-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Και εγώ δεν την πιάνω την χρησιμότητα τοu duct tape.
αεροδυναμικες απωλειες.
Ο μόνος αρμός που φαίνεται να καλύπτει η ταινία είναι στον εμπρός προφυλακτήρα. Επομένως, για άλλο λόγο υπάρχει. Το ίδιο παρατηρώ στα crash-tests, αλλά εκεί όντως η ταινία καλύπτει τους αρμούς. Όποιος γνωρίζει το λόγο, θα έλυνε μία μεγάλη μου απορία...
-
Κι όμως όλα αρμούς και προεξοχές καλύπτουν, εκτός από την οροφή. Πάλι καλά που δεν έβγαλαν και τους καθρέπτες...
-
και τους πισω αρμους εχουν καλυψει.
-
Δεν θα μου κάνει καμιά εντύπωση να μάθω οτι τη βάλανε για την ποζεριά και μόνο. Προσπαθήσαμε πολύ κιετς.
-
Πολυ ωραια ειναι η ατιμη, ποθητη και ελπιζω να ειναι το ιδιο καλη και στο δρομο.
Αν ειχα να πω δυο αρνητικα, το ενα ειναι τα εμπρος φωτα που οπωσδηποτε ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξουν και το δευτερο ο κινητηρας. Οχι πως ειναι κακος, το αντιθετο θα ελεγα, απλα στο υφος αυτου του αυτοκινητου θεωρω πως θα ταιριαζε ενας σουπερ εξελιγμενος, οσο το δυνατον ελαφρυς, ατμοσφαιρικος V6 2.4 λιτρων με ιπποδυναμη 290 ιππων στις 8500 σ.α.λ. και ειδικη ισχυ 120+ ιππους/λιτρο .
Κατανοω οτι κατι τετοιο θα ηταν πολυεξοδο στο κοστος εξελιξης του, αλλα οσον αφορα το βαρος θεωρειτε οτι θα ειχε τεραστια διαφορα με το παρον μοτερ;
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Αν ειχα να πω δυο αρνητικα, το ενα ειναι τα εμπρος φωτα που οπωσδηποτε ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξουν και το δευτερο ο κινητηρας. Οχι πως ειναι κακος, το αντιθετο θα ελεγα, απλα στο υφος αυτου του αυτοκινητου θεωρω πως θα ταιριαζε ενας σουπερ εξελιγμενος, οσο το δυνατον ελαφρυς, ατμοσφαιρικος V6 2.4 λιτρων με ιπποδυναμη 290 ιππων στις 8500 σ.α.λ. και ειδικη ισχυ 120+ ιππους/λιτρο .
;Κάτι τέτοιο θα το ήθελα με σήματα lancia και την ανάλογη stratos αισθητική.
Κάτι σαν να πήρε το μάτι μου οτι το επόμενο αμαξι του Glickenhaus θα βασίζεται σε αυτή τη μπανιέρα. Θα δείξει βέβαια.
-
-
επιτελους μια σωστη αλφα ρομεο , μετα απο τοσα χρονια μαλακιας και φουλ αγαμιας.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
επιτελους μια σωστη αλφα ρομεο , μετα απο τοσα χρονια μαλακιας και φουλ αγαμιας.+συγκριτικό με ΤΤ (ποιός Θανάσης; #λολ)
-
Θα το συνεχίσουν (και για τα πιο προλεταριακά αμάξια) ή θα αποδειχτεί ενα ακόμα πυροτέχνημα.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Πολυ ωραια ειναι η ατιμη, ποθητη και ελπιζω να ειναι το ιδιο καλη και στο δρομο.Αν ειχα να πω δυο αρνητικα, το ενα ειναι τα εμπρος φωτα που οπωσδηποτε ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξουν και το δευτερο ο κινητηρας. Οχι πως ειναι κακος, το αντιθετο θα ελεγα, απλα στο υφος αυτου του αυτοκινητου θεωρω πως θα ταιριαζε ενας σουπερ εξελιγμενος, οσο το δυνατον ελαφρυς, ατμοσφαιρικος V6 2.4 λιτρων με ιπποδυναμη 290 ιππων στις 8500 σ.α.λ. και ειδικη ισχυ 120+ ιππους/λιτρο .
Κατανοω οτι κατι τετοιο θα ηταν πολυεξοδο στο κοστος εξελιξης του, αλλα οσον αφορα το βαρος θεωρειτε οτι θα ειχε τεραστια διαφορα με το παρον μοτερ;
+50 κιλα απο τον κινητηρα θα τα ειχες,αλλα αυτο που περιγραφεις θα ηταν ενα διαφορετικο αυτοκινητο,με αλλο βαρος,αλλη συμπεριφορα,εντελως διαφορετικο το πισω μερος απο τη μπανιερα κλπ .Ιδανικος θα ηταν ενας κινητηρας σε στυλ του διλιτρου του S2000.
-
Σε τόση δίαιτα όμως 50 κιλά δεν είναι τίποτα.
Θεωρώ δεδομένο ότι αν προκύψει έκδοση Maserati με V6 θα πουλήσει πολύ περισσότερο λόγω κινητήρα.Σε αυτά τα φράγκα δεν ψωνίζεις μόνο χρόνους και αποτελεσματικότητα στην πίστα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σε τόση δίαιτα όμως 50 κιλά δεν είναι τίποτα.
Θεωρώ δεδομένο ότι αν προκύψει έκδοση Maserati με V6 θα πουλήσει πολύ περισσότερο λόγω κινητήρα.Σε αυτά τα φράγκα δεν ψωνίζεις μόνο χρόνους και αποτελεσματικότητα στην πίστα.
Δεν ειναι μονο το βαρος του κινητηρα Eddie.Φιλοξενια V6 στο διαμηκη απαιτει εντελως διαφορετικη αρχιτεκτονικη,ογκο και βαρος του μερους πισω απο τη μπανιερα,ενω υπαρχουν αλλα προβληματα με τον αξονα μεταδοσης και τα ρεστα.
Αν τελικα βγει απο τη maserati θα ειναι ενα εντελως διαφορετικο αυτοκινητο δομικα και δυναμικα.Δεν θα ειναι απλα μια 4c με εξακυλινδρο και 100 κιλα περισσοτερου βαρους. -
Ότι και να ναι, όσα δευτερόλεπτα και αν του ρίχνει η 4C στην πίστα θα πουλήσει περισσότερο για ένα απλό λόγο:
-
Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στο να κτίσουν αλλα μοντέλα στην ίδια μπανιέρα. Ετσι κι αλλιώς το πίσω μερος που βιδώνει πάνω της αλουμινένιο είναι.
Εννοείται οτι δεν θα είναι μια 4c με V6.
-
εχω χασει επεισοδια....;
Θα βγει απο την Tridente τετειο αμαξι;
Πλακα κανετε;Οχι τιποτε αλλο αλλα την βγαλαμε απο την μεση την Ghibli λογω μεγεθους...
poly megalo re gmt... -
Θα μπορούσε να είναι εγκάρσιος ο V6, θα είχε παρόμοιο βάρος και όγκο με τον turbo 4κύλινδρο (και παρόμοια απόδοση), αν και δε βλέπω να υπάρχει κανένας τέτοιος διαθέσιμος (εκτός αν είναι καμια καθαρόαιμη λύση από camry - lol).
Υπάρχει και ο pentastar V6 του Chrysler 200
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Υπάρχει και ο pentastar V6 του Chrysler 200
Μην τους δινεις ιδεες
Ετσι οπως εχουν τα πραγματα εκδοση V6 ειναι οικονομικά ασύμφορη(κάτω από το σασσί της 4C δεν βλέπω πώς μπορεί να περάσει άξονας μετάδοσης,δεδομένου ότι η Maserati θα χρησιμοποιεί τον V6 biturbo κατά το διαμήκη άξονα,πέρα του ότι για να τοποθετηθούν ισχυρότεροι κινητήρες σε αυτήν την κατασκευή πρέπει να φτιαχθεί εκ νέου το πλαίσιο στήριξης πίσω από την ανθρακονημάτινη μπανιέρα+ σειρά ολόκληρη άλλων μετατροπών...)και θα πρέπει να 'δεχτει' να βάλει το χεράκι της και η Ferrari......
-
Για διαμήκη V6 (ή οτιδήποτε άλλο σε αυτή τη διάταξη) όντως χρειάζονται πολλές μετατροπές (νέο πίσω υποπλαίσιο τουλάχιστον). Για εγκάρσιο κινητήρα όμως πολύ λιγότερες.
Άξονας μετάδοσης γιατί να περάσει κάτω από το κεντρικό πλαίσιο? Για τετρακίνητη έκδοση?
Εκτός αν εννοείς για να μπει ο κινητήρας μπροστά όπου δε βλέπω τι θα μπορούσε να μείνει ίδιο από μηχανικά μέρη.
Για την 4C εγώ βλέπω να είναι μία λίγο πιο φαντεζί elise, πολύ πιο κοντά σε lotus (με ότι -κυρίως κακό- αυτό συνεπάγεται) παρά σε Cayman. Σίγουρα είναι ενδιαφέρον αυτοκίνητο αλλά χωρίς να έχω παρακολουθήσει στενά την εξέλιξή του νομίζω για άλλο ξεκίνησε και απλά προέκυψε.
Ούτε ιδιαίτερη σχέση έχει με την υπόλοιπη (και τη μελλοντική) γκάμα ούτε βλέπω να εξελίσσεται σε οικογένεια άλλων μοντέλων. Χαριτωμένο μεν, πυροτέχνημα δε.
Σαν halo model δε βλέπω να έχει καμια φοβερή αξία. Η υπόλοιπη γκάμα δεν έχει καμία σχέση και το ίδιο δεν είναι κάτι τόσο φοβερό (ή με αγωνιστική εμπλοκή να κάνει μπούγιο) ώστε να απασχολεί την δημοσιότητα επί χρόνια. Θα γίνουν κάποια τεστ για τους γρηγόρηδες, θα πουληθούν όσα πουληθούν αλλά μικρή σημασία θα έχει για το μέλλον της εταιρίας (όχι πως βλάπτει κιόλας). Η αρπαχτή της re-skinned maserati 4200 spyder μου μοιάζει πολύ πιο αποδοτική από κάθε άποψη.
Ασχέτως της παραπάνω παπαρολογίας όμως μου φαίνεται πολύ καλό αυτοκίνητο, πιο ενδιαφέρον από Elise. Κρίμα για το ψιλο-άσχημο εμπρός μέρος και τον γενικό σχεδιασμό (όχι πως είναι και ότι ασχημότερο).
Αν έμοιαζε πχ με Sbarro Diva θα με είχε ΠΟΡΩΣΕΙ παίδες. -
Μετά από πολλά χρόνια μια Άλφα ικανή να συγκινήσει κόσμο και κοσμάκη. Δε σώνεται η φίρμα με ένα κούκο βέβαια, αλλά τον χρειάζεται όσο ποτέ.
Alfa Romeo 4C