-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Λόγω μάρκετινγκ είναι η απάντηση. Καλά πόσο χρονώνε είσαι?
Καλά, κορόιδευε εσύ...
http://www.fyms.de/wp-content/uploads/2 ... lla001.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_nYmWjp9KBI0/T ... cible1.jpgΑκόμα δεν έχεις δει τίποτα, τα χειρότερα έρχονται.
Θέλουμε την πιο μοδέρνα εκδοχή με hentai
νυμφίδια, πλοκάμια και τέτοια [ο Bill λείπει ακόμα ]
παλιαντζίδικο το καταντήσαμε -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Συγγνωμη σε μια περιοχη οπου ειναι η Ιαπωνια διπλα απο τι ριγμα του Ειρηνικου με ποια λογικη πνιγεις στη ραδιοενεργεια μια χωρα η οποια μπορει σε καποια χρονια να βυθιστει?
Λόγω μάρκετινγκ είναι η απάντηση. Καλά πόσο χρονώνε είσαι?
ΟΚ Πασο αστροπυρινοφυσικοχημικο μαγκες.
Η πλακα του ειρηνικου παει κατω απο αυτην της Ασιας και την 'σηκωνει'... αρα την ανυψωνει δεν την βυθιζει...
Τι να σου πω ενας φυσικος στο σχολειο μας ειπε οτι η Ιαπωνια καποια στιγμη θα βυθιστει.
-
Τι τάξη πας?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Θα κάνω μερικές υποθέσεις.
Έστω ότι το αντλιοστάσιο έχει υποστεί μερική καταστροφή, δεν έχει τάση, η οροφή έχει υποχωρήσει μερικώς, οι αντλίες είναι θαμμένες κάτω από πέντε μέτρα (ραδιενεργή πλέον...) λάσπη, και ενδεχομένως έχουν πειραχτεί και κάποια κυκλώματα σωληνώσεων.Ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να στήσει ένα Η/Ζ και 3.000 μέτρα καλώδια είναι αστείος συγκρινόμενος με το χρόνο που απαιτείται να φτάσει με ασφάλεια εντός του οικήματος του αντλιοστασίου, να απομακρύνει τις λάσπες τα συντρίμμια και τα φερτά υλικά, να φτάσει στις πρωτεύουσες ή εφεδρικές αντλίες, να ελέγξει αν έχουν βραχυκυκλωθεί (και εάν ναι να αντικαταστήσει και καμμία από αυτές), να αποκαταστήσει τις ενδεχόμενες ζημιές σε σωληνώσεις και δικλείδες ελέγχου (εξαρτήματα υψηλής πιέσεως και μεγάλης ακρίβειας δηλαδή), να κάνει τις αναγκαίες δοκιμές και λοιπούς ελέγχους (πολύ αυστηροί έτσι και αλλιώς), και εν τέλει να πατήσει το πλήκτρο ON για να επανατεθεί σε λειτουργία το όποιο κύκλωμα ψύξης χειροκίνητα.
αυτό ακριβώς.
Μπορείς να καταλάβεις γιατί προτίμησαν την λύση ηλεκτροδότησης με τόση καθυστέρηση απ το δίκτυο?
Μήπως τελικά στο μεταξύ προσπαθούσαν να κάνουν επιδιορθώσεις και δεν είχε νόημα να φέρουν Η Z ? -
-
Η Ιαπωνία είναι μια χώρα με μεγάλη βιομηχανία με πρωτογενή παραγωγή εξαρτημάτων σε πολλούς τομείς.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ή αν θα υπάρξει θέμα στο μέλλον με προϊόντα που θα εμπεριέχουν made in Japan ηλεκτρονικά ή άλλα μέρη τα οποία μπορεί να έχουν αυξημένες δόσεις ραδιενέργειας ;;;Π.Χ. η Nissan ανακοίνωσε ήδη ότι θα ελέγχει το προς εξαγωγή οχήματα της για αυξημένες ποσότητες ραδιενέργειας...
-
Μαρκετινίστικες σαχλαμάρες μου κάνουν αυτά...
-
και που θα τα ελέγχει τι έγινε?
το θέμα είναι να μην είναι επιμολυσμένα όχι να ξέρουμε τι δόση θα πάρουμε...off topic
το Made in Japan μόλις έφαγε μια γερή σφαλιάρα.
αυτό το εργοστασιάκι στο Βόλο τι να κάνει άραγε? μήπως θα θέλανε να κάνουν ένα outsourcing μιας και είμαστε μπατίρηδες δω χαμω? -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
...
Δείτε οπωσδήποτε αυτό: http://xkcd.com/radiation/Πολύ ενδιαφέρον.
Να προσθέσω ένα ακόμη διάγραμμα [wide.ad.jp - αρχείο *.pdf] σχετικά με τις επιπτώσεις του ατυχήματος στη πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα, όπως μετρήθηκαν στην περιοχή του Τόκιο.Παρά την καταστροφολογία των ΜΜΕ διεθνώς, οι όποιες επιδράσεις είναι ουσιαστικά ανάξιες αναφοράς - προσοχή χρειάζεται ίσως στην περιοχή γύρω από τους αντιδραστήρες αναφορικά με το ιώδιο-131. Με δεδομένο όμως το χρόνο ημιζωής του (8 ημέρες) και το ότι συμπληρώματα ιωδίου δίνονται ήδη στον πληθυσμό, οι συνέπειες του ατυχήματος θα αποτελούν στατιστικό θόρυβο σε σχέση με αυτές του σεισμού.
-
http://iaea.org/newscenter/news/tsunamiupdate01.html
dstou, στο παραπάνω link (από σοβαρό site) αναφέρει για εχθές το εξής¨Off-site electrical power has been connected to an auxiliary transformer and distribution panels at Unit 2. Work continues toward energizing specific equipment within Unit 2.¨
Για εμένα ενισχύεται η άποψη ότι πρέπει να τους είχαν καταστραφεί πλήρως από το τσουνάμι πίνακες και δίκτυα διανομής εσωτερικά, οπότε η σύνδεση της εξωτερικής γεννήτριας είχε μπόλικο δρόμο προτού γίνει εφικτή... ωστόσο, πάλι με παραξενεύει το γεγονός ότι όλοι μιλούσαν για το πότε θα έρθει το καλώδιο κλπ κλπ... -
Είχαν στη ΝΕΤ (Πρωινή Ενημέρωση, θα έπρεπε να μας λέει κάτι μάλλον) έναν κύριο, μέλος της ΙΑΕΑ αν δεν κάνω λάθος. Έπρεπε να δείτε το ξενέρωμα και την αμηχανία τους όταν τα λόγια του ήταν καθησυχαστικά και δεν εμπεριείχαν σενάρια αποκάλυψης και 'μπόρας ραδιενέργειας'. Και φυσικά όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει η ιστορία τον έκοψαν κακήν κακώς.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είχαν στη ΝΕΤ (Πρωινή Ενημέρωση, θα έπρεπε να μας λέει κάτι μάλλον) έναν κύριο, μέλος της ΙΑΕΑ αν δεν κάνω λάθος. Έπρεπε να δείτε το ξενέρωμα και την αμηχανία τους όταν τα λόγια του ήταν καθησυχαστικά και δεν εμπεριείχαν σενάρια αποκάλυψης και 'μπόρας ραδιενέργειας'. Και φυσικά όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει η ιστορία τον έκοψαν κακήν κακώς.ε λογικο ρε συ. Αμα δεν υπαρχει προβλημα, δεν υπαρχει θεμα να ασχοληθουν...
τι να πουν? Για τις επιδοσεις της οικονομιας?
ενω λιγη τρομολαγνια και καταστροφολογια ειναι παντα in. -
Μετρήσεις ραδιενέργειας ανά περιοχή της Ιαπωνίας (για όσους έχουν όρεξη να διαβάζουν...) .
-
Δέν ξέρω αν έχει μπεί ξανά:
Όλες οι πυρηνικές δοκιμές απο το 1945 εώς το 1998
Απο αυτές τις περίπου 2000 δοκιμές οι 520 ήταν πάνω απο το έδαφος.
Και τώρα καθόμαστε και ανησυχούμε για μικροποσότητες ραδιενεργού ατμού που απελευθερώνονται στην άλλη άκρη της γής
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μετρήσεις ραδιενέργειας ανά περιοχή της Ιαπωνίας (για όσους έχουν όρεξη να διαβάζουν...) .Ενδιαφέρον για την περιοχή της Fukushima
http://www.mext.go.jp/component/english ... 2_2019.pdf
Στη τελευταία σελίδα έχει ένα πολύ ενδιαφέρον graph με τις προσλήψεις ραδιενέργειας....
Το ενδιαφέρον είναι ότι με 5 ταξιδάκια Τόκιο - Νέα Υόρκη έχεις πάρει την επιτρεπτή δόση της χρονιάς.... Μάλιστα δε, αυτό δεν συγκρίνεται με τη πτήση Νέα Υόρκη - Λονδίνο με το Concorde που καθώς πετούσε στα 60,000 πόδια λουζόταν με κοσμική ακτινοβολία.
Στα σημεία υπάρχει ένα θέμα (όχι έντονο πάντως) στο σημείο 32 όπου όπως φαίνεται τα ποσά είναι υψηλά καθώς αν διατηρηθούν σε ένα έτος θα έλουζαν κάποιον με 0.64 Sv κάτι που είναι 3+ φορές πάνω από το μέγιστο όριο ασφαλείας. Λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι το όλο θέμα αφορά μία πολύ μικρή περίοδο όπου οι τιμές αυτές εμφανίζονται ακόμα και εκεί θα είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι η επιπλέον αυτή ραδιενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβες στον γενικό πληθυσμό.
Εδώ ακόμα και το additive effect βρίσκεται πια υπό αμφισβήτηση ειδικά μετά το τρόπο με τον οποίο η πανίδα έχει ανακάμψει περί του Τσερνόμπιλ όταν σύμφωνα με τα παλαιότερα μοντέλα στην περιοχή αυτή δεν θα έπρεπε να ζει τίποτα πιο πολύπλοκο από έντομα.
-
δηλαδη αυτο http://www.ustream.tv/channel/geiger-counter-chiba ειναι μεσα στα επιτρεπτα ορια?..
-
Δεν γνωριζω τις κλιμακες ... αλλα σε προσωπικη περιπτωση που δανειστικα ενα μετρητη απο το ΙΓΜΕ για να μετρησουμε μια κουζινα φιλικου μου ατομου που την ειχε γεμισει με γρανιτη απο Βραζιλια (γουστα της συμβιας του...), ειχε δειξει πανω απο το κανονικο...!!! (το μηχανιμα ελεγε στις οδηγειες τι ειναι επιτρετο...). Μετα απο αυτο βεβαια της ειπε οτι θα του στρωνει να τρωει σε αλλο χωρο απο την κουζινα!!!!
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
δηλαδη αυτο http://www.ustream.tv/channel/geiger-counter-chiba ειναι μεσα στα επιτρεπτα ορια?..Τα επιτρεπτά όρια για τον γενικό πληθυσμό είναι 1000 μSV/year ήτοι 0.11 μSV/h. Το τι λαμβάνει κανείς όμως είναι θέμα και του τι κάνει και που βρίσκεται. Στο στρατό πχ. οι δόσεις που μπορεί να λάβει κάποιος από αθώες ενασχολήσεις είναι πολλαπλάσιες της πιο πάνω τιμής. Αλλά και σε άλλα ζητήματα. Κάποτε ήταν της μόδας κάτι φωσφοριζέ make-up τα οποία έκπεμπαν υπερπολλαπλάσιες ποσότητες ραδιενέργειας. Αν βάλεις ένα στυλό διαρκείας κάτω από έναν μετρητή θα αρχίσει να μετρά γιατί ορισμένα μελάνια έχουν ως χρωστική υλικά που είναι ραδιενεργά. Αν σου αρέσουν τα μεγάλα ψάρια διόλου απίθανό πέραν των βαρέων μετάλλων να προσλαμβάνεις μετρήσιμες ποσότητες πλουτωνίου και ουρανίου. Το ίδιο συμβαίνει αν σου αρέσουν τα μανιτάρια ή γουστάρεις να τρως κρέας από ορισμένες περιοχές της Ελλάδος οι οποίες ακόμα πληρώνουν το λούσιμο του Τσερνομπίλ.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και περιοχές στον κόσμο (όπως το Guarapari στη Βραζιλία ή το Νεπάλ) όπου η έκθεση σε ραδιενέργεια είναι ως και δεκαπλάσια της επιτρεπτής δόσης.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ακόμα και με δόσεις από 50 ως 250 φορές πάνω των επιτρεπτών ορίων δεν είσαι του θανατά. Έχεις αυξημένο κίνδυνο ναι αλλά όχι και του θανατά. Από εκεί και πέρα τι να πει αυτός που ταξιδεύει εβδομαδιαίως με αεροσκάφος ή ασχολείται επαγγελματικά στον τομέα αυτόν ή ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που μπορεί να συμπληρώσει ώρες πτήσης σε μεγάλα υψόμετρα (>40,000 ποδών). Έχω φίλο που για επαγγελματικούς λόγους είχε κάνει το Βρυξέλλες - Μιλάνο - Αθήνα, Κολιάτσου - Παγκράτι και έκλεινε σε ένα μήνα πάνω από 120 ώρες πτήσης. Ήτοι πρακτικά λάμβανε περί τα 1200 μSV/μήνα ή 14400 μSV/year επιπλέον ακτινοβολία μόνον από αυτή τη δραστηριότητα.
-
εεπ, μιας και είπες για την βραζιλία, σε αυτό το γράφημα που αναφέρθηκε πριν λέει
http://eq.wide.ad.jp/files_en/110315hou ... ext_en.pdf
Radiation dose in Guarapari(Brazil) per year. 10.000μS
τί παίζει με αυτήν την περιοχή ?
-
μην πας για πικ νικ
Πυρηνικό ατύχημα στη Fukushima