-
Αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό στο Kuga είναι η ύπαρξη διακοπτών για τις βασικές λειτουργίες (ραδιόφωνο και κλιματισμός). Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που οι περισσότερες εταιρείες ενσωματώνουν όλες τις λειτουργίες στην οθόνη ή χρησιμοποιούν κουμπιά αφής. Δεν είναι άβολο και επικίνδυνο να θέλεις να προσαρμόσεις τη θερμοκρασία σου η να βάλεις άλλο σταθμό και να ψάχνεις το μενού; Εκτός και εάν έχουν κουμπιά και πίσω από το τιμόνι που είναι άχρηστο όμως για το συνοδηγό.
-
Λοιπον, αγορασα τελικα εναν obd2 adapter (bluetooth) για να δω κάποια πραγματάκια (πχ. αν έχει βγάλει κανα χαζοσφάλμα, διότι στο service αν δεν εχει ανάψει check engine δεν μπαινουν στον κοπο να τσεκάρουν τέτοια πραγματα)
Εν πάση περιπτωση πήρα αυτό εδώ απο Amazon DE.
https://www.amazon.de/dp/B08H82WC8L
Πολυ καλο και οικονομικό, το προτείνουν και για το forscan.
Πέρα από τα κλασσικά προγράματα (forscan Lite, Torque pro κτλ) βρήκα και αυτά τα 2:
1. Fdpf - DPF Monitor for FORD
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wegrzyn.marcin.rxbt&hl=en&gl=US
- OBD4RS
https://www.focusrs.org/threads/tire-pressure-theres-an-app-for-that.42834/
Το 1ο δείχνει την κατάσταση του DPF σε diesel Ford.
Το 2ο δείχνει πίεση και θερμοκρασία ελαστικών, καθώς και κατάσταση φόρτισης μπαταρίας
Γράφτηκε για το ford rs αλλά λειτουργεί κανονικά και στο Kuga MK2
Και οι 2 φωτο είναι από το δικό μου αυτοκίνητο
-
Καλημερα και καλώς σας βρήκα
Ενδιαφέρομαι για αγορα C SUV έως 24.000€ το πολύ.Εχω κατάληξει είτε σε μτχ Kuga ST LINE (ενός ή δύο ετών) , είτε σε Tiguan παρόμοιας χρονολογίας.
Αλλιώς πάμε σε καινούργια Kadjar -Sportage -Grandland X.
Το όχημα θα είναι κύριο αυτοκίνητο , θα το οδηγά καθημερινα η γυναίκα μου για 5-10 χλμ σε προάστιο της Αθήνας (εγώ οδηγώ μηχανη καθημερινες) και οι ανάγκες τυπικές μιας τετραμελούς οικογενιας με μικρά παιδιά.
Τα χιλιόμετρα πλέον είναι λίγα,10 με 12χιλ. ανά ετος.
Αξίζει να πάρω μτχ Kuga που μου έχει κολλησει στο μυαλό,και να φύγω από την σίγουρια του καινούργιου,που όμως δεν μπορώ να το πάρω όπως θέλω;
-
Αμαρτια να το σπρωξεις σε μεταχειρισμενο. Δεν εχεις λογο να καθεσαι στη θεση που ο αλλος περδετο. Ποσο μαλλον να συμαζεψεις τις δικες του μπαστουνιες. Δε θα σου προτεινω τι να παρεις. Πλασιε υπαρχουν αρκετοι εδω μεσα.
-
Αλλα πιο ευπρεπως...
-
Εφόσον σκέφτεσαι μτχ σημαίνει ότι ή έχεις το ποσό κασέρι ή είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις +12% τόκο για δόσεις.
Στηβ πρώτη περίπτωση δώσε το ποσό που έχεις και βάλε λίγα χιλιάρικα δάνειο για νέο και στην δεύτερη πάρε το Κούγκα κούτα με 1% επιτόκιο και όχι +12% τα ίδια θα σου κοστίσει και θα έχεις το νέο.
Δλδ όταν είσαι διατεθειμένος να δώσεις τόσα λεφτά σε μτχ που η αξία φτάνει σχεδόν του νέου δεν έχει νόημα.
Να μου πεις ότι έδινες 14-15 για μτχ είχε νόημα στα 24 για αμάξι που έχει 30 δεν έχει.
24K να δώσεις για αμάξι των +40Κ για Κούγκα ή τίγκ δεν αξίζει.
-
Ευχαριστώ για τις απάντησεις.
24.000 παίρνω ενός έτους με λίγα χλμ και ίσως και πετρελαιο.
Τα χρήματα υπάρχουν,αλλά δεν θέλω άλλες δόσεις λόγω κ άλλων υποχρεώσεων.
-
Μιλάμε για το νέο μοντέλο;
-
Όχι, το νέο βγαίνει αρκετά ακριβό για το Budget μου.
Το παλιό και μόνο σε ST LINE
-
ε όχι ρε φίλος 24.000 χίλιαρικα για το παλιό μοντέλο! Ο κάτοχος το πήρε 2020 μοντέλο στα τελειώματα του σίγουρα με έκπτωση καλή και σε ένα χρόνο θέλει να το πασάρει και θα του σκάσεις 24.000 για να το βγάλεις από την δύσκολη θέση; Με την καμιά από εμένα....
Δλδ το νέο που ξεκινά από 25500 είναι ακριβό για το μπάτζετ σου και το παλιό που είναι βαρύτερο και με τεχνολογίες ξεπερασμένες στα 24000 είναι εντός;
Γνώμη μου δώσε τα ωραία σου λεφτά και βάλε 6-7000 ένα δανειακι και πάρε ντίζελ αυτόματο τιτανιουμ να μην έχεις και την πολύ σφικτή ανάρτηση να έχεις και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.
Εκεί θα έχεις κάνει όντως αναβάθμιση με αυτοματαρα και ντίζελ!
-
Σωστός συλλογισμός,είναι ένα επιχείρημα που δεν μπορεί να αντικρουστει εύκολα.
Απλα την μια έχουμε Diesel ST LINE ενός ετους με 24.000 και πχ 8.000 km και από την άλλη καινούριο βενζίνη και όχι ST LINE με 26.500.
Είμαι μεγάλη διλημα για εμένα,και δυστυχώς λόγω άλλων δανείων δεν θέλω να βάλω δόσεις, παρόλο που έχω την δυνατότητα άτοκου δανεισμού λόγω επαγγέλματος.
-
Το βασικότερο για μένα θα έπαιζε το διαφορετικό μοντέλο όχι τόσο το καύσιμο. Το παλιό είναι αρκετά βαρύτερο και άρα ακόμα και σε ντίζελ θα καίει . Είναι πολλά λεφτά για αμάξι που έχει αλλάξει το μοντέλο.
Το νέο σε βενζίνη μπορεί να είναι και 130-140 κιλά ελαφρύτερο που σημαίνει μικρή διαφορά θα έχεις στην κατανάλωση και φυσικά η βενζίνη με τον 1.5 150 είναι σαφώς ισχυρότερο του κουτιού νέες τεχνολογίες με μόλις 2500 περισσότερα.
-
Εμένα προσωπικά το παλιότερο μου αρέσει πάρα πολύ, το καινούργιο καθόλου, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι σχεδόν στα πάντα το καινούργιο είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο.
Καλά, έχεις άτοκο δανεισμό και θα πάρεις το παλιό που το χαρίζανε εκεί προς το τέλος;! Ο άλλος πάει να βγάλει κι'ολας μου φαίνεται..H Business είναι η έκδοση; Τότε το έδιναν 25.000 νομίζω το Laser Blue diesel, αν θυμάμαι καλά. Το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά τότε. Ακόμη μου αρέσει εξωτερικά.
Με 24-25.000 μπορείς να κοιτάξεις κάποιο άλλο καινούργιο επίσης, και C suv και μέγιστο Β suv, επίσης το Sportage που αλλάζει μοντέλο και έχει εκπτώσεις, είναι καλή επιλογή. Εγώ είμαι της άποψης, και 123χλμ να έχει κάνει, είναι μεταχειρισμένο, 2ο χέρι μετά, ξεπερασμένο μοντέλο, έχει πολλά μειονεκτήματα.
Για το μέγεθός του πάντως μέτριο από χώρους/αποσκευές (για το μέγεθός του, ξαναλέω).
-
Τα €24.000 αναφέρονται σε ST LINE Diesel μοντ. 2020. Δεν έχω εικόνα πόσο τα ξεπούλησαν στο τέλος,αλλά δεν νομίζω να τα έδιναν και €25.000
Δεν υπάρχει περίπτωση να ανάβω πάνω από τα 24.000 με δανεισμο , έχω και άλλες δανειακές υποχρεώσεις που θα τρέχουν παράλληλα.
Αν θέλω καινούριο, ξεχνάω Kuga,Tiguan κ.α και πάω μόνο για Sportage,Kadgar,Grandpand X. , και όχι με κάποιο sport , οπτικό τουλάχιστον πακέτο.
Ξέρω πως όλα αυτά τα μοντέλα πάνε για αλλαγή,αλλά δεν ξέρω και πότε θα γίνει αυτό.
Με ενδιαφέρει η γνώμη σας παραπάνω περί του παλιού Kuga ως προς χώρους, πρακτικοτητα και κατανάλωση , και ευχαριστώ πολύ για αυτό.
-
Με ενδιαφέρει η γνώμη σας παραπάνω περί του παλιού Kuga ως προς χώρους, πρακτικοτητα και κατανάλωση , και ευχαριστώ πολύ για αυτό.
Είχα το προηγούμενο Kuga, σε βενζίνη όμως οποτε για κατανάλωση δεν μπορώ να σου πω. Από άλλους χρήστες που γράφουν εδώ και από γνωστούς που το είχαν σε diesel είναι γύρω στο 6-7, ανάλογα με την χρήση και το που κινείσαι. Τώρα για χώρους και πρακτικότητα, για εμένα ήταν υπεραρκετό (δεν ξέρω πόσοι είστε και τι κουβαλάς). Άνετη πρόσβαση παντού, ειδικά πίσω με το καρεκλάκι του μικρού και ποτέ δεν αντιμετώπισα θέμα χώρων, ούτε σε διακοπές 15 ημερών (1 φορά που πήγαμε για τόσες πολλές ημέρες). Επίσης, ειδικά το ST Line έχει φοβερό εξοπλισμό που θα τον ευχαριστηθείς. Τέλος έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και άνεσης, από τα κορυφαία της κατηγορίας του ακόμα και σήμερα. Τα €24.000 είναι τσιμπημένη τιμή (γύρω στα €21-22.000 θα το έβλεπα), αλλά ΟΚ αυτό είναι δικιά μου άποψη.
-
To παλιο όπως είπα είναι αισθητά βαρυτερο απο το νεο 80 κιλα ανα εκδοση γεγονος που εχει σχετικο αντικτηπο στην καταναλωση. Επίσης οι διαθεσιμοι χωροι για 4.55μ αμαξι δεν είναι οι αντιστοιχοι ουτε για τους πισω ουτε για χωρο αποσκευών ( θεματα που τα ελυσε το νεο). Επειδή μετρας το χρήμα σου και καλα κανεις σκεψου την γρηγορότερη απαξιωση λογω ήδη παλαιου μοντέλου , αυτό σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να το δώσεις σε 4-5 χρόνια. Επίσης ηχομόνωση σίγουρα ειναι χειροτερη απο το νεο.
Πιο πολυ στην περιπτωση σου κολλαω στο θεμα της τιμης στα 21-22 με 8000 ( που λεει ο Φανης) και λογω αλλαγης μοντελου θα ηταν μια δικαιη τιμη.
Τώρα ο άλλος το πήρε το 2020 με 26-27 λόγω αλλαγής μοντέλου και σου κόβει 2-3 για τα 8000 χλμ . 24 να έπαιρνες αμάξι με 8.000 χλμ που το είχε παρει 26-27 αν ηταν το τρεχον. Δλδ δεν σου κοβει κατι λογω αλλαγης μοντέλου γνωμη μου, ίσως με την λογικη που έχουν πολλοι για το κουγκα ( κυριως οι κατοχοι του) ότι το παλιο είναι πιο ωραιο και το νεο δεν βλέπετε!
-
ίσως με την λογικη που έχουν πολλοι για το κουγκα ( κυριως οι κατοχοι του) ότι το παλιο είναι πιο ωραιο και το νεο δεν βλέπετε!
Ως πρωην κάτοχος έλεγα και λέω ότι το νέο είναι πολύ πιο όμορφο (μέσα έξω) από το προηγούμενο. Το προηγούμενο ήταν ΟΚ (δεν έπεφτα κάτω, ψιλοαδιάφορο), δεν το πήρα για την εμφάνιση αλλά για τον συνδυασμό άνεσης και ποιότητας κύλισης, εξοπλισμού, εγγύησης και τιμής. Στα 22.500 που το είχα πάρει δεν είχε ανταγωνισμό σε αυτά τα σημεία και στην πώληση δεν έχασα τραγικά.
-
Στα 22500 1.5 150 βενζινη για c suv είδικα τώρα που θες +5/6000 το έπαιρνες με κλειστά ματια. Πλεον έχει τσιμπήσει 3-4 χιλιάρικα στην βασική έκδοση.
Οσοι δεν βιάζονται και με τις χαμηλές πωλήσεις που έχει το αμαξι παρά την διαφήμιση που παίζει είδικα στα ηλεκτρονικά μέσα θεωρώ ότι θα υπάρξει χαμήλωμα της τιμης μέσα στην χρονιά.
-
Τα 24.000 για το προηγουμενο μοντελο μου φαινονται αρκετα οταν πλεον το καινουργιο ST-Line 1.5L EcoBoost εχει τιμη καταλόγου 28.915€. Οκ το ενα πετρελαιο και το αλλο βενζινη. Αλλά το νεό ειναι και πολυ πιο ελαφρυ και πλεον ειναι και πολυ οικονομικο για βενζινη (παραπεμπω στην προσφατη δοκιμη της Φαμπιατου). Επισης το ST-Line κατα τη γνωμη μου βγαινει πολυ ομορφο και σπορ. Και με εξαιρετικη οδηγικη συμπεριφορα (οχι μονο εναντι του ανταγωνισμου αλλα συγκρινομενο και με τα καινουργια πετρελαιοκινητα Kuga που εχουν μεγαλυτερο βαρος μπροστα λογω βαρους κινητηρα), συν χωρους, συν ολα πολυ πιο συγχρονα επανω του, πιο συγχρονος εξοπλισμος κτλ. Ε και πανω απολα καινουργιο, 0 χλμ!!!! Ειδικα με τα χαμηλα επιτοκια που εχει η Ford, για τετοιας ταξης διαφορα θα πηγαινα ευκολα στο καινουργιο.. πχ θα εδινα 20.000 μπροστα και τα υπολοιπα σε χαμηλες δοσεις. Προφανως δε προσπαθω να κανω κουμαντο στην τσεπη οποιουδηποτε αλλου.. απλά παραθετω την αποψη μου με σεβασμο στις αναγκες του καθενα.
EDIT: Αν το πετρελαιο ειναι βασικο κριτηριο, το καινουργιο ST-Line 1.5L EcoBlue εχει τιμη καταλόγου 29.105€
(Δεν περιμενα τοσο μικρη διαφορα απο τη βενζινη.. ειναι απο τα 'παιχνιδια' των κλιμακωτων φορων...)
-
στην st line πραγματι η διαφορά πλέον ειναι μηδενική άρα συμφερει το ντιζελ στο τιτανιουμ ειναι 2100 οι αντίστοιχες εκδόσεις με το πετρέλαιο φυσικα ακριβότερο.
Ford Kuga