-
Πολυ ήσυχια βλέπω στο νήμα!
Που εισαι Φανη; άραξες ή ακομα τα κοντοσουβλια χωνευεις; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πολυ ήσυχια βλέπω στο νήμα!
Που εισαι Φανη; άραξες ή ακομα τα κοντοσουβλια χωνευεις;Εδώ είμαι! Αλλά δεν έχω να προσθέσω κάτι νεότερο....χαίρομαι (το ΣΚ μόνο) το νέο μας απόκτημα. Συμπληρώσαμε αισίως 1.500χλμ, οπότε την επόμενη εβδομάδα έχει επίσκεψη στην Βελμάρ για έναν δωρεάν έλεγχο μισής ώρας.
-
Όχι Φάνη, να μιλήσεις...
Ακούς την ηλεκτρική αντλία να δουλεύει μετά το σβύσιμο του κινητήρα για το κρύωμα του τουρμπο αν το έχειςζορίσει λίγο; ή στον 1.5 δεν έχει τέτοιο; -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Όχι Φάνη, να μιλήσεις...
Ακούς την ηλεκτρική αντλία να δουλεύει μετά το σβύσιμο του κινητήρα για το κρύωμα του τουρμπο αν το έχειςζορίσει λίγο; ή στον 1.5 δεν έχει τέτοιο;Να μιλήσω, αλλά τι να πώ είναι το ερώτημα!?!?!
Δεν έχω ακούσει ποτέ την αντλία που μου λές (μιλάς για ηλεκτρική αντλία νερού?, το είχε το Mini αυτό). Δεν ξέρω εάν έχει, αλλά επειδή είμαι στο στρώσιμο και οδηγό σαν 'κυρία', αποκλείεται να έχει ζεσταθεί το τούρμπο!
Ακόμα είναι πολύ αρχή για να έχω ολοκληρωμένη άποψη, αλλά όπως έχω ξαναγράψει, το αυτοκίνητο με έχει ενθουσιάσει!!
-
Κούμπωσε ένα Obd reader και δες μέχρι πόσο σηκώνει....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Κούμπωσε ένα Obd reader και δες μέχρι πόσο σηκώνει....Δεν έχω! Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το OBD reader και έτσι δεν έχω ούτε έχω δοκιμάσει ποτέ.
Ίσως κάποια στιγμή βρώ χρόνο να το κάνω.
-
OK, στο κρυφό μενού μπήκες να δεις τι περιλαμβάνει;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
OK, στο κρυφό μενού μπήκες να δεις τι περιλαμβάνει;Δεν μπήκα, γιατί με τις οδηγίες που διάβασα στο clubford δεν κατάφερνα να μπώ στο κρυφό μενού. Οπότε θέλω αν ψάξω αν δω εάν είναι διαφορετικός ο τρόπος για το Kuga ή εάν δεν το έκανα εγώ σωστά!
Εσύ έχεις OBD reader? Εάν ναι, ποιο και από που το πήρες? Συνδέεται με smartphone?
-
Νομίζω από τη δικιά μου εμπειρία ότι ο τρόπος για το κρυφό μενού είναι ίδιος για όλα τα ford.
Ενα απλό bluetooth obd reader από ebay, όχι το πιο ξεφτιλισμένο σε τιμή, πήρα, απλά να έχει διακόπτη για να κλείνει. Απλά αγόρασα το Torque pro για 2-3 ευρώ από google play κι είναι εξαιρετικός συνδυασμός. -
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα το ψάξω!
-
Επειδή από την αυτονομία των χλμ που βγάζει ο κινητήρας βενζίνης 1.5 150hp ....ξενέρωσα λιγο μπορώ να πω 600χλμ απάντησε ένας φίλος ....υπάρχει κάποιος να μας πει τι αυτονομία έχει ο diesel κινητήρας ?
-
Σε εθνική με 120-130 & 2 άτομα, βγάζεις και 900 χλμ, ίσως και παραπάνω. Λογικό, αφού έχει 60 ή 65 lt ντεπόζιτο αν δεν κάνω λάθος και το trip δείχνει γύρω στα 6lt/100km
-
Ο χρήστης nickcompact έγραψε:
Επειδή από την αυτονομία των χλμ που βγάζει ο κινητήρας βενζίνης 1.5 150hp ....ξενέρωσα λιγο μπορώ να πω 600χλμ απάντησε ένας φίλος ....υπάρχει κάποιος να μας πει τι αυτονομία έχει ο diesel κινητήρας ?Με τόσο όγκο, βάρος πάνω από 1.5 τόνο και κινητήρα βενζίνης με 150 άλογα πόση αυτονομία να έβγαζε το καημένο; Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας
-
Προσπαθώ να βρω άλλοθι για να το αγοράσω ,γιατί είναι το μόνο που μου αρέσει αυτή τη στιγμή και είναι και σε καλή τιμή.απλα δε θελω να βρεθώ προ εκπλήξεων όσον αφορά την κατανάλωση αργότερα ...για αυτο κοιτάζω βενζίνη ή diesel....αν υπολογίσετε το κόστος βενζίνης / πετρελαίου σε βάθος 10 χρόνων με 16.000 χλμ το χρόνο θα καταλάβετε τι εννοώ...δε θελω να παρασύρθω και τα κοιτάζω τωρα για να μη το μετανιώσω μετά.....
-
Εγώ είχα υπολογίσει (με επιφύλαξη) ότι η διαφορά είναι στα 3.000 euro /40.000χλμ. Άρα στα 40.000χλμ έχεις αποσβέσει τη διαφορά τιμής αγοράς και στα 80.000χλμ έχεις κερδίσει 3.000euro. Τώρα, αν τα κάνεις σε 5-10-15 χρόνια τα χιλιόμετρα δεν παίζει ρόλο, αρκεί βέβαια να μην το έχεις πουλήσει μέχρι τότε. Αλλά πρώτα θα σου έλεγα να κάνεις test drive για να δεις αν σε ικανοποιούν οι επιδόσεις του diesel. Αν θέλεις ενθουσιώδη οδήγηση, πας για το βενζίνης. Εγώ ήθελα δικαιολογία για να γράφω χιλιόμετρα, και την βρήκα στο diesel.
-
Έχω κάνει τεστ drive 2 φορές.ΓΙα την οδήγηση μου μια χαρά μου φάνηκε το αμάξι ,ίσα ίσα που αρπάζει και γρήγορα παρόλο το βάρος του.Το κιβώτιο ταχύτητων μου φάνηκε πως έχει κοντές σχέσεις ,αλλά έτσι δικαιολογείται και η 6η ταχύτητα .Το κακό είναι ότι τωρα έχω ήδη ένα μικρό diesel και έχω καλομάθει με 40€ να κάνω περίπου 750χλμ.Επειδη όμως οι ανάγκες τις οικογένειας πλέον (2 παιδιά ) το απαιτούν κοιτάζω και για ένα μεγαλύτερο για τα ταξίδια .Απλα έχω μπερδευτεί είναι και η κατάσταση που βιώνουμε σαν χώρα και σκέφτομαι αν αξίζει να πάρω ένα μεγαλύτερο ή να έχουμε 2 μικρά αυτοκίνητα σαν οικογένεια και αν χρειαστεί ταξίδι να βάζω μπαγκαζιέρα στην οροφή...
-
Όποτε αν είναι εύκολο ας μας πει και ένας κάτοχος diesel καταναλώσεις και αυτονομία....thank you ...!!!
-
Όποτε αν είναι εύκολο ας μας πει και ένας κάτοχος diesel καταναλώσεις και αυτονομία....thank you ...!!!Δες 5 post ποιό πίσω
-
Προσπαθώ να βρω άλλοθι για να το αγοράσω ,γιατί είναι το μόνο που μου αρέσει αυτή τη στιγμή και είναι και σε καλή τιμή.απλα δε θελω να βρεθώ προ εκπλήξεων όσον αφορά την κατανάλωση αργότερα ...για αυτο κοιτάζω βενζίνη ή diesel....αν υπολογίσετε το κόστος βενζίνης / πετρελαίου σε βάθος 10 χρόνων με 16.000 χλμ το χρόνο θα καταλάβετε τι εννοώ...δε θελω να παρασύρθω και τα κοιτάζω τωρα για να μη το μετανιώσω μετά.....Νταξει, δεν κάνεις και τόσα πολλά χλμ... Η αυτονομία γιατί σου κόλλησε όμως; Η κατανάλωση είναι που μετράει στο πορτοφόλι.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Κοιτάζω την αυτονομία για να μπορώ να κάνω ποιο αξιόπιστα τους υπολογισμούς όσον αφορά το κόστος,γιατί αν ρωτήσω για κατανάλωση πιστεύω δεν είναι τόσο αξιόπιστο το αποτέλεσμα .επισης έκανα και κάποιους υπολογισμούς αν έχω κάνει
Κάπου λάθος διορθώστε με.
π.χ kuga με κινητήρα βενζίνης και κατανάλωση 10lt στα 100 δηλαδή αυτονομία 600χλμ σημαίνει κόστος βενζίνης για 10 χρόνια με 16.000 χλμ το χρόνο 24.000€ + τέλη κυκλοφορίας 265€ χ 10 χρόνια =2650€ + αγορά αυτοκινητου 22.500 σύνολο
Σε 10 χρόνια 49.150€
Kuga diesel με κατανάλωση 8lt στα 100 δηλαδή αυτονομία 750χλμ σημαίνει κόστος για πετρέλαιο για 10 χρόνια με 16.000 το χρόνο 16.614€ + τέλη κυκλοφορίας 115€ χ 10 χρόνια = 1150€ + αγορά αυτοκινητου 26.000€ σύνολο σε 10 χρόνια 43.764€.
Δηλαδή έχουμε μια διαφορά μεταξύ τους σε βάθος 10ετιας της τάξης των 5.386 €
Πιστεύω μικρή διαφορά γιατί αν σου βγάλει μια τρόμπα πετρελαίου στο ενδιάμεσο την πάτησες ,επίσης μετά από κάποια χλμ
Το dpf φίλτρο μικρό σωματιδίων που έχει το diesel γίνεται κουραστικό , πρέπει όταν ανάβει να βγαίνεις εθνική για κανένα 20λεπτο και να πηγαίνεις σταθερά πάνω από 3.000 στροφές για να κάνει αναζωογόνηση ....
Για αυτο ρωτάω για αυτονομία diesel και βενζίνης για να κάνω ποιο σωστά τους υπολογισμούς ....
Ford Kuga