-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Πάντως μια καθυστέρηση της αναγνώρισης του γεμίσματος του epass στα διόδια είναι φυσιολογική, η υπόθεση real-time είναι πολύ δυσκολότερη στην υλοποίηση απ` ό,τι στην κουβέντα. Ας πούμε ότι το IT της ΑΟ αποτελείται χοντρικά από τις παρακάτω Βάσεις Δεδομένων:- Κεντρική - Εδώ κρατούνται οι λογαριασμοί των χρηστών και γίνονται οι κινήσεις γεμίσματος
- Transactional, low-latency - Εδώ καταγράφονται οι διελεύσεις από τους σταθμούς διοδίων
Είναι πολύ σύνηθες σε μεγάλες βάσεις δεδομένων να υπάρχουν πολλά instances, εξειδικευμένα για συγκεκριμένα use-cases όπως λένε, δηλαδή συγκεκριμένες χρήσεις ή λειτουργίες του συστήματος, οι οποίες μπορεί να έχουν ιδιαίτερες μη-λειτουργικές (non-functional) απαιτήσεις, με συνηθέστερη την ταχύτητα αντίδρασης (latency). Θεωρώ λοιπόν πολύ πιθανό η ΑΟ να χρησιμοποιεί διάφορα instances, αφενός για εξειδικευμένες χρήσεις, αφετέρου για λόγους ασφάλειας. Είμαι σίγουρος (και τα γραφόμενα εδώ ενισχύουν την άποψή μου αυτή) ότι η ΑΟ έχει ξεχωριστή βάση για τις διελεύσεις για να εξασφαλίζει το λιγότερο δυνατό latency στο transaction και φυσικά στη διέλευση.
Εδώ λοιπόν, έχουμε ένα κλασικό πρόβλημα συγχρονισμού δεδομένων, τα οποία έχουν κλασικά δύο πιθανές λύσεις: push ή pull. Το push έχει το πλεονέκτημα της αμεσότητας, αλλά και αυξημένο κίνδυνο, όπως επιπλέον φόρτος στην transactional βάση με τις κινήσεις της κεντρικής. Έτσι, ο pull τρόπος είναι πιο διαδεδομένος, όμως έχει και ένα μεγάλο μειονέκτημα: την καθυστέρηση ενημέρωσης, γιατί πρέπει η βάση-δέκτης (η transactional ας πούμε) να πέρνει τις αλλαγές από την κεντρική, ουσιαστικά με ένα poll, δηλαδή με μια ερώτηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν επιπλέον έχουν γίνει αρκετές κινήσεις στην κεντρική μεταξύ δύο polls, είναι πιθανό η ενημέρωση να πάρει κάποιο χρόνο, και πάλι βέβαια της τάξης κάποιων (δεκάδων ίσως) δευτερολέπτων. Τυχόν φόρτος στην transactional βάση (όπως ώρες αιχμής) μπορεί να εισάγει επιπλέον καθυστέρηση.
Η περίπτωση συνεργασίας διαφορετικών εταιρειών, όπως καταλαβαίνετε, εισάγει επιπλέον συστήματα που πρέπει να ενημερώνονται, και ως εκ τούτου επιπλέον καθυστέρηση.
Δεν θα συμφωνησω...Με τις σημερινες ταχυτητες προσβασης και τους ταχυτατους υπολογιστες και σκληρους δισκους ειναι εκ του πονηρου να λεμε οτι δεν προλαβαινει να ενημερωθει μια βαση δεδομενων...Κατα παρομοιο τροπο οταν βαζεις την καρτα σου να βγαλεις χρηματα θα επρεπε να περιμενεις 1 ωρα για να ενημερωθει και να ξαναβγαλεις χρηματα...Και οι ταχυτητες συνδεσεις των ATM ειναι πολυ ποιο μικρες....Και φυσικα μη μου πει κανεις οτι στην βαση δεδομενων της τραπεζας δεν υπαρχουν securities κτλ....
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Αν και η δουλειά μου δεν είναι οι βάσεις, μια χαρά τα λες και τα καταλαβαίνω. Το θέμα είναι το εξής τώρα, σε σχέση με αυτά:Προφανώς, η γνώση του ποσού που βρίσκεται στο λογαριασμό του χρήση, είναι γνωστή και στην transactional για να σου βγάζει τα οριακό κτλ. Άρα, η ενημέρωση της transactional από την κεντρική βάση γίνεται επιτόπου, έστω και ως απλό διάβασμα μιας εγγραφής (ποσόν < Χ then print('ΟΡΙΑΚΟ')). Πόσο δύσκολο είναι, την ώρα που κάνεις το γέμισμα με χρήμα και, προφανώς ενημερώνεται η κεντρική βάση μετά από λίγο (για να υπάρχει αυτή η καθυστέρηση), να υπάρξει και εγγραφή στην transactional βάση για τη χρέωση και αργότερα να γίνουν οι πράξεις όταν ενημερωθούν μεταξύ τους οι βάσεις; Δηλαδή, ID# plus X€ minus 2,52€. Δε νομίζω να είναι τίποτε δύσκολο να υλοποιηθεί.
Ευχαριστώ.
Το γεγονός ότι η υποτιθέμενη transactional (γιατί μην ξεχνάμε ότι κάνουμε υποθέσεις, έτσι;) γνωρίζει το υπόλοιπο του χρήστη δεν σημαίνει ότι έχει ενημερωθεί επιτόπου από την κεντρική, έτσι; Μπορεί και να έχει μια 'λανθάνουσα' εικόνα, βασισμένη σε πρότερο χρόνο. Αυτό που μάλλον εννοείς μετά, είναι να καταγράφει η transactional μόνο τις διελεύσεις και όχι να αφαιρεί από το υπόλοιπο, το οποίο είναι μια επίσης γνωστή και έξυπνη 'συνταγή', αρκεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις. Εδώ όμως έχουμε: 1. την ενημέρωση του χρήστη ότι το υπόλοιπο είναι οριακό, άρα η transactional έχει το υπόλοιπο, και 2. την ανάγκη να μην ανοίγει η μπάρα, άρα η αφαίρεση γίνεται επιτόπου, στην transactional.
Δεν θα συμφωνησω...Με τις σημερινες ταχυτητες προσβασης και τους ταχυτατους υπολογιστες και σκληρους δισκους ειναι εκ του πονηρου να λεμε οτι δεν προλαβαινει να ενημερωθει μια βαση δεδομενων...Κατα παρομοιο τροπο οταν βαζεις την καρτα σου να βγαλεις χρηματα θα επρεπε να περιμενεις 1 ωρα για να ενημερωθει και να ξαναβγαλεις χρηματα...Και οι ταχυτητες συνδεσεις των ATM ειναι πολυ ποιο μικρες....Και φυσικα μη μου πει κανεις οτι στην βαση δεδομενων της τραπεζας δεν υπαρχουν securities κτλ....
Βιάζεσαι να πεις την έκφραση 'εκ του πονηρού' ενώ είσαι προφανώς άσχετος από μεγάλα υπολογιστικά συστήματα, έτσι; Γιατί δεν δοκιμάζεις να μεταφέρεις χρήματα στο λογαριασμό σου (ας πούμε από το web banking) και αμέσως μετά, εντός 1 λεπτού, να πας στο ATM να τα βγάλεις;; Μπορεί και να εκπλαγείς από το αποτέλεσμα...
-
Πως θα σας φαινοταν αν ζητουσα απο 10000 απο τα 25000+ μελη του φορουμ να μου καταβαλλουν 0,28Ε καθε μηνα, εστω διμηνο; Εμενα θα μου φαινοταν πολυ συμφερον . Κανεις ομως δε μου τα χρωσταει, γι' αυτο και κανεις δε θα μου τα δωσει...
-
Είναι τραγικό για την ΑΟ να μην μπορόυν να σου πουν το υπόλοιπο σου και να πρέπει να πάρεις τηλ ή να το δεις στο ΝΕΤ.
Επίσης είναι γελοίο να γεμιζεις μόνο στην ΑΟ. Αν μου ανάψει οριακό στην Ελευσίνα και πηγαίνω Μεγαλόπολη στην επιστροφή στον Ισθμο θα πρέπει να πληρώσω με μετρητά. -
Πόσο πιο βολικό θα ήταν οι συσκευές να είχαν μια οθονούλα που να μας έδειχνε το υπόλοιπο...
-
Αν και γνωρίζω ότι απευθύνομαι σε λαμόγια, οπότε αυτά που θα γράψω, απλά ΔΕ γίνονται από άποψη τεχνολογίας θα τα γράψω.
Άμεσα, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν τις εκπτώσεις σε όλους τους συνεργαζόμενους δρόμους, δηλαδή Α.Ο. και Ε.Ο. στις κάτω από τ' αυλάκι περιοχές. Επίσης, θα μπορούσαν, με ετήσιες διελεύσεις να υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις. Πχ >200 διελεύσεις το χρόνο = 1€ η διέλευση και 50% έκπτωση στις γέφυρες (Ρίο-Αντίρριο και Άκτιο). Θα εξυπηρετούσαν όλους εμάς τους ταξιδιώτες που περνάμε πολλά διόδια (3+3 πχ για Ήπειρο) μαζεμένα, πολλές φορές το χρόνο.
Μέσα σε βάθος 6 - 12 μηνών θα μπορούσαν να φτιάξουν ενιαίο σύστημα σε όλες τις Ε.Ο. της Ελλάδος με αντίστοιχες εκπτώσεις. Εκεί και αν συμφέρει πλέον να πληρώσεις.
Ανανέωση / γέμισμα σε όλους τους σταθμούς διοδίων και πίστωση μέχρι 2-10 διελεύσεις αναλόγως της περίπτωσης (συχνός χρήστης, σπάνιος χρήστης κτλ). Το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί άνετα ακόμα και σήμερα, τουλάχιστον σε περιπτώσεις ίδιας τεχνολογίας.
Ανανέωση / γέμισμα μέσω διαδικτύου με πιστωτική κάρτα ή paypal κλπ συστήματα. Κοινό σύστημα διασυνδεδεμένο που θα πληρώνουν οι εταιρείες και θα συντηρείται σε servers που θα παρέχει το κράτος που θα ασκεί και τον έλεγχο. Θα μπορούσε να κατασκευαστεί μέσα σε 6-12 μήνες και μάλιστα κατ' ανάθεση στις εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν το σύστημα και σε συνδυασμό με την εφαρμογή του ενιαίου συστήματος.
Μέσα σε 1-2 έτη, όσο η χρήση των NFC στα κινητά αυξάνεται, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και αυτή η μέθοδος για πληρωμή, αν και η τεχνολογία αυτή έχει κυρίως εφαρμογή σε αγορές σε μαγαζιά (~10 cm απόσταση για χρήση), οπότε θα καθυστερεί τις ουρές στα διόδια.
Τι λέω τώρα έτσι; Καλύτερα διόδια 10€ με υπαλλήλους, μιας και τα άλλα συστήματα απλά δε λειτουργούν. Δεν υπάρχουν οι τεχνολογίες, δε δουλεύουν αποδοτικά κτλ, εκτός και αν, φτιάξουμε εμείς το σύστημα για τους Ο.Α. και το ονομάσουμε C4I πουλώντας το σε τιμές απείρως μεγαλύτερες της πραγματικής (εφόσον δε δουλεύει κοστίζει 0).
Ευχαριστώ.
-
Τι λέω τώρα έτσι; Καλύτερα διόδια 10€ με υπαλλήλους, μιας και τα άλλα συστήματα απλά δε λειτουργούν. Δεν υπάρχουν οι τεχνολογίες, δε δουλεύουν αποδοτικά κτλ, εκτός και αν, φτιάξουμε εμείς το σύστημα για τους Ο.Α. και το ονομάσουμε C4I πουλώντας το σε τιμές απείρως μεγαλύτερες της πραγματικής (εφόσον δε δουλεύει κοστίζει 0).Ευχαριστώ.
Ολίγον οφ, αλλά ας ευθυμήσουμε λίγο...μου το θύμισε η τελευταία σου φράση...
Μία φορά πάει ένας αγρότης στην 'Αγκρότικα' και χαζεύει μία βαμβακοσυλλεκτική μηχανή. Τον πλησιάζει ο πωλητής και αρχίζει να εκθειάζει το προϊόν.
Πωλητής: κάνει αυτό κάνει εκείνο μπλα μπλα
Αγρότης: Πίπες κάνει?
Π: Μα σας παρακαλώ κύριε, σαφώς και δεν κάνει
Φεύγει ο αγρότης δυσαρεστημένος...
Τον επόμενο χρόνο...η ίδια στοιχομυθία, τον μεθεπόμενο το ίδιο...Την άλλη χρονιά δεν άντεξε ο πωλητής και τον ρωτά.
Π: μα καλά κύριε, τόσα χρόνια ερχόσαστε εδώ και μου κάνετε αυτήν την ερώτηση...θέλετε να μου πείτε γιατί?
Α: Απλό είναι κύριέ μου...αν δεν κάνει πίπες, κρατάω και τις εργάτριες... -
http://egnos-portal.gsa.europa.eu/news/ ... ds-adopted
2012 φορτηγα, 2014 επβατικα
-
Άμεσα, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν τις εκπτώσεις σε όλους τους συνεργαζόμενους δρόμους, δηλαδή Α.Ο. και Ε.Ο. στις κάτω από τ' αυλάκι περιοχές. Επίσης, θα μπορούσαν, με ετήσιες διελεύσεις να υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις. Πχ >200 διελεύσεις το χρόνο = 1€ η διέλευση και 50% έκπτωση στις γέφυρες (Ρίο-Αντίρριο και Άκτιο). Θα εξυπηρετούσαν όλους εμάς τους ταξιδιώτες που περνάμε πολλά διόδια (3+3 πχ για Ήπειρο) μαζεμένα, πολλές φορές το χρόνο.
Θα δανειστώ την έκφραση του αγρότη και εγώ και θα σε ρωτήσω, πίπες θέλεις να σου κάνει;
Και πως θα ξέρει ο διοδιάς οτι εσύ θα κάνεις 200 διελεύσεις το χρόνο; Θα τις προπληρώσεις; Και αν τις προπληρώσεις και τον δεύτερο μήνα σπάσεις το πόδι σου ή σου πάρουν το δίπλωμα επειδή οδηγούσες μεθυσμένος (τυχαίο παράδειγμα ) για 2-3 μήνες ή και παραπανω θα ζητάς αποζημιώσεις ή θα αναλάβεις το ρίσκο της πράξης σου;Επίσης αυτό το σύστημα υπάρχει στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και μάλιστα η έκπτωση είναι μεγαλύτερη και απο 50%.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν είσαι πραγματικά συχνός χρήστης.Τέλος, 200 διελέυσεις το χρόνο δεν είναι σημαντικός αριθμός για να δικαιούσαι έκπτωση.
1 φορά το μήνα να κάνεις Αθήνα-Θεσ/νίκη έχεις κάνει 240 διελεύσεις σε ένα χρόνο.
Ας το βάλουν στις 1000 διελεύσεις το χρόνο. Να δούμε ποιός θα προπληρώσει 1000 ευρώ... -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Θα δανειστώ την έκφραση του αγρότη και εγώ και θα σε ρωτήσω, πίπες θέλεις να σου κάνει;Αν έχεις καμιά καλή φίλη, αδελφή κτλ και ψήνεσαι να την δεις να κάνει κόλπα σε άλλον άντρα, δέχομαι, απλά και μόνο για λόγους ψυχολογικής υποστήριξης. Από τον Μπόμπολα δε θέλω ούτε χειραψία όμως...
Πρόσεχε πώς μιλάς. Άλλοι τα δέχονται αυτά, άλλοι όχι.
Και πως θα ξέρει ο διοδιάς οτι εσύ θα κάνεις 200 διελεύσεις το χρόνο; Θα τις προπληρώσεις; Και αν τις προπληρώσεις και τον δεύτερο μήνα σπάσεις το πόδι σου ή σου πάρουν το δίπλωμα επειδή οδηγούσες μεθυσμένος (τυχαίο παράδειγμα ) για 2-3 μήνες ή και παραπανω θα ζητάς αποζημιώσεις ή θα αναλάβεις το ρίσκο της πράξης σου;
Πώς το ξέρει σήμερα η Α.Ο. όταν σε βάζει σε πρόγραμμα 28 διελεύσεων + 15 δωρεάν; Το ίδιο θα κάνει και τότε.
Εκτός από προκλητικός και είρωνας, είσαι και άσχετος με την πραγματικότητα ή απλά πονηρός και αυτό φαίνεται παρακάτω ακριβώς:
Επίσης αυτό το σύστημα υπάρχει στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και μάλιστα η έκπτωση είναι μεγαλύτερη και απο 50%.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν είσαι πραγματικά συχνός χρήστης.Δες το παραπάνω, που το θεωρείς ανέφικτο και με αυτή σου την αποστροφή, το καθιστάς εφικτό. Ή κάτι δεν πάει καλά ή είσαι απλά εξυπνάκιας / πονηρίδης. Δυστυχώς, σε εμένα δεν πιάνουν αυτά.
Τέλος, 200 διελέυσεις το χρόνο δεν είναι σημαντικός αριθμός για να δικαιούσαι έκπτωση.
1 φορά το μήνα να κάνεις Αθήνα-Θεσ/νίκη έχεις κάνει 240 διελεύσεις σε ένα χρόνο.
Ας το βάλουν στις 1000 διελεύσεις το χρόνο. Να δούμε ποιός θα προπληρώσει 1000 ευρώ...Ούτε θα προπληρώσεις (δεν το κάνεις στην Α.Ο.), ούτε οι 200 διελεύσεις είναι μικρό ποσόν για εκπτώσεις. Θα μπεις σε πρόγραμμα χαμηλών χρεώσεων. Ίσα ίσα είναι εξαιρετικά μεγάλο ποσόν. Ενδεικτικά σου αναφέρω τα παρακάτω:
-
Σήμερα, με έστω και 1 διέλευση το μήνα, η Α.Ο, σου κάνει έκπτωση 10% αν πάρεις το μηχανάκι τους.
-
Αν πηγαίνεις Ιωάννινα, με τα σημερινά δεδομένα, περνάς 2+2=4 διόδια (βγάλε τη γέφυρα που έχει άλλες τιμές) στη διαδρομή. Σε 3 χρόνια, θα έχεις 4+4=8 διόδια. Άρα, τα 200 διόδια για εκπτώσεις, σημαίνει ότι κάνεις σήμερα 50 διαδρομές το χρόνο και στο μέλλον 25, δηλαδή 1 φορά κάθε 1 εβδομάδα ή 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες αντιστοίχως.
-
200 διελεύσεις για έκπτωση, σημαίνει 4,5 μήνες στο εκπτωτικό πρόγραμμα της Α.Ο. με τις 15 δωρεάν διελεύσεις το μήνα που γίνονται ΚΑΘΕ μέρα από ΔΥΟ (2). Είναι δυνατόν να λες ότι η Α.Ο. δε θα έπρεπε να βγάζει τέτοιο εκπτωτικό πρόγραμμα; Και μην πεις ότι κάνεις πολλές παραπάνω διελεύσεις το χρόνο όταν εργάζεσαι. Ίσα ίσα που η Α.Ο. έχει έκπτωση 54% για τις 200 διελεύσεις που γίνονται 2 την ημέρα. Οι άλλοι γιατί να μην έχουν για 12 διελεύσεις σε ΜΙΑ ημέρα;;;;
-
Στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, υπάρχουν και φτηνά διόδια (πχ 1€), οπότε 200 διελεύσεις με κόστος 1€ δεν είναι τόσο επιβαρυντικές για την εταιρεία. Μην δουλευόμαστε τώρα.
Είσαι υπάλληλος, μηχανικός, δεν ξέρω κι εγώ τι είσαι, αλλά από στοιχεία τίποτε, από πονηρία όσο δεν πάει άλλο και τελικά την πατάς.
Ευχαριστώ.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις, ότι άλλο η κριτική της άποψης ('αυτά που λες είναι εξυπνάδες') και άλλο η προσωπική επίθεση / προσβολή / χαρακτηρισμός ('είσαι εξυπνάκιας'). Μπορεί να διαφωνείς με αυτά που λέει αλλά μπορείς να το εκφράσεις κοσμιότερα και χωρίς προσωπικό τόνο. Και επειδή αναμένεται να ανταπαντήσεις για το 'πίπες κάνει', είναι προφανές ότι πρόκειται περί αστείου [Mod]
-
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Πάντως μια καθυστέρηση της αναγνώρισης του γεμίσματος του epass στα διόδια είναι φυσιολογική, η υπόθεση real-time είναι πολύ δυσκολότερη στην υλοποίηση απ` ό,τι στην κουβέντα. Ας πούμε ότι το IT της ΑΟ αποτελείται χοντρικά από τις παρακάτω Βάσεις Δεδομένων:- Κεντρική - Εδώ κρατούνται οι λογαριασμοί των χρηστών και γίνονται οι κινήσεις γεμίσματος
- Transactional, low-latency - Εδώ καταγράφονται οι διελεύσεις από τους σταθμούς διοδίων
Είναι πολύ σύνηθες σε μεγάλες βάσεις δεδομένων να υπάρχουν πολλά instances, εξειδικευμένα για συγκεκριμένα use-cases όπως λένε, δηλαδή συγκεκριμένες χρήσεις ή λειτουργίες του συστήματος, οι οποίες μπορεί να έχουν ιδιαίτερες μη-λειτουργικές (non-functional) απαιτήσεις, με συνηθέστερη την ταχύτητα αντίδρασης (latency). Θεωρώ λοιπόν πολύ πιθανό η ΑΟ να χρησιμοποιεί διάφορα instances, αφενός για εξειδικευμένες χρήσεις, αφετέρου για λόγους ασφάλειας. Είμαι σίγουρος (και τα γραφόμενα εδώ ενισχύουν την άποψή μου αυτή) ότι η ΑΟ έχει ξεχωριστή βάση για τις διελεύσεις για να εξασφαλίζει το λιγότερο δυνατό latency στο transaction και φυσικά στη διέλευση.
Εδώ λοιπόν, έχουμε ένα κλασικό πρόβλημα συγχρονισμού δεδομένων, τα οποία έχουν κλασικά δύο πιθανές λύσεις: push ή pull. Το push έχει το πλεονέκτημα της αμεσότητας, αλλά και αυξημένο κίνδυνο, όπως επιπλέον φόρτος στην transactional βάση με τις κινήσεις της κεντρικής. Έτσι, ο pull τρόπος είναι πιο διαδεδομένος, όμως έχει και ένα μεγάλο μειονέκτημα: την καθυστέρηση ενημέρωσης, γιατί πρέπει η βάση-δέκτης (η transactional ας πούμε) να πέρνει τις αλλαγές από την κεντρική, ουσιαστικά με ένα poll, δηλαδή με μια ερώτηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν επιπλέον έχουν γίνει αρκετές κινήσεις στην κεντρική μεταξύ δύο polls, είναι πιθανό η ενημέρωση να πάρει κάποιο χρόνο, και πάλι βέβαια της τάξης κάποιων (δεκάδων ίσως) δευτερολέπτων. Τυχόν φόρτος στην transactional βάση (όπως ώρες αιχμής) μπορεί να εισάγει επιπλέον καθυστέρηση.
Η περίπτωση συνεργασίας διαφορετικών εταιρειών, όπως καταλαβαίνετε, εισάγει επιπλέον συστήματα που πρέπει να ενημερώνονται, και ως εκ τούτου επιπλέον καθυστέρηση.
Λογικά το υπόλοιπο αποθηκεύεται και στο μηχανάκι του epass. Οπότε όταν περνάς διαβάζει απο κεί το υπόλοιπο και όχι απο την κεντρική βάση δεδομένων γιατί κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν πιό πολυ χρόνο απο τα 1-2 δευτερόλεπτα που διαρκέι η διέλευση του αυτοκινήτου. Ενημερώνεται επιτόπου το υπόλοιπο στο μηχανάκι και μετά ενημερώνεται και η κεντρική βάση δεδομένων.
-
Και πως θα ξέρει ο διοδιάς οτι εσύ θα κάνεις 200 διελεύσεις το χρόνο; Θα τις προπληρώσεις; Και αν τις προπληρώσεις και τον δεύτερο μήνα σπάσεις το πόδι σου ή σου πάρουν το δίπλωμα επειδή οδηγούσες μεθυσμένος (τυχαίο παράδειγμα ) για 2-3 μήνες ή και παραπανω θα ζητάς αποζημιώσεις ή θα αναλάβεις το ρίσκο της πράξης σου;
Πώς το ξέρει σήμερα η Α.Ο. όταν σε βάζει σε πρόγραμμα 28 διελεύσεων + 15 δωρεάν; Το ίδιο θα κάνει και τότε.
Εκτός από προκλητικός και είρωνας, είσαι και άσχετος με την πραγματικότητα ή απλά πονηρός και αυτό φαίνεται παρακάτω ακριβώς:
H A.O. εκδίδει μηνιαίο λογαρισμό και ελέγχει τις διελεύσεις σου.
Εσύ δηλαδή θέλεις ετήσιο λογαριασμό;
Ξέρεις πολλές εταιρείες που εκδίδουν ετήσιο λογαριασμό;
Χωρίς προπληρωμή αυτό που λες είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε.Επίσης αυτό το σύστημα υπάρχει στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και μάλιστα η έκπτωση είναι μεγαλύτερη και απο 50%.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν είσαι πραγματικά συχνός χρήστης.Δες το παραπάνω, που το θεωρείς ανέφικτο και με αυτή σου την αποστροφή, το καθιστάς εφικτό. Ή κάτι δεν πάει καλά ή είσαι απλά εξυπνάκιας / πονηρίδης. Δυστυχώς, σε εμένα δεν πιάνουν αυτά.
Αποστροφή σε τι; Μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει αποστροφή...
Στη γέφυρα μπορείς να αγοράσεις ή προπληρωμένο πακέτο ή να πληρώνεις μηνιαία με το e-pass.
Τη βλακεία με την ετήσια χρέωση δεν την κάνει κανένας και φυσικά ούτε πρόκειται...Τέλος, 200 διελέυσεις το χρόνο δεν είναι σημαντικός αριθμός για να δικαιούσαι έκπτωση.
Ας το βάλουν στις 1000 διελεύσεις το χρόνο. Να δούμε ποιός θα προπληρώσει 1000 ευρώ...Ούτε θα προπληρώσεις (δεν το κάνεις στην Α.Ο.), ούτε οι 200 διελεύσεις είναι μικρό ποσόν για εκπτώσεις. Θα μπεις σε πρόγραμμα χαμηλών χρεώσεων. Ίσα ίσα είναι εξαιρετικά μεγάλο ποσόν. Ενδεικτικά σου αναφέρω τα παρακάτω:
-
Σήμερα, με έστω και 1 διέλευση το μήνα, η Α.Ο, σου κάνει έκπτωση 10% αν πάρεις το μηχανάκι τους.
-
Αν πηγαίνεις Ιωάννινα, με τα σημερινά δεδομένα, περνάς 2+2=4 διόδια (βγάλε τη γέφυρα που έχει άλλες τιμές) στη διαδρομή. Σε 3 χρόνια, θα έχεις 4+4=8 διόδια. Άρα, τα 200 διόδια για εκπτώσεις, σημαίνει ότι κάνεις σήμερα 50 διαδρομές το χρόνο και στο μέλλον 25, δηλαδή 1 φορά κάθε 1 εβδομάδα ή 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες αντιστοίχως.
-
200 διελεύσεις για έκπτωση, σημαίνει 4,5 μήνες στο εκπτωτικό πρόγραμμα της Α.Ο. με τις 15 δωρεάν διελεύσεις το μήνα που γίνονται ΚΑΘΕ μέρα από ΔΥΟ (2). Είναι δυνατόν να λες ότι η Α.Ο. δε θα έπρεπε να βγάζει τέτοιο εκπτωτικό πρόγραμμα; Και μην πεις ότι κάνεις πολλές παραπάνω διελεύσεις το χρόνο όταν εργάζεσαι. Ίσα ίσα που η Α.Ο. έχει έκπτωση 54% για τις 200 διελεύσεις που γίνονται 2 την ημέρα. Οι άλλοι γιατί να μην έχουν για 12 διελεύσεις σε ΜΙΑ ημέρα;;;;
-
Στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, υπάρχουν και φτηνά διόδια (πχ 1€), οπότε 200 διελεύσεις με κόστος 1€ δεν είναι τόσο επιβαρυντικές για την εταιρεία. Μην δουλευόμαστε τώρα.
Είσαι υπάλληλος, μηχανικός, δεν ξέρω κι εγώ τι είσαι, αλλά από στοιχεία τίποτε, από πονηρία όσο δεν πάει άλλο και τελικά την πατάς.
Ευχαριστώ.
-
Λογικό, δεν καθυστερείς υπαλλήλους τους.
-
1 φορά την εβδομάδα Αθήνα-Πάτρα είναι πολλές;
2 φορές την εβδομάδα Αθήνα-Ιωάννινα είναι πολλές;
Στην γέφυρα έχεις δει σε ποιούς κάνουν εκπτώσεις; Απο 10 διελεύσεις το μήνα και πάνω έχεις σοβαρή έκπτωση. 5 διαδρομές δηλαδή το μήνα. Και εσύ με 2 θέλεις έκπτωση; -
Δεν κατάλαβα πολλά απο αυτό, αλλά δεν είπα να μη δίνει η Α.Ο. εκπτώσεις. Είπα να δίνονται εκπτώσεις στην Εθνική στους συχνούς χρήστες. Η Α.Ο. δεν έχει σχέση με τις εθνικές οδούς. Η Α.Ο. χρησιμοποιείται για αστικές μετακινήσεις οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την τιμολόγησή της με αυτή των Εθνικών Οδών.
Επίσης η κίνηση στην Α.Ο. δεν έχει σχέση με την κίνηση στις Ε.Ο. -
Δεν υπάρχουν φτηνά διόδια με 1 ευρώ, υπάρχει 1 (ένα) φτηνό διόδιο με ένα ευρώ.
Αφού λοιπόν στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης είναι τόσο φτηνά τα διόδια γιατί να έχουμε εκπτώσεις; Αφού και με έκπτωση και χωρίς 1 ευρώ θα πληρώνουμε.
Επίσης το δικό σου σύστημα θέλεις να ισχύει για όλη την Ελλάδα ή μόνο για Αθήνα-Ιωάννινα που σε βολεύει;
Καλά το 'σύστημα' που προτείνεις μπάζει απο παντού και ευτυχώς δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αυτά που λες. Δυστυχώς όμως είμαστε αναγκασμένοι να τα διαβάζουμε εμείς. Τουλάχιστον μένουν στο forum και δε βγαίνουν παραέξω.
ps. Εργολάβος είμαι.
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Λογικά το υπόλοιπο αποθηκεύεται και στο μηχανάκι του epass. Οπότε όταν περνάς διαβάζει απο κεί το υπόλοιπο και όχι απο την κεντρική βάση δεδομένων γιατί κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν πιό πολυ χρόνο απο τα 1-2 δευτερόλεπτα που διαρκέι η διέλευση του αυτοκινήτου. Ενημερώνεται επιτόπου το υπόλοιπο στο μηχανάκι και μετά ενημερώνεται και η κεντρική βάση δεδομένων.Εννοείται ότι το υπόλοιπο δεν αποθηκεύεται στο epass!! Αλλιώς, κανείς σώφρων έλλην δεν θα πλήρωνε ποτέ για να γεμίσει το epass του!
Το epass έχει λογικά μόνο έναν πομποδέκτη και ένα ID, that's it. Εκεί που το δίνεις, απλά το κουμπώνουν στη βάση για να διαβάσουν το ID και να βρουν το λογαριασμό σου, ίσως να μη χρησιμοποιούν ασύρματο τρόπο καν και να διαβάζουν το barcode που έχει πάνω του..
-
Ξέρεις πολλές εταιρείες που εκδίδουν ετήσιο λογαριασμό;Μόλις σήμερα ο ταχυδρόμος μου έφερε χαρτί από την Αττική Οδό 'Βεβαίωση Ετήσιας Δαπάνης Διοδίων' για κάλυψη αφορολόγητου ποσού!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ξέρεις πολλές εταιρείες που εκδίδουν ετήσιο λογαριασμό;Μόλις σήμερα ο ταχυδρόμος μου έφερε χαρτί από την Αττική Οδό 'Βεβαίωση Ετήσιας Δαπάνης Διοδίων' για κάλυψη αφορολόγητου ποσού!
Δε ζητούσα τίποτα άλλο.
Καλά αυτό δεν είναι λογαριασμός που πρέπει να πληρώσεις. Δηλαδή να κυκλοφορείς ένα χρόνο στην Α.Ο. και να σου στείλουν να πληρώσεις το λογαριασμό στο τέλος του χρόνου.
Είναι μια βεβαίωση που δείχνει οτι απλά πλήρωσες κάποια ποσά όλους αυτούς τους μήνες. -
Ξέρεις πολλές εταιρείες που εκδίδουν ετήσιο λογαριασμό;
Χωρίς προπληρωμή αυτό που λες είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε.Ποιος μίλησε να μην υπάρχει προπληρωμή ενός ποσού; Εγγράφεσαι σε ένα πρόγραμμα και προπληρώνεις όσα θέλεις. Γεμίζεις όποτε θέλεις, όσα θέλεις, με όποιον τρόπο θέλεις. Όπως στην Α.Ο. που μπορείς να γεμίσεις όποτε θέλεις το e-pass. Η έκδοση λογαριασμού δεν με απασχολεί. Υποχρεούσαι να τον εκδίδεις 1 φορά το έτος τουλάχιστον για την εφορία. Αν θες μηνιαία, αν θες ημερίσια πρόβλημά σου ως εταιρεία.
Αποστροφή σε τι; Μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει αποστροφή...
Στη γέφυρα μπορείς να αγοράσεις ή προπληρωμένο πακέτο ή να πληρώνεις μηνιαία με το e-pass.
Τη βλακεία με την ετήσια χρέωση δεν την κάνει κανένας και φυσικά ούτε πρόκειται...Βλέπεις οράματα έτσι δεν είναι; Εγώ αναφέρομαι σε ετήσιο πρόγραμμα το οποίο πληρώνεις σιγά-σιγά και όπως θέλεις. Αν δε γνωρίζεις από τεχνολογία (που δε γνωρίζεις), όπως δε γνωρίζεις και την ελληνική γλώσσα, δε φταίω. Όταν τελείωσεις το Λύκειο τα ξαναλέμε.
2 φορές την εβδομάδα Αθήνα-Ιωάννινα είναι πολλές;
Στην γέφυρα έχεις δει σε ποιούς κάνουν εκπτώσεις; Απο 10 διελεύσεις το μήνα και πάνω έχεις σοβαρή έκπτωση. 5 διαδρομές δηλαδή το μήνα. Και εσύ με 2 θέλεις έκπτωση;Φυσικά και είναι λίγο. 10 φορές την ημέρα Αθήνα - Ιωάννινα είναι επαρκές για να σου κάνουν έκπτωση 0,000001% σε βάθος δεκαετίας.
- Δεν κατάλαβα πολλά απο αυτό, αλλά δεν είπα να μη δίνει η Α.Ο. εκπτώσεις. Είπα να δίνονται εκπτώσεις στην Εθνική στους συχνούς χρήστες. Η Α.Ο. δεν έχει σχέση με τις εθνικές οδούς. Η Α.Ο. χρησιμοποιείται για αστικές μετακινήσεις οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την τιμολόγησή της με αυτή των Εθνικών Οδών.
Επίσης η κίνηση στην Α.Ο. δεν έχει σχέση με την κίνηση στις Ε.Ο.
Φυσικά και οι συνθήκες δεν είναι ίδιες. Στην Α.Ο. δε συμφέρει να κάνεις τόσο μεγάλες εκπτώσεις για να μην επιβαρύνεις κι άλλο την ήδη προβληματική στις ώρες αιχμής κατάσταση. Στις Ε.Ο. που υποτίθεται έχουν ανταγωνισμό από τους επαρχιακούς δρόμους, πώς θα μαζέψεις πελάτες;
- Δεν υπάρχουν φτηνά διόδια με 1 ευρώ, υπάρχει 1 (ένα) φτηνό διόδιο με ένα ευρώ.
Αφού λοιπόν στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης είναι τόσο φτηνά τα διόδια γιατί να έχουμε εκπτώσεις; Αφού και με έκπτωση και χωρίς 1 ευρώ θα πληρώνουμε.
Και μερικά ακόμη που είναι πιο κάτω από 3€. Εννοείται ότι το 1€ με έκπτωση θα γίνει πχ 0,5€ και τα άλλα θα γίνουν 1€. Δεν είπα ότι είναι ΟΛΑ 1€ όπως ψευδόμενος ισχυρίζεσαι (παλιά μου τέχνη κόσκινο). Είπα ότι υπάρχουν ΚΑΙ φτηνά διόδια, οπότε δε θα είναι ζημιά για την εταιρεία να τα κάνει όλα 1€ προσφέροντας φτηνά πακέτα στους πελάτες της = περισσότεροι πελάτες = περισσότερα κέρδη.
Επίσης το δικό σου σύστημα θέλεις να ισχύει για όλη την Ελλάδα ή μόνο για Αθήνα-Ιωάννινα που σε βολεύει;
Καλά το 'σύστημα' που προτείνεις μπάζει απο παντού και ευτυχώς δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αυτά που λες. Δυστυχώς όμως είμαστε αναγκασμένοι να τα διαβάζουμε εμείς. Τουλάχιστον μένουν στο forum και δε βγαίνουν παραέξω.Η Ελλάδα είναι ΜΙΑ και αδιαίρετη. Κοινό σύστημα παντού. Το σύστημα που προτείνω ΔΕΝ μπάζει από πουθενά, μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε ps. Εργολάβος είμαι.
Εννοείται. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αυτή η αδυναμία κατανόησης αυτών που γράφω και η επιθυμία να παρουσιάσεις το παρόν σύστημα ως σωστό; Από αυτό ζεις, από αυτό κλέβεις*, αυτό υπερασπίζεσαι. Και σίγουρα, ούτε εσύ, έχεις αναλάβει δημόσια έργα. Είσαι ιδιώτης που με την αξία σου, ασχολείσαι μόνο με ιδιωτικά έργα, εκτός από μία δουλειά που πήρες πριν κάτι χρόνια για το Δημόσιο όταν κανείς άλλος δεν ήθελε να την αναλάβει...
Το μόνο ευχάριστο είναι πως σήμερα, το να δηλώνεις κλέφτης δεν είναι ντροπή όπως παλαιότερα, οπότε, πιο εύκολα, μπορούμε να ξεχωρίζουμε του απατεώνες, αφού το δηλώνουν με θράσος. Το πότε θα τους πάρει ο λαός με τις πέτρες βέβαια είναι άλλο θέμα. Πιστεύω σύντομα να τελειώνουμε από τη φάρα αυτή που κατέστρεψε την Ελλάδα με 'νόμιμες' και 'ηθικές' συμβάσεις που όμως δεν είναι εύ-νομες.
Ευχαριστώ.
- Σίγουρα είσαι η εξαίρεση που δεν έχει κλέψει ποτέ από Δημόσιο έργο, δεν έχει κάνει υπερτιμολόγηση, που τελικά μπήκε μέσα οικονομικά κτλ κτλ. Το ίδιο ισχυρίζονται και οι υπόλοιποι όμως, αλλά τα λεφτά χάθηκαν και τα έργα κόστιζαν χ4 τουλάχιστον στους Ο.Α. όπως έχουν δείξει όλες οι έρευνες.
- Δεν κατάλαβα πολλά απο αυτό, αλλά δεν είπα να μη δίνει η Α.Ο. εκπτώσεις. Είπα να δίνονται εκπτώσεις στην Εθνική στους συχνούς χρήστες. Η Α.Ο. δεν έχει σχέση με τις εθνικές οδούς. Η Α.Ο. χρησιμοποιείται για αστικές μετακινήσεις οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την τιμολόγησή της με αυτή των Εθνικών Οδών.
-
Pipino νομίζεις οτι η ζωή μας (των εργολάβων) είναι εύκολη;
Εμείς νομίζεις δεν έχουμε προβλήματα;
Δες το παρακάτω: -
Pipino νομίζεις οτι η ζωή μας (των εργολάβων) είναι εύκολη;
Εμείς νομίζεις δεν έχουμε προβλήματα;
Δες το παρακάτω:Δε βλέπω τίποτε. Κανενός η ζωή δεν είναι εύκολη σήμερα. Εσύ όμως, το κράτος θα φροντίσει να πάρεις τα λεφτά σου από εμένα, ακόμα και αν δεν πληρώνω στα διόδια. Τα λεφτά που χρωστάς όμως εσύ σε εμένα (φόρος = λεφτά στο κράτος = μισθός μου) δεν έχουν έρθει από το 2008 και έχω αυτή στη στιγμή στην τράπεζα 200€ και μου χρωστάνε 12.000€ που ΘΑ τα πάρω. Δέχεσαι, λοιπόν, κι εσύ τον ίδιο διακανονισμό για τα διόδια; Να σε πληρώσω όταν ΘΑ τα πάρω κι εγώ κάποια στιγμή στο μέλλον.
Ευχαριστώ.
-
Ερώτηση:
όταν γεμιζουμε το e-pass με κάποιο ποσό, η Α.Ο. μας δίνει απόδειξη αμέσως για το ποσό αυτό (με ημερομηνία τιμολογίου την ημέρα της φόρτισης)?
Ή οι αποδείξεις εκδίδονται ανά μήνα και αντιστοιχούν στο ποσό που χρησιμοποιήσαμε τον κάθε μήνα?
-
Και τελικά τί δείχνουμε στην εφορία, την κάθε απόδειξη που μας έδωσαν όταν πληρώσαμε, αφού τα λεφτά μας τα δώσαμε και πάνε ή το χαρτί μετά το τέλος του χρόνου που λέει για την εφορία και που είναι για όλο τον χρόνο (και που δεν περιλαμβάνει το υπόλοιπο που έχει το μηχάνημα αλλά που εμείς το έχουμε πληρώσει);; Εγώ θεωρώ πιο λογικό και δίκαιο να δείξω τις αποδείξεις που πλήρωσα.
Το “κόλπο” της “Αττικής Οδού” με τα e-pass !!!!