-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όντως? Αφού ο Car Center λέει ότι δεν επηρεάζεται η εγγύηση (έχει πάρει και 5 + 3 έτη).
Όντως Νίκο (είχα αναρτήσει την απάντηση της FMH σχετικά με τις μετατροπές).
Το ίδιο συμβαίνει σε ΟΛΕΣ τις αντιπροσωπείες και σε όλες τις μάρκες...δεν είναι κάτι καινούργιο. Καμία μετατροπή μη-εργοστασιακή δεν καλύπτεται από εγγύηση.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όντως? Αφού ο Car Center λέει ότι δεν επηρεάζεται η εγγύηση (έχει πάρει και 5 + 3 έτη).
Το ίδιο συμβαίνει σε ΟΛΕΣ τις αντιπροσωπείες και σε όλες τις μάρκες...δεν είναι κάτι καινούργιο. Καμία μετατροπή μη-εργοστασιακή δεν καλύπτεται από εγγύηση.
μπα...
υπαρχουν οι 'επισημοι' βελτιωτες που ομως πουλανε ακριβα αφτερ...
ερωτηξα τη μάνστερ κατι που ειναι ο επισημος της σουζ και οταν βγαλει το 140 σε 186 - ελεω σουφτ σπορτ - θελει 2.5k δολλαρια... σου αφηνει ομως την εγγυηση κανονικα. -
ok, ευχαριστώ!
-
Στην οποία απάντηση ανέφεραν οτι '...δεν καλύπτονται τα εξαρτήματα τα οποία επηρεάζονται απο την μετατροπή αυτή'.
Και εξακολουθώ να αναρωτιέμαι απο τότε, ποιά είναι τα εξαρτήματα αυτά, τα οποία πέραν πάσης αμφιβολίας, επηρεάζονται αποκλειστικά και μόνο απο μια μετατροπή... -
Πολύ διπλωματική απάντηση, όχι ξεκάθαρη ώστε αν ποτέ χρειαστεί να 'ερμηνευθεί' κατά το δοκούν.
-
Tο έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι που όμως, οπότε ας ξαναπούμε εδώ ότι υπάρχουν οι λεγόμενοι 'επίσημοι βελτιωτές' (π.χ. MTM για Audi, Mountune για Ford κλπ), οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα πακέτα που δεν ακυρώνουν την εργοστασιακή εγγύηση. Η ΜΤΜ μάλιστα, που είναι και πιο τυπική, διαχωρίζει τις τιμές των πακέτων της, αναλόγως αν είμαστε εντός ή εκτός εγγύησης, προφανώς για να καλύψει το κόστος πιθανής βλάβης που πρέπει να καλυφθεί εντός εγγύησης, δηλαδή 'δωρεάν'.
Μιλώντας για Ford, η Mountune έχει κάποια πακέτα για Fiesta και Focus (κυρίως), τα οποία αναφέρουν συγκεκριμένα ότι δεν ακυρώνουν την -όποια- εργοστασιακή εγγύηση. Όπως επίσης και πακέτα τα οποία έρχονται με την δική της, συνήθως μονοετή, εγγύηση. Αυτό που συμβαίνει λοιπόν με τις συγκεκριμένες εγγυήσεις, είναι ότι ο συγκεκριμένος dealer του βελτιωτικού οίκου αναλαμβάνει να καλύψει ο ίδιος το κόστος της ζημιάς, προσφέροντας αυτή την 'εγγύηση', η οποία όμως δεν ταυτίζεται με την αρχική εργοστασιακή εγγύηση της Ford.
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Σήμερα που πήγα μια βόλτα από την αντιπροσωπεία για το Grand C Max 1.6 150hp που εχω μου μπήκε η ιδέα να ρωτήσω αν γίνεται να το κανω ανταλλαγη με το Kuga Bussiness 1.5 150hp (το οποίο το δικαιούμαι τριτεκνικό). Βγαίνει μια διαφορά κοντά στα 10.000 (δεν μπήκαμε σε λεπτομερειες αλλά νομιζω ότι μπορεί να είναι και λιγότερο το ποσό).
Το θέμα είναι αξίζει να το προχωρήσω ή να πορευτω με το αμαξάκι μου που είναι 5ετιας και δεν μου έχει βγάλει και κανένα πρόβλημα.Το αν αξίζει μόνο εσύ το ξέρεις, αν σου κάνει/σε βολεύει/σου αρέσει το C-Max γιατί να το αλλάξεις ? Αν πάλι σου αρέσει/σου κάνει/σε βολεύει το Kuga, μόνο εσύ ξέρεις αν τα ~10Κ€ είναι ποσό που μπορείς να διαθέσεις για αυτή την αλλαγή.
Αυτά που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι (α) σε ανταλλαγή πάντα θα πληρώσεις περισσότερο από ότι αν κάνεις την πώληση μόνος σου, και (β) το Kuga δεν έχει βγάλει κάποιο θέμα/πρόβλημα, και με την 8ετή εγγύηση ξενοιάζεις, άρα δεν υπάρχει θέμα προβλημάτων να σε αγχώνει.
Τελικά το ξανασκέφτηκα με ψυχραιμία και μάλλον έχεις δίκιο. Με καλύπτει απόλυτα το Grand C Max αλλά μάλλον με συνεπήρε η ιδέα του καινούργιου ενώ ούτε τα 10.000 ευρώ είναι αμελητέο ποσό. Κάθομαι στα αυγά μου προς παρόν μέχρι νεωτέρας
-
Μια γενική ερώτηση ρε παιδιά...Εκτός συναγερμού τι άλλο χρησιμοποιείτε για την ασφάλεια τού Kuga σας;
-
-
Μέσα η έξω από το αμάξι;
-
Ο χρήστης negro 1980 έγραψε:
Μια γενική ερώτηση ρε παιδιά...Εκτός συναγερμού τι άλλο χρησιμοποιείτε για την ασφάλεια τού Kuga σας;Συναγερμό δεν έχω! Ασφάλεια κλοπής, προσοχή (όσο γίνεται) που παρκάρω και τίποτε άλλο.
-
Μια γενική ερώτηση ρε παιδιά...Εκτός συναγερμού τι άλλο χρησιμοποιείτε για την ασφάλεια τού Kuga σας;
Συναγερμό δεν έχω! Ασφάλεια κλοπής, προσοχή (όσο γίνεται) που παρκάρω και τίποτε άλλο.
Σωστο
-
Νομιζα πως ημουν ο μόνος. Τεσπα οπως ο Φάνης και ο Νικος! Σημαντικο. Δεν ταλαιπωρει την μπαταρια.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Νομιζα πως ημουν ο μόνος. Τεσπα οπως ο Φάνης και ο Νικος! Σημαντικο. Δεν ταλαιπωρει την μπαταρια.Συναγερμους και παπαρι.ες.
Αμα χτυπήσει κατέβα κάτω να τους πεις να το αφήσουν αλλιώς θα τους δείρεις. Ασφαλεια και τελος -
Λύσσα το κάνατε. Μην κλειδώνετε κιόλας...
-
Γιατί εσυ κλειδώνεις;
-
Συναγερμό δεν έχω συνειδητά, γιατί δεν μπορούσα να βάλω εργοστασιακό (είχα σε όλες τις BMW και Mini εργοστασιακό) στο Ford και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ δέχομαι να μου βάλουν στην Ελλάδα ξηλώνοντας το μισό αυτοκίνητο και βάζοντας έναν συναγερμό της πλάκας.
Επίσης, από την μικρή μου εμπειρία, ο συναγερμός δεν προσφέρει και πολλά. Ένα καλό αντικλεπτικό με tracker κάτι μπορεί να κάνει.
-
Συμφωνώ ότι δεν κάνει τίποτα ιδιαίτερο ο συναγερμός αλλά από την άλλη γιατί ένας κλέφτης να επιλέξει ένα αμάξι με συναγερμό και άλλα αντικλεπτικα πού θα τον καθυστερήσουν 5-10 λεπτά παραπάνω και θα υπάρχει η περίπτωση να τον δουν....Εγώ από την άλλη το θέλω γιατί έχω προβολείς στο πάρκινγκ με ανιχνευτή κίνησης,κάμερες αλλά είναι προσβάσιμο...Θα ήθελα να χτυπήσει κάτι ώστε να ξυπνήσουν τα σκυλιά μού...αν δεν το έχουν κάνει πρίν χτυπήσει ο συναγερμός...Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν αυτά. Αυτά για όταν είναι παρκαρισμένο στο σπίτι
-
Ο χρήστης negro 1980 έγραψε:
Συμφωνώ ότι δεν κάνει τίποτα ιδιαίτερο ο συναγερμός αλλά από την άλλη γιατί ένας κλέφτης να επιλέξει ένα αμάξι με συναγερμό και άλλα αντικλεπτικα πού θα τον καθυστερήσουν 5-10 λεπτά παραπάνω και θα υπάρχει η περίπτωση να τον δουν....Εγώ από την άλλη το θέλω γιατί έχω προβολείς στο πάρκινγκ με ανιχνευτή κίνησης,κάμερες αλλά είναι προσβάσιμο...Θα ήθελα να χτυπήσει κάτι ώστε να ξυπνήσουν τα σκυλιά μού...αν δεν το έχουν κάνει πρίν χτυπήσει ο συναγερμός...Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν αυτά. Αυτά για όταν είναι παρκαρισμένο στο σπίτιΝα ξεχωρίσουμε το συναγερμό από το αντικλεπτικό. Ο πρώτος απλά θα -προσπαθήσει να- ανιχνεύσει παραβίαση, και θα ενημερώσει, είτε μέσω σειρήνας, μέσω κόρνας, μέσω SMS κλπ. Ο δεύτερος επιπλέον θα -προσπαθήσει να- κλειδώσει τον κινητήρα, ώστε να μην τον βάλουν σε λειτουργία οι επίδοξοι κλέφτες. Άρα έχουμε:
- Συναγερμός: φθηνός, πιο απλός, γρήγορη και 'αναίμακτη' εγκατάσταση, απλή ειδοποίηση
- Αντικλεπτικό: πιο ακριβό, πιο περίπλοκο, πιο δύσκολη και επίπονη εγκατάσταση, δυνητικά μπορεί να αποτρέψει τη κλοπή.
Αν έχουμε και κάποιο άλλο 'αντικλεπτικό', όπως τα σκυλιά που αναφέρθηκαν τότε ναι, ο απλός συναγερμός φτάνει και περισσεύει. Αν όμως η 'σωτηρία' του αυτοκινήτου μας επαφίεται στο -όποιο- σύστημα, μόνο το αντικλεπτικό μπορεί να προσφέρει κάτι.
-
Πλέον υπάρχουν εξαιρετικές και λογικές (σε κόστος) λύσεις όπως το Pandora Smart Pro (ή όλη η σειρά Pandora) για παράδειγμα που έβαλε ένας γνωστός το οποίο είναι immobiliser και tracker, χωρίς υπερβολικά ξηλώματα και χωρίς κανένα άγχος.
Είναι απίστευτο! Χωρίς tag δε ξεκινάει, μπορείς να το απενεργοποιήσεις απομακρυσμένα από το τηλέφωνό σου και μπλοκάρει διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου (όπως πχ την OBD).
Επίσης σου δίνει διάφορες δυνατότητες, όπως πληροφορίες του αυτοκίνητου και μπορείς από το κινητό σου να το κλειδώσεις, ξεκλειδώσεις και να το βάλεις μπροστά. Έχει διάφορα modules.
Για μένα είναι κορυφή αυτή τη στιγμή και ξέρω έναν μάστορα που κάνει φοβερή εγκατάσταση, πολύ καθαρή και είναι και dealer.
Ford Kuga