-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μα ο χώρος αποσκευών είναι δυσανάλογος με το μέγεθος του οχήματος.
Το κοίταγα απέξω και επειδή δείχνει και έιναι μεγάλο και είναι μεγάλη η απόσταση από την πίσω πόρτα μέχρι το τελείωμα και έλεγα αποκλείεται να είναι τόσο μικρός όσο λένε ο χώρος αποσκευών.
Ανοίγοντας τον επαθα πλάκα!
Πρέπει να τρώνε χώρο οι πολλαπλοί σύνδεσμοι... δεν εξηγείται αλλιώς!'Τρώει' χώρο η ανάρτηση αλλά και η ρεζέρβα. Ο χώρος αποσκευών έχω ψηλά το πάτωμα, ελέω αναρτήσεων και ρεζέρβας. Ένα από τα ελάχιστα μειονεκτήματά του (το άλλο είναι το βάρος και η αυξημένη κατανάλωση που αυτό συνεπάγεται).
Συμβιβασμός σε σχέση με 2λιτρα είναι, αλλά θα κινείται σίγουρα αξιοπρεπώς .
Και για προσπεράσματα λόγω της ροπής του diesel χαμηλά.
Αρκεί να βοηθάει και η κλιμάκωση του κιβωτίου. Όσοι έχουν κάνουν test drive ας πουν μια άποψη για το τελευταίο.Βοηθάει αρκετά το κιβώτιο. Το αυτοκίνητο κινείται αξιοπρεπώς και μπορώ να πώ ότι πήγαινε αρκετά καλύτερα από ότι περίμενα διαβάζοντας το βάρος του και την ιπποδύναμη. Θα ήθελα - στο diesel που δοκίμασα - 20-30 ίππους παραπάνω, αλλά δεν είναι απαγορευτικό μοτέρ και το 1.5 Tdci. Προσωπικά προτιμώ την σπιρτάδα και τους επιπλέον ίππους της βενζίνης, αλλά εάν η τιμή ήταν ίδια, τότε θα προβληματιζόμουν σοβαρά.
-
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει (κατά τα λεγόμενα της ford center) και έτοιμη αναβάθμιση και για τον diesel. Αν όντως υπάρχει και αν δίνει 15-20 άλογα τότε... Για τον βενζίνης μου είπαν κόστος 600-700 ευρώ, κάπου εκεί θα παίζει και για τον diesel
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Τα αυτοκίνητα κ η τεχνολογία εξελίσσονται κ πρέπει να έχουμε πρόοδο σε κάθε τομέα, όχι στασιμότητα.Αυτό δεν σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα από γενιά σε γενιά γίνονται πάντα ταχύτερα, ή ότι σε 10 χρόνια το μέσο αμάξι θα έχει 200 άλογα και θα πηγαίνουμε με 250 στις εθνικές.
Σκέψου μόνο πως η φάση με το downsizing και τα turbo είναι 'μόδα' της τελευταίας 10ετίας. Τα προηγούμενα χρόνια σιγά την εξέλιξη που είχαν οι επιδόσεις των αυτοκινήτων. Να μην μιλήσω για την περίοδο που οι αποδόσεις των κινητήρων έμεναν στάσιμες και όλες οι εταιρείες είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην παθητική ασφάλεια και τα βαριά αμαξώματα.
Χιλιάρι του 1975 να έχει τις ίδιες επιδόσεις με 1400άρι του 2000!
Υπό αυτό το πρίσμα, θα συμφωνήσω με τους υπολοίπους, ότι θα ήταν καλό το diesel Kuga να έχει 20 άλογα επιπλέον, αλλά δεν θα είναι και επικίνδυνο κιόλας. Φιλικά πάντα
-
Εντάξ, εξαρτάται και το κοινό. Αν το πάρει κάποια soccer mom ή καποιος μεγάλος σε ηλικία, τότε ποτέ δεν θα τα χρειαστεί τα 20 άλογα επιπλέον.
Όποιον δεν τον καλύπτουν πάει στα 150, 180 (αν και με το αυτόματο μάλλον οι επιδόσεις 180 είναι ίδιες ή χειρότερες του 150) ή σε άλλο αυτοκίνητο.
Εμένα προσωπικά οι επιδόσεις του 180 μου φαινόντουσαν ΤΡΑΓΙΚΑ χαμηλές, αλλά η αγορά suv προϋποθέτει και αλλαγή τρόπου οδήγησης τελικά, οπότε είναι ανεκτά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Φίλε axel12p στο diesel ένα δίκιο το έχεις καθώς ότι σου δίνει το παίρνεις από χαμηλά εξαρχής. Αλλά όταν γύρω μας τα 9 στα 10 αυτοκίνητα μπορούν να κινούνται πλέον με ταχύτητες ταξιδιού στα 150χλμ/ώρα σταθερά... Δεν αρκεί σε αυτοκίνητα τέτοιου όγκου και βάρους να μπορούν να κινούνται απλά αξιοπρεπώς. Τα προηγούμενης γενιάς jeep cherokee στα 2.4 ήταν ότι πιο τεμπέλικο υπήρχε σε αυτοκίνητο. Δεν χρειάζονται άξιοι αντικαταστάτες αυτών. Αυτό δεν είναι μόνο στασιμότητα αλλά οπισθοδρόμηση...
-
Εγώ βλέπω το αντίθετο από αυτό που περιγράφεις. Τα αμάξια αποκτούν σταδιακά μεγαλύτερη ιπποδύναμη, καλύτερα κρατήματα, βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά, περισσότερα ηλεκτρονικά βοηθήματα κ καλύτερες επιδόσεις! Όλες οι προσθήκες αύξησαν το βάρος των αυτοκινήτων κ οδήγησαν αναγκαστικά κ σε προσπάθεια βελτίωσης της ιπποδύναμης για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Ταυτόχρονα η κρίση οδήγησε κ σε προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης κ των ρύπων. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη θα ενισχυθεί κ από τους υβριδικους κ ηλεκτροκινητήρες που θα επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις με μικρότερο κόστος...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φίλε axel12p στο diesel ένα δίκιο το έχεις καθώς ότι σου δίνει το παίρνεις από χαμηλά εξαρχής. Αλλά όταν γύρω μας τα 9 στα 10 αυτοκίνητα μπορούν να κινούνται πλέον με ταχύτητες ταξιδιού στα 150χλμ/ώρα σταθερά... Δεν αρκεί σε αυτοκίνητα τέτοιου όγκου και βάρους να μπορούν να κινούνται απλά αξιοπρεπώς. Τα προηγούμενης γενιάς jeep cherokee στα 2.4 ήταν ότι πιο τεμπέλικο υπήρχε σε αυτοκίνητο. Δεν χρειάζονται άξιοι αντικαταστάτες αυτών. Αυτό δεν είναι μόνο στασιμότητα αλλά οπισθοδρόμηση...To 2.4 ήταν ΤΡΑΓΙΚΟ. Είναι αυτό που δώσαμε ανταλλαγή, και μάλιστα το 6τάχυτο. ΚΑΜΙΑ σχέση με το 1.5 diesel, δεν μπορούσε να πάει πάνω από 110. Μέσες ωριαίες 140-150 που είχαν στα τεστ του Kuga, δεν τις έπιανε ούτε ως τελική αν το έριχνες από αεροπλάνο. Αυτό ναι, θα το έλεγα και επικίνδυνο ως αυτοκίνητο. Αλλά επαναλαμβάνω, δεν έχει καμία σχέση με το Kuga στην πράξη.
-
Εμένα πάντως το δικό μου με τα 130 άλογα με καλύπτει πλήρως.
Δεν έχω αισθανθεί πουθένα να είναι αδύναμος. ΟΚ, έχει 10 παραπάνω από το Kuga αλλά από ότι διαβάζω και όσοι έχουν τον μικρότερο diesel 1.500 της Renault που είναι πιο αδύναμος μια χαρά κινούνται.Μακάρι βέβαια να είχα αμάξι με 200 άλογα, και ας έκαιγε και παραπάνω. Αλλά αυτό για να μπορώ να κάνω τα κέφια μου όχι γιατί δεν κινούμαι ασφαλώς ή αξιοπρεπώς τώρα
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Δεν έχω αισθανθεί πουθένα να είναι αδύναμος. ΟΚ, έχει 10 παραπάνω από το Kuga αλλά από ότι διαβάζω και όσοι έχουν τον μικρότερο diesel 1.500 της Renault που είναι πιο αδύναμος μια χαρά κινούνται.Μακάρι βέβαια να είχα αμάξι με 200 άλογα, και ας έκαιγε και παραπάνω. Αλλά αυτό για να μπορώ να κάνω τα κέφια μου όχι γιατί δεν κινούμαι ασφαλώς ή αξιοπρεπώς τώρα
Ναι αλλά το δικό σου είναι +10 άλογα αλλά και -200 κιλά...
Δηλαδή μιλάμε για αναλογία κιλά/ίπους κάπου 25% καλύτερη...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Απολύτως σωστή τοποθέτηση! Γιαυτό το 1600αρι QQ ρίχνει στα αυτιά σε επιδόσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των αμαξιων της κατηγορίας του κ στα ακόμη πιο ακριβά από αυτό!
-
Ενταξει απλα ενα πιο γρηγορο αμαξι σου δινει μεγαλυτερες δυνατοτητες προσπερασης, να χωθεις με ασφαλεια στη λεωφορο κλπ
Ως τωρα οι μικροι ντιζελ απεχουν απο το να χαρακτηριστουν μη ασφαλεις. Οκ απλα θα περιμενεις λιγο παραπανω για τη προσπεραση. No big dealΠαντως δε συγκρινονται με κατι παλιους ατμοσφαιρικους που ηταν οντως ταφοι. Και δυστυχως υπαρχουν και σήμερα καποιες ανεκδιηγητες επιλογες.
Εχω μιλησει πολλες φορες για ΚΑΤΩΤΑΤΟ οριο ασφαλειας που θα επρεπε να υπαρχει.Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ βλέπω το αντίθετο από αυτό που περιγράφεις. Τα αμάξια αποκτούν σταδιακά μεγαλύτερη ιπποδύναμη, καλύτερα κρατήματα, βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά, περισσότερα ηλεκτρονικά βοηθήματα κ καλύτερες επιδόσεις! Όλες οι προσθήκες αύξησαν το βάρος των αυτοκινήτων κ οδήγησαν αναγκαστικά κ σε προσπάθεια βελτίωσης της ιπποδύναμης για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Ταυτόχρονα η κρίση οδήγησε κ σε προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης κ των ρύπων. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη θα ενισχυθεί κ από τους υβριδικους κ ηλεκτροκινητήρες που θα επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις με μικρότερο κόστος...Εξέλιξη σίγουρα υπάρχει όπως σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα, αλλιώς δεν θα σου δημιουργούσε και την ανάγκη να το αλλάξεις πριν χαλάσει εντελώς. Παρόλα αυτά νιώθω πως το προς τα που θα πάει η εξέλιξη, είναι και λίγο μόδα. Έχω την αίσθηση πως για την Ευρωπαϊκή αγορά, τις εξελίξεις τις οδηγεί το γκρουπ της VW. Αποφασίζει γύρω στο 90 να κάνει σημαία της την παθητική ασφάλεια, στρέφονται οι υπόλοιποι κατασκευαστές προς τα εκεί για να την ανταγωνιστούν. Έχουμε έτσι αυτοκίνητα με 1200 κιλά και 75 άλογα (προσωπικά εμπειρία ).
Κάνει την αρχή με τους downsized κινητήρες turbo και βλέπουμε στην συνέχεια ο κάθε κατασκευαστής να βγάζει 1000άρηδες κινητήρες με 100-120 άλογα, και 1500άρηδες με 150-180 άλογα.
Την πατάει η VW με τον dieselgate, βλέπουμε τώρα να πάνε προς απόσυρση οι κινητήρες diesel, και λόγω της προσπάθειας μείωσης των ρύπων στρεφόμαστε σε κινητήρες με μικρότερη απόδοση για τα κυβικά τους ή έστω ίδια με παλιά. Δε φαίνεται δηλαδή να υπάρχει το κυνήγι των αποδόσεων που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μια στροφή προς πιο 'οικολογικά' αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει Emperor οτί μπορεί το επόμενο σου αυτοκίνητο να μην έχει περισσότερα από 190 άλογα, αλλά να έχει τα ίδια με πολύ λιγότερες εκπομπές καυσαερίων, γιατί προς τα εκεί θα έχει στραφεί η αυτοκινητοβιομηχανία.
Αν και βέβαια τρέχουν πλέον τόσο πολύ οι εξελίξεις με την ηλεκτροκίνηση, τα υβριδικά και την αυτόνομη οδήγηση που προβλέψεις είναι πολύ δύσκολο να γίνουν. Τι να τα κάνεις τα 190 άλογα αν το αυτοκίνητο σου ακολουθεί μόνο του τον μπροστά σου με το Smart, διαβάζει τις πινακίδες κυκλοφορίας και ρυθμίζει την ταχύτητα του αυτόματα με βάση τα όρια;ΥΓ. Μιας και είμαστε στο θέμα του Kuga, να ξανά τονίσουμε όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι, ότι το αυτοκίνητο σίγουρα δεν 'πετάει', αλλά όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες, σίγουρα δεν σέρνεται
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δε φαίνεται δηλαδή να υπάρχει το κυνήγι των αποδόσεων που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μια στροφή προς πιο 'οικολογικά' αυτοκίνητα.Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα πρόστιμα (εν είδη φόρου) που επιβάλλονται στις αυτοκινητοβιομηχανίες για τις συνολικές εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων τους. Καθαρά οικονομικά είναι τα κριτήρια...κανένας άλλος λόγος!
-
η tesla π.χ. ήδη κυκλοφορεί αμάξια με επιδόσεις αξιοζήλευτες από την πλειοψηφία των κατασκευαστών. Το κακάσχημο i3 της bmw επίσης έχει επιδόσεις σχεδόν sport car. Το θεϊκό i8 δεν έχει νόημα να το πιάσω καν στο στόμα μου...
Μόλις επιλυθεί το ζήτημα της αυτονομίας κ οι τιμές γίνουν πιο λογικές τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πετυχαίνουν επιδόσεις ακόμη καλύτερες από τα σημερινά μοντέλα... -
Το κακάσχημο i3 της bmw επίσης έχει επιδόσεις σχεδόν sport car.Off Topic:
Κακάσχημο!?!?!?! Εγώ το λατρεύω....μου αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά. Καλά οδηγικά δεν το συζητώ...εάν είχα €40.000 για 2ο αυτοκίνητο θα το είχα αγοράσει χωρίς 2η σκέψη, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Είναι 200 κιλά βαρύτερο το Kuga?? Δεν το πήρα χαμπάρι!!
Έχει όμως αναλογία κιλών/ίππο παρόμοια με το QQ 1,5dci
-
Μου αρέσει ότι όλοι χαρακτηριζετε τα 456 λίτρα του kuga ανεπαρκή ενώ τα 420 του tiguan επαρκεστατα. Για μένα ο, τι ξεπερνάει τα 450 είναι απολύτως επαρκή.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το κακάσχημο i3 της bmw επίσης έχει επιδόσεις σχεδόν sport car.
Off Topic:
Κακάσχημο!?!?!?! Εγώ το λατρεύω....μου αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά. Καλά οδηγικά δεν το συζητώ...εάν είχα €40.000 για 2ο αυτοκίνητο θα το είχα αγοράσει χωρίς 2η σκέψη, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ αυτοκίνητο.
Μέχρι τώρα κοίταγες όμορφα αυτοκίνητα....
Το i3?? Φάνη είσαι καλά?? -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Μέχρι τώρα κοίταγες όμορφα αυτοκίνητα....
Το i3?? Φάνη είσαι καλά??Μου αρέσει πάρα πολύ!!
Καλά στον δρόμο δεν το συζητάω...το αυτοκίνητο τα σπάει, είναι το μέλλον της αυτοκίνησης σήμερα.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Μου αρέσει ότι όλοι χαρακτηριζετε τα 456 λίτρα του kuga ανεπαρκή ενώ τα 420 του tiguan επαρκεστατα. Για μένα ο, τι ξεπερνάει τα 450 είναι απολύτως επαρκή.Not me!
Πάντως με πιο προσεγμένη σχεδίαση θα είχε άνετα άλλα 40-50 λίτρα...Δεν πειράζει...στο επόμενο!!
Ford Kuga