-
Εγω μονο κατι τυπακια βλεπω να προσπαθουν με νυχια και με δοντια να επιβαλλουν τις αντιχριστιανικες τους αντιληψεις.
Κανεις δεν κατηγορησε κανεναν επειδη δεν πιστευει αλλα συγνωμη για την εκφραση ,μας πρηξατε ταρχιδια ολη μερα και καλα δεν πιστευετε , τρωτε κρεας ,κανετε ετσι κανετε αλλιως.
Στα παπαρια μας στο κατω κατω της γραφης τι κανετε.Σας ρωτησε κανεις ρε;
Ασχοληθητε εκει περα με τους εαυτου σας και αφηστε τον κοσμο να πιστευει οτι θελει.
Δεν εχετε με τι να ασχοληθητε ολη μερα και βριζετε ολον τον κοσμο ,ταλιμπαν τους ειπατε και τι δεν ειπατε.
Καραγκιοζηδες. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σιγουρα πράγματα λέμε.
Έχουν υποφέρει λέμε οι χριστιανοί από τους άθεους...Δες τι γραφεται εδω και κρινε μονος σου.
τι τραβάνε οι κακόμοιροι οι χριστιανοί
Τι λες ρε;;
Ξερεις τι ειναι να εισαι χριστιανος-θεοσεβουμενος-εναρετος ανθρωπος και να νηστευεις και να σου ρχεται ΜΕΓΑΛΗ Παρασκευη η τσικνα απ τη μπριζολα του αθεου;;;!!
Ο διαολος ο ιδιος δλδ με τη μορφη μυρωδιας καμενου χοιρινου λιπους ;;;!
Λιγο το χεις; -
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Εγω μονο κατι τυπακια βλεπω να προσπαθουν με νυχια και με δοντια να επιβαλλουν τις αντιχριστιανικες τους αντιληψεις.
Κανεις δεν κατηγορησε κανεναν επειδη δεν πιστευει αλλα συγνωμη για την εκφραση ,μας πρηξατε ταρχιδια ολη μερα και καλα δεν πιστευετε , τρωτε κρεας ,κανετε ετσι κανετε αλλιως.
Ασχοληθητε εκει περα με τους εαυτου σας και αφηστε τον κοσμο να πιστευει οτι θελει.
Δεν εχετε με τι να ασχοληθητε ολη μερα και βριζετε ολον τον κοσμο ,ταλιμπαν τους ειπατε και τι δεν ειπατε.
Καραγκιοζηδες.σε υποχρέωσε κανείς να μπεις στο φόρουμ και να διαβάσεις τις απόψεις του οποιουδήποτε;
Μόνος σου μπαίνεις στο φόρουμ, μόνος σου κάθεσαι και τα διαβάζεις, μόνος σου συφυλιάζεσαι.
Για darwin award σε κόβω -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
btw, με το 'σαλο' που εγινε με το Νικο Δημου και αυτα που ειπε για το 'αγιο' φως, εκατσα και διαβασα λιγο για το θεμα και . Βλεπεις, εγω τοσα χρονια νομιζα οτι αναβαν μια λαμπαδα με ενα ζιππο εκει στα Ιεροσολυμα, το ευλογουσε ο πατριαρχης/whatever, και εγενετο 'αγιο' φως.
Διαβασα λοιπον οτι αστυνομικοι λεει ψαχνουν το ναο για να βεβαιωθουν οτι δεν υπαρχει μεσα κανενας αναπτηρας/πηγη φωτιας, ψαχνουν μετα και το πατριαρχη/παπα/whatever οτι και αυτος δεν εχει πανω του καποια πηγη φωτιας (σωματικος ελεγχος), και μετα μπαινει μετα αυτος εκει που μπαινει και ξαφνικα δημιουργειται με μαγικο τροπο η φωτια (αφου δεν εχει καποια αλλη πηγη φωτιας να αναψει, το στελνει ο θεος).
Καλα ρε πστ μου, ειστε ΤΟΣΟ ηλιθιοι? Εγω αν ημουν πιστος της ταδε θρησκειας θα ντρεπομουν με αυτα τα καραγκιοζιλικια.
Η πιστη δε σημαινει απαραιτητα οτι συγχεεται η φαντασια με την πραγματικοτητα.
Το γεγονος οτι κλεινονται στο μπουντρουμι μεσα μονοι τους μετα απο ελεγχο για σπιρτα κλπ, και τελικα αναβει η φωτια, συμφωνα με τους επικριτες συνηγορει προς την απατη. Ταυτοχρονα, το γεγονος οτι κανεις απο τους επικριτες δεν εχει ιδια εμπειρια του φαινομενου, γιτι δεν μπορει να ειναι μεσα, συνηγορει οτι μιλουν για πραγμτα που δεν ειδαν ποτε... κοινως, καλλιστα μπορουν να λενε μπαρουφες χωρις αποδειξεις.
Ειναι λιγο he said, she said η φάση.'Ειναι λιγο he said, she said η φάση' για το οτι αναβει με μαγικο τροπο η φωτια, γιατι την εστειλε ο θεος. Μαλιστα.
Δε διαβαζω ποστ του ατομου πανω απο 2 γραμμες και μου ξεφυγε!
EPIC! -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Καραγκιοζηδες.σε υποχρέωσε κανείς να μπεις στο φόρουμ και να διαβάσεις τις απόψεις του οποιουδήποτε;
Μόνος σου μπαίνεις στο φόρουμ, μόνος σου κάθεσαι και τα διαβάζεις, μόνος σου συφυλιάζεσαι.
Για darwin award σε κόβωΟχι γιατι πηρατε φορα καποιοι και απο χθες βριζετε ασυστολα.Ενας αλλος εγραψε για πο@τσες στα στοματα των αγιων.
Ειπαμε,δεν πιστευτε,καλως ,δικαιωμα σας.
Μην μας τα κανετε ομως τσουρεκια πασχαλιατικα.
Χριστιανοι ειμαστε,μαλακες δεν ειμαστε .
Αμα δεν εχετε να περασετε την ωρα,τραβατε βρειτε καμια γυναικα ,να σας δαγκωσει λιγο και την πλατη που γουσταρετε ορισμενοι οπως καταλαβαινω. -
Ευχομαι καλη Ανασταση σε ολους.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
ανακυρησσεται παμψηφει το τρολλ της βραδιας και αχρηστος καταναλωτης αξυγονου.
Καλα αυτος ο τιτλος σου ανηκει δικαιωματικα για καθε βραδια 24/7, 365/χρονο.
Δε νομιζω οτι θα μπορεσει κανεις να σε αποκαθηλωσει.Καλως τον. Δε μου λες, τωρα το Πασχα θα ειναι η καλυτερη σου φανταζομαι, αυγα θα εχεις μπολικα να τρως, ε?
Για πες τις αλλες εποχες στα πετανε ωμα?@mjacob
ΚΑλα μιλαμε για την πληρη διαστρεβλωση και κωλοτουμπα.Ουτε επισκεπτης ουτε ξενος, δηλ τι εισαι?Για πες τη δικη σου κοινωνια που ειναι και γιατι και σε τι διαφερει απο τη δικη μου. Ισως ειναι θεμα περιοχης?
τι λες μωρέ trident πάλι.
Στην ίδια κοινωνία ζούμε. Που είναι και δική μου και δική σου. Σε αντίθεση με αυτή του qatar ας πούμε.
Εγραψες οτι στην κοινωνια ΣΟΥ μπλα μπλα... στη δικη ΜΟΥ ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα, καποιος ειναι στον κοσμο του. Συνηθως ανα τους αιωνες ο πιο πολεμοχαρης. Εγω προσπαθω να μην ΓΑΜΑΩ τη συνοχη των γυρω, ακομα και αν δε νηστεψα σημερα ή καμμια ημερα. Βγαινοντας να το διατυμπανισω οπως εσυ και αλλοι εδω πως χαρακτηριζομαι?**Εδω με μπερδεψες εντελως? Δηλαδη βριζεις Χριστοπαναγιες επειδη με αυτο το τροπο δηλωνεις την αντιθεση σου στους κανονες που θετει η Εκκλησια στη συναψη σχεσεων με καποιον αλλο????
Μλκες ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ, εγω απλα βριζω οταν ειμαι τσαντισμενος. **Εγραψες >Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που γράφουμε στ@@ μας οποιονδήποτε χριστιανό σπάζεται και νιώθει προσβεβλημένος και ότι βλασφημούμε την πίστη του επειδή θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα το ατόμου το σεξουαλικό χωρίς να πέφτει λόγος στην εκκλησία του.
για πες τι εννουσες διαφορετικο απο αυτο που εγραψα? που μου κανεις και βραδιατικα?
Ποια προσβολη βρε καημενε νοιωθει κανεις με τις εκτρωσεις και τα προφυλακτικα, ΕΛΕΟΣ , δεν ειμαστε πια στη δεκαετια του '60,
My words exactly.
Κάποτε ήταν 'ήθη και έθιμα', τα γράψαμε στ@@ μας και γι' αυτό δεν είμαστε στο 60 αλλά στο σήμερα. Αν σεβόμασταν αυτά τα 'ήθη και έθιμα' θα είχαμε μείνει ακόμα εκεί.
Χαίρομαι που το καταλαβαίνεις και συμφωνείς λοιπόν.
ΝΑι, μπραβο, για πες που ειδες την προσβολη και τα υπολοιπα που ελεγεςΓιατι ειναι εκτος χωρας του και λειτουργει με τα εθιμα και τα ρολογια της χωρας που βρισκεται, σε αντιθεση με εσενα και κατι αλλα παλληκαρια που θελετε ΚΑΙ στην Ελλαδα να μη βγαζει τσιμουδια ο χριστιανος 'επειδη μειοψηφιες' ΚΑΙ στο εξωτερικο το ιδιο 'επειδη γουσταρουμε'. και πιτα ολοκληρη και σκυλο χορτατο.[/b]
ποιος είναι εκτός χώρας του;
Χριστιανούς μόνο στην ελλάδα έχει;
Δλδ δεν μας έφτανε που όποιος δεν είναι χριστιανός στην ελλάδα είναι ξένος, τώρα όποιος είναι χριστιανός παντού στο κόσμο είναι και έλληνας
ΚΑλα ενταξει, εισαι στο κοκκινο, ποιος ειπτε τετοια πραγματα?Ο Ελληνας ειναι στη χωρα του κει εχει δικαιωμα να λειτουργει οπως του αρεσει, οταν ειναι εκτος προσαρμοζεται σε οτι ισχυει εκει που ειναι
εσυ εγραψες >Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν απαντάει στο γιατί δεν είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς το μουσουλμάνο, το χορτοφάγο, τον εβραίο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το να καταναλώνεις τροφές ενάντιες στα πιστεύω ΤΟΥ.Πηγες να το ριξεις στη μειοψηφια και δε σου βγηκε και πετας την μπαλα εκτος.
Ρε τι διαβάζουμε....
ακριβως αυτο
[/quote] -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Για darwin award σε κόβωitalakias alert
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
italakias alert
Μ' αρέσει που λέει κιόλας να βρουν γυναίκα οι άλλοι και ο μαλάκας, δυο χρόνια τώρα το μόνο που κάνει είναι να ψωλάρει στο 4τφ αφού έχει ανοίξει 1.345.643 καινούριους λογαριασμούς και έχει φάει τα αντίστοιχα ban.
-
Amateurs
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
AmateursΉ όπως είχε πει ο πρίγκιπας του σουρεαλισμού στο φόρουμ
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=15032&start=12855#p2876340 -
Ακομα δεν μπορω να προσδιόρισω τι με ενοχλει περισσότερο, οι θεουσοι η οι εναλλακτικοί αθεοι (κοιτα, διαφέρω )
Μεγάλη Παρασκευή έφτασα στο μαγευτικό και κοσμοπολίτικο τόπο καταγωγής μου ( παραδόξως αύριο δεν δουλεύουν ούτε και οι αθεοι ) και θέλοντας να ευχαριστήσω την γιαγιά μου (και να πουλήσει και αυτη λίγο μούρη για τον διαχρονικά μορφονιο εγγονό της ) πέρασα μια βόλτα απο την εκκλησία όπως ακριβώς εφτασα (με 2 τροχό ) ... Τι μπουζουκογκομενες μαζεύουν πλέον η εκκλησίες ;
Αναθεώρηστε άπιστοι
-
ρε trident πάλι σε mode απαλεψιάς έχεις μπει; wtfδλδ
Εγραψες οτι στην κοινωνια ΣΟΥ μπλα μπλα... στη δικη ΜΟΥ ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα, καποιος ειναι στον κοσμο του. Συνηθως ανα τους αιωνες ο πιο πολεμοχαρης. Εγω προσπαθω να μην ΓΑΜΑΩ τη συνοχη των γυρω, ακομα και αν δε νηστεψα σημερα ή καμμια ημερα. Βγαινοντας να το διατυμπανισω οπως εσυ και αλλοι εδω πως χαρακτηριζομαι?
στην κοινωνία μου = στην ελληνική κοινωνία.
Συνέχισε την απαλεψιά όμως...Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που γράφουμε στ@@ μας οποιονδήποτε χριστιανό σπάζεται και νιώθει προσβεβλημένος και ότι βλασφημούμε την πίστη του επειδή θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα το ατόμου το σεξουαλικό χωρίς να πέφτει λόγος στην εκκλησία του.
Εδω με μπερδεψες εντελως? Δηλαδη βριζεις Χριστοπαναγιες επειδη με αυτο το τροπο δηλωνεις την αντιθεση σου στους κανονες που θετει η Εκκλησια στη συναψη σχεσεων με καποιον αλλο????
Μλκες ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ, εγω απλα βριζω οταν ειμαι τσαντισμενος.για πες τι εννουσες διαφορετικο απο αυτο που εγραψα? που μου κανεις και βραδιατικα?
σεξουαλικό δικαίωμα του ατόμου χωρίς να πέφτει λόγος στην εκκλησία:
έχω σεξουαλικά ενεργή σχέση, έτερο ή όμο χωρίς να έχω παντρευτεί, κάνω σεξ χωρίς να επιθυμώ την τεκνοποίηση, στοματικό, πρωκτικό κλπ.
ΟΛΑ αυτά είναι βλάσφημα για ένα χριστιανό και αντίθετα με την πίστη του και την εκκλησία.Που κατάλαβες εσύ για χριστομπαναγίες ----> MIND BLOWN
ΝΑι, μπραβο, για πες που ειδες την προσβολη και τα υπολοιπα που ελεγες
ο ίδιος έγραψες:
Ποια προσβολη βρε καημενε νοιωθει κανεις με τις εκτρωσεις και τα προφυλακτικα, ΕΛΕΟΣ , δεν ειμαστε πια στη δεκαετια του '60
aka αναγνωρίζεις ότι αυτά θεωρούνταν (το '60') προσβλητικά και προκλητικά και ενάντια στα ήθη και έθιμα.
Γιατί φυσικά και είναι αντίθετα στην χριστιανική πίστη.
Κάποτε (και ίσως ακόμα σε κάποιες κοινωνίες) οι κοινωνίες ακριβώς βάσει των ίδιων λόγων που τώρα συζητάμε το 'μη τρως κρέας δημοσίως Μ Παρασκευή' δεν άφηναν και αυτά.Τους γράψαμε περίτρανα στ@@ μας, και τους είπαμε ότι χεστήκαμε αν είναι η πίστη σας. ΕΣΕΙΣ αν δεν θέλετε, μην τα κάνετε. Οι υπόλοιποι, όσοι δεν μοιράζονται την ίδια πίστη, θα τα κάνουν.
Ο Ελληνας ειναι στη χωρα του κει εχει δικαιωμα να λειτουργει οπως του αρεσει,
εκτός αν δεν είναι χριστιανός, οπότε εκεί δεν έχει δικαίωμα να κάνει BBQ Μ Παρασκευή.
Επίσης, γιατί πας να μπλέξεις τα μπούτια σου μπας και βγάλει νόημα η παπαριά που έγραψες, για ξαναδες σε τι απάνταγε αυτό που αρχικά έγραψες:
Ή στο γιατί ένας χριστιανός δεν αισθάνεται ούτε προσβεβλημένος ούτε σπασμένος οπουδήποτε αλλού στον κόσμο εκτός ελλάδος, όταν στο πάσχα ΤΟΥ οι άνθρωποι κάνουν ΒΒQ
.Γιατι ειναι εκτος χωρας του και λειτουργει με τα εθιμα και τα ρολογια της χωρας που βρισκεται, σε αντιθεση με εσενα και κατι αλλα παλληκαρια που θελετε ΚΑΙ στην Ελλαδα να μη βγαζει τσιμουδια ο χριστιανος 'επειδη μειοψηφιες' ΚΑΙ στο εξωτερικο το ιδιο 'επειδη γουσταρουμε'. και πιτα ολοκληρη και σκυλο χορτατο.
Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν, στο γιατί ένας χριστιανός, απαντάς γιατί είναι εκτός χώρας του.
Φυσικά, εγώ πουθενά δεν έγραψα γιατί ο ΕΛΛΗΝΑΣ χριστιανός δεν αισθάνεται προσβεβλημένος, αλλά ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,.
Χριστιανούς έχουν και σε άλλες χώρες, που καθόλου δεν περιμένουν ή απαιτούν ή προσβάλλονται που Μ Παρασκευή γίνονται BBQ.
Αυτοί τι είναι; Λιγότερο χριστιανοί από τους έλληνες χριστιανούς; Πιο μαλάκες; Πιο χαζοί; Πιο καταπιεσμένοι μήπως;
Μόνο ο ελληνάρας χριστιανός δεν μπορεί να μυρίζει κρέας στη νηστεία του και προσβάλλεται. Οι άλλοι οι χαζοί όχι.Πηγες να το ριξεις στη μειοψηφια και δε σου βγηκε και πετας την μπαλα εκτος.
Καλά, κατάλαβε πρώτα ποια είναι η μπάλα, ποιο είναι το εντός, ποιο το εκτός γιατί κατά τα άλλα γράφεις απλώς τυχαία πράγματα.
Και φυσικά σε αυτό:
Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν απαντάει στο γιατί δεν είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς το μουσουλμάνο, το χορτοφάγο, τον εβραίο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το να καταναλώνεις τροφές ενάντιες στα πιστεύω ΤΟΥ.
Απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα.
Γιατί οι υποστηρικτές του 'σεβασμού στα πιστεύω του άλλου' δεν σέβονται τα πιστεύω όλων των υπολοίπων ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΤΗΣ ΤΟΥΣ. -
Πολύ κακό για το τίποτα. Σήμερα έφαγα το αρνάκι μου στην ταβέρνα, ενώ οι διπλανοί έτρωγαν γεμιστά. Μια χαρά ευχαριστημένοι όλοι.
(Εγώ τουλάχιστον μια χαρά την έβγαλα, για τους δίπλα δεν ξέρω, αν και τα γεμιστά αν τα πετύχεις μια χαρά είναι.)
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Λυσσαξατε ολοι οι 'γιαλαντζι ' αθεοι .
Περαν απο κανα 1-2 που ειπωθηκε οτι δεν βαφτισαν τα παιδια τους , ολοι οι αλλοι που νομιζετε οτι ειστε αθεοι επειδη ψησατε Μεγ.Παρασκευη ζυγουρι ,η επειδη παντρευτηκατε στην παραλια της Ελιας στη Μυκονο συνοδεια dj αντι ιερεα , πλαννασθε...:-D:-DΓια πες και γιατί?
Όχι τίποτα άλλο να μην μείνουν και στην πλάνη της αθεΐας. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
( παραδόξως αύριο δεν δουλεύουν ούτε και οι αθεοι )Σε όποιες δουλειές είναι ανοιχτές μια χαρά δουλεύουν και οι χριστιανοί και οι άθεοι.
-
Ολοι οι καλοι νοικοκυριαιοι σημερα στον τυχαιο επιταφιο που βρεθηκα.. Και τα συνολακια ουαου!
-
@mjacob
Τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα σέβονται όλοι σε μια χώρα, και αυτόχθονες και επισκέπτες. Γιαυτό έγραψα 'στην Ελλάδα σαφώς όχι' στην αρχική μου δημοσίευση και εκεί είναι η ουσία.
Οσα από αυτά τα ήθη & έθιμα χάνονται, το παθαίνουν επειδή το επιθυμεί ή έστω είναι ουδέτερη η πλειονότητα των αυτόχθονων, όχι μια φωνασκούσα δυναμική μειονότητα. Παράδειγμα, το σεξ πριν το γάμο, που ανέφερες και συ, δεν είδα να γίνει ούτε μία διαδήλωση περί παρθενίας (ΟΚ δεν ξέρω, μπορεί και να έγινε στα 60s ήμουν αγέννητος τότες ) αλλά τελικά χάθηκε.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει, πολλά από τα σχετιζόμενα με τη θρησκεία ήθη και έθιμα τα ασπάζεται η πλειονότητα. Παράδειγμα η νηστεία τη μεγ. εβδομάδα.
Αυτό δε σημαίνει ότι η μειονότητα πρέπει να κάνει τουμπεκί και το να φας αρνιά τη μεγάλη εβδομάδα είναι μια χαρά, αν δεν πιστεύεις, αλλά το να πας να φας αρνιά μεγάλη Παρασκευή μπροστά στην εκκλησία δείχνει μόνο ότι θέλει να προκαλέσεις την πλειονότητα και να δείξεις πόσο cool και προχωρημένος είσαι.
Οπως λοιπόν ο σεβασμός και στα δικαιώματα της μειονότητας αλλά και στη θέληση της πλειονότητας είναι γενικά η ουσία της δημοκρατίας, έτσι και σε αυτή την περίπτωση. Και όπως η ουσία της ελευθερίας είναι να μην προσβάλλει την ελευθερία του άλλου, έτσι και σε αυτή την περίπτωση.@giannik1977 (νομίζω, δεν είμαι σίγουρος)
Πραγματικά από που προκύπτει άμεση σύνδεση των μυστηρίων με την πίστη ? 'Παντρεύεσαι με θρησκευτικό γάμο' = 'πιστεύεις' ?
Καταρχήν παραγνωρίζεις ότι σε όλα αυτά τα μυστήρια (πλην τα τα θανάτου) υπάρχουν δύο και πολύ συχνά ο ένας υποχωρεί για χάρη του άλλου -δεν είναι σπάνιο σε ένα ζευγάρι ο ένας να πιστεύει και ο άλλος όχι
Επίσης παραγνωρίζεις την πίεση του κοινωνικού περίγυρου είτε άμεση είτε έμμεση και κακώς ή καλώς τα σχετικά ήθη & έθιμα (βλ. παραπάνω) είναι ζωντανά στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Επίσης παραγνωρίζεις ότι πολύ συχνά τα εν λόγω μυστήρια είναι ωραία σαν τελετές και ευκαιρία για γλέντι.
Οπότε όλα τα σχετικά συμπεράσματα είναι καρα-άκυρα, αν πιστεύεις δε φαίνεται από το αν παντρεύτηκες με θρησκευτικό γάμο. -
Τι να πω ρε nass ,να δηλωνω αθεος κ να παω να παντρευτω στην εκκλησια νομιζω ειναι κουτο κ υποκριτικο.
Οσον αφορα το ετερον ημισυ αν θελει εχει καλως , αυτα αν εισαι μαγκας τα ξεκαθαριζεις απ την αρχη που συζητας για γαμους κ.λ.π...
Εννοειται κ το μυστηριο ειναι συνδεδεμενο με την πιστη.Αλλιως τι το κανεις; Για να μαζεψεις λεφτα απο τις θειαδες; -
Το κάνεις επειδή είναι μέρος των ηθών και εθίμων.
Το κάνεις επειδή υποχωρείς στην πίεση του έτερου ημίσεως
Το κάνεις επειδή υποχωρείς στην πίεση του κοινωνικού περίγυρουΤα θέματα της πίστης δεν είναι ξέρεις #1 προτεραιότητα για όλους τους ανθρώπους, ώστε να κάτσουν πχ. να τσακωθούν με το σύντροφό τους για 1 ώρα σε μία εκκλησία.
Δηλαδή αν κάποιος έχει να πάει σε εκκλησία 100 χρόνια, δεν κάνει το σταυρό του ποτέ, δεν προσεύχεται, δεν νηστεύει, δεν επικαλείται το θεό, δεν ελπίζει σε μετά θάνατο παράδεισους και κολάσεις, δεν πιστεύει ρε παιδί μου, αλλά κάνει την υποχώρηση να πάει να παντρευτεί σε εκκλησία, κατευθείαν τον έβγαλες 'πιστό' ?
Περί εκκλησίας [#3]