-
Σχεδόν όλοι έχουν τέτοιο εργαλείο, ακόμα και η Rica που συζητούμε εδώ (λόγω της 'επίσημης' εκπροσώπησης ) έχει το iSoftLoader για να περνάει μόνος του ο χρήστης το remap
-
Και η BSR απο τις γνωστες...
Edit,δεν βγαζειγια τον 1500... -
Νέα από το μαγικό κόσμο της τεχνολογίας της Ford
Για την ακόλουθη συνταγή θα χρειαστούμε:-
Την εφαρμογή FordPass. Journeys made easier. προσοχή είναι η ευρωπαϊκή έκδοση. Υπάρχει και η αμερικάνικη (
FordPass - Park, Drive, Guides) που δεν κάνει.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ford.fordpasseu&hl=en_GB
https://itunes.apple.com/gb/app/fordpass-parking-roadside/id1141464928?mt=8
Και επειδή κλασσικά δεν έχει ανοίξει για Ελλάδα, την κατεβάζουμε από εδώ
https://apkpure.com/fordpass-journeys-made-easier/com.ford.fordpasseu -
Την τρέχουμε και φτιάχνουμε λογαριασμό. λογαριασμό μπορούμε εναλλακτικά να φτιάξουμε και εδώ
https://secure.ford.co.uk/OwnerServices/MyFord/MyFordSignIn?ref=%2F -
βάζουμε τον αριθμό πλαισίου μας και μόλις εμφανίστει το αμάξι πατάμε πάνω του και ενεργοποιούμε το live traffic (τρώει περίπου 1 mb από τα data από ότι λέει)
-
Συνδέουμε το κινητό στο αμάξι, πατάμε στην εφαρμογή fordpass στις εφαρμογές του αυτοκινήτου και βουαλά!
Μέσα σε 1 λεπτό έχουμε live traffic στο εργοστασιακό navigation όπως έχουν οι χάρτες τις google
- Επίσης μέσα από το κινητό βλέπουμε χρησιμότατες πληροφορίες για το αυτοκίνητό μας όπως πόση βενζίνη έχει (Γιατί δεν είμαστε τίποτα πληβείοι να κοιτάξουμε το ταμπλό)
- Τέλος, μπορούμε να βρούμε μια διεύθυνση μέσα από την επιλογή destinations της εφαρμογής και να πατήσουμε το κουμπί send to vehicle. μόλις συνδεθεί το κινητό στο αυτοκίνητο θα περάσει την διεύθυνση στο navigation. Πολύ χρήσιμο γιατί δεν χρειάζεται να ψάχνεις τη διεύθυνση μέσα στο αυτοκίνητο, το κάνεις από το σπίτι πριν φύγεις.
Μέσα στο πρόγραμμα φαίνεται και η εργοστασιακή επέκταση της εγγύησης στα 8 χρόνια
-
-
Φανταστικό!!!
Για iPhone δεν υπάρχει...!?!?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Φανταστικό!!!Για iPhone δεν υπάρχει...!?!?
Ναι, υπάρχει. το διόρθωσα και πιο πάνω
Δεν ξέρω βέβαια αν παίζει και πως.
-
Τι έγινε, ξεκόλλησε επιτέλους ? Εδώ και μια βδομάδα προσπαθώ να το στήσω, και όταν πήγαινα να κάνω register το νέο account μου, δεν με άφηνε να προχωρήσω.
Τώρα που το έκανα, με άφησε και έκανα register. Βέβαια δεν βρίσκει διευθύνσεις στην Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον έχουμε account, και άρα συνδεσιμότητα. Άντε να δούμε, προχωράει σιγά-σιγά το πράγμα
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Τι έγινε, ξεκόλλησε επιτέλους ? Εδώ και μια βδομάδα προσπαθώ να το στήσω, και όταν πήγαινα να κάνω register το νέο account μου, δεν με άφηνε να προχωρήσω.Τώρα που το έκανα, με άφησε και έκανα register. Βέβαια δεν βρίσκει διευθύνσεις στην Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον έχουμε account, και άρα συνδεσιμότητα. Άντε να δούμε, προχωράει σιγά-σιγά το πράγμα
Για register δεν ξέρω, εγώ είχα ήδη λογαριασμό στην ford uk εδώ και κανα χρόνο και τον χρησιμοποίησα. Έχει μια μπαγκιά, αν βάλεις το vin σου στο site της ford uk σου κάνει reset αυτό στην εφορμογή. Άρα το vin να περαστεί μόνο από την εφαρμογή μέσα.
Στο android εμένα μια χαρά βρίσκει διευθύνσεις γραμμένες στα Ελληνικά. Μήπως είχες δοκιμάσει παλιότερη έκδοση;
-
Όχι ρε συ, εννοώ στο profile του MyFord, αν πας να φτιάξεις το profile σου και αναζητήσεις ελληνική διεύθυνση, δεν την βρίσκει, πιθανότατα ψάχνει ταχυδρομικούς μόνο στο UK
-
Όχι ρε συ, εννοώ στο profile του MyFord, αν πας να φτιάξεις το profile σου και αναζητήσεις ελληνική διεύθυνση, δεν την βρίσκει, πιθανότατα ψάχνει ταχυδρομικούς μόνο στο UKΑαα , οκ. Ε ναι λογικό. προφανώς είναι μόνο για Αγγλία αλλά τα vin τα δέχεται.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Φανταστικό!!!
Για iPhone δεν υπάρχει...!?!?
Ναι, υπάρχει. το διόρθωσα και πιο πάνω
Δεν ξέρω βέβαια αν παίζει και πως.
Δεν το έβρισκα γιατί ήταν στο iTunes Αγγλίας...και γενικά με το κωλοiPhone δεν μπορώ τώρα να καταβάσω από το iTunes Αγγλίας...
-
Δεν το έβρισκα γιατί ήταν στο iTunes Αγγλίας...και γενικά με το κωλοiPhone δεν μπορώ τώρα να καταβάσω από το iTunes Αγγλίας...Όοοοοχχχιιιιιιι, θα κάνεις μόνο ότι θέλει η Apple, όπως το θέλει η Apple, όταν το θέλει η Apple. Η μαμά Apple ξέρει καλύτερα από σένα τι θέλεις, τι μπορείς, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις
Πέρα από τα αστεία, αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά και τέτοιους πειραματισμούς με ένα smartphone, μόνο android φίλε
-
Δεν το έβρισκα γιατί ήταν στο iTunes Αγγλίας...και γενικά με το κωλοiPhone δεν μπορώ τώρα να καταβάσω από το iTunes Αγγλίας...
Όοοοοχχχιιιιιιι, θα κάνεις μόνο ότι θέλει η Apple, όπως το θέλει η Apple, όταν το θέλει η Apple. Η μαμά Apple ξέρει καλύτερα από σένα τι θέλεις, τι μπορείς, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις
Πέρα από τα αστεία, αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά και τέτοιους πειραματισμούς με ένα smartphone, μόνο android φίλε
- παρά παρά πολλά.
Apple μόνο για ipod classic (που το κατάργησαν) και για imac μόνο αν ασχολείσαι με multimedia editing
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
- παρά παρά πολλά.
-
Apple έχει φίλος στο γραφείο. Εκτός από ασυμβίβαστος λόγω ιδιοσυγκρασίας είναι και εντελώς ασύμβατος με όλα τα υπόλοιπα εταιρικά μας λογισμικά. Ακόμη και με ένα εφεδρικής γραμμής wi-fi που έχουμε αδυνατεί να συνδεθεί.
Σα να λέμε μακρυά από εμάς και ας τα οδηγούν οι άλλοι -
Όοοοοχχχιιιιιιι, θα κάνεις μόνο ότι θέλει η Apple, όπως το θέλει η Apple, όταν το θέλει η Apple. Η μαμά Apple ξέρει καλύτερα από σένα τι θέλεις, τι μπορείς, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις
Άσε με Αντώνη, γιατί από φαντικός iphone-ακιας (το έχω από το 2007, όταν βγήκε το 1ο iphone και το έφερα από Αμερική με Turbo SIM για να λειτουργεί Ελλάδα!), μετά από 10 χρόνια απηύδησα...την βαρέθηκα την Apple. Το επόμενο (αλλά θα αργήσει) θα είναι σίγουρα Κινεζιά (Huawei or Xiaomi) με Android.
-
Εγώ έχω 'smartphone' από την εποχή που προσθέταμε κάρτα CF που δεχόταν SIM στο PDA μας (καλή ώρα, εγώ στο Axim5, που το άλλαξα μετά με ένα Qtek S100), και σου λέω ότι αν θες να κάνεις εσύ ότι θες με τη συσκευή σου, δεν έπρεπε να πάρεις Apple εξαρχής
-
Εγώ έχω 'smartphone' από την εποχή που προσθέταμε κάρτα CF που δεχόταν SIM στο PDA μας (καλή ώρα, εγώ στο Axim5, που το άλλαξα μετά με ένα QTEC S100), και σου λέω ότι αν θες να κάνεις εσύ ότι θες με τη συσκευή σου, δεν έπρεπε να πάρεις Apple εξαρχήςΜε δεν έγραψα κάτι διαφορετικό....απλά άργησα να το καταλάβω!
Εεεε μετά από 10 χρόνια το κατάλαβα...κάλλιο αργά παρά αργότερα!!
Όμως το επόμενο τηλέφωνο θα αργήσει να έρθει.
-
Huawei mate 10 pro Φανή, γ@μάει.
Μου την έσπασε η Xiaomi που στα high end της κατήργησε την sd card (βέβαια το iPhone δεν είχε ποτέ)Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Huawei mate 10 pro Φανή, γ@μάει.
Μου την έσπασε η Xiaomi που στα high end της κατήργησε την sd card (βέβαια το iPhone δεν είχε ποτέ)Ναι το έχω δεί και όντως είναι απίστευτο!! Βέβαια μέχρι να αλλάξω κινητό, θα έχει βγεί το Pro 15...
-
Το επόμενο (αλλά θα αργήσει) θα είναι σίγουρα Κινεζιά (Huawei or Xiaomi) με Android.Κινεζιά εσύ φίλε Φάνη;
Πέρα από την πλάκα καθε κόσμος έχει τα καλά του!
Ως παλιός γκατζετάκιας (ιδρυτικό μέλος και Νομικός Σύμβουλος του myphone από την εποχή του unwired κιόλας) με αλλαγή κινητού κάθε χρόνο πια και επειδή έχω τουλάχιστον 2 συσκευές (προσωπική και εταιρική γραμμή) εχω πια απο ένα κάθε κοσμου!
Σίγουρα είναι πολλά πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις με iphone αλλά όσα κάνεις τα κάνεις σωστά, γρήγορα και απροβλημάτιστα!
Απο την αλλη με τα Android πληρώνεις φθηνότερα, παίζεις μπάλα ελεύθερα, αλλά lagαρουν (θέλουν όπως παλιότερα τα windows φορματ καθε Χ μήνες να στρώσουν) και ενίοτε σου πρήζουν τα π@π@ρια ειδικά όπου ο κατασκευαστής βάζει καστομιές.
Για τα κινέζικα ΟΚ δεν έχω κολλήματα με την προέλευση ενός κινητού. Eίχα One Plus 2 και One Plus X για κανα χρόνο, δοκίμασα το 6ιντσο Xiaomi, Meizu, Huawei (έχω να κάθεται ένα Honor 8, έχει μερικούς εντελώς αστείους περιορισμούς η παραμετροποίηση της Huawei), Doogee, Cubot κλπ μιας και παλιοτερα - πριν σφίξουν τα τελωνεία - έφερνα καθε εξάμηνο ένα από Κινα για δοκιμές (έχω στο παιδί το Xiaomi redmi 4X).....
Απλά το android έχει γίνει χαοτικό και ειδικά με τις συσκευές κινέζικων εταιρειών έχω πάντα το φόβο ότι με παρακολουθούν οι κινέζοι που δεν γουστάρω καθόλου. Χίλιες φορές να με παρακολουθεί η NSA, η MI5 και η BND πάρα ο Ρωσος και ο Κινέζος που είναι ταξικοί/οικονομικοί και πολιτισμικοί εχθροί! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Απο την αλλη με τα Android πληρώνεις φθηνότερα, παίζεις μπάλα ελεύθερα, αλλά lagαρουν (θέλουν όπως παλιότερα τα windows φορματ καθε Χ μήνες να στρώσουν) και ενίοτε σου πρήζουν τα π@π@ρια ειδικά όπου ο κατασκευαστής βάζει καστομιές.Εδώ ξεφεύγουμε από το θέμα μας, αλλά το android λαγκάρει μόνο σε βασικά μοντέλα, με μικρά SoCs ή/και λίγη ή/και αργή μνήμη. Άρα ξέρεις ότι πληρώνεις λίγα, και παίρνεις αναλογικά χαμηλά specs. Αλλά ειδικά με τους 'premium' κινέζους, στα 200-250€ μπορείς να βρεις πολύ δυνατό h/w με καλή ποιότητα κατασκευής και σχετικά καλά παραμετροποιημένο android. Που ακόμα και αυτά θα μπορούσα να πηγαίνουν πολύ καλύτερα, αν δεν έπρεπε να υποστηρίζουν το true-multitasking του android, αντί να κάνουν το ψευδο-multitasking (freeze background apps) του iOS.
Για τις custom επιλογές σε OS ή/και εφαρμογές του κάθε κατασκευαστή, υποθέτουμε ότι ο αγοραστής ξέρει τι πάει να αγοράσει, όχι το παίρνω στη τύχη επειδή νομίζω το α, αλλά μετά προκύπτει ότι είναι το β, και εγώ να βρίζω το κατασκευαστή για την δική μου μ@λ@κί@ επιλογή
Ford Kuga