-
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ wrote:
Για το 7ο, το πακέτο γράφει πως έχει Lane Keeping Warning και Lane Keeping Aid, ενώ στα trend-titanium υπάρχει μόνο το Lane Keeping Aid - τώρα τι ακριβώς διαφορά έχουν δεν ξέρω.
Lane Keeping Warning σε προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά ότι βγαίνεις εκτός λωρίδας ενώ το Lane keeping Aid σου ασκεί επιπλέον υποβοήθηση στο τιμόνι και σε κρατάει εντός λωρίδας μόνο του.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει keeping aid, ΧΩΡΙΣ keeping warning, κοιτάξτε το.
Το λογικό θα ήταν σε κάποιες βασικές εκδόσεις να έχει ΜΟΝΟ keeping warming, αν στις βασικές έχει keeping aid τότε είσαι κομπλέ..
-
Κοίτα στο διαμορφωτή του Karoq όπου υπάρχουν επιλογές α) Lane Assist και Side Assist (κόστος 800 ευρώ) και β) Lane Assist και Side Assist με υποβοήθηση κατεύθυνσης (1000 ευρώ).
-
Θα κάνω και μια δύσκολη ερώτηση.
Πόσο αξιόπιστο είναι το kuga σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
ΥΓ Ευπρόσδεκτη κάθε γνώμη/εμπειρία αλλά και κάθε παραπομπή σε στοιχεία!
-
regresso wrote:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ wrote:
Για το 7ο, το πακέτο γράφει πως έχει Lane Keeping Warning και Lane Keeping Aid, ενώ στα trend-titanium υπάρχει μόνο το Lane Keeping Aid - τώρα τι ακριβώς διαφορά έχουν δεν ξέρω.
Lane Keeping Warning σε προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά ότι βγαίνεις εκτός λωρίδας ενώ το Lane keeping Aid σου ασκεί επιπλέον υποβοήθηση στο τιμόνι και σε κρατάει εντός λωρίδας μόνο του.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει keeping aid, ΧΩΡΙΣ keeping warning, κοιτάξτε το.
Το λογικό θα ήταν σε κάποιες βασικές εκδόσεις να έχει ΜΟΝΟ keeping warming, αν στις βασικές έχει keeping aid τότε είσαι κομπλέ..
Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχουν κάνει λάθος στη Ford - θα το ρωτήσω.
-
Θα κάνω και μια δύσκολη ερώτηση.
Πόσο αξιόπιστο είναι το kuga σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
ΥΓ Ευπρόσδεκτη κάθε γνώμη/εμπειρία αλλά και κάθε παραπομπή σε στοιχεία!
Αξιοπιστία ενός μοντελου με στοιχεία μπορείς να δεις μετα απο 5-8 χρονια για να βγουν στατιστικα για τι βλαβες θα βγάλει. Δεν μπορεις να βγάλεις συμπερασματα στα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας ενος μοντελου.
Γενικα η Ford δεν εχει τρομερη αξιοπιστία ουτε είναι στις μάρκες στο Top 10 όπως είναι πολλές ιαπωνέζικες και κορεατικες μάρκες
Ομως εχοντας 8ετη εγγυηση σε ενα μοντελο σε καθυσυχαζει αρκετά ως πάρα πολύ για τυχον προβληματα δεν νομίζεις?
https://www.whatcar.com/ford/kuga/4x4/review/n57/buying-owning
Η ford σε αυτο το realibility test που εκανε το what car (αναφερεται και στο πανω αρθρο) βγήκε 18η στους 31 κατασκευαστες
https://www.whatcar.com/news/2020-what-car-reliability-survey-brands/n20069
υπάρχουν πολλά αντιστοιχα φανταζομαι στο διαδύκτιο που μπορεις να βρεις με διαφορετικες καταταξεις
-
Δεν κυκλοφορεί πάνω από 7 χρόνια το kuga; εκτός και αν αυτό το 2019 είναι μη συγκρίσιμο με το παλιό.
Συμφωνώ για την 8ετη εγγύηση απλά ο διάβολος κρύβεται στα ψιλά γράμματα συνήθως ενώ και τα άθρα που παραθέτεις είναι λίγο, έως πολύ, ανυσυχητικά.
Εγώ μέχρι πρότεινος πιστευα πως η ford είναι πιο αξιόπιστη απο οτι δείχνουν τα στοιχεία αυτών των άρθρων, κρίνοντας κυρίως από το ποσο πολλά, και πόσο παλαιά ορισμένα, αυτοκίνητα ford κυκλοφορούν.
-
Όντως η 8 έτη εγγύηση θέλει διάβασμα καλό στα ψιλά γράμματα γιατί είναι σχετικά νέα παροχή και δεν υπάρχει κόσμος που να την έχει κάνει χρήση σε τόσο βάθος χρόνου για να ξέρουμε τι ακριβώς παιζει στην πράξη.
Πχ χωρίς να λέω ότι ισχύει εδώ αν τα ετήσια σέρβις μετά τα 5 χρόνια αυξάνουν υπερβολικά σε κόστος πρέπει να υπολογιστεί. Γιατί αν για να διατηρήσεις την εγγύηση ένα κόστος από πχ 200 ευρώ το χρόνο πάει στα 350 το έξτρα 500αρι είναι μια πιθανή βλάβη.
Δλδ από μόνη της μια πολυετής εγγύηση δεν λέει τα πάντα.
Αν για να παραμείνει πρέπει πχ να αλλάζεις τακάκια στα μισά της ζωής του γιατί έτσι θέλει η αντιπροσωπεία ή μπαίνουν λάδια της πλάκας που απλά είναι εντός προδιαγραφών με χρέωση του καλύτερου λαδιού και πρέπει να το ανεχεσαι για 8 χρόνια ή δεν αλλάζουν πχ κάποια φίλτρα καμπίνας σε κάθε σέρβις γιατί έτσι γράφει το μανιουαλ και άλλα τέτοια δεν θα νιώθεις και πολύ περήφανος για την 8ετη εγγύηση....
Η Φορντ γενικά στα περισσότερα στατιστικά είναι στον μέσο όρο της αξιοπιστίας. Ποτέ δεν θα την βρεις στις πρώτες θέσεις ποτέ στον πάτο...
-
Δεν κυκλοφορεί πάνω από 7 χρόνια το kuga; εκτός και αν αυτό το 2019 είναι μη συγκρίσιμο με το παλιό.
Συμφωνώ για την 8ετη εγγύηση απλά ο διάβολος κρύβεται στα ψιλά γράμματα συνήθως ενώ και τα άθρα που παραθέτεις είναι λίγο, έως πολύ, ανυσυχητικά.
Εγώ μέχρι πρότεινος πιστευα πως η ford είναι πιο αξιόπιστη απο οτι δείχνουν τα στοιχεία αυτών των άρθρων, κρίνοντας κυρίως από το ποσο πολλά, και πόσο παλαιά ορισμένα, αυτοκίνητα ford κυκλοφορούν.
Αλλο μοντελο μετα το 2019 , αν θες για το παλιο βρισκεις αλλα είναι αλλο αυτοκίνητο οπότε δεν θα ισχυουν για το νεο μοντελο.
Αν η αξιοπιστία είναι νουμερο 1 για σενα οι Μαρκες HUYNDAI (KIA), HONDA, TOYOTA (LEXUS) είναι αυτές που βγαινουν στις πρώτες θέσεις σχεδον παντα και εχουν στατιστικα τα ποιο αξιόπιστα προιοντα.
Α ρωτας την γνωμη μου ναι το KUGA είναι ενα αξιόπιστο αυτοκίνητο με 8ετη (ή 100000χλμ οποιο ερθει πρωτο) που αν μου αρεσε και μου εκανε θα το επαιρνα ασυζητητι χωρις να φοβαμαι. Αν και σε αυτη την κατηγορια μαρεσει περισσότερο το TUCSON .Αυτό λόγω γούστου όχι οτι φοβαμαι ότι το KUGA εχει οποιωδήποτε θέμα αξιοπιστιας.
ΟΛΑ τα αυτοκίνητα χαλάνε και ακόμα και το ποιο αξιόπιστο να πάρεις μπορεις να είσαι ατυχος και να σου τυχει η στραβη.
Τα κόστη για service στη FORD είναι σχετικα από τα φτηνα ή από τα σε λογικά πλαισια. υπάρχουν και ποιο φτηνά αλλα και πολύ ποιο ακριβα (BMW, VW, AUDI, MERSEDES)
-
Μην δίνεται μεγάλη σημασία σε αυτούς τους δείκτες. Τα συνεργεία ξέρουν καλύτερα και γενικα οι αντιπροσωπείες που πληρώουνουν τις εγγυήσεις. Τα Ford όντως είναι στην μέση.
-
Το μεγαλύτερο 'θέμα' για εμένα με την 8ετή εγγύηση είναι ότι δεν καλύπτει την 48βολτη μπαταρία του mHEV συστήματος. Οπότε εαν στα 2-3 χρόνια βγει off, το κόστος δεν είναι αμελητέο. Και ήδη έχουμε περιπτώσεις Puma που η μπαταρία χρειάστηκε αντικατάσταση τον 1ο χρόνο.
-
Το μεγαλύτερο 'θέμα' για εμένα με την 8ετή εγγύηση είναι ότι δεν καλύπτει την 48βολτη μπαταρία του mHEV συστήματος. Οπότε εαν στα 2-3 χρόνια βγει off, το κόστος δεν είναι αμελητέο. Και ήδη έχουμε περιπτώσεις Puma που η μπαταρία χρειάστηκε αντικατάσταση τον 1ο χρόνο.
Αυτό εφόσον ισχύει, ακούγεται κάπως.. και ειδικά για τέτοια καινούργια συστήματα θέλεις να νιώθεις μια κάλυψη από την εταιρεία, όχι να είσαι πειραματόζωο με τα δικά σου λεφτά.. Πόση εγγύηση δίνουν όμως, δε μπορεί να είναι μηδενική. Ότι αγοράζουμε έχει τουλάχιστον διετή εγγύηση.
-
Αυτό εφόσον ισχύει, ακούγεται κάπως.. και ειδικά για τέτοια καινούργια συστήματα θέλεις να νιώθεις μια κάλυψη από την εταιρεία, όχι να είσαι πειραματόζωο με τα δικά σου λεφτά.. Πόση εγγύηση δίνουν όμως, δε μπορεί να είναι μηδενική. Ότι αγοράζουμε έχει τουλάχιστον διετή εγγύηση.
Ναι εννοείται ότι έχει 2ετή εγγύηση (έχουν ήδη αλλάξει κάποιες). Λέω ότι δεν καλύπτεται από την επέκταση της εγγύησης στα 8 χρόνια.
-
Έχεις εικόνα αυτού του κόστους της μπαταρίας πόσο την χρεώνει η Φορντ;
-
Και μετά κράζουμε την Σκόντα και την vw για τις διετεις εγγυήσεις και η πολυδιαφημισμένη 8 ετης εγγύηση της Φορντ δεν καλύπτει την 48v του νέου mhev που σου φορτώνει θες δεν θες η Φορντ ...και ήδη όπως διαβάζουμε η πρώιμη τεχνολογία έχει βγάλει θέματα σε μπαταρίες...δλδ να παρακαλάς να σου χαλάσει στην διετία μπας και η νέα είσαι τυχερός και σου βγάλει 2-3 χρόνια ακόμα μέχρι να αρχίσεις να την πληρώνεις από την τσέπη σου ....
-
Έχεις εικόνα αυτού του κόστους της μπαταρίας πόσο την χρεώνει η Φορντ;
Δεν έχω ιδεά! Δεν έχω ρωτήσει. Υποθέτω περί τα €1.000, αλλά είναι καθαρά δικιά μου εικασία.
-
Άμα άρχισαν να τα φτύνουν κάποιες στον πρώτο χρόνο και αν μιλάμε για ~1000 κόστος μετά την διετία θα πέσει πολύ κλάμα....ας ελπίσουμε να είναι παιδικές ασθένειες και όχι κάτι μόνιμο , ή για να το πούμε πιο κυνικά ελπίζω να μην βρήκαν τρόπο για τα παίρνουν από τους κατόχους....
-
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί λίγα περιστατικά που τα έφτυσαν (π.χ. σε ένα Puma στα 535 χλμ) και φυσικά αντικαταστάθηκαν εντός εγγύησης. Τώρα εαν είναι μεμονομένες αστοχίες ή όχι μένει να το δούμε σε μερικά χρόνια.
-
Μακάρι. Γιατί άλλο να μιλάμε για την κλασική μπαταρία ενός αμαξιού που βγήκε ελλατωματικη και την αλλάζεις με 60-100 ευρώ και άλλο για μια μπαταρία με τα κοστολογια που αναφέρθηκαν....
-
8ετής εργοστασιακή εγγύηση. Όχι ασφαλιστικό πρόγραμμα με εξωτερική εταιρία (π.χ. MAPFRE). Με τις εξαιρέσεις του μετά τη διετία, αλλά όχι και 'γυμνό'. Αυτό δεν σας λέει τίποτα;
-
Μερικοί έχουν φάει τρελό κόλλημα με τη Ford στα όρια της εμπάθειας. Οι περισσότερες εταιρείες δίνουν δύο χρόνια και όλα καλά αλλά στη Ford που δίνει 8ετή εργοστασιακή εγγυήση θα πέσει κλάμα.
Ford Kuga