο Αη Γιάννη, από τη μεριά που είναι το λιμανάκι. Παρκάρεις στο λιμανάκι και περπατάς ένα μονοπάτι (2-3 λεπτά) που σε βγάζει στην Πλάκα. Υπάρχει και ένας δρόμος που σε βγάζει στην Πλάκα με το αυτοκίνητο αλλά αν θυμάμαι καλά περνάς μέσα από ένα ξενοδοχείο και ουσιαστικά είναι πιο μεγάλη ταλαιπωρία. Στην Πλάκα δεν έχει τίποτα από Προμήθειες οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.
Στον Μυλοπόταμο θα παρκάρεις πάνω από την παραλία και θα κατέβεις ένα μονοπάτι- σκαλιά, που θέλει κάποια προσοχή στο κατέβασμα, και κάποια υπομονή στο ανέβασμα. Ουσιαστικά έχει το περισσότερο περπάτημα από τις άλλες 2. Αξίζει να πας και στις 3.
Η Νταμούχαρη έχει περπάτημα και για εμένα αξίζει πιο πολύ να πας στο γραφικό κολπίσκο της με τις 2 ταβέρνες και το καφέ bar για καφέ ή φαγητό. Είναι πανέμορφο το τοπίο (εκεί γυρίστηκαν σκηνές του mama mia). Η παραλία είναι στον ακριβώς δίπλα κόλπο και έχει μεγάλες κροκάλες. Είναι πιο σίγουρη λύση σε περίπτωση αέρα, αφού όλες οι άλλες είναι ανοιχτές στο πέλαγος ενώ αυτή είνια κάπως πιο προφυλαγμένη.
Σε όλες τις παραλίες ο ήλιος φεύγει σχετικά νωρίς, γιατί ουσιαστικά είναι εφαπτόμενες στο βουνό από την Ανατολική του πλευρά.Βόλτα στην πλατεία του Κισσού και της Τσαγκαράδας. Για πεζοπορεία από την πλατεία του Κισσού περπατάς περίπου μία ώρα και βγαίνεις σε έναν πολύ όμορφο καταρράκτη.
Φαγητό στην Τσαγκαράδα στο Αγνάντι. Πολύ ωραίο φαγητό σε μία πολύ όμορφη πλατεία.
Στον Αη Γιάννη για Θαλασσινά στον Ποσειδώνα (έχει δικιά του βάρκα νομίζω). Στον Κισσό στα 5 Φ Ο Μάκης.
Δοκιμάστε κολοκυθοανθούς!!Ο Ιούνιος είναι η καλύτερη καλοκαιρινή περίοδος για ηρεμία στο Πήλιο. Δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο παρκάρισμα (τον Αύγουστο γίνεται χαμός, ειδικά τα Σαββατοκύριακα) και οι παραλίες θα είναι με πολύ λίγο κόσμος, ότι πρέπει για να τις χαρείς.
Ο Αη Γιάννης δεν υπάρχει λόγος να αποφευχθεί..Για ότι άλλος θες ευχαρίστως να βοηθήσω..
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)