-
Αν είναι έτσι τότε όντως μπορεί και να φτιάχνεται εύκολα. Από καταναλώσεις λογικά θα παίζει κάτω από 7 με νορμάλ οδήγηση, μένω επαρχία.
-
Άνετα κάτω από 7 σύμφωνα με το τρίπ. Προσωπικό ρεκόρ σε ταξίδι εθνική 5,8. Με ταχύτητες 130-140 είμαι στα 6.5 και αυτο το ΣΚ που ανέβηκα Βόλο πατημένος 140+ έγραψα νέο αρνητικό ρεκόρ 7,7 το οποίο και έπεσε στα 7,1 με μερικά χιλιόμετρα στα πέριξ.
Ενημερωτικά έκανα από Σταύρος Νιάρχος μέχρι έξοδο Μικροθήβες 2:58 με μέση ωριαία 104χαω.
Όλα τα ταξίδια με 2 άτομα, λίγα μπαγκαζια και AC στο αυτόματο. Με αυτόματο κιβώτιο πιστεύω ότι τα νούμερα θα ήταν ακόμα πιο κάτω -
Ξερει κανεις που μπορω να βρω τι διαφορες εχει το business απο το stline εξωτερικα
Σιγουρα ζαντες αεροτομη πισω μαυρη μασκα μπροστα
Το θεμα ειναι το καλυμμα του πισω προφυλακτηρα και του μπροστα χαμηλα ειναι μαυρα ή και αλλο σχεδιο;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Άνετα κάτω από 7 σύμφωνα με το τρίπ. Προσωπικό ρεκόρ σε ταξίδι εθνική 5,8. Με ταχύτητες 130-140 είμαι στα 6.5 και αυτο το ΣΚ που ανέβηκα Βόλο πατημένος 140+ έγραψα νέο αρνητικό ρεκόρ 7,7 το οποίο και έπεσε στα 7,1 με μερικά χιλιόμετρα στα πέριξ.
Ενημερωτικά έκανα από Σταύρος Νιάρχος μέχρι έξοδο Μικροθήβες 3:58 με μέση ωριαία 104χαω.
Όλα τα ταξίδια με 2 άτομα, λίγα μπαγκαζια και AC στο αυτόματο. Με αυτόματο κιβώτιο πιστεύω ότι τα νούμερα θα ήταν ακόμα πιο κάτωΜια χαρά είναι τα νούμερα, βέβαια προέρχομαι από 116d που ήταν ακόμα πιο οικονομική αλλά εδώ μιλάμε για ένα ογκώδες suv που ζυγίζει 1600 κιλά. Η βενζίνη θα παίζει +2 με 3 λίτρα.
Στην εθνική είναι αθόρυβο ή ακούγονται αεροδυναμικοί θόρυβοι? Μέχρι τα 120 που πήγα στο test drive ήταν απόλυτα ήσυχο. Επίσης ισχύει ότι το st line έχει διπλά τζάμια? -
Δεν έχω ιδέα για τα τζάμια. Τον αέρα μετά τα 120 τον ακούς όταν έχει ριπές.
Το stline έχει μπροστά κατω μασκα στο χρώμα του αμαξιού, πίσω piano black diffuser και χαμήλωμα -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Οδηγώντας καταλαβαίνεις αμέσως το σφιχτό setup της ανάρτησης και σε συνδυασμό με τα 50ρια λάστιχα διαβάζει το δρόμο περισσότερο από το αναμενόμενο. Οκ δεν κοπανάει αλλά η άνεση δεν είναι αυτή που θα ήθελα από ένα suv του είδους. Με 17αρες θα είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα.Αυτό που με ξενέρωσε είναι ότι έτριζε το ταμπλό στο σημείο πάνω από την οθόνη όταν ο δρόμος ήταν 'σαγρέ'. Και είναι κρίμα γιατί δεν ακούς κάτι άλλο μέσα. Το αυτοκίνητο είχε μόλις 9.000 χλμ. Δηλαδή μετά από 3-4 χρόνια θα γίνει κουδουνίστρα? Το mondeo (MY2002) που είχε ο πατέρας μου ακόμα και μετά τα 200.000 χλμ ήταν αρκετά ήσυχο από τριγμούς.
Τελική τιμή με μεταλλικό και έξοδα βγαίνει στα 27.300 με δώρο συναγερμό και επέκταση εγγύησης στα 8 χρόνια.
Επειδή τυχαίνει να έχεις ένας γνωστός ένα ίδιο (manual-diesel-st line) με 20 κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα (μοντέλο 02/2017) και θα το δώσει για να πάρει το kodiaq (περιμένει και τέταρτο παιδί!) ποια θεωρείται ότι είναι μια 'τίμια' τιμή? Το αυτοκίνητο είναι αγρατζούνιστο, α΄χέρι και σε άψογη κατάσταση.-
Είναι πιο σκληρό στο ST Line, αλλά προσωπικά δεν το βρήκα πολύ κακό (το περίμενα πιο σκληρό), για παράδειγμα ήταν πιο άνετο από το Tiguan με 18' που είχα οδηγήσει στους ίδιους δρόμους. Το Business με την πιο μαλακή ανάρτηση και τις 17' είναι σαφώς πιο άνετο (και ο βασικός λόγος που το προτίμησα), από τα πιο άνετα της κατηγορίας.
-
Όντως ενίοτε τρίζει αυτό το πλαστικό (εμένα το κάνει σποραδικά από τις 5.000χλμ και μετά, σήμερα έχω 27.000χλμ) αλλά δεν έχω παρατηρήσει να χειροτερεύει με τον χρόνο. Δεν θεωρώ ότι θα γίνει κουδουνίστρα μετά από 3-4 χρόνια, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει!
-
Θα έλεγα γύρω στις €22.000 (€5.000 κάτω από την τιμή καινούργιου σήμερα).
-
-
Σε ευχαριστω πολυ, κατεβασα το android auto και λειτουργουν κ οι χαρτες google map, waze, οπως επισης κ αλλες πολλες εφαρμογες.>Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους, θεωρώ πως τα θέματα που αντιμετωπίζω σίγουρα τα έχετε λύσει σχετικά με χάρτες, συνδεσιμότητα κτλ. και θα ήθελα την βοήθεια σας. Το αμάξι είναι αγορασμένο τον 7/2018.
- Δεν μπορώ να βάλω Ελληνικά στο navigation.
- Έχω κατεβάσει εφαρμογές όπως το Sygic, Spotify στο android αλλά δεν τις βρίσκει το sync.
- Έκανα το τελευταίο update αλλά η τελευταία έκδοση στους χάρτες παραμένει η ίδια.
Θα ήθελα την καθοδήγηση σας, ευχαριστώ
- Δεν έχει ελληνική εκφώνηση, μόνο ελληνική αναζήτηση. Δεν έχει ελληνικό μενού
- Το sygic θέλει το car navigation, υπάρχει και άλλο navigation στο playstore από την sygic. Θέλει sync v3 και android
- Το Spotify το κόψανε από sync app μόνο από android auto
- Δες την έκδοση χαρτών, πρέπει να είναι f7.1 είναι η τελευταία
Άλλο update η αναβάθμιση του sync, άλλο των χαρτών
Στάλθηκε από το SM-T535 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
-
Είναι πιο σκληρό στο ST Line, αλλά προσωπικά δεν το βρήκα πολύ κακό (το περίμενα πιο σκληρό), για παράδειγμα ήταν πιο άνετο από το Tiguan με 18' που είχα οδηγήσει στους ίδιους δρόμους. Το Business με την πιο μαλακή ανάρτηση και τις 17' είναι σαφώς πιο άνετο (και ο βασικός λόγος που το προτίμησα), από τα πιο άνετα της κατηγορίας.
-
Όντως ενίοτε τρίζει αυτό το πλαστικό (εμένα το κάνει σποραδικά από τις 5.000χλμ και μετά, σήμερα έχω 27.000χλμ) αλλά δεν έχω παρατηρήσει να χειροτερεύει με τον χρόνο. Δεν θεωρώ ότι θα γίνει κουδουνίστρα μετά από 3-4 χρόνια, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει!
-
Θα έλεγα γύρω στις €22.000 (€5.000 κάτω από την τιμή καινούργιου σήμερα).
Το αυτοκίνητο το οδήγησα λίγο οπότε δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Για suv είναι σφιχτό αλλά όχι σκληρό. Θα προτιμούσα σίγουρα τις 17αρες. Τουλάχιστον θα αποζημιώνει στα στροφιλίκια και δεν θα πλέει στην εθνική. Πάντως κιβώτιο-συμπλέκτης σαφώς καλύτερα από τον άσο και το μοτέρ χαμηλά με ελάχιστο lag.
Τα xenon τα θέλω οπωσδήποτε, είναι και απωθημένο. Στον άσο τα αλογόνου ήταν ψιλοτραγικά. Είχα αλλάξει λάμπες (philips) που βελτίωσαν αρκετά την κατάσταση αλλά σίγουρα δεν έχουν σχέση με εργοστασιακά xenon/led. Τα adaptive xenon που έχει το st line τι ακριβώς κάνουν? Στρίβουν στις στροφές, αυξομειώνεται η δέσμη τους ανάλογα τις συνθήκες? Έχουν καλή απόδοση?
Παρήγορο το γεγονός ότι δεν ακούς άλλους τριγμούς Φάνη. Ο άσος ήταν ήσυχος ακόμα και με 100.000 χλμ στο κοντέρ με εξαίρεση τους κλασικούς τριγμούς ψηλά στις πόρτες από τα παράθυρα αλλά τους αντιμετώπισα.
Η τιμή είναι υπό διαπραγμάτευση, εκεί κοντά που λες θα πάμε. Με πιθανότητα να κατέβει λίγο ακόμα. Σημαντικότατη η ύπαρξη πλέον των 6 ετών ακόμα εργοστασιακής εγγύησης. Επειδή το αυτοκίνητο αυτό αγοράζεται με ορίζοντα τετραετίας-πενταετίας δεν ήθελα να δώσω πολλά χρήματα για κάτι καινούριο. Είναι το τελευταίο diesel που παίρνω, το επόμενο ελπίζω να είναι κάποιο plug in hybrid με πολλά άλογα
-
-
Adaptive xenon, έχουν νομίζω 7 λειτουργίες, στρίβουν στις στροφές και αυξομειώνουν τη δέσμη ανάλογα την ταχύτητα και τις συνθήκες. Καλά είναι αλλά δεν μπορώ να πω ότι έπαθα πλάκα όταν τα πρωτοχρησιμοποιήσα. Ίσως τα αλογόνου του προηγούμενου να ήταν από τα καλά.
Youtube Video -
Κυριακή κατά την επιστροφή μου, και λίγο πριν το Βόλο, ανάβει λαμπάκι 'low tyre pressure'. Για να πω την αλήθεια δεν τα είχα ελέγξει πριν ξεκινήσω. Μπαίνω σε βενζινάδικο και αρχίζω να τσεκάρω. Και τα 4 είχαν την ίδια αλλά χαμηλή πίεση, οπότε δεν υπήρχε θέμα τρύπας. Βάζοντας αέρα σε όλα και μπαίνοντας μέσα, πριν καν βάλω ταχύτητα, η ειδοποίηση είχε σβήσει! Άρα το Kuga πρέπει να έχει κάποιοι ενεργό τρόπο μέτρησης της πίεσης, και όχι κάποιο παθητικό μέσω του αισθητήρα ABS. Αυτό είναι ευχάριστο γιατί θεωρητικά ο 'ενεργός' τρόπος είναι περισσότερο αξιόπιστος. Κρίμα που δεν έχει ένδειξη πιο λάστιχο έχει πρόβλημα και πόση είναι η πίεση.
-
Δε χρειάζεται adjustment το σύστημα κάθε φόρα που βάζεις αέρα? Επίσης μου κάνει εντύπωση να πέταξε ένα σκέτο low pressure. Στο Audi που είναι παθητικό μέσω ABS το σύστημα και το έχω ενεργοποιήσει με διαγνωστικό, βγάζει μήνυμα με το συγκεκριμένο λάστιχο που έχει χάσει αέρα απλά δεν είναι τόσο ευαίσθητο και πρέπει να χάσεις καμιά 10αρια psi για να νιώσει.
-
Δεν λέει, άνοιξα το μενού με τα σφάλματα και δεν είχε κάποια έξτρα πληροφορία. Για τρόπο να 'καλιμπράρεις' τις σωστές ρυθμίσεις, από ότι βλέπω υπάρχει. Δεν το έχω κάνει βέβαια, ότι ήταν από το εργοστάσιο.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το αναγνώρισε τη νέα πίεση χωρίς το αμάξι να κουνηθεί. Άρα από αυτά που ξέρω δεν χρησιμοποιεί τον αισθητήρα του ABS, γιατί αυτό δουλεύει μόνο μετά από κάποια ταχύτητα,
-
Κακώς δεν είχες σετάρει τις σωστές πιέσεις!
Το σωστό για μένα είναι να πας στο λαστιχά σου και όχι σε βενζινάδικο (για να είσαι σίγουρος ότι το μηχάνημα του είναι σωστά καλιμπραρισμένο), να βάλεις την σωστή πίεση (αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής ή τυχόν διαφορετική στην οποία έχεις καταλήξει εσύ με βάση τη χρήση που κάνεις) και μετά να σετάρεις το TPMS. Μόνο έτσι θα εισαι σίγουρος.
Εγώ μάλιστα, μια φορά το εξάμηνο, ξανασετάρω τις πιέσεις στο TPMS, για σιγουριά.
-
Ναι το ξέρω, έχεις δίκιο. Πιέσεις βάζω πάντα αυτές που λέει στην πόρτα. Ψάχνω να βρω φορητό κομπρεσέρ για να μπορώ να τσεκάρω τις πιέσεις σπίτι μου με την ησυχία μου, κάτι σαν αυτό
Σε συνδυασμό με έναν καλό μετρητή θα ξέρεις πάντα την κατάσταση, πολλά βενζινάδικα έχουν κουκουρούκου μετρητές.
-
Το Σάββατο χρειάστηκε να αλλάξω 2 λάστιχα και μετά την αλλαγή κάναμε τσεκ στις πιέσεις. Τα παλιά λάστιχα είχαν 1.8 bar και τα δύο όταν έπρεπε να έχουν 2.3-2.5 ανάλογα το φόρτωμα. Τσεκάρω πιέσεις κάθε 2-3 γεμίσματα δηλαδή κάθε 2-3 εβδομάδες. Σκεφτείτε πόσο μούφα είναι το μηχάνημα στο βενζινάδικο.
-
Και εμένα ήταν όλα 1.8 και έβαλα 2.3 όσο λέει το ταμπελακι για βάρος 2 ατομων
-
Εγώ έχω έναν φορητό ψηφιακό μετρητή (https://www.argos.co.uk/product/7907223) και μετράω πιέσεις 2 φορές τον μήνα. Έχω και κομπρεσέρ ηλεκτρικό, αλλά επειδή είναι αργό συνήθως φουσκώνω στο βενζινάδικο, αλλά με την ένδειξη του μετρητή μου.
-
Γενικά σε πολλά βενζινάδικα οι ενδείξεις πίεσης είναι ότι νά 'ναι...
Έχω φύγει από βενζινάδικο εθνικής οδού και στα πρώτα 100 μέτρα καταλαβαίνω ότι το αμάξι δε πατάει καλά. Μπαίνω στο αμέσως επόμενο βενζινάδικο και τσεκάρω πιέσεις. Αντί για 32 psi είμαι στα 48! Εγκληματικά επικίνδυνο... -
Να έχεις Kuga 1.5 diesel st line, να σου δίνουν εταιρικό 1.5 diesel business κι εσύ να το απορρίπτεις και να παίρνεις το νέο focus 1.5 diesel 120ps. Αξία ανεκτίμητη..
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Να έχεις Kuga 1.5 diesel st line, να σου δίνουν εταιρικό 1.5 diesel business κι εσύ να το απορρίπτεις και να παίρνεις το νέο focus 1.5 diesel 120ps. Αξία ανεκτίμητη..Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πουλάς το δικό σου και κρατάς το εταιρικό και τα φράγκα.
Piece of cake.
Ford Kuga