-
για τις εξατμίσεις της Renault
Να υποθέσουμε ότι ο κινητήρας είναι στραμμένος κατά 180 μοίρες περί του κατακόρυφου άξονα? Τελικά συμφέρει αεροδυναμικά να έχεις τα καυσαέρια να φυσάνε στο μισό του μονοθέσιου ώστε να μην χάνεις υποπίεση στο πίσω μέρος?
-
Για ποιο λόγο να είναι στραμμένος ο κινητήρας? Η λύση της Renault είναι πολύ ιδιόμορφη, θα την μελετήσω πιο διεξοδικά και θα επανέρθω. Ενστικτωδώς κάτι μου χτυπάει αρνητικά αλλά I've been wrong before
-
Ναι Χρηστο, δεν εχει νοημα ο κινητηρας να ειναι ετσι τοποθετημενος. Αεροδυναμικα σιγουρα συμφερει γιατι δημιουργειται venturi απο πιο μπροστα οποτε το μονοθεσιο 'ρουφιεται' περισσοτερο στην πιστα. Το ρισκο ειναι σε αλλα θεματα οπως υπερθερμανση κλπ.
-
H αλλά Χουντίνι εξαφάνιση του πίσω μέρους τον μονοθεσίων (κυρίως της Red Bull ) τι άκριβως προσφέρει; (εκτός από το να κάνει τα μονοθέσια αηδιαστικά αισθητικά).
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
H αλλά Χουντίνι εξαφάνιση του πίσω μέρους τον μονοθεσίων (κυρίως της Red Bull ) τι άκριβως προσφέρει; (εκτός από το να κάνει τα μονοθέσια αηδιαστικά αισθητικά).+1
-
καθαροτερη ροη αερα στο πισω φτερο
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Ναι Χρηστο, δεν εχει νοημα ο κινητηρας να ειναι ετσι τοποθετημενος. Αεροδυναμικα σιγουρα συμφερει γιατι δημιουργειται venturi απο πιο μπροστα οποτε το μονοθεσιο 'ρουφιεται' περισσοτερο στην πιστα. Το ρισκο ειναι σε αλλα θεματα οπως υπερθερμανση κλπ.Κραδασμοι επισης... Και ελλειψη ζυγισματος ισορροπιας...
-
Τα μονοθέσια πάντως από μηχανικής άποψης ήταν και πέρσι εξ'ίσου συμπαγή. Ο ρόλος που φέτος φαίνονται τόσο άδεια είναι το ότι υποχρεωτικά έχει χαμηλώσει το ύψος του διαχύτη. Πέρσι ήταν -σχεδόν έστω- εξίσου άδεια, από κάτω όμως
-
Πάλι κάνανε τη μ*****α τους. Η Redbull είναι σα να έχεις ένα καπλαμά και να έχεις βάλει ένα κουβά στη μέση για να κάθεται ο οδηγός. Αντε να δούμε πότε θα καταφέρουν να κάνουν κανονισμούς που να μην αφήνουν κενά να μπορείς να κάνεις διπλους διαχύτες, δυσμορφίες στο μάτι κτλ.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
H αλλά Χουντίνι εξαφάνιση του πίσω μέρους τον μονοθεσίων (κυρίως της Red Bull ) τι άκριβως προσφέρει; (εκτός από το να κάνει τα μονοθέσια αηδιαστικά αισθητικά)....πάντως με τόσο χώρο που έχουν εκεί πίσω πια τα μονοθέσια, θα μπορούσαν να βάλουν κάνα καθισματάκι και να κάθονται θεατές (ένας δεξά, ένας ζερβά) να παρακολουθούν από πολύ κοντά τον αγώνα. Εφαρμοστά θα 'λεγα. Θα 'ταν καλή κίνηση. Απορώ πώς δεν το σκέφτηκε ο Μπέρνυς
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
H αλλά Χουντίνι εξαφάνιση του πίσω μέρους τον μονοθεσίων (κυρίως της Red Bull ) τι άκριβως προσφέρει; (εκτός από το να κάνει τα μονοθέσια αηδιαστικά αισθητικά).Ως γνωστόν, τo πλέον αεροδυναμικό σχήμα είναι αυτό της σταγόνας. Η νέα σχεδίαση της RB7 το προσεγγίζει περισσότερο από όλους αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη...
-
Το αεροδυναμικό σχήμα περιλαμβάνει και τους στροβίλους και το πεδίο πίσεης του αέρα που σχηματίζει ένα σώμα (πχ gurney flap), κάτι το οποίο δεν φάινεται με την πρώτη ματιά.
Νομίζω μέχρι τώρα το πιο extreme πίσω μέρος μακράν ανήκει στην FW33.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ναι Χρηστο, δεν εχει νοημα ο κινητηρας να ειναι ετσι τοποθετημενος. Αεροδυναμικα σιγουρα συμφερει γιατι δημιουργειται venturi απο πιο μπροστα οποτε το μονοθεσιο 'ρουφιεται' περισσοτερο στην πιστα. Το ρισκο ειναι σε αλλα θεματα οπως υπερθερμανση κλπ.
Κραδασμοι επισης... Και ελλειψη ζυγισματος ισορροπιας...
Μάλιστα ok.
-
Το Γερμανικό Auto Motor und Sport αναφέρει …Ότι και η McLaren θα έχει τις ίδιες εξατμίσεις με την Renault!
-
Δεν ισχύει αυτό, σύμφωνα με τον @ScarabsF1 (τον εμπιστεύομαι περισσότερο από το AMS..)
Οι εξατμίσεις εμπρός τι σχέση έχουν με κραδασμούς?
-
Οι εξατμισεις τιποτα, η τοποθετηση του κινητηρα ομως ναι...
-
Στο σχέδιο που έχει ο Scarbs (για την R31) φαίνεται η εξάτμιση να περνά από τον χώρο που βρίσκονται τα ψυγεία (όπως λογικά και η ECU) πολύ εντυπωσιακό
Επίσης πολύ φοβερό το πίσω μέρος της FW33
Και κάτι άκυρο τα Pirelli ρε πστ μου γιατί δεν γράφουν το Pirelli κυκλικά όπως το P-zero ? Μερικές φορές οι Ιταλοί δεν αλλάζουν με τπτ -
Ο χρήστης D1FF έγραψε:
Στο σχέδιο που έχει ο Scarbs (για την R31) φαίνεται η εξάτμιση να περνά από τον χώρο που βρίσκονται τα ψυγεία (όπως λογικά και η ECU) πολύ εντυπωσιακόΕπίσης πολύ φοβερό το πίσω μέρος της FW33
Και κάτι άκυρο τα Pirelli ρε πστ μου γιατί δεν γράφουν το Pirelli κυκλικά όπως το P-zero ? Μερικές φορές οι Ιταλοί δεν αλλάζουν με τπτκι εμένα μου χτυπάει άσχημα αυτό με το Pirelli. Κατ ευθείαν αυτό πρόσεξα όταν είδα τα ελαστικά
-
Αν τα κάνουν κυκλικά, δεν θα μπορούν να κάνουν το P να καλύπτει τα υπόλοιπα γράμματα!
Δηλαδή είναι ουσιαστικά λογότυπο και όχι απλά γράμματα. -
Μιας και λέμε για Pirelli. Είχα διαβάσει πώς ο Αλόνσο είπε ότι τα Pirelli φθείρονται αρκετά πιο γρήγορα από τα Bridgestone. Καλό αυτό γιατί τα Bridgestone φθείρονταν εκνευριστικά αργά. Ειδικά στα χέρια του Button εύγαζαν τα μαλακά ολόκληρο αγώνα
Παρουσιάσεις μονοθεσίων 2011