-
Για τους παραπονεμένους dieselακιες
Ford Kuga 1.5L TDCI 120ps Remapped to 140ps
http://www.microchips-tuning.com/el/carellcars/ford-kuga-1-5l-tdci-120ps-remapped-140ps/
-
Χμμμ πρεπει να ειναι λουκουμι το συγκεκριμενο.. ακριβως οτι του ελειπε θεωρω... Το σκεφτεται κανεις απο εσας?
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Χμμμ πρεπει να ειναι λουκουμι το συγκεκριμενο.. ακριβως οτι του ελειπε θεωρω... Το σκεφτεται κανεις απο εσας?Νομιζω πως ολοι ‘φοβομαστε’ το θεμα εγγυηση και δεν προχωραμε σε μια τετοια κινηση.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν χάνεις την εγγύηση, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω. Ίσως όταν ξεπεράσω τις 100.000 χλμ .
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Αν χάνεις την εγγύηση, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω. Ίσως όταν ξεπεράσω τις 100.000 χλμ .Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στην βελμαρ οταν το ανεφερα μου ειπαν οτι υποθετικα χανεις την εγγυηση σε οτιδηποτε μοτερικο πειραξεις
-
Το θέμα είναι αν μπορεί μετά κάποιος να καταλάβει το remap
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Λογικα αν το βαλουν στο διαγνωστικο θα το δουν...
-
Εγώ έχω σοβαρές αμφιβολίες αν ένα συνηθισμένο εξουσιοδοτημένο μπορεί να το δει, ειδικά αν δεν ψάχνει. Το διαγνωστικό δεν σου δίνει τη δυνατότητα να δεις την χαρτογράφηση οπότε δεν είναι κάτι απλό. Μπορούν να δουν στοιχεία όπως μέγιστη πίεση τουρμπίνας κτλ που μπορεί να υποδηλώνουν πείραγμα. Ή αν έχει κρατήσει σφάλματα υπέρβασης εργοστασιακών παραμέτρων. Φυσικά αν είναι αποφασισμένοι να το ψάξουν κάποια στιγμή θα το βρουν. Αλλά δεν πιστεύω ότι φαίνεται με έναν απλό διαγνωστικό έλεγχο που γίνεται στο τυπικό σέρβις.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Εγώ έχω σοβαρές αμφιβολίες αν ένα συνηθισμένο εξουσιοδοτημένο μπορεί να το δει, ειδικά αν δεν ψάχνει. Το διαγνωστικό δεν σου δίνει τη δυνατότητα να δεις την χαρτογράφηση οπότε δεν είναι κάτι απλό. Μπορούν να δουν στοιχεία όπως μέγιστη πίεση τουρμπίνας κτλ που μπορεί να υποδηλώνουν πείραγμα. Ή αν έχει κρατήσει σφάλματα υπέρβασης εργοστασιακών παραμέτρων. Φυσικά αν είναι αποφασισμένοι να το ψάξουν κάποια στιγμή θα το βρουν. Αλλά δεν πιστεύω ότι φαίνεται με έναν απλό διαγνωστικό έλεγχο που γίνεται στο τυπικό σέρβις.Οποτε αν προκυψει καποια ζημια λογω της αναβαθμισης θα το βρουν και αυτοματα τα τεθει το αμαξι εκτος εγγυησης. Ειναι ρισκο
-
Και σε οποιοδήποτε update περαστεί κατά το ετήσιο service σε εξουσιοδοτημένο διαγράφεται το remap?Και μετά τι ισχύει;Πάλι πίσω για remap και extra κόστος;
-
Εγώ έχω σοβαρές αμφιβολίες αν ένα συνηθισμένο εξουσιοδοτημένο μπορεί να το δει, ειδικά αν δεν ψάχνει. Το διαγνωστικό δεν σου δίνει τη δυνατότητα να δεις την χαρτογράφηση οπότε δεν είναι κάτι απλό. Μπορούν να δουν στοιχεία όπως μέγιστη πίεση τουρμπίνας κτλ που μπορεί να υποδηλώνουν πείραγμα. Ή αν έχει κρατήσει σφάλματα υπέρβασης εργοστασιακών παραμέτρων. Φυσικά αν είναι αποφασισμένοι να το ψάξουν κάποια στιγμή θα το βρουν. Αλλά δεν πιστεύω ότι φαίνεται με έναν απλό διαγνωστικό έλεγχο που γίνεται στο τυπικό σέρβις.Μα δε θα κάτσουν σε ένα τυπικό σέρβις να ψάξουν για αλλαγές. Αυτό θα γίνει όταν θα πας με την τουρμπίνα στο χέρι πχ και τους πεις ότι έσπασε εντός εγγύησης...
-
Ο χρήστης apostolis_bjj έγραψε:
Λογικα αν το βαλουν στο διαγνωστικο θα το δουν...Δεν φαίνεται τίποτα, μόνο αν κάτσουν να τσεκάρουν και μετρήσουν πιέσεις θα δουν ότι κάτι πάει 'στραβά', και τότε θα πρέπει να δουν τους χάρτες και να τους συγκρίνουν με τους stock, και τότε θα αρχίσουν τα σου-ξου-μου-ξου....Προφανώς όμως αν βρεθεί αλλαγμένη η χαρτογράφηση, αυτομάτως παύει να ισχύει η εγγύηση. Πάντως όλοι οι βελτιωτές για Ford που επικοινώνησα ορκίζονται ότι το remap τους δεν φαίνεται και χρειάζεται τον έλεγχο που προανέφερα για να βρεθεί.
Και σε οποιοδήποτε update περαστεί κατά το ετήσιο service σε εξουσιοδοτημένο διαγράφεται το remap?Και μετά τι ισχύει;Πάλι πίσω για remap και extra κόστος;
Καθώς το remap πειράζει κάποιους μετρητές, κάποιες ημερομηνίες, κάποια versioning νούμερα, όταν συνδεθεί στο διαγνωστικό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνει αυτόματα update, θεωρώντας ότι χρειάζεται καινούρια έκδοση. Αυτό προφανώς διαγράφει το remap, αλλά οι περισσότεροι βελτιωτές προσφέρουν δωρεάν επαναφόρτωση σε τέτοια περίπτωση.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
To αστείο είναι πως ο δείκτης λαδιού είναι ουσιαστικά και η τάπα από την οποία μπαίνει το νέο λαδάκι.Έπρεπε να έβλεπες πόση ώρα έφαγα την πρώτη φορά που έψαχνα τον δείκτη για να μετρήσω τα λάδια στο QQ
Την πατέντα αυτή με την τάπα δεν την είχα ξαναδεί! -
Πάντως, ένα εξουσιδοτοημένο συνεργείο που ξέρει τι του γίνεται, βρίσκει πανεύκολα το remap. ΤΙΠΟΤΑ δεν κρύβεται πλέον.
Και εάν ρωτήσεις κάποιο σοβαρό βελτιωτή (π.χ. DMS, Evolve) θα σου πούν ότι φαίνεται το remap εάν θέλει / ξέρει να το ψάξει ο επίσημο συνεργείο. Προφανώς δεν θα το ψάξει ποτέ σε ένα σερβις, αλλά σε περίπτωση εγγύησης θα ψάξουν τα πάντα!
Σχετικό με το θέμα, άσχετο με την Ford: Ο φίλος μου στον Σπανό (είναι υπεύθυνος συνεργείου) μου έλεγε πέρσι πόσο αυστηρός έχει γίνει ο έλεγχος για οτιδήποτε ζητείται στο πλαίσιο εγγύησης. Πλέον, για να γίνει οποιαδήποτε αντικατάσταση, το συνεργείο είναι υποχρεωμένο να εκτυπώσει ένα σκασμό αναφορές που βγαίνουν από το διαγνωστικό και σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται και online έλεγχος από την Γερμανία (τα είδα και τα 2 με τα μάτια μου!).
-
Επικοινώνησα χθες με e-mail με εξουσιοδοτημένο κατάστημα Ford (πωλήσεις/service) που κάνει και remap και ρώτησα αν παύει να ισχύει η 8 ετής εγγύηση, ποιες ειναι οι νέες τιμές ιπποδύναμης/ροπής, αν κάνουν οι ίδιοι δυναμομέτρηση πριν και μετά και ποιο είναι το κόστος.
Σας παραθέτω τις απαντήσεις τους (προσωπικά ψήνομαι να προβώ σε remap γιατί το αυτοκίνητο είναι τέλειο σε όλα εκτός από επιδόσεις λόγω αυξημένου βάρους):- ναι δεν επηρεάζει την εγγύηση του οχήματος.
- μετά το remap πηγαίνει στα 140hp (+20hp) και 330Nm (+60Nm). Δεν το κάνω δυναμομέτρηση, πριν βγάλουμε το πρόγραμμα, ελέγθηκε σε δυναμόμετρο.
- το κόστος είναι 600 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται φπα)
-
Είχα ρωτήσει κι εγώ επίσημο κατάστημα της Ford και η απάντηση του αρμόδιου ήταν ότι είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος που θα ελέγξει το όχημα. Αυτό εμένα μου λέει ότι δεν είναι αποδεκτό από την επίσημη αντιπροσωπεία.
Υ. Γ. Με αυτά τα 20+ αλογάκια και 50-60 κιλακια ροπής το αυτοκίνητο θα απογειωνόταν[emoji852]️Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
...Με αυτά τα 20+ αλογάκια και 50-60 κιλακια ροπής το αυτοκίνητο θα απογειωνόταν...Me 50-60 κιλά ροπής θα έσκαβες και την άσφαλτο 5-6 κιλά ροπής είναι επιπλέον
Και εγώ το σκέφτομαι για τα 200HP + 30 κιλά ροπής, θα δούμε...
-
Πάντως ο συγκεκριμένος που μου απάντησε (θεωρώ ανεξάρτητα από το ότι αν το πηγαίνω σε αυτόν για service ή σε άλλον εξουσιοδοτημένο όσο ισχύει η εγγύηση) αν γίνει καμία στραβή και του το παώ εντός ορίων εγγύησης δεν θα φέρει κάποια αντίρρηση βάση των όσων μου απάντησε. Νομίζω ότι είναι πιο ακριβός από το προηγούμενο remap που αναφέρθηκε αλλά λογικά με την διαφορά αυτή 'αγοράζεις' την ησυχία σου με την εγγύηση.
-
Πες και το μαγαζί. Δε νομίζω να είναι κρυφό μυστικό αφού το λέει ανοιχτά από το τηλέφωνο.
-
Πες και το μαγαζί. Δε νομίζω να είναι κρυφό μυστικό αφού το λέει ανοιχτά από το τηλέφωνο.ποντάρω στο Car Center
Ford Kuga