-
Κριμα John....ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.
Δυστυχώς δεν έχει στάνταρ το Kuga το deadlock, εαν θυμάμαι καλά πηγαινει πακέτο με τον συναγερμό (τον εργοστασιακό φυσικά).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Κριμα John....ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.Δυστυχώς δεν έχει στάνταρ το Kuga το deadlock, εαν θυμάμαι καλά πηγαινει πακέτο με τον συναγερμό (τον εργοστασιακό φυσικά).
Τι είναι ρε παιδιά το deadlock?
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
-
Το δικό μου kuga δεν έχει δυνατότητα απενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού, το manual του αυτοκινήτου δείχνει κάποια να έχουν και κάποια όχι. Το άλλο κουλό, πήρα για τον μεγάλο μου γιο ένα καθισματάκι booster αλλά με isofix για να κουμπώνει καλύτερα. Γίνεται 6 σε λίγο και είναι αρκετά ψηλός για την ηλικία του και δεν βολεύεται στο recaro. Όταν βάλω το isofix στις υποδοχές του αυτοκινήτου, η ζώνη δεν κουμπώνει, δεν υπάρχει χώρος. Έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε άλλον? Επίσης 3-4 φορές σε επιτόπιους ελιγμούς με πρώτη μόνο κάνει ένα σκούξιμο όταν αφήνω συμπλέκτη. Όχι σε ανηφόρα ή με το αμάξι φορτωμένο. Ο θόρυβος είναι αρκετά δυνατός αλλά δεν δείχνει άλλο σύμπτωμα, ούτε πατινάρει. Η αντιπροσωπεία πρέπει να το δει. Τέλος το βράδυ έχω παρατηρήσει ότι όταν το σανιδώνω βγάζει καπνό, το βλέπω μέσα από τον καθρέπτη στα φώτα των πίσω. Έβαλα την ημέρα τον αδερφό μου να το πλακώσει (δευτέρες-τρίτες), εγώ με το scooter από πίσω, δεν φαινόταν τίποτα. Πετρέλαιο πάντα το ίδιο, avin best action από το ίδιο πρατήριο και μια φορά την εβδομάδα διαδρομή εκτός πόλης. Τις καθημερινές κάνει 3-4 μικρές αστικές διαδρομές των 5-10 χιλιομέτρων συνολικά.
-
Συνήθως το σκούξιμο που περιγράφεις είναι το εμπρός λάστιχο που ακουμπά το θόλο όταν έχεις στρίψει τέρμα το τιμόνι
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Τι είναι ρε παιδιά το deadlock?Υπερκλείδωμα στα Ελληνικά!
Ουσιαστικά όταν κλειδώσεις από το κλειδί / τηλεχειριστήριο, τότε οι πόρτες δεν ανοίγουν από μέσα. Ενώ χωρίς το deadlock, εαν τραβήξεις 2 φορές την εσωτερική χειρολαβή τότε ανοίγει η πόρτα (με την 1η ξεκλειδώνει και με την 2η ανοίγει).
-
Το Σάββατο πηγαίνοντας βόλτα στη Μάνη πετυχαίνω την καινούρια corolla hybrid να πηγαίνει αέρα. Δεν έχω δει άλλο σύγχρονο toyota να μπαίνει έτσι στις στροφές. Μου έκανε εντύπωσε ότι δεν έγερνε ΚΑΘΟΛΟΥ, έμπαινε και έβγαινε χωρίς ίχνος υποστροφής και γενικά χαζογλιστριμάτων. Βέβαια είχε και ολοκαίνουρια λάστιχα με 17αρες (τουλάχιστον). Αντιθέτως εγώ στις εξόδους των κλειστών στροφών έκανα οικονομία στο γκάζι γιατί είχα κάμποση υποστροφή, γλίστραγε αρκετά ο δρόμος σε πολλά σημεία λόγω σκόνης και παλιάς ασφάλτου, τα sportcontact 5 έχουν και 25.000 χλμ στην πλάτη τους, θαύματα δεν γίνονται. Σε ένα εσάκι πατημένο τρίτης το toyota απλά άνοιξε ελάχιστα την ουρά, εγώ έκανα παραπάνω από μισή στροφή ανάποδο. Μου αρέσει που το esp του kuga είναι χαλαρό, γνήσιο ford αν και μπορεί να τρομάξει κάποιους . Το σίγουρο είναι ότι οι ιάπωνες έχουν ρυθμίσει πολύ καλύτερα το esp σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Παρόλα αυτά, δεν μπορούσε να μου ξεφύγει με τίποτα, το kuga το πίεσα βέβαια σχεδόν στα όριά του (και της πρόσφυσης) κάποιες φορές, σε διαδρομή που είναι εντελώς έξω από τα νερά του και όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες. Σε 2-3 μικρές ευθείες που έσπασα τρίτη και κούμπωσα τετάρτη (flat out από δευτέρα, είναι και κοντό το σασμάν) φαινόταν καθαρά ότι το υβριδικό υστερεί σε δύναμη, το μάζευα σχετικά εύκολα. Στις εξόδους των πολύ κλειστών στροφών ξεκόλλαγε λίγο καλύτερα (προφανώς λόγω πρόσφυσης).
Κάποια στιγμή του έπαιξα φώτα για να κόψει (attack mode off) και στο πρώτο χωριό τα είπαμε λίγο. Τελικά το αυτοκίνητο ήταν test drive και το οδηγούσε ο υπεύθυνος πωλήσεων της αντιπροσωπείας με συνοδηγό ένα φίλο του. Πολύ καλός γνώστης και αυτός της διαδρομής. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ότι κατάφερα και τον ακολούθησα με το 'θηρίο' και γούρλωσε τα μάτια όταν του είπα ότι είναι το μικρό diesel . Θα έβαζε στοίχημα ότι είναι τουλάχιστον το 150αρι βενζίνης και μάλιστα με τετρακίνηση. Κατά τα λεγόμενά του τα έδωσε όλα και μάλιστα δήλωσε ότι το cvt δουλεύει πλέον πολύ καλύτερα. Φυσικά το φόρτε του είναι η αστική μετακίνηση, όπου γράφει εύκολα χαμηλά πεντάρια. Μου είπε επίσης ότι το νέο auris είναι η μέρα με τη νύχτα με το παλιό (οδηγικά) και ότι η toyota θέλει να αποδείξει ότι ένα υβριδικό δεν είναι απαραίτητα και ξενέρωτο οδηγικά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Μάλιστα με 'πίεσε' να το κάνω μια βόλτα να δω πώς στρίβει αλλά δεν είχα το χρόνο. Παίζει να το πάρω μελλοντικά ολόκληρο ΣΚ παρότι ξεκαθάρισα ότι το αυτοκίνητο δεν πρόκειται να το αγοράσω . Έχουν φέρει επίσης το νέο rav4 hybrid για test drive το οποίο το πέτυχα σήμερα και σχεδιαστικά μου φάνηκε αδιάφορο, τουλάχιστον σε αυτό το λευκό πέρλα που το είδα.Πώς αλλάζουν οι καιροί, φτάσαμε να μιλάμε για corolla που στρίβει
Βέβαια στοιχηματίζω ότι ακόμα και το χιλιάρι focus θα έκανε πλάκα στην ίδια διαδρομή όχι μόνο στην υβριδική αλλά και στην 1.2. -
Έρχεται και focus hybrid 1000αρι με 155 άλογα μέσα στο 2020
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Πώς αλλάζουν οι καιροί, φτάσαμε να μιλάμε για corolla που στρίβειTo ίδιο ακριβώς είχα γράψει (επί λέξη: 'αυτό δεν είναι Τογιότα, αυτό στρίβει') όταν οδήγησα το CH-R (ίσια πλατφόρμα με την Corolla). Ειναι η 1η φορά που Τογιότα αυτής της κατηγορίας έχει τόσο καλή και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά. Το ίδιο μου είχε πει και ο υπέυθυνος του CH-R από την Toyota Hellas, ότι η νέα Corolla θα είναι η μέρα με την νύχτα στον δρόμο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Επιτέλους ένα αυτοκίνητο για μέσα στην πόλη (λόγω τρομερής οικονομίας) που όμως μπορεί να κινηθεί καλά και ελαφρώς διασκεδαστικά και εκτός αυτής.
-
Άλλαξα ελαστικά πριν 10 ημέρες (235/55/17) και έβαλα τα Goodyear Efficientgrip SUV....καμία σχέση με τα εργοστασιακά Μισλέν, πολύ καλύτερα! Το αυτοκίνητο βελτιώθηκε πάρα πολύ, ειδικά στην εκίνηση (πλέπν ΔΕΝ σπινάρει) και έχει μειωθεί δραματικά το Torque Steer. Μέχρι και η γυναίκα μου είδε μεγάλη διαφορά και μου το είπε. Για εμένα διορθώθηκε πολύ ένα από τα μεγαλύτερα μεινοκετήματα του αυτοινήτου.
Είχα πεί από την αρχή ότι τα εργοστασιακά ελαστικά ήταν χάλια και δεν μου άρεσαν καθόλου. Πλέον το αυτοκίντο έχει γίνει αρκετά καλύτερο στον δρόμο. Έχω κάνει μόνο 1.000χλμ, οπότε περισότερες εντυπώσεις σε καμια 10αρια χιλ. χλμ ακόμα, για να τα δώ και σε βροχή και σε πατημένο χώμα (στο νησί).
ΥΓ: Πάντως και στα τεστ που διαβάζω τα συγκεκριμένα Goodyear βγαίνουν στα πρώτα 3 ενώ τα συγκεκριμένα Μισλέν στο τέλος.
-
Είχα τα Effient Grip σε ένα Ford Grand C Max. Αρκετά ευχαριστημένος στην αρχή αλλά άρχισαν να μου γλιστράνε σχετικά νωρίς
-
Ο χρήστης anapofasistos έγραψε:
Είχα τα Effient Grip σε ένα Ford Grand C Max. Αρκετά ευχαριστημένος στην αρχή αλλά άρχισαν να μου γλιστράνε σχετικά νωρίςΘα μάθω σύντομα!! αχαχα!
Πάντως στην 116 που είχα τα Efficient Grip RFT (ο λαστιχάς μου διατέινεται ότι τα SUV είναι αρκέτά καλύτερα από τα απλά, στα επίπεδα των performance EG) δεν είχα πρόβλημα ακόμα και μετά από 50.000χλμ. Γλυστράγανε σαφώς περισσότερο από ότι στην αρχή, αλλά όχι τίποτα φοβερό και σαφώς καλύτερα από τα Μισλέν του Κούγκα.
-
φαν, καλοριζικος...
παρε και ενα σετακι α/τ ομως...ΑρΕς
άι νόου, σε πληγωνω...
που να δεις τι σιαχνω.... -
Σε 235/55/18 βγαίνουν;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
φαν, καλοριζικος...
παρε και ενα σετακι α/τ ομως...Ευχαριστώ!
Δεν παίζουν Α/Τ για τους εξής λόγους:
- Αλέξης δεν άφησε λεφτά για τέτοια χόμπι, ειδικά εαν πρέπει να πάω και ζάντες ή να τα αλλάζω
- Κούγκα ήτο δικίνητο, οπόταν δεν θα κάνουν και πολλά τα Α/Τ
- Χρονος για Α/Τ χρήση σχεδόν μηδενικός
ΑρΕς
άι νόου, σε πληγωνω...
που να δεις τι σιαχνω....Αλήθεια είναι αλλά θα με πάς εσύ βόλτα!
Σε 235/55/18 βγαίνουν;
Εαν ρωτάς για το δικό σου, 235/50/18 φοράς. Και σε αυτή την διάσταση δεν βγαίνουν, αλλά βγαίνουν τα ακόμα καλύτερα Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.
-
Συγνώμη για το ολίσθημα. Η αλήθεια είναι ότι τα asymmetric f1 τα είχα στο civic μου και ήμουν σούπερ ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Συγνώμη για το ολίσθημα. Η αλήθεια είναι ότι τα asymmetric f1 τα είχα στο civic μου και ήμουν σούπερ ευχαριστημένος.Δεν το έγραψα για να ζητήσει συγνώμη...προς Θεού!! Απλά για να διευκρινήσω εαν ρωτάς για το δικό σου, μην σου πώ κάτι λάθος.
Είναι εξαιρετικά λάστιχα τα F1, και τα SUV έχουν σούπερ κριτικές στα τέστ.
-
Είχα τα 225/45/17 στο civic. Φανταστικό πραγματικά.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Είχα τα 225/45/17 στο civic. Φανταστικό πραγματικά.Αυτά (F1 Assymetric 3) φοράει ο πατέρας μου στην 330xi, πάρα πολύ ευχαριστημένος...περισσότερο από ότι με τα Pirelli & ta Conti.
-
Πλεον εχουν βγει και τα αναβαθμισμενα F1 Asymmetric 5.. που τα στοιχεια δειχνουν να ειναι πολυ καλα..
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Πλεον εχουν βγει και τα αναβαθμισμενα F1 Asymmetric 5.. που τα στοιχεια δειχνουν να ειναι πολυ καλα..Εξαιρετικά ειναι, αλλά δυστυχώς δεν βγάινουν (ακόμα) στις διαστάσεις που φοράει το Κούγκα.
Ford Kuga