-
διπλο ποστ
-
Αυτος που μιλαει για πο@%/τσες σε στοματα Αγιων ειναι μαλακας;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν καταλαβες,εδω δεν συζηταμε την υπαρξη ή οχι του Θεου. Και να αποδειξει καποιος οτι δεν υπαρχει ,η θρησκεια θα συνεχισει να υπαρχει και οι πιστοι της.
Πολύ σημαντική παραδοχή αυτή. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχεις αντιληφθεί εσύ ο ίδιος, ως θρήσκος, τι σημαίνει για την ποιότητα σκέψης σου.
Προσεξε ,εγω δεν ισχυριστικα οτι ειμαι ο σουπερ θρησκος και μπορω να σου πω οτι στην εκκλησια δεν παταω σχεδον καθολου.Οποτε μπορεις να καταληξεις στο συμπερασμα οτι εχω κι εγω καποιες αμφιβολιες διοτι το ψαχνω μεσα στο μυαλο μου.Καθομαι στην εξω μερια ,χωρις αντιχριστιανικα και χριστιανικα τερτιπια και σκεφτομαι.Γνωριζω οτι δεν προκειται να βρω την μεγαλη Αληθεια. Ειναι ομως καποιοι που βαλλουν κατα της εκκλησιας και των πιστων της μερικες φορες ,χρησιμοποιοντας επιχειρηματα που στηριζονται σε υβρεις ,θελοντας με αυτον τον τοπο να αποδειξουν οτι η εκκλησια ειναι κακη,η θρησκεια ειναι κατι κακο για τον ανθρωπο και αρα δεν την δεχομαστε και δεν σεβομαστε τα πιστευω τους.Στην πραγματικοτητα ,εχει και η εκκλησια ανθρωπους φιλοχρηματους ,πουθενα δεν ειναι ολοι τιμιοι αλλα εχει βοηθησει παρα πολυ κοσμο ειτε σε προσωπικο επιπεδο ειτε με συσσυτια αρκετο πληθυσμο.
Διοτι φιλε μου Χρηστο ,εσυ κι εγω και ολοι εδω μεσα,εαν ημασταν στους δρομους και πειναγαμε,που θα βρισκαμε να φαμε;
Και να θεσω ενα ερωτημα.
Γιατι να μην πιστευω σε κατι που ας πουμε συμφωνα με εσας,δεν υπαρχει;
Απτην στιγμη που εμενα μου δινει ψυχικη δυναμη και κουραγιο να ανταπεξελθω στα προβληματα της ζωης .ποιος ο λογος να το εγκαταλειψω και να βυθιστω σε εναν εγωισμο ,ο οποιος εγωισμος στην δυσκολη φαση της ζωης δεν θα με αφησει να βρω λυση αλλα περισσοτερο θα με βυθισει στο σκοταδι;
Ξερεις το συνολο των πιστων δεν αποτελειται μονο απο φτωχους ,κακομοιρους δυστυχισμενου ,χαζους,αποτελειται και απο ανθρωπους του πνευματος,πλουσιους και νοημονες. -
Ο χρήστης αεροζολ έγραψε:
-
Μεχρι σημερα οι διαχειριστες (βεβαια αλλο πραγμα η πολιτικη και αλλο το μανατζμεντ , αλλα ας μη το πιασουμε αυτο το θεμα τωρα) ηταν δυο αποχρωσεων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (και παλιοτερα ΕΡΕ και ΕΚ). Τιποτα δεν μας λεει οτι η αποχρωση αεροζολ δεν θα χρησιμοποιησει αυτα τα χρηματα για το καλο των πολιτων.
-
Αν το ξερουμε για τα εσοδα απο την φορολογηση της εκκλησιαστικης περιουσιας, τοτε το ιδιο θα ισχυει (δεν θα χρησιμοποιηθουν για το καλο των πολιτων) και για οτιδηποτε αλλο που θα αυξησει τα εσοδα (ας πουμε καταπολεμηση της φοροδιαφυγης ή επιστροφη των χρηματων που εφαγαν κατι θειτσες του ΙΚΑ , κτλ ) . Αρα δεν κανουμε τιποτα για αυτα , να μην προκαλεσουμε και αναταραχη. Θα το δουμε το θεμα σε 50-100 χρονια που θα γινουμε ανθρωποι.
-
Γιατι η φορολογηση της εκκλησιαστικης περιουσιας θα φερει αναταραχη στους πιστους ?
-
Τι μαλακιες ειναι αυτες που γραφεις ?
Πασχα ειναι, ας τιμησουμε τη σκεψη σου με μια απαντηση
- Το κομμα αεροζολ εχει καποιο ονομα και αν ναι ποιο? Εκλογες ερχονται, ας του ριξω μια ματια μπας και κεδιζει την ψηφο μου. Επισης για εξηγησε τη διαφορα της πολιτικης απο το management οπως την εννοεις.
Πολυ ωραια η θεωρια περι δυο χρωματων πρασινου και μπλε που λυμαινονται την Ελλαδα τοσα χρονια κλπ (βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα) αλλα οπως τιποτα δε μας λεει οτι το κομμα που υποστηριζεις δε θα χρησιμοποιησει τα χρηματα με το σωστο τροπο, αντιστοιχα τιποτα δε μας βεβαιωνει οτι θα το πραξει. Η κακη διαγωγη των προηγουμενων δεν αποτελει κριτηριο για τη διαγωγη των επομενων σε κανενα συμπαν.
Απο τη μια γραφεις οτι «Η κακη διαγωγη των προηγουμενων δεν αποτελει κριτηριο για τη διαγωγη των επομενων σε κανενα συμπαν» και απο την αλλη οτι «Ολοι ομως ξερουμε οτι τα χρηματα αυτα δε θα χρησιμοποιηθουν για το καλο των πολιτων (του λαου αν προτιμας) γιατι οι διαχειριστες (ανεξαρτητα αποχρώσεως) εχουν απο χρονια αποδειξει οτι ειναι εντελωςγιατομαυροπουτσοκαβαλα και οι αποδεκτες (ο λαος αν προτιμας), μια απο τα ιδια. Μια τετοια κινηση λοιπον ΚΑΙ θα φερει αναταραχη στους πιστους ΚΑΙ θα κανει μια τρυπα στο νερο τελικα.»
Καμια αντιφαση βλεπεις εδω ή μπαααα ?
Και βεβαια δεν προκειται να ασχοληθω περισσοτερο με το γελοιο επιχειρημα «Ολοι ομως ξερουμε οτι τα χρηματα αυτα δε θα χρησιμοποιηθουν για το καλο των πολιτων...».- Η θεμελιωδης διαφορα ειναι οτι διαδικασιες για αυτα που περιγραφεις υπηρχαν ανεκαθεν, υπαρχου και θα υπαρχουν, απλα δεν το κυνηγουσε κανεις το θεμα, ενω τωρα υποτιθεται κατι γινεται. Η φορολογηση της εκκλησιας απο την αλλη εν υφισταται ουτε σα θεωρια, ειναι τεραστια αλλαγη στο κατεστημενο εκατονταετιων, και θα προκαλεσει προφανη αναστατωση. Δεν γινονται τα πραγματα με ενα νομο και ενα αρθρο.
Τιποτα δεν υπηρχε εξαπανεκαθεν. Μονο ο θεος ειναι προαιωνιος.
Ο διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας και η φορολογηση της εκκλησιαστικης περιουσιας υπηρχε ηδη απο την δεκαετια του 70 ακομη και στο προγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Μεγαλη αλλαγη ? Ε , και ? Οπως λεει και η Λιτσα Πατερα βγηκαμε απο τους ιχθεις και μπηκαμε στον υδροχοο και τα πραγματα αλλαζουν.
- Γιατι θα ακουστει ως 'χερι' στα αγαθα του θεου στη Γη κλπ. + οτι αλλο μπορεις να φανταστεις, λογικο ή παραλογο. Η εκκλησια δεν ειναι η μοτοροιλ ή μια αλλη εταιρια να της παγωσι η εφορια τους λογαριασμους. Στα ματια των πιστων εχει και αλλη υποσταση, συμβολισμο, ειναι οι αντιπροσωπεια του θεου στη γη.
Μην ανησυχεις ουτε για τους πιστους ουτε για την εκκλησια. Η εκκλησια ειναι πολυ παλιο μαγαζι και θα τα καταφερει μια χαρα.
Το 2004 (επι ΠΑΣΟΚαρας) η εκκλησία απαλλαχθηκε απο την υποχρεωση της εισφοράς του 35% των εσοδων των ναων .
Λιγο αργοτερα (επι ΝΔ) η εκκλησια απαλλαχθηκε απο το φορο 10% για τα εισοδηματα απο την εκμισθωση γης και οικοδομων των μητροπολεων, των ναων, των μοναστηριων , κτλ.
Αργοτερα καποιος νομος ειπε οτι ο ΦΠΑ που πληρωνουν οσοι ανεγειρουν νεες οικοδομες δεν θα ισχυει στην περιπτωση των ακινητων που κατασκευαζονται για εμπορικη δραστηριοτητα της εκκλησιας.
Το 1997 απαλλαχθηκαν απο το ΦΜΑΠ τα ακινητα που χαρακτηριζονται σαν λατρευτικοι χωροι (με τα κριτηρια του χαρακτηρισμου 'λατρευτικος χωρος' να ειναι ασαφη).
Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις , οι πιστοι δεν εβλεπαν τους φορους σ' αυτες τις δραστηριοτητες της εκκλησιας «ως 'χερι' στα αγαθα του θεου στη Γη κλπ ».
Πως λενε μερικα καριολια ας πουμε οτι η σημαια ειναι ενα κομματι πανι ενω αλλοι πεθαινουν για αυτη?
Εισαι ο 'βασιλιας' των ασχετων παραδειγματων
- Δεν ειχα τι να κανω και κατι εγραψα. Αμα ειναι μαλακιες εσυ ποσο μαλακας εισαι που απαντας?
Αν θες απλα να μου την πεις, μη γραφεις τοσα πραγματα, γραψε απλα οτι βρισια θελεις και πατα 'Υποβολη'
Δεν ειχα την προθεση να σε βρισω, αν την ειχα θα το ειχα κανει. Ας το κανω τωρα :
Τα χεις μπερδεμενα στο μυαλο σου. Μαλακας λεγεται αυτος που λεει/γραφει συχνα μαλακιες . Αυτος που περιστασιακα απανταει σε μια μαλακια μπορει να το κανει για να κραξει τη μαλακια , μπορει να το κανει για δενξερωποιολογο , αλλα δεν λεγεται μαλακας.Ορθως υπαρχει αντιφαση σε αυτα που γραφω, συμφωνα με το σκεπτικο σου ομως. Συμφωνα με το δικο μου που λεει 'ολοι τα ιδια σκατα ειναι' δεν υπαρχει καμμια αντιφαση. Σαφως και οι μεχρι τωρα κυβερνησεις τα εχουν κανει πουταναριο, ομως η πιθανη διαφορετικη μελλοντικη κυβερνηση (αυτη που δεν εχει ξανακυβερνησει μεχρι τωρα και δειχνει δυνατη στις δημοσκοπησεις, hint hint), δε δειχνει και πολυ ελπιδοφορα (ειδικα για τετοιου ειδους αλλαγες) μεχρι στιγμης. Επετρεψε μου λοιπον να αμφιβαλλω μεχρι αποδειξεως του εναντιου.
Το κομμα αεροζολ εχει ονομα ή απλα το χρησιμοποιεις σαν παραδειγμα? Πιστευεις οτι καποιο απο τα υπαρχοντα εαν κυβερνησει και τολμησει να προχωρησει σε τετοια αλλαγη θα το καταφερει και δε θα φυγει νυχτα?Καταλαβες εν τω μεταξυ οτι εν τη ρυμη του λογου στο θεμα διαχωρισμου Κρατους-Εκκλησιας επικαλεστηκες προεκλογικη μπουρδολογια του παλαιοΠΑΣΟΚ ??? Ωραια, το ελεγαν απο τοτε... και τι εγινε? Τιποτα. Γιατι? Γιατι η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη απο τα παχια λογια στο μπαλκονι που εκεινη την πρωιμη περιοδο ειχαν σα σκοπο να προσελκυσουν ψηφοφορους της Αριστερας. Μιλαμε για τρελλο ανεκδοτο, καλυτερα να επικαλεστεις την Κοκκινοσκουφιτσα.
-
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Αν καταλαβες,εδω δεν συζηταμε την υπαρξη ή οχι του Θεου. Και να αποδειξει καποιος οτι δεν υπαρχει ,η θρησκεια θα συνεχισει να υπαρχει και οι πιστοι της.
Πολύ σημαντική παραδοχή αυτή. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχεις αντιληφθεί εσύ ο ίδιος, ως θρήσκος, τι σημαίνει για την ποιότητα σκέψης σου.
Προσεξε ,εγω δεν ισχυριστικα οτι ειμαι ο σουπερ θρησκος και μπορω να σου πω οτι στην εκκλησια δεν παταω σχεδον καθολου.Οποτε μπορεις να καταληξεις στο συμπερασμα οτι εχω κι εγω καποιες αμφιβολιες διοτι το ψαχνω μεσα στο μυαλο μου.Καθομαι στην εξω μερια ,χωρις αντιχριστιανικα και χριστιανικα τερτιπια και σκεφτομαι.Γνωριζω οτι δεν προκειται να βρω την μεγαλη Αληθεια. Ειναι ομως καποιοι που βαλλουν κατα της εκκλησιας και των πιστων της μερικες φορες ,χρησιμοποιοντας επιχειρηματα που στηριζονται σε υβρεις ,θελοντας με αυτον τον τοπο να αποδειξουν οτι η εκκλησια ειναι κακη,η θρησκεια ειναι κατι κακο για τον ανθρωπο και αρα δεν την δεχομαστε και δεν σεβομαστε τα πιστευω τους.Στην πραγματικοτητα ,εχει και η εκκλησια ανθρωπους φιλοχρηματους ,πουθενα δεν ειναι ολοι τιμιοι αλλα εχει βοηθησει παρα πολυ κοσμο ειτε σε προσωπικο επιπεδο ειτε με συσσυτια αρκετο πληθυσμο.
Διοτι φιλε μου Χρηστο ,εσυ κι εγω και ολοι εδω μεσα,εαν ημασταν στους δρομους και πειναγαμε,που θα βρισκαμε να φαμε;
Και να θεσω ενα ερωτημα.
Απτην στιγμη που εμενα μου δινει ψυχικη δυναμη και κουραγιο να ανταπεξελθω στα προβληματα της ζωης .ποιος ο λογος να το εγκαταλειψω και να βυθιστω σε εναν εγωισμο ,ο οποιος εγωισμος στην δυσκολη φαση της ζωης δεν θα με αφησει να βρω λυση αλλα περισσοτερο θα με βυθισει στο σκοταδι;
Ξερεις το συνολο των πιστων δεν αποτελειται μονο απο φτωχους ,κακομοιρους δυστυχισμενου ,χαζους,αποτελειται και απο ανθρωπους του πνευματος,πλουσιους και νοημονες.Δεν είπε κανείς ότι είσαι super θρήσκος, ούτε αφορά οποιονδήποτε από εμάς αυτό. Έγραψες όμως ότι ακόμα και αν αποδειχτεί ότι θεός δεν υπάρχει, η θρησκεία θα συνεχίσει να υφίσταται. Και αναρωτιέμαι τι συμπέρασμα μπορούμε να εξάγουμε για την αντίληψη των ανθρώπων που εξακολουθούν να πιστεύουν σε κάτι που πλέον γνωρίζουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι ψευδές, αρχαίοι μύθοι.
Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι όταν οι άνθρωποι χρειάζονται να πιστέψουν ψέματα για να ζήσουν ευτυχισμένοι, για να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα της ζωής, κάτι κάνουν λάθος.
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Προσεξε ,εγω δεν ισχυριστικα οτι ειμαι ο σουπερ θρησκος και μπορω να σου πω οτι στην εκκλησια δεν παταω σχεδον καθολου.Οποτε μπορεις να καταληξεις στο συμπερασμα οτι εχω κι εγω καποιες αμφιβολιες διοτι το ψαχνω μεσα στο μυαλο μου.Καθομαι στην εξω μερια ,χωρις αντιχριστιανικα και χριστιανικα τερτιπια και σκεφτομαι.Γνωριζω οτι δεν προκειται να βρω την μεγαλη Αληθεια. Ειναι ομως καποιοι που βαλλουν κατα της εκκλησιας και των πιστων της μερικες φορες ,χρησιμοποιοντας επιχειρηματα που στηριζονται σε υβρεις ,
ναι, γιατι μας τα εχουν κανει τσουρεκια και γιατι ηεκκλησια ΣΑΣ και η πιστη ΣΑΣ, μπλεκεται με το ετσι θελει στη ζωη ΜΑΣ (παραδειγματα, δεκαδες, στις πιο πισω σελιδες). Για αυτο...
θελοντας με αυτον τον τοπο να αποδειξουν οτι η εκκλησια ειναι κακη,η θρησκεια ειναι κατι κακο για τον ανθρωπο και αρα δεν την δεχομαστε και δεν σεβομαστε τα πιστευω τους.
Τα πιστευω τους τα σεβομαστε οσο τα κρατανε για τη παρτη τους. Αλλα δεν...Επισης, οταν μου ζηταται η αποψη περι θρησκειας, αυτη θα πω. Αφου με ρωτανε, τι να κανω? Απο κει και περα ναι η εκκλησια και η θρησκεια ειναι κακη, στις επισημες μορφες τους τουλαχιστον (που ΕΙΝΑΙ το θεμα του τοπικ), για πολλους και διαφορους λογους.
Στην πραγματικοτητα ,εχει και η εκκλησια ανθρωπους φιλοχρηματους ,πουθενα δεν ειναι ολοι τιμιοι αλλα εχει βοηθησει παρα πολυ κοσμο ειτε σε προσωπικο επιπεδο ειτε με συσσυτια αρκετο πληθυσμο.
Διοτι φιλε μου Χρηστο ,εσυ κι εγω και ολοι εδω μεσα,εαν ημασταν στους δρομους και πειναγαμε,που θα βρισκαμε να φαμε;Μπραβο τους (σε αυτους που βοηθανε). Ο κανονας ποιος ειναι?
Και να θεσω ενα ερωτημα.
Ξερεις το συνολο των πιστων δεν αποτελειται μονο απο φτωχους ,κακομοιρους δυστυχισμενου ,χαζους,αποτελειται και απο ανθρωπους του πνευματος,πλουσιους και νοημονες.Σε προσωπικο επιπεδο, πιστευε οτι θες ρε μαστορα, και καλα κανεις και ειναι και κατανοητο. Αλλα οταν μιλαμε για 'εκκλησια', δεν υπαρχει πια προσωπικο επιπεδο.
Θα μου απαντησεις κατι στο παρακατω, ή θα συνεχισεις τα ευφυολογηματα του πρωκτου νομιζοντας οτι θα με πειραξουν?
Καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο που ειπες? Αν γινει αυτο τοτε ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ οτι ειστε φαντασιοπληκτοι και οτι η (καθε) θρησκεια και εκκλησια ειναι μπιζνα.
Και ποιος σου ειπε οτι η εκκλησια ειναι επιχειρηση;
Μαζευτητε γιατι δεν ξερετε τι λετε.και πολύ επικερδής μάλιστα... αν μπορούσα θα έκανα σταρτ απ μια νέα αίρεση, χαζοί υπάρχουν μιλιούνια
Εχεις καταλαβει οτι συζηταμε για την ελληνορθοδοξη εκκλησια;
Ναι, μια χαρα μπιζνα ειναι και αυτη. Σε τι διαφερει απο ολες τις αλλες θρησκειες-μπιζνες?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
[
Ορθως υπαρχει αντιφαση σε αυτα που γραφω, συμφωνα με το σκεπτικο σου ομως. Συμφωνα με το δικο μου που λεει 'ολοι τα ιδια σκατα ειναι' δεν υπαρχει καμμια αντιφαση. Σαφως και οι μεχρι τωρα κυβερνησεις τα εχουν κανει πουταναριο, ομως η πιθανη διαφορετικη μελλοντικη κυβερνηση (αυτη που δεν εχει ξανακυβερνησει μεχρι τωρα και δειχνει δυνατη στις δημοσκοπησεις, hint hint), δε δειχνει και πολυ ελπιδοφορα (ειδικα για τετοιου ειδους αλλαγες) μεχρι στιγμης. Επετρεψε μου λοιπον να αμφιβαλλω μεχρι αποδειξεως του εναντιου.
Το κομμα αεροζολ εχει ονομα ή απλα το χρησιμοποιεις σαν παραδειγμα? Πιστευεις οτι καποιο απο τα υπαρχοντα εαν κυβερνησει και τολμησει να προχωρησει σε τετοια αλλαγη θα το καταφερει και δε θα φυγει νυχτα?Καταλαβες εν τω μεταξυ οτι εν τη ρυμη του λογου στο θεμα διαχωρισμου Κρατους-Εκκλησιας επικαλεστηκες προεκλογικη μπουρδολογια του παλαιοΠΑΣΟΚ ??? Ωραια, το ελεγαν απο τοτε... και τι εγινε? Τιποτα. Γιατι? Γιατι η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη απο τα παχια λογια στο μπαλκονι που εκεινη την πρωιμη περιοδο ειχαν σα σκοπο να προσελκυσουν ψηφοφορους της Αριστερας. Μιλαμε για τρελλο ανεκδοτο, καλυτερα να επικαλεστεις την Κοκκινοσκουφιτσα.
Δεν σου απαγορεψα να αμφιβαλεις για το οτιδηποτε. Εγραψες οτι 'ολοι ομως ξερουμε οτι τα χρηματα αυτα δε θα χρησιμοποιηθουν για το καλο των πολιτων , αρα να μην φορολογηθει η εκκλησιαστικη περιουσια. Βλεπυμε σε 50 -100 χρονια' . Και σου εξηγησα οτι αυτο που λες ειναι μια κουτοπονηρη μαλακια που μπορει να την πει ο οποιοσδηποτε για το οτιδηποτε.
Το κομμα αεροζολ εχει ονομα : αεροζολ. Οπου εχω αναφερθει στο τι θα εκανε το κομμα αεροζολ , αναφερομαι σε αυτο. Αν θελησω να αναφερθω σε αλλο κομμα θα το κανω (με το ονομα του).
Το αν πιστευω αν μια υβερνηση που θα προχωρησει σε τετοια αλλαγη θα τα καταφερει ή θα φυγει νυχτα , δεν εχει καμια σημασια.Η πραγματικοτητα δειχνει οτι φοροι επι της εκκλησιαστικης περιουσιας υπηρχαν και καμια κυβερνηση δεν εφυγε νυχτα λογω της υπαρξης τους (των φορων) ουτε οι πιστοι ειχαν ταραχτει απο την υπαρξη τους .
Η αναφορα μου στον διαχωρισμο κρατους-εκκλησιας και στη φορολογηση της εκκλησιαστικης περιουσια που υπηρχαν στο προγραμμα του ΠΑΣΟΚ ηδη απο την δεκαετια του 70 , ειναι απαντηση στο « Η φορολογηση της εκκλησιας απο την αλλη δεν υφισταται ουτε σα θεωρια ...» που εγραψες.
Για την πραγματικοτητα , ταπαμε. Καμια κυβενηση δεν επεσε λογω των σε ισχυ φορων επι της εκκλησιαστικης περιουσιας. -
Εγω EliasT καταλαβαινω τι ζητας απο την θρησκεια. Στο θεμα της μπιζνας ομως νομιζω οτι παρασυρεσαι απο την πιστη σου. Στα οικονομικα δεν ειναι τοσο ροδινα τα πραγματα για να φαινονται ολα οκ. Τελος παντων η αναγκη στην πιστη δεν σημαινει απαραιτητα οτι ζητας λυση σε προβληματα προσωπικα . Στην ψυχολογια η επιθυμια για γνωση στο αγνωστο το μυστηριο και το απιαστο (ας το πουμε ετσι) ειναι καταλυτης στην καλη μας λειτουργια σε διαθεση και ηρεμια. Η αισθηση της σιγουριας οτι κατι εκει πανω αναγνωριζει την καλη μας καρδια αγαπη φιλοτιμο (τι αιναι αυτο ?) μας δινει κουραγιο να συνεχισουμε να πρατουμε σωστα .Οσο μπορουμε.Απλα πραγματα.
Τωρα σε συκοφαντιες δε χρειαζονται υβρεις . Υπαρχουν ατομα και εδω μεσα που εντελως αψυχολογητα και ψυχρα με την κοινη λογικη και με μελετες διαφορων επιστημονων ανεξαρτητου προσωπικου πιστευω ξευτιλιζουν την Ορθοδοξια. Ομως η σημαντικη διαφορα ειναι ακριβως αυτο. Με την ψυχολογια του καθενος δε μπορει να παιζει ουτε ο ποιο ψαγμενος αντιθειστης. Δεν υπηρξε ουτε θα υπαρξει κανενας. Οι λογοι ? Ειπαμε. Δεν γνωριζει κανεις την ψυχολογια του διπλανου του. -
Το κράτος έχει πτωχεύσει.
Η περιουσία της Εκκλησίας πρέπει να δημευθεί - όχι απλά να φορολογηθεί αλλά να δημευθεί.Διαβάστε επίσης απόσπασμα συνέντευξης από την Ελένη Γλύκατζη-Ahrweiler (Αρβελέρ) :
Εκκλησιαστική περιουσία: Με ρωτήσαν κάποτε όταν είχε κρίση τι έκαναν οι Βυζαντινοί. Ο Αλέξιος δήμευσε όλη την περιουσία της Αγίας Σοφίας. Αγιά Σοφιά, όχι μοναστηράκια. Και όταν οι Οθωμανοί προέλαυναν προς τη Μακεδονία και ο Μανουήλ Παλαιολόγος ήθελε να κάνει μισθοφορικό στρατό, δήμευσε τα κτήματα του Βατοπεδίου. Το Βατοπέδι πήρε πίσω τα κτήματα από τους Τούρκους. Όλη η περιουσία της εκκλησίας σώθηκε χάρις στα Βακούφια, δηλαδή χάρις στα σουλτανικά φιρμάνια που έκαναν για το Ρουμ Μιλιέτ, για τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Οι Τούρκοι το έκαναν αυτό για να έχουν κάποιον να διοικεί τον χριστιανικό πληθυσμό. Βγήκε ως παλιγγενεσία από την εκκλησία. Η εκκλησία καταράστηκε τον Βολταίρο, καταράστηκε τον Ρήγα.
https://tymborychostonaionon.wordpress.com/2012/10/20/ahrweiler/ -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η περιουσία της Εκκλησίας πρέπει να δημευθεί - όχι απλά να φορολογηθεί αλλά να δημευθεί.Μου αρέσει το 'πρέπει'.
Κ τι νομίζεις ότι θα βγει, τπτ περισσότερο από μια δόση - κ αυτή όχι ολόκληρη; Κ μετά; -
Για τα καθυστερημένα σκατόμουνα τους πυρομανείς που κάθε χρόνο βρίσκουν αφορμή ένα έθιμο για να εκδηλώσουν το βίτσιο τους εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής άλλων σε ποιό τοπικό γράφουμε;
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Και ποιος σου ειπε οτι η εκκλησια ειναι επιχειρηση;
Μαζευτητε γιατι δεν ξερετε τι λετε.και πολύ επικερδής μάλιστα... αν μπορούσα θα έκανα σταρτ απ μια νέα αίρεση, χαζοί υπάρχουν μιλιούνια
Εχεις καταλαβει οτι συζηταμε για την ελληνορθοδοξη εκκλησια;
Παλιά είχες περισσότερο χιούμορ
-
Zεσταίνει ο καιρος
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η περιουσία της Εκκλησίας πρέπει να δημευθεί - όχι απλά να φορολογηθεί αλλά να δημευθεί.Μου αρέσει το 'πρέπει'.
Κ τι νομίζεις ότι θα βγει, τπτ περισσότερο από μια δόση - κ αυτή όχι ολόκληρη; Κ μετά;Και τι σημαίνει αυτό, είναι επιχείρημα ; Επειδή δηλ. πχ οι μισθοί των υπουργών και των διοικητών ΔΕΚΟ δε βγάζουν και τίποτα αν τους κουρέψουμε ας τους αφήσουμε ανέγγιχτους ;
Κούρεμα με την ψιλή μέχρι και στα μούσια των παπάδων. Αφού τα ξέρεις, δεν υπάρχει χειρότερο και σκληρότερο fund από την Εκκλησία ΑΕ : βρώμα και δυσωδία, άρπαγες και απατεώνες.
Ό,τι και αν υποστεί η Εκκλησία οικονομικά ποτέ δεν θα είναι αρκετό. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για τα καθυστερημένα σκατόμουνα τους πυρομανείς που κάθε χρόνο βρίσκουν αφορμή ένα έθιμο για να εκδηλώσουν το βίτσιο τους εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής άλλων σε ποιό τοπικό γράφουμε;Ζωα , Ζωα , Ζωα..
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κ τι νομίζεις ότι θα βγει, τπτ περισσότερο από μια δόση - κ αυτή όχι ολόκληρη; Κ μετά;Και τι σημαίνει αυτό, είναι επιχείρημα ; Επειδή δηλ. πχ οι μισθοί των υπουργών και των διοικητών ΔΕΚΟ δε βγάζουν και τίποτα αν τους κουρέψουμε ας τους αφήσουμε ανέγγιχτους ;
Κούρεμα με την ψιλή μέχρι και στα μούσια των παπάδων. Αφού τα ξέρεις, δεν υπάρχει χειρότερο και σκληρότερο fund από την Εκκλησία ΑΕ : βρώμα και δυσωδία, άρπαγες και απατεώνες.
Ό,τι και αν υποστεί η Εκκλησία οικονομικά ποτέ δεν θα είναι αρκετό.Επιχείρημα για ... ???
Σχολίασα τη δημοσίευση του leonp, που συνδέει την πτώχευση του κράτους με δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας.
'Δημεύστε την περιουσία της' ο ένας που θέλει να την βγάλει χωρίς να ιδρώσει (δεν μιλάω για τον leonp, γενικά το λέω, παραδείγματα πολλές χιλιάδες), 'δημεύστε την περιουσία των εφοπλιστών' ο άλλος (τρανταχτό παράδειγμα ο φίλτατος Asimov), ε, ό, τι κ αν δημεύσεις θα την βγάλεις για λίγο κ μετά τι; Άλλωστε, το ξέρεις κ το ξέρω, σήμερα η βάση είναι το κράτος, όχι οι εκκλησίες, όχι οι εταιρίες. Ο λόγος που τα κράτη είναι υποχείρια εταιριών και εκκλησιών (ενίοτε και ποδοσφαιρικών ομάδων, καλή ώρα) είναι οι υποανάπτυκτοι (διαχειριστές και) υπήκοοι.Η Εκκλησία Α.Ε. είναι ένα fund με ιστορία χιλιετιών, θα μπορούσαμε / έπρεπε να παραδειγματιζόμαστε από την λειτουργία, τη δομή κ την διαχείρισή του (μια σύγκριση της λειτουργίας της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας με την λειτουργία του Ελ Κράτους, θα έπειθε οποιονδήποτε). Από εκεί κ πέρα, οπωσδήποτε θα έπρεπε κ αυτό ν' ακολουθεί τους κανόνες της αγοράς. Αλλά αν με ρωτάς αν θα μπορούσαμε σήμερα να την κλείσουμε, απαντώ με άνεση 'με τπτ'. Θα δημιουργούσαμε προβλήματα πολλαπλάσια αυτού που πάμε να λύσουμε.
-
Επιχείρημα για ... ???
Σχολίασα τη δημοσίευση του leonp, που συνδέει την πτώχευση του κράτους με δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας.
'Δημεύστε την περιουσία της' ο ένας που θέλει να την βγάλει χωρίς να ιδρώσει (δεν μιλάω για τον leonp, γενικά το λέω, παραδείγματα πολλές χιλιάδες), 'δημεύστε την περιουσία των εφοπλιστών' ο άλλος (τρανταχτό παράδειγμα ο φίλτατος Asimov), ε, ό, τι κ αν δημεύσεις θα την βγάλεις για λίγο κ μετά τι; Άλλωστε, το ξέρεις κ το ξέρω, σήμερα η βάση είναι το κράτος, όχι οι εκκλησίες, όχι οι εταιρίες. Ο λόγος που τα κράτη είναι υποχείρια εταιριών και εκκλησιών (ενίοτε και ποδοσφαιρικών ομάδων, καλή ώρα) είναι οι υποανάπτυκτοι (διαχειριστές και) υπήκοοι.Α ναι, ε;
Το Ελληνικό και τον ΟΠΑΠ, όμως, δεν πειράζει να τα δημεύσεις, δεν 'θα τη βγάλεις για λίγο και μετά τί', είναι άλλη περίπτωση -
αν είναι (και καλά) τόσο γαμάτο fund η Εκκλησία ΑΕ, τότε μήπως να την εκχωρήσουμε αλά ελληνικό (που είναι το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου tm ) σε κανά ξένο επενδυτή; Σε ένα fund of funds ρε (εν χριστώ) αδερφέ, ουρά θα κάνουν για το fund ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ
Χαμός θα γίνει, δεν θα ανησυχεί και ο ililias για το αύριο
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Α ναι, ε;
Το Ελληνικό και τον ΟΠΑΠ, όμως, δεν πειράζει να τα δημεύσεις, δεν 'θα τη βγάλεις για λίγο και μετά τί', είναι άλλη περίπτωσηΠοιος τα είπε αυτά, είπαμε;
Όταν το Ελ Κράτος, τα κόμματα, οι (παλαιοί κ νέοι) σωτήρες, εσύ ο Asimov κλπ κλπ έλεγαν ακόμα 'λ7 υπάρχουν', η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είχε ΗΔΗ αναδιαρθρώσει τις υπηρεσίες της κ είχε αρχίσει να ταΐζει κ να κοιμίζει άστεγους. Τι να λέμε, τώρα, τι σύγκριση να κάνουμε...
αν είναι (και καλά) τόσο γαμάτο fund η Εκκλησία ΑΕ, τότε μήπως να την εκχωρήσουμε αλά ελληνικό (που είναι το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου tm ) σε κανά ξένο επενδυτή; Σε ένα fund of funds ρε (εν χριστώ) αδερφέ, ουρά θα κάνουν για το fund ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ
Χαμός θα γίνει, δεν θα ανησυχεί και ο ililias για το αύριο
Εκχωρημένο είναι, φιλαράκι, αλλά μερικοί θέλουν να της δημεύσουν την περιουσία, να πάρουμε κανα καινούργιο κινητό ο καθένας, κανα δεύτερο αμάξι - κ μετά, βλέπουμε.
Κ μη σκας, αν υπάρχει ένας που δεν ανησυχεί για το αύριο, είμαι εγώ. -
Α ναι, ε;
Το Ελληνικό και τον ΟΠΑΠ, όμως, δεν πειράζει να τα δημεύσεις, δεν 'θα τη βγάλεις για λίγο και μετά τί', είναι άλλη περίπτωσηΠοιος τα είπε αυτά, είπαμε;
Όταν το Ελ Κράτος, τα κόμματα, οι (παλαιοί κ νέοι) σωτήρες, εσύ ο Asimov κλπ κλπ έλεγαν ακόμα 'λ7 υπάρχουν', η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είχε ΗΔΗ αναδιαρθρώσει τις υπηρεσίες της κ είχε αρχίσει να ταΐζει κ να κοιμίζει άστεγους. Τι να λέμε, τώρα, τι σύγκριση να κάνουμε...
Τι εννοείς ποιος τα είπε; Μόνο στους νεοφιλελέ του φόρουμ να ψάξεις, θα βρεις δεκάδες
Ή επειδή η εκκλησία γαργαλάει δεξιούλικα αντανακλαστικά είναι άλλη περίπτωση;Αν ταΐζει και κοιμίζει κάτι η ΕΟ εκκλησία, είναι τους χοντρούς κώλους των επισκόπων και των παρατρεχάμενών τους.
Περί εκκλησίας [#3]