-
Οτι οταν θα παρουν αυτοι αμαξι με τοσα λεφτα ας παρουν οτι θελουν..
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημέρα.
Γνωρίζετε γιατί δεν υπάρχει το KUGA στο site της ford? -
Ο χρήστης Niko_Tako έγραψε:
Καλημέρα.
Γνωρίζετε γιατί δεν υπάρχει το KUGA στο site της ford?Μάλλον κάνουν update στα στοιχεία του.
-
Νίκο προφανώς κάνουν ανανέωση του τιμοκαταλόγου και των εκδόσεων γιατί αλλάξανε, και εγώ το είδα.
Γιάννη οκ, προφανώς αυτό είναι μια απάντηση αλλά στην πράξη μήπως ισχύει; Απλοϊκά ρωτώντας, αν είχες να δώσεις 500 ευρώ να πάρεις κινητό με τις ίδιες σχεδόν δυνατότητες, θα έπαιρνες Xiaomi ή Samsung; -
Από πού κι ως πού προκύπτει αναλογία Xiaomi-Kia και Ford-Samsung; Άστοχος παραλληλισμός κατά τη γνώμη μου. Άνετα έπαιρνα σημερινό μοντέλο Kia ως εναλλακτική πρόταση της Ford (ανάλογα το μοντέλο φυσικά - γενικά μιλάω). Αν σε απασχολούν τέτοια ερωτήματα πριν αλλά κυρίως μετά την αγορά (μήπως έδωσα πολλά για Kia;) γνώμη μου μην κοιτάξεις καν προς τα εκεί. Όλα παίζουν το ρόλο τους στην επιλογή αυτοκινήτου (σαφώς και η ψυχολογία). Τόσα λεφτά θα δώσεις, να μην το ευχαριστηθείς;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Όλα παίζουν το ρόλο τους στην επιλογή αυτοκινήτου (σαφώς και η ψυχολογία). Τόσα λεφτά θα δώσεις, να μην το ευχαριστηθείς;Αυτό! Είναι πολύ σημαντικό!
Ας μην παίξει και μια φορά ρόλο η ψυχρή λογική! -
Έγραψα ότι το είπα απλοϊκά, όχι σαν απόλυτη και εύστοχη σύγκριση, αν και δεν θεωρώ ότι είναι τόσο άστοχη, με το σκεπτικό ότι και τα ΧΙΑΟΜΙ είναι συνήθως καλύτερα και πιο αξιόπιστα μπορεί απο αντίστοιχα Samsung κλπ αλλά λόγω ονόματος δεν έχουν την επιτυχία που ίσως τους αναλογεί.
Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβάμαι μην μετανιώσω που πήρα ΚΙΑ αντί Ford, αλλά χειροκίνητο αντί για αυτόματο ..
Περιμένω να πάρω μια επίσημη απάντηση απο την Ford σχετικά με το Kuga 1.5 Diesel Powershift ακόμα...1 μήνα μετά.
Ο Σφακιανάκης μου είπε τέλος, η Car Center μου είπε από Οκτώβρη, η Ford motor Hellas μου είπε πριν 1 μήνα ότι υπάρχει και θα με έπαιρνε να μου πει τιμή...
Χθες είδα στο νέο focus 1.5 Diesel με με το νέο 8τάχυτο Powershift, να έχω ελπίδες για αντίστοιχη έκδοση για το Kuga λέτε; -
Ο χρήστης konmax έγραψε:
Έγραψα ότι το είπα απλοϊκά, όχι σαν απόλυτη και εύστοχη σύγκριση, αν και δεν θεωρώ ότι είναι τόσο άστοχη, με το σκεπτικό ότι και τα ΧΙΑΟΜΙ είναι συνήθως καλύτερα και πιο αξιόπιστα μπορεί απο αντίστοιχα Samsung κλπ αλλά λόγω ονόματος δεν έχουν την επιτυχία που ίσως τους αναλογεί.
Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβάμαι μην μετανιώσω που πήρα ΚΙΑ αντί Ford, αλλά χειροκίνητο αντί για αυτόματο ..
Περιμένω να πάρω μια επίσημη απάντηση απο την Ford σχετικά με το Kuga 1.5 Diesel Powershift ακόμα...1 μήνα μετά.
Ο Σφακιανάκης μου είπε τέλος, η Car Center μου είπε από Οκτώβρη, η Ford motor Hellas μου είπε πριν 1 μήνα ότι υπάρχει και θα με έπαιρνε να μου πει τιμή...
Χθες είδα στο νέο focus 1.5 Diesel με με το νέο 8τάχυτο Powershift, να έχω ελπίδες για αντίστοιχη έκδοση για το Kuga λέτε;Με δεδομένο ότι το Kuga θα αλλάξει το 2020, δε νομίζω ότι θα βάλουν νεα κιβώτια στη γκάμα. Μάλλον για το καινούργιο πάει.
-
Ο χρήστης konmax έγραψε:
15 χλμ πάνω απο του κατασκευαστή δηλαδή αλλά σε κατηφόρα σωστά;
Στις πόσες στροφές και τι κατανάλωση έγραφε θυμάσαι;
Πόσο πήγε τελικά το service ?το θετικο ειναι οτι τα 180 τα βλεπεις ευκολα!και μου εκανε εντυπωση πως ακομα και ανεβαινοντας τα οινοφυτα οτι τα κραταγε ανετα(με ανοιχτο το a/c) πιστευω το βοηθαει πολυ το powershift τωρα τα 200 τα ειδα ακριβως σε αυτο τον δρομο απο την αντιθετη πλευρα δηλαδη πατατεταμενη κατηφορικη....(καποτε με το cupra εβλεπα πολλα ...παρα πολλα εκει ) απλα αυτο βεβαια οπως ολοι γνωριζουμε δεν ειναι η πραγματικη τελικη (σε κανενα αυτοκινητο)αλλα και για 1,5 D με 1700κιλα ειναι ευχαριστο να βλεπεις 200 ακομα και ετσι (φανταζομαι ολα τα 1,6 115-120 θα τα κατεβαζουν ! και μερικα σε ευθεια,αλλα σιγουρα με ποιο ελαφριες καροτσες)τωρα ποσες στροφες ειχα...νομιζω γυρω στις 4500 αν και δεν το παρατηρησα και πολυ καλα(στο επομενο ξεμπουκωμα θα το δω σιγουρα ) στιγμιαια καταναλωση ουτε καν κοιταξα, απλα πηγαινε ελα τερμα χαλκιδα αθηνα απο 6,4 πηγε στο 6,9! καλο νουμερο πιστευω για το αυτοκινητο αυτο.
το πρωτο σερβισ ηταν στα 160ευρω -
Σε ευχαριστώ για την απαντηση Γιώργο. Δυστυχώς εγώ θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον μέχρι αρχές Οκτώβρη για να μάθω αν θα ξαναμπεί σε παραγωγή το 1.5 diesel με powershift.
Προς το παρόν το μόνο διαθέσιμο μετά απο επικοινωνία με όλες τις αντιπροσωπείες της Ford, είναι ένα μτχ Βusiness με 22.000 χλμ και με 22.500 ευρώ τιμή. -
P@ulet@ σωστά, και με δεδομένο ότι το κιβώτιο αυτό συνδυάζεται με τον νέο κινητήρα EcoBlue είναι απίθανο..
-
Αυτή η ανηφόρα στα Οινοφυτα είναι μέρος που αν δεν σε έχουν κόψει πιο πριν την ανεβαίνεις άνετα με πολλά χιλιόμετρα.
Το Σάββατο εκεί άνοιξα στα 170 άνετα το υβριδικό γιαρις [emoji41] -
Ο χρήστης giorgostap έγραψε:
Πόσο πήγε τελικά το service ?το θετικο ειναι οτι τα 180 τα βλεπεις ευκολα!και μου εκανε εντυπωση πως ακομα και ανεβαινοντας τα οινοφυτα οτι τα κραταγε ανετα(με ανοιχτο το a/c) πιστευω το βοηθαει πολυ το powershift τωρα τα 200 τα ειδα ακριβως σε αυτο τον δρομο απο την αντιθετη πλευρα δηλαδη πατατεταμενη κατηφορικη....(καποτε με το cupra εβλεπα πολλα ...παρα πολλα εκει ) απλα αυτο βεβαια οπως ολοι γνωριζουμε δεν ειναι η πραγματικη τελικη (σε κανενα αυτοκινητο)αλλα και για 1,5 D με 1700κιλα ειναι ευχαριστο να βλεπεις 200 ακομα και ετσι (φανταζομαι ολα τα 1,6 115-120 θα τα κατεβαζουν ! και μερικα σε ευθεια,αλλα σιγουρα με ποιο ελαφριες καροτσες)τωρα ποσες στροφες ειχα
Πηγε 200;εγω οσο και να το εχω πιεσει πανω απο 180 δεν εχει παει.
Επισης το αρνητικο που παρατηρησα εγω σε αντιθεση με σενα ειναι ανεβαινοντας προς αρτα απο την ιωνια οδο,στις ανηφορες ζοριζοταν να παει απο 100 στα 130και απο εκει και πανω δεν φορτωνε.τα κραταγε σταθερα αλλα ζοριζοταν κι αυτο φαινοταν στην καταναλωσηSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης konmax έγραψε:
Σε ευχαριστώ για την απαντηση Γιώργο. Δυστυχώς εγώ θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον μέχρι αρχές Οκτώβρη για να μάθω αν θα ξαναμπεί σε παραγωγή το 1.5 diesel με powershift.
Προς το παρόν το μόνο διαθέσιμο μετά απο επικοινωνία με όλες τις αντιπροσωπείες της Ford, είναι ένα μτχ Βusiness με 22.000 χλμ και με 22.500 ευρώ τιμή.μου κανει εντυπωση δεν υπαρχει στοκ
ισως να το σταματησουν γιατι βγαινει το νεο σε ενα χρονο με 8αρι αν δεν κανω λαθος αλλα δεν ξερω αν το ξανακανουν powershift σε 1,5D σε kuga ελπιζω πως ναι.(γενικα η φορντ κανει κατι ακυρα πχ στην βενζινη στο kuga δεν εβαζε το powershift σε αυτη την γενια...μπορει τωρα στην νεα να κανει το αντιθετο ... )αν οχι υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια...
τωρα για μτχ θελει πολυ ψαξιμο γιατι δεν ειναι λιγα χρηματα 22 για μτχ βεβαια υπαρχουν και ευκαιριες που τελικα γλιτωνεις χρημα απο το να το παρεις καινουργιο...(γενικα η κουβεντα μτχ καινουργιο ειναι μεγαλο κεφαλαιο και τα 2 εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους ) -
Ο χρήστης giorgostap έγραψε:
(γενικα η φορντ κανει κατι ακυρα πχ στην βενζινη στο kuga δεν εβαζε το powershift σε αυτη την γενια...μπορει τωρα στην νεα να κανει το αντιθετο ... )Θέμα προτιμήσεων είναι...για εμένα π.χ. ευτυχώς που δεν έβαζε το powershift!! Προσωπικά προτιμώ 100 φορές τα κλασσικά πλανητικά αυτόματα με μετατροπέα ροπής από τα διπλο-σύμπλεκτα. Πολύ δύσκολα θα αγόραζα αυτοκίνητο με τέτοιο κιβώτιο, μόνο εάν δεν είχα άλλη εναλλακτική.
-
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
Πόσο πήγε τελικά το service ?το θετικο ειναι οτι τα 180 τα βλεπεις ευκολα!και μου εκανε εντυπωση πως ακομα και ανεβαινοντας τα οινοφυτα οτι τα κραταγε ανετα(με ανοιχτο το a/c) πιστευω το βοηθαει πολυ το powershift τωρα τα 200 τα ειδα ακριβως σε αυτο τον δρομο απο την αντιθετη πλευρα δηλαδη πατατεταμενη κατηφορικη....(καποτε με το cupra εβλεπα πολλα ...παρα πολλα εκει ) απλα αυτο βεβαια οπως ολοι γνωριζουμε δεν ειναι η πραγματικη τελικη (σε κανενα αυτοκινητο)αλλα και για 1,5 D με 1700κιλα ειναι ευχαριστο να βλεπεις 200 ακομα και ετσι (φανταζομαι ολα τα 1,6 115-120 θα τα κατεβαζουν ! και μερικα σε ευθεια,αλλα σιγουρα με ποιο ελαφριες καροτσες)τωρα ποσες στροφες ειχα
Πηγε 200;εγω οσο και να το εχω πιεσει πανω απο 180 δεν εχει παει.
Επισης το αρνητικο που παρατηρησα εγω σε αντιθεση με σενα ειναι ανεβαινοντας προς αρτα απο την ιωνια οδο,στις ανηφορες ζοριζοταν να παει απο 100 στα 130και απο εκει και πανω δεν φορτωνε.τα κραταγε σταθερα αλλα ζοριζοταν κι αυτο φαινοταν στην καταναλωσηSent from my iPhone using Tapatalk
καταρχην εγω εχω 15500χιλιομετρα,εσενα μηπως ακομα δεν εχει ανοιξει το μοτερ?τα εχεις περασει τα 10χιλ...?
δευτερον 180 με 185 ειναι η τελικη του αυτοκινητου(βαλε και το σφαλμα του ταχυμετρο καπου στα 177 ακριβως οτι λεει ο κατασκευαστης)τοσα πιανει και εμενα οσο και να το πιεσω σε ευθεια δεν παει παραπανω,εγω αυτα τα ειδα σε μια κατηφορα 3χιλ στην εθνικη (το εχω ξεκαθαρισει για αποφυγη παρεξηγησεων )
τριτον στην τελικη παιζουν ρολο ορισμενα πραγματα οπως η διασταση ελαστικων η πιεση (αν εχουν την σωστη )το καυσιμο ακομα και η θερμοκρασια περιβαλοντος...
απλα για εμενα η εκπληξη δεν ηταν τα 200 στο ταχυμετρο(στην κατηφορα ) αλλα οτι κραταγε τα 180 σε ολη την ανηφορα στα οινοφυτα με αναμενο το i/c αλλα μονο εμενα μεσα!
το κομπιασμα στο οποιο αναφερεσαι δεν το εχω δεν εχω παρατηρησει βεβαιο το αυτοκινητο κατα 80 με 90% δεν το τρεχω μιας και ολοι ξερουμε οτι δεν κανει για τετοια αλλα για χαλαρες βολτες και εκδρομουλες ,πιστευω πως δεν χρειαζεται να σε ανισηχει!οσο κανεις χιλιομετρα θα ανοιξει το μοτερακι και θα τραβαει καλυτερα! -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
(γενικα η φορντ κανει κατι ακυρα πχ στην βενζινη στο kuga δεν εβαζε το powershift σε αυτη την γενια...μπορει τωρα στην νεα να κανει το αντιθετο ... )
Θέμα προτιμήσεων είναι...για εμένα π.χ. ευτυχώς που δεν έβαζε το powershift!! Προσωπικά προτιμώ 100 φορές τα κλασσικά πλανητικά αυτόματα με μετατροπέα ροπής από τα διπλο-σύμπλεκτα. Πολύ δύσκολα θα αγόραζα αυτοκίνητο με τέτοιο κιβώτιο, μόνο εάν δεν είχα άλλη εναλλακτική.
ναι συμφωνω ολα θεμα προτιμησεων και προτερεοτητων πχ η bmw βγαζει κορυφαια κλασικα αυτοματα σασμαν που ειναι και γρηγορα... η φορντ οχι το αυτοματο που εχει με τον μετατροπέα ροπής ειναι πολυ αργο στις αλλαγες του!σε ενα τετρακινητο βεβαια που καποιος θα το χρειαστει να ελξει πχ μια βαρκα ειναι πολυ καλυτερο απο το διπλο-σύμπλεκτο,αλλα τωρα σε ενα δικινητο suv με ενα μοτερακι 150 αλογα βενζινη που καποιος δεν θα το παρει κατα 90% ουτε να ελξει βαρκα ουτε να παει στο χιονι (μιας και δεν υπαρχει πισω διαφορικο) πιστευω θα κολαγε γαντι το διπλο-σύμπλεκτο(εδω βοηθαει πολυ το 1,5D με τα 120 φαντασου τι θα εκανε με τα 150 της βενζινης)
-
Έτσι όπως το θέτεις Γιώργο συμφωνώ!
Αλλά θα προτιμούσα ένα 8αρι αυτόματο (αντί για το μέτριο 6αρι της Ford) με μετατροπέα παρά το powershift.
ΥΓ: Έχω την εντύπωση ότι το νέο 8αρι που μπαίνει στο focus είναι με μετατροπέα, αλλά δεν μπορώ να βρώ πουθενά τεχνικές πληροφορίες.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Έτσι όπως το θέτεις Γιώργο συμφωνώ!Αλλά θα προτιμούσα ένα 8αρι αυτόματο (αντί για το μέτριο 6αρι της Ford) με μετατροπέα παρά το powershift.
ΥΓ: Έχω την εντύπωση ότι το νέο 8αρι που μπαίνει στο focus είναι με μετατροπέα, αλλά δεν μπορώ να βρώ πουθενά τεχνικές πληροφορίες.
ναι αυτο θα ηταν ακομα καλυτερο,αρκει να ηταν σωστα φτιαγμενο και προγραμματισμενο οπως στην BMW ,ουτε εγω δεν εχω διαβασει καθολου τις προδιαγραφες του νεου 8αριου... αλλα και εγω νομιζω οτι ειναι με μετατροπέα!δεν θυμαμαι πολλα διπλοσυμπλεκτα με 8 σχεσεις
-
μου κανει εντυπωση δεν υπαρχει στοκ
ισως να το σταματησουν γιατι βγαινει το νεο σε ενα χρονο με 8αρι αν δεν κανω λαθος αλλα δεν ξερω αν το ξανακανουν powershift σε 1,5D σε kuga ελπιζω πως ναι.(γενικα η φορντ κανει κατι ακυρα πχ στην βενζινη στο kuga δεν εβαζε το powershift σε αυτη την γενια...μπορει τωρα στην νεα να κανει το αντιθετο ... )Δεν έχω δει πουθενά ότι θα βγει νέο σε ένα χρόνο. Σε όλα τα spyshots κλπ λένε για 2020 αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σωστά; Επίσης διάβασα ότι θα έχει το ταμπλό του νέου Focus που δεν μου αρέσει καθόλου, ειδικά η οθόνη καρφωμένη σαν tablet και όχι ενσωματωμένη στο ταμπλό. Αλλά γούστα είναι αυτά οκ.
Η αλήθεια είναι ότι, όπως είπα και νωρίτερα, με αυτά τα δεδομένα έχω αρχίσει και κοιτάω (περιμένω TD) το Sportage που έρχεται και Facelift με άλλους κινητήρες και περισσότερο εξοπλισμό ασφαλείας. Όπως και να το κάνουμε, είναι ένα πιο σύγχρονο αυτοκίνητο απο το Kuga και αυτό με προβληματίζει γιατί το Kuga είναι αυτό που θέλω και περιμένω φυσικά.
Ford Kuga