-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πόσο βερετός και κουραστικός όμως... Αν μπορείς πάρε το, αλλιώς πάρε κάτι άλλο.Το φόρουμ εδώ σε άπειρο βαθμό έχει αναλυθεί σε ερωτήματα πάνω σε κριτήρια αγοράς. Μπορεί να γλιτώσεις σημαντικό χρόνο από τη ζωή σου, από το να μη συμμετέχεις σε ερωτήματα άλλων αγοραστών, αλλά μάλλον κάτι σού φταίει για να τοποθετείσαι με χαρακτηρισμούς σε άλλους που κάνουν τέτοια ερωτήματα ενώ δεν έχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ να προσφέρεις κάτι σε αυτούς που ρωτούν.
GET A LIFE, το λένε οι αγγλόφωνοι.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εγώ πάντως από άλλη οπτική γωνία από του Δία, έκανα χιούμορ...Όμως, βλέποντας τις απόψεις και των δύο σας, θα ξαναπώ τη γνωστή ρήση 'οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά προκειμένου να κάνουν οικονομία'. Μπορεί δηλαδή να πληρώσουν εύκολα 2-3 χιλιάρικα πάνω στην τιμή αγοράς, προκειμένου να γλιτώνουν 250 Ευρώ το χρόνο.
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και έχουν αναλυθεί απο ειδικούς στη συμπεριφορά καταναλωτή.
Το κόστος ενός αυτοκινήτου είναι το αρχικό κόστος αγοράς συν το κόστος κατοχής/χρήσης στα X χρόνια.
Υπάρχουν αυτοί οι καταναλωτές που αξιολογούν το άθροισμα αυτό σε σύγκριση με τη συνολική εμπειρία του προϊόντος για τα Χ χρόνια.
Οπότε υπό τη δεδομένη εμπειρία προϊόντος που έχουν προσδοκία, π.χ. τη συγκεκριμένα κατηγορία SUV του Kuga, το άθροισμα αυτό μπορεί να βγαίνει ακόμα και μικρότερο, πάντα για την ίδια προσδοκόμενη απόλαυση χρήσης.Υπάρχουν κι αυτοί, που πάνε και αγοράζουν με την αρχική τιμή και μόνο, και μετά μέσα στα Χ χρόνια, ανακαλύπτουν ότι ο λόγος (συνολικού κόστους / απόλαυση χρήσης) έχει ανέβει σημαντικά περισσότερο από ό,τι πίστευαν βάσει της αρχικής τιμής και τελικά για τη δεδομένη ίδια εμπειρία, έχουν πληρώσει και 5000 ευρώ παραπάνω ή και περισσότερο.
-
Μου κάνει εντύπωση πάντως να αρέσει σε κάποιον ένα αυτοκίνητο, να μπορεί να δώσει 30.000€ και να μην το πάρει τελικά γιατί καίει 1,5 λίτρο περισσότερο από κάποιο άλλο κ έχει και 200€ τέλη κυκλοφορίας παραπάνω. Το τελευταίο διάστημα έχω κουραστεί να βλέπω παντού να γράφουν για κατανάλωση και να εξαρτάται η αγορά ενός αυτοκινήτου από αυτό και μόνο κάποιες φορές.
-
Ο χρήστης silver-panostt έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση πάντως να αρέσει σε κάποιον ένα αυτοκίνητο, να μπορεί να δώσει 30.000€ και να μην το πάρει τελικά γιατί καίει 1,5 λίτρο περισσότερο από κάποιο άλλο κ έχει και 200€ τέλη κυκλοφορίας παραπάνω. Το τελευταίο διάστημα έχω κουραστεί να βλέπω παντού να γράφουν για κατανάλωση και να εξαρτάται η αγορά ενός αυτοκινήτου από αυτό και μόνο κάποιες φορές.Εγώ πάλι δεν θα κατακρίνω αυτούς που θέλουν ένα αυτοκίνητο με όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση,καθώς μπορεί να έχουν άλλες προτεραιότητες και να θέλουν να πηγαίνουν από το Α σημείο στο Β με οσο το δυνατόν μικρότερο κόστος,αλλά δεν θα δεχτώ κιόλας να βλέπω άτομα να λένε θα πάρω το χ ψ αμάξι 30000 όπως είπες κι εσυ, και να σκέφτονται να τα 200€ επιπλέον στα τέλη σε σχέση μ ένα φουλ έξτρα χιλιάρι κι ότι στην 10ετια θα έχουν κερδίσει 2500€.Αν είναι έτσι τότε πας καρφί για το χιλιάρι και δεν μπαίνεις καν στον κόπο να σχολιάσεις τα 400€ τέλη,τα 15 λίτρα που καιει στα 100χλμ και τα σέρβις του που μπορεί να είναι πανάκριβα.απλα πράγματα.απλωνεις το σεντόνι σου ως εκεί που φτάνουν τα πόδια σου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες και ανάγκες. Αν σου αρέσει πχ το Kuga εξίσου με το C5 γιατί να δίνεις 400 ευρώ τον χρόνο για το πρώτο και όχι 120 για το δεύτερο? Δεν λέω να συμβιβαστείς και να πάρεις κάτι που δεν σου ταιριάζει μόνο και μόνο για να γλιτώσεις 280 φυσικά αλλά το σκεπτικό του φίλου παραπάνω είναι απωλύτως λογικό. Ας τα βάλει βενζίνη που λέει ο λόγος.
Επίσης το ότι κάνει ένα αυτοκίνητο 30κ δεν σημαίνει ότι ο άλλος τα έδωσε κασέρι. Μπορεί να έχει βάλει μια μηνιαία δόση που μπορεί να βγαίνει άνετα ή οριακά. Ας μην σκεφτόμαστε το τι θα κάναμε εμείς σύμφωνα με την δική μας τσέπη. -
Όταν ένα αμάξι έχει 400 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και πολλά άλλα με ίδια χαρακτηριστικά έχουν από 110 ως 150 πρέπει να υπερθεματιζεται.
Όσο για τους απλες και τους υπεράνω που αδυνατούν να καταλάβουν πως κάποιος δίνει 30000 για αγορά και ψάχνει αν θα δίνει 110 ή 400 για τέλη δλδ ως και 10% παραπάνω κόστος σε βάθος 8ετιας ας σκεφτούν ότι δεν είναι όλος ο κόσμος εισοδηματιες ότι μπορεί κάποιοι να μην τρώνε από τα έτοιμα του μπαμπά ή του πεθερού και ότι μπορεί τα 30000 να τα δίνουν σε 84 εντοκες δόσεις.
Και το επιχείρημα τότε κακώς αγόρασαν ένα αμάξι 30000 ελεύθερη αγορά έχουμε άλλος αγοραζει πληρώνοντας από έτοιμα και άλλοι από τον μισθό τους....Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δε νομίζω ότι έχει καν νόημα να γράφω σε τέτοια θέματα. Χιούμορ κάνω και παρεξηγείται. Άποψη εκφέρω και επίσης παρεξηγείται.
Λες και δεν ξέρω μαθηματικά.
Λες και δεν είχα αυτοκίνητα που μου προσέφεραν μεγάλη ευχαρίστηση και μικρή οικονομία και άλλα που μου προσέφεραν μεγάλη οικονομία και μικρή ευχαρίστηση, ανάλογα με την εποχή...
-
Tkin73 προσωπικά ήμουν ανάμεσα σε tiguan και kuga. Αν και τα περισσότερα έως τώρα ήταν vag και συνεχίζω να έχω vag για κάποιο λόγο με κέρδισε το kuga. Ήξερα που είναι καλύτερο το ένα και που το άλλο, αλλά το ότι το κουγκα έχει περισσότερα τέλη κ μεγαλύτερη κατανάλωση δεν ήταν λόγος για να επιλέξω το tiguan. Δεν μπορούσε δλδ να παίξει τόσο καθοριστικό ρόλο στην επιλογή αυτοκινήτου. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν επιλέγεις να δώσεις τόσα χρήματα το αυτοκίνητο δεν είναι απλά μέσο μεταφοράς αλλά το γουστάρεις κιόλας γιατί διαφορετικά και με 15-18 μια χαρά αμάξι παίρνεις σήμερα, οπότε προτιμώ να πάρω κάτι που θα με κάνει να το χαίρομαι περισσότερο προσωπικά από το να γλίτωσω 600€ το χρόνο. Όσο για τους απλες κτλ δεν τρώνε όλοι από τα λεφτά του μπαμπά κτλ και εν τέλει καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Όποιος έχει 30000 δεν τα σκέφτεται αυτά, όποιος βάζει όμως 84 δόσεις λογικό είναι να το σκεφτεί. Ας πάρει λοιπόν πιο φθηνό αυτοκίνητο.
-
Όπως τα λες είναι φίλε μου. Για κάποιους τα 600 το χρόνο είναι τπτ κάποιοι άλλοι τα υπολογίζουν.
Εγώ καυτηρίαζω την ειρωνική διάθεση κάποιων οι οποίοι την λένε στους άλλους όταν βάζουν παραμέτρους οικονομικούς πέρα από το μου αρέσει δεν μου αρέσει.
Και εμένα μου αρέσει η Φερράρι αλλά δεν μου αρέσουν τα 250 χιλιάρικα που κάνει!
Και για αυτό βάζω στην συζήτηση την λογική του εύκολου εξόδου.
Συνήθως αυτοί που δεν πολύ κοπιάζουν για τα προστοζειν τους φαίνονται αστείες αυτές οι αναλύσεις.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να σημειώσουμε ότι υπάρχει έκδοση Kuga που κάνει ~22500 ευρώ, κλειδί στο χέρι.
Σε αυτή την τιμή, για όσους απλά θέλουν τους χώρους της κατηγορίας, το +5000 ευρώ κόστος κατοχής στην 10ετία συγκρινόμενο με άλλες παρόμοιες λύσεις, δεν είναι αμελητέο.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Όταν ένα αμάξι έχει 400 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και πολλά άλλα με ίδια χαρακτηριστικά έχουν από 110 ως 150 πρέπει να υπερθεματιζεται.
Όσο για τους απλες και τους υπεράνω που αδυνατούν να καταλάβουν πως κάποιος δίνει 30000 για αγορά και ψάχνει αν θα δίνει 110 ή 400 για τέλη δλδ ως και 10% παραπάνω κόστος σε βάθος 8ετιας ας σκεφτούν ότι δεν είναι όλος ο κόσμος εισοδηματιες ότι μπορεί κάποιοι να μην τρώνε από τα έτοιμα του μπαμπά ή του πεθερού και ότι μπορεί τα 30000 να τα δίνουν σε 84 εντοκες δόσεις.
Και το επιχείρημα τότε κακώς αγόρασαν ένα αμάξι 30000 ελεύθερη αγορά έχουμε άλλος αγοραζει πληρώνοντας από έτοιμα και άλλοι από τον μισθό τους....Ο θυμόσοφος λαός έχει γνωμικά για τέτοιες περιπτώσεις:
- Ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ' αλεύρι.
- Απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα.
Βέβαια ο καθένας κάνει ό,τι θέλει με τα λεφτά και την ζωή του, αλλά όταν παρουσιάζει παραλογισμούς σε δημόσιο φόρουμ να περιμένει και τον αντίλογο.
Over and out από μένα.
400 η φτηνότερη καινούρια (στην Ελλάδα).
-
Κάποιοι παρουσιάζουν ως παραλογισμό την ανάλυση του κόστους χρήσης στη ζωή του αυτοκινήτου.
Παρουσιάζουν ως παραλογισμό την ανάλυση που έχει οδηγήσει σε ΜΑΖΙΚΗ μετατόπιση της ισχυρής πλειοψηφίας των ελλήνων καταναλωτών σε αυτοκίνητα μικρότερου κυβισμού (ακόμα και σε βαρύτερα οχήματα).
Αυτή τη μετατόπιση που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ τα ποσοστά ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ segments και έχουν ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΝΥΧΤΕΣ εκτός αγοράς παραδοσιακά μοντέλα ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ πωλήσεων.
-
Ο παραλογισμός, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, έγκειται στο αμερικάνικο γνωμικό που ανέφερε ο harisma23 (αν θυμάμαι καλά αυτός το έγραψε). Ότι δηλαδή ο κόσμος είναι διατεθειμένος να πληρώσει πολλά για να κάνει οικονομία. Αν θες να κάνεις πραγματική οικονομία παίρνεις ένα πολύ καλό μεταχειρισμένο με 10 χιλιάρικα...
-
Αυτή τη στιγμή έχω θέσει ένα επιχείρημα ξεκάθαρο παραπάνω και αντί να ακούσω αντεπιχείρηματα, που πάντα σέβομαι και ακούω και τα αξιολογώ σε κριτήρια απόφασης, ακούω μόνο χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε άλλα προσωπικά προβλήματα του καθενός.
Έθεσα ξεκάθαρα ότι ένα της κατηγορίας σαν το Kuga με 1.5, μπορεί σε σχέση με ένα 1.0 (με κάποιους συμβιβασμούς στην απόδοση αν δεν είναι το μέγα ζητούμενο), μπορεί να έχει στη 10ετία κατοχής, άνετα και 5000 ευρώ παραπάνω σε φόρους, κλπ.
Τα οποία 5000 ευρώ μπορεί κανείς να τα απολαύσει με τον όποιο τρόπο θέλει είτε στο όχημά του είτε κάπου αλλού, αντί να τα δώσει στο κράτος που βλέπει έτσι τη φορολόγηση.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Αυτή τη στιγμή έχω θέσει ένα επιχείρημα ξεκάθαρο παραπάνω και αντί να ακούσω αντεπιχείρηματα, που πάντα σέβομαι και ακούω και τα αξιολογώ σε κριτήρια απόφασης, ακούω μόνο χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε άλλα προσωπικά προβλήματα του καθενός.Ποιο ακριβώς είναι αυτό το επιχείρημα;
Επίσης ο μόνος που βλέπω να κάνει προσωπικούς χαρακτηρισμούς είσαι εσύ.Έθεσα ξεκάθαρα ότι ένα της κατηγορίας σαν το Kuga με 1.5, μπορεί σε σχέση με ένα 1.0 (με κάποιους συμβιβασμούς στην απόδοση αν δεν είναι το μέγα ζητούμενο), μπορεί να έχει στη 10ετία κατοχής, άνετα και 5000 ευρώ παραπάνω σε φόρους, κλπ.
Τα οποία 5000 ευρώ μπορεί κανείς να τα απολαύσει με τον όποιο τρόπο θέλει είτε στο όχημά του είτε κάπου αλλού, αντί να τα δώσει στο κράτος που βλέπει έτσι τη φορολόγηση.
Προφανώς και ισχύει αυτό. Ο καθένας επιλέγει το τι σηκώνει η τσέπη του και το αν θέλει να τα δώσει στον εκάστοτε Τσακαλώτο.
-
Δεν έχω διάθεση να κάνω quote τους χαρακτηρισμούς σου παραπάνω. Κάνε αναζήτηση στα post σου αγενή.
Ακόμα δεν έχω ακούσει αντεπιχείρημα για το ότι κάποιοι δεν θέλουν να τα σκάσουν στο κράτος και προτιμούν να τα δώσουν αλλού. Από εκεί ξεκίνησε η ανάλυση των τελών κυκλοφορίας και των άλλων.
Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα το τί αγοράζει ο καθένας, αλλά όχι και παραλογισμός να μην θέλεις να τα σκάσεις στο κράτος ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ στο όχημα.
-
Επειδή από ότι βλέπω όσο σε αφήνω, τόσο αποθρασύνεσαι, σταχυολογώ:
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Πάμε λοιπόν για τους εξυπνάκηδες που ούτε βουτούν τη «γλώσσα» στο μυαλό, αλλά ούτε κάνουν τον κόπο να ψάξουν:Μιλάμε τώρα για ανθρώπους που θα δώσουν 20-30 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για αυτοκίνητο και θα κολλήσουν στα 200-300 Ευρώ για τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Καλό, καλό!!!
Αλήθεια, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υποτίθεται διαβάζουν αυτοκίνηση και συνεχίζουν και σκέφτονται το αυτοκίνητο ως αρχικό ποσό αγοράς;
Πόσο βερετός και κουραστικός όμως... Αν μπορείς πάρε το, αλλιώς πάρε κάτι άλλο.
Το φόρουμ εδώ σε άπειρο βαθμό έχει αναλυθεί σε ερωτήματα πάνω σε κριτήρια αγοράς. Μπορεί να γλιτώσεις σημαντικό χρόνο από τη ζωή σου, από το να μη συμμετέχεις σε ερωτήματα άλλων αγοραστών, αλλά μάλλον κάτι σού φταίει για να τοποθετείσαι με χαρακτηρισμούς σε άλλους που κάνουν τέτοια ερωτήματα ενώ δεν έχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ να προσφέρεις κάτι σε αυτούς που ρωτούν.
GET A LIFE, το λένε οι αγγλόφωνοι.
Πες μου λοιπόν ποιος έγινε πρώτα επιθετικός και αγενής. Μπορεί να το ξεκίνησες εσύ αλλά εγώ μπορώ πολύ εύκολα να το τελειώσω.
Ακόμα δεν έχω ακούσει αντεπιχείρημα για το ότι κάποιοι δεν θέλουν να τα σκάσουν στο κράτος και προτιμούν να τα δώσουν αλλού. Από εκεί ξεκίνησε η ανάλυση των τελών κυκλοφορίας και των άλλων.
Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα το τί αγοράζει ο καθένας, αλλά όχι και παραλογισμός να μην θέλεις να τα σκάσεις στο κράτος ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ στο όχημα.
Όπως προείπα, ο καθένας μπορεί να τα δώσει όπου θέλει, δεν θα του κάνουμε εμείς κουμάντο στο πορτοφόλι του.
Το κάθε όχημα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Αν κάποιος κρίνει ότι τα πλεονεκτήματα αξίζουν την επιπλέον επιβάρυνση και μπορεί να την πληρώσει αυτή, τότε το αγοράζει. Όλα τα άλλα είναι σαν την αλεπού και τα κρεμαστάρια. Και προφανώς το 1000άρι δεν θα έχει τις χάρες του 1500!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και το επιχείρημα τότε κακώς αγόρασαν ένα αμάξι 30000 ελεύθερη αγορά έχουμε άλλος αγοραζει πληρώνοντας από έτοιμα και άλλοι από τον μισθό τους....Ο θυμόσοφος λαός έχει γνωμικά για τέτοιες περιπτώσεις:
- Ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ' αλεύρι.
- Απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα.
Βέβαια ο καθένας κάνει ό,τι θέλει με τα λεφτά και την ζωή του, αλλά όταν παρουσιάζει παραλογισμούς σε δημόσιο φόρουμ να περιμένει και τον αντίλογο.
Over and out από μένα.
400 η φτηνότερη καινούρια (στην Ελλάδα).
Δια εκείνο που υπερθεματιζω σε εσένα είναι ότι προσπαθείς διαρκώς με τον τρόπο που επιχειρηματολογεις να επιβάλεις την άποψη σου ως πανανθρώπινη αλήθεια! Μείνε σε αυτό.
Το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την οικονομία είναι σεβαστό.Άλλος αγοράζει καλό μεταχειρισμένο με 10 χιλιάρικα για να κάνει οικονομία.
Αλλά θα σου έρθει ο άλλος και θα σου πει ότι και αυτός σπάταλος είναι γιατί υπάρχουν καλά και αξιόπιστα αμάξια με μόλις 7 χιλιάρικα! Άρα δεν κάνει πραγματική οικονομία ούτε αυτός με τα 10!
Δλδ όλα σχετικά είναι . Και ναι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν ένα καλό άνετο και σύγχρονο αμάξι με 25000 και ταυτόχρονα ψάχνουν να χαμηλώσουν τα λειτουργικά κόστη της χρησης.
Εσύ τι ζόρι τραβάς;
Τόσο περίεργο σου φαίνεται;
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κανένα ζόρι, κουβέντα κάνουμε. Ζόρι θα τραβούσα αν μου ζητούσαν να πληρώσω.
-
Edit [Mod]
Ford Kuga