-
Το βρίσκω άστοχο να μιλάμε για αξιοπιστία για την εταιρεία που δίνει τη μεγαλύτερη εγγύηση αυτή τη στιγμή. Ή να το πάμε ανάποδα, αν μιλάμε μια φορά για αξιοπιστία στη Ford, τότε θα πρέπει να μιλάμε 2 και 3 και 13 φορές για αξιοπιστία στις υπόλοιπες εταιρείες.
-
σε περίπτωση που δεν το έχετε ήδη δει...
http://www.caranddriver.gr/dokimes/arth ... a-7585312/
Οδηγούμε το νέο Ford Kuga 20/10
Από τη Σόφια στο Βελιγράδι: με το ανανεωμένο SUV στο βαλκανικό τμήμα του Kuga Adventure.
1
Το καραβάνι του Kuga Adventure ξεκίνησε από την Αθήνα για να φτάσει στη Βόρειο Ακρωτήρι, στα έσχατα της Σκανδιναβίας, στον μέσον του Νοεμβρίου, κι εμείς το συναντήσαμε το πρωί της Τετάρτης (19/10) στη βροχερή Σόφια για να οδηγήσουμε το ανανεωμένο Kuga αρχικά μέχρι τα προάστια της σερβικής Νις κι έπειτα ως το Βελιγράδι.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΦΩΤ.: Γ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ / FORD
Με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο η Ford δείχνει ξανά τη σπουδαιότητα που έχουν, και θα έχουν και τα προσεχή χρόνια, τα SUV και Crossovers στην ευρωπαϊκή αγορά: το Kuga είναι ένα από τα πέντε τέτοια αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει η Ford την τρέχουσα τριετία, καθώς σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας HIS μέχρι το 2020 οι πωλήσεις των SUVs-Crossovers θα αυξηθεί στο 27% της αγοράς στην Ευρώπη.
Το ανανεωμένο Kuga υιοθετεί το σχεδιαστικό τύπο των EcoSport και Edge με τη νέα του τραπεζοειδή γρίλια και την κατώτερη μικρή κυψελοειδή εισαγωγή αέρα του εμπρός προφυλακτήρα (ο οποίος έχει τώρα ειδική μελέτη για την προστασία των πεζών στο ενδεχόμενο σύγκρουσης), καθώς και με τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, με λαμπτήρες LED. Νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου 17-18-19 ιντσών.
Στο εσωτερικό δεν έχουν αλλάξει πολλά, πέραν ορισμένων τροποποιήσεων λειτουργικότητας και ευχρηστίας των διακοπτών και της τοποθέτησης μοχλοδιακοπτών αλλαγής ταχύτητας στο τιμόνι. Όμως, είναι νέο το σύστημα Sync 3 που ενσωματώνει τα προγράμματα συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας στην οθόνη αφής 8 ιντσών.Το Sync3 επιτρέπει -μετά από σύνδεση με το smartphone- το χειρισμό των εφαρμογών με φωνητική λειτουργία (η Ford εισήγαγε 22.000 σχόλια που το σύστημα αναγνωρίζει) και σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης εντοπίζει π.χ. το πλησιέστερο βενζινάδικο με τη φωνητική εντολή «I need petrol» - και αντίστοιχα εντοπίζει καφετέριες, πάρκινγκ, σταθμούς τρένων, ξενοδοχεία. Για το iPhone διατίθεται το λογισμικό Apple CarPlay και για Android το Android Auto.
Με νέο 1.500άρη diesel
Η πιο μεγάλη είδηση του ανανεωμένου Kuga είναι ο κινητήρας πετρελαίου 1.5 TDCi, που αποδίδει 120 ίππους με μέση εργοστασιακή κατανάλωση 4,4 l/100km και εκπομπές 115 g/km διοξειδίου του άνθρακα. Ο κινητήρας αυτός αντικαθιστά τον δίλιτρο TDCi και με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων μειώνει την κατανάλωση κατά 5% - με τη βοήθεια και των συστημάτων Auto-Start-Stop και ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, που διατίθενται σε όλα τα Kuga.Οι κινητήρες diesel έχουν βελτιώσεις στον περιορισμό εκπομπής NOx, στις τριβές και στο σύστημα αναπνοής του turbo Variable Nozzle Turbocharger. Πέραν του 1.5 TDCi, υπάρχει και ο 2.0 TDCi από απόδοση 150 ή 180 ίππων, που διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις και με το αυτόματο κιβώτιο PowerShift AWD και καταναλώνει 4,7-5,2 l/100 km, ενώ δεν ξεπερνά σε εκπομπές CO2 τα 135 g/km.
Στη βενζίνη υπάρχουν δύο EcoBoost 1.5 με άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης και αναβαθμίσεις στο σύστημα χρονισμού εκκεντροφόρων. Η ισχύς τους φτάνει τους 120 και 182 ίππους. Η πρώτη εκδοχή είναι εμπροσθοκίνητη και συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, και καταναλώνει 6,3 l/100km, ενώ η δεύτερη είναι τετρακίνητη με (ένα τρίτο) αυτόματο κιβώτιο και φτάνει σε κατανάλωση τα 7.5 l/100 km.Βρίθει τεχνολογίας
Η βροχή στους βαλκανικούς δρόμους δεν επέτρεψε στο Kuga να αποκαλύψει την πλήρη δυναμική του στο δρόμο. Με την ελπίδα για λίγο καλύτερο καιρό προς το Βελιγράδι την Πέμπτη (20/10), την πρώτη μέρα ως τη Νις έκανε πάντως σαφές ότι έχει διατηρήσει το συνδυασμό στιβαρότητας του δαπέδου και άνεσης σε αρκετά υψηλό επίπεδο.
Και, ίσως χάρη και στα ελαστικά, και παρά το βάρος των 1,59-1,71 τόνων (αναλόγως της έκδοσης) λίγες ήταν οι φορές που χρειάστηκε να φτάσει στα άκρα το σύστημα Ford Intelligent All Wheel Drive (που διαχειρίζεται τη ροπή σε κάθε τροχό), το Curve Control (έλεγχος πρόσφυσης στις στροφές) και το Torque Vectoring Control που συμβάλλει στην διάρκεια της καμπής φρενάροντας τους εσωτερικούς τροχούς.Το Kuga διαθέτει φυσικά και πλειάδα άλλων ηλεκτρονικών τεχνολογιών: το Perpendicular Parking για παρκάρισμα χωρίς τη χρήση του τιμονιού, το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων Active City Stop, το Adaptive Front Lighting που ρυθμίζει το φωτισμό των νέων φώτων bi-xenon, το Hands-Free Liftgate για άνοιγμα της πίσω πόρτας χωρίς χέρια, το Cross Traffic Alert, το Park-Out Assist και το τελευταίας γενιάς Ford MyKey που επιτρέπει τον προγραμματισμό του αυτοκινήτου για νεότερους ή άπειρους οδηγούς (με περιορισμό τελικής ταχύτητας, απαγόρευση απενεργοποίησης συστημάτων ευστάθειας, περιορισμό έντασης στερεοφωνικού ή απενεργοποίησή του αν οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας).
Το νέο Kuga αναμένεται στην ελληνική αγορά μέσα στο χειμώνα, με τιμές που πρόκειται σύντομα να ανακοινωθούν. Πέραν των εκδόσεων Titanium, για πρώτη φορά τώρα θα έχει και τις εκδόσεις Kuga ST-Line και Kuga Vignale. Το Kuga ST-Line έχει σπορ ζάντες και καθίσματα, και σπορ αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. Το Kuga Vignale διαθέτει τις πιο πολυτελείς επιλογές του εξοπλισμού και ειδικό χρώμα, καθώς και δέρμα Windsor με ραφές πολυτελείας στα καθίσματα και τις πόρτες. -
As γράψω λοιπόν τις εντυπώσεις μου και εγώ μετά από - σύντομο - test drive το Σάββατο με το 1.5 Diesel. Θυμίζω ότι έχει 120 ίππους, 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση μόνο μπροστά. Η έκδοση που οδήγηση ήταν η ST Line, που σημαίνει ότι έχει 18'' ζάντες και χαμηλωμένη, σπόρ ανάρτηση.
Θετικά:
-
Εξαιρετική ποιότητα κύλισης και άνεσης, ακόμα και στην έκδοση ST Line. Σαφώς ανώτερη από ό,τιδήποτε ανταγωνιστικό, ακόμα και από το Tiguan (το Tiguan που είχα οδηγήσει είχε 18'' ζάντες, αλλά κανονική ανάρτηση). Πιστεύω ότι με τις 17'' και την κανονική ανάρτηση, απλά δεν έχει ανταγωνισμό.
-
Καλή απτή ποιότητα, ανώτερη από QQ, SX4. Kadjar κλπ. εφάμιλλη με το Tiguan θα έλεγα.
-
Τεράστιοι χώροι επιβατών.
-
Πολύ ωραίο εσωτερικό, σαφώς βελτιωμένο (ειδικά όσων αφορά την εργονομία) σε σχέση με την προ facelift έκδοση.
-
Ευκολοδήγητο, παρά τον όγκο του. Ακόμα και η γυναίκα μου που το οδήγησε, δεν δυσκολεύτηκε παρά μόνο τα πρώτα 2-3'.
-
Κανένας τριγμός και το αυτοκίνητο νοιώθεις ότι είναι καλά 'βιδωμένο', ακόμα και σε 'off road' διαδρομή δεν υπάρχει ούτε υποψία τριγμού ή στρέβλωσης στο αμάξωμα. Το Off Road το βάζω σε εισαγωγικά, αλλά πήγαμε και στην γνωστή αλάνα (όποιος έχει κάνει test drive στο Kuga στην Βελμάρ στο Μαρούσι ξέρει) η οποία έχει μεγάλα χαντάκια, λακούβες (γεμάτες νερό και λάσπη το Σάββατο) όπου το αυτοκίνητο πέρασε χωρίς πρόβλημα (προφανώς ως δικίνητο θα κολλήσει σε δύσκολες καταστάσεις) - ο πωλητής ήθελε να μας δείξει ότι δεν βρίσκει κάτω και δεν κοπανάει σε τέτοιες καταστάσεις και δεν στρεβλώνει το αμάξωμα. Μπράβο τους που το βάζουν το αυτοκίνητο εκεί μέσα.
-
Πάρα πολύ καλός στάνταρ εξοπλισμός και πολύ φτηνά τα έξτρα (π.χ. με €113 βάζεις απλά Xenon!!!).
-
O 1.5 diesel είναι απλά επαρκής. Κρατάει ταχύτητα στο ταξίδι (το 'πάτησα' στην Λ. Βεϊκου), αλλά για προσπέραση πρέπει να έχεις υπομονή. Πάντως είναι αρκετά αθόρυβος (ή έχει καλή μόνωση!) και δεν μεταφέρει κραδασμούς στην καμπίνα.
-
Πολύ καλή οδική συμπεριφορά (από όσο μπόρεσα να καταλάβω), θυμίζει Ford (δλδ. Focus, Mondeo κλπ) και δεν είναι βάρκα γιαλός!
Αρνητικά:
-
Μικρός χώρος αποσκευών για το μέγεθος του αυτοκινήτου.
-
Καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά στις λεπτομέρειες καταλαβαίνεις ότι δεν είναι BMW (λογικό και αναμενόμενο άλλωστε με αυτή την τιμή...δεν με χάλασε, απλά το αναφέρω).
-
Ακόμα και με τις 17'' ζάντες έχει τεράστια ελαστικά (235/55/17), που σημαίνει αυξημένο κόστος αντικατάστασης (μικρή σημασία έχει, απλά το αναφέρω).
-
Τιμή προς φόρων €16.538, οπότε υπάρχουν μόνο €460 περιθώριο για έξτρα εξοπλισμό.
-
Τα πίσω καθίσματα είναι άνετα (έκατσα αρκετά), αλλά ξενίζει το μικρό τους έδρανο. Τελικά είναι πιο αναπαυτικά από όσο δείχνουν, αλλά αισθητικά είναι 'περίεργα'.
Συμπερασματικά είναι ένα πολύ καλό SUV, και στην τιμή που προσφέρεται πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο (σκεφτείτε ότι ως βενζίνη είναι €10.000 φτηνότερο από το Tiguan και με καλύτερο εξοπλισμό!!) μπορεί να αγοράσει κάποιος...βγαίνει πιο φτηνά και από το QQ 1.2 βενζίνης! Μέχρι τέλος έτους τρέχει και προωθητικό με επιπλέον έκπτωση και δώρο 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.
ΥΓ: Θετική εντύπωση ότι όση ώρα έμεινα στην έκθεση, ήρθαν άλλοι 4 ενδιαφερόμενοι για το Kuga και ο πωλητής (με θυμόταν από το καλοκαίρι) μου είπε ότι όση ζήτηση έχει τις τελευταίες ημέρες το Kuga δεν είχε όλο το 2016.
-
-
Τελικη τιμη ποσο βγαινει? Το βενζινη τι ιπποδυναμη εχει?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τελικη τιμη ποσο βγαινει? Το βενζινη τι ιπποδυναμη εχει?Μέχρι 31.12.2016 βγαίνει €22.300 χωρίς μεταλλικό και χωρίς κανένα έξτρα.
150ps είναι το 1.5 Ecoboost.
-
Στην εργονομία το μόνο που αλλάζει είναι το ICE, όλα τα άλλα ίδια είναι!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Τρελή ευκαιρία για όποιον θέλει βενζίνη και αμάξι αυτής της κατηγορίας...!
Αμαξάρα ποιοτική με χώρους, ποιότητα, με εξαιρετικό στήσιμο, οδηγική συμπεριφορά, δυνατό κινητήρα...Πάρα ΠΟΛΥ αυτοκίνητο σε μοναδική τιμή! Το έγραψα και όταν ανακοινώθηκε η προσφορά: Η Ford δεν έκανε απλά κίνηση ματ, τίναξε την μπάνκα στον αέρα... -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Στην εργονομία το μόνο που αλλάζει είναι το ICE, όλα τα άλλα ίδια είναι!Σωστά! Αυτή η αλλαγή όμως βελτίωσε πολύ την εργονομία γιατί μείωσε τα κουμπιά για το Sync σε λιγότερο από τα μισά, είναι πλέον μεγαλύτερα, ποιο σωστά σημασμένα και η οθόνη είναι πολύ καλύτερη σε ευκρίνεια, μέγεθος και touch χειρισμούς.
Στην έκδοση προ facelift μου είχε φανεί πολύ δύσχρηστο, ενώ πλέον είναι πολύ εύκολο στον χειρισμό. Δεν είναι iDrive, αλλά είναι αρκετά καλό.
-
Ε ναι το παλιό ήταν άθλιο, ειδικά το premium της sony. Το default της ford ήταν πιο άνετο.
Βέβαια η βελτίωση έγκειται και στο ότι το καινούργιο είναι νέο sync που δεν έχει καμία σχέση με το παλιοSent from my iPhone using Tapatalk
-
Μόνο και μόνο που έφυγε το άθλιο παλιό SYNC και ήρθε το καλούτσικο SYNC3, φτάνει και περισσεύει Αλλά εμένα μου αρέσει το εσωτερικό του Kuga -και γενικώς των Ford- οπότε δεν είμαι και απόλυτα αντικειμενικός.
Επειδή προσωπικά, αν κάνω κίνηση για αγορά, θα είναι με το νέο χρόνο, ελπίζω να μην έχουμε καμιά άσχημη έκπληξη, είτε με την εγγύηση είτε με την τιμή. Γιατί πραγματικά οι ισορροπίες μεταξύ Kuga, SX-Cross και Ateca είναι πολύ λεπτές, και εκεί που την παρούσα στιγμή το Kuga είναι η καλύτερη πρόταση, μπορεί αύριο-μεθαύριο να αλλάξουν άρδην τα πράγματα. Πάντως στο range 22-25K€, νομίζω αυτές είναι οι top επιλογές.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Επειδή προσωπικά, αν κάνω κίνηση για αγορά, θα είναι με το νέο χρόνο, ελπίζω να μην έχουμε καμιά άσχημη έκπληξη, είτε με την εγγύηση είτε με την τιμή. Γιατί πραγματικά οι ισορροπίες μεταξύ Kuga, SX-Cross και Ateca είναι πολύ λεπτές, και εκεί που την παρούσα στιγμή το Kuga είναι η καλύτερη πρόταση, μπορεί αύριο-μεθαύριο να αλλάξουν άρδην τα πράγματα. Πάντως στο range 22-25K€, νομίζω αυτές είναι οι top επιλογές.
Προσωπική γνώμη: Το Kuga είναι ένα επίπεδο πάνω σαν αμάξι από τα άλλα δύο που αναφέρεις...
Επίσης, παίρνεις ρίσκο να χάσεις την προσφορά... -
Το πιθανότερο, και αυτή είναι και η δική μου εντύπωση, νομίζω το έχω κάνει ξεκάθαρο με όλα όσα έχω γράψει Απλώς επειδή το οικονομικό είναι πολύ σημαντική παράμετρος πλέον (δεν είμαστε στο 2004 ή στο 2008), προσδίνω μεγάλο συντελεστή βαρύτητας στη τιμή. Ως εκ τούτου, ακριβώς επειδή το Kuga είναι πάρα πολύ κοντά σε τιμή, είναι -και άνετα- πρώτο στην κατάταξη. Αν όμως π.χ. δούμε +2-3Κ€ αύξηση των τιμών το 2017 (δεν ξέρω κάτι, απλά υποθέτω), τότε λέω ότι η κατάταξη τουλάχιστον για μένα θα αλλάξει.
Το SX-Cross είναι το μικρότερο, με την λιγότερη 'χλιδή' και απτή ποιότητα υλικών, αλλά στα 22,5Κ€ έχει πλήρη εξοπλισμό, αυτόματο και 4κούνα, και μάλλον είναι και το ταχύτερο και αποτελεί ολοκληρωμένη λύση. Το κακό είναι ότι είναι οριακά στο bracket
-
Επειδή προσωπικά, αν κάνω κίνηση για αγορά, θα είναι με το νέο χρόνο, ελπίζω να μην έχουμε καμιά άσχημη έκπληξη, είτε με την εγγύηση είτε με την τιμή. Γιατί πραγματικά οι ισορροπίες μεταξύ Kuga, SX-Cross και Ateca είναι πολύ λεπτές, και εκεί που την παρούσα στιγμή το Kuga είναι η καλύτερη πρόταση, μπορεί αύριο-μεθαύριο να αλλάξουν άρδην τα πράγματα. Πάντως στο range 22-25K€, νομίζω αυτές είναι οι top επιλογές.Το SX-Cross είναι το μικρότερο, με την λιγότερη 'χλιδή' και απτή ποιότητα υλικών, αλλά στα 22,5Κ€ έχει πλήρη εξοπλισμό, αυτόματο και 4κούνα, και μάλλον είναι και το ταχύτερο και αποτελεί ολοκληρωμένη λύση
Για εμένα το Ateca δεν παίζει (στα λεφτά του Kuga παίρνεις το 1000αρι με χειρότερο εξοπλισμό ενώ δεν μου αρέσει που είναι στημένο 'σκληρό' και έχει και ημιάκαμπτο πίσω) ενώ το S Cross είναι πολύ αξιόλογο, αλλά υπολείπεται του Kuga σε άνεση, ποιότητα κύλισης και απτή ποιότητα εσωτερικού.
Μια μικρή διόρθωση: Το S Cross στα €22,5Κ είναι ή αυτόματο ή 4κίνητο. Για να το πάρεις αυτόματο και 4κίνητο μαζί, θές €26Κ.
Ο πωλητής στην Βελμάρ στο Μαρούσι μου είπε ότι **μέχρι στιγμής **η ενημέρωση που έχουν είναι ότι:
- Η τιμή δεν θα αλλάξει, απλά δεν θα υπάρχει η επιπλέον έκπτωση των €500 που τρέχει έως τέλος έτους.
- Η εγγύηση δεν γνωρίζει πόσο θα είναι. Τα 8 χρόνια είναι προωθητικό μέχρι τέλος έτους και δεν έχουν καμία ενημέρωση εάν θα συνεχίσει το 2017 ή εαν θα είναι λιγότερα. Η κανονική εγγύηση είναι 2 χρόνια μου είπε.
- Για παραγγελίες έως τέλος 2016 θα μπεί παραγωγή Φεβρουαρίου, άρα Μάρτιο παράδοση. Μετά θα πάει από παραγωγή Μαρτίου.
-
Για το Suzuki έχεις δίκιο, 22,5Κ είναι είτε/είτε, ενώ θες 26Κ€ και για τα δύο. Οπότε εγώ αναφέρομαι κυρίως στο 4κίνητο, το αυτόματο δεν με ενδιαφέρει και τόσο.
Για το Ateca, γι'αυτό λέω ότι πρέπει μάλλον να πάω στο 1.4, τόσο για τις επιδόσεις όσο και για τον ημιάκαμπτο. Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση η αντίδρασή του ημιάκαμπτου, και το ανέφερα και στον πωλητή που κάναμε το test-drive. Οπότε είναι το 1.4 Style, που έχει 'αέρα' μόλις 480€ όπως και το 1.0 Style, γι'αυτό και γράφω για το MediaPlus και το μεταλλικό χρώμα.
Τα 500€ δεν είναι κάποιο τρομερό ποσό, και αν υπολογίσω τη διαφορά που χάνω από την ανταλλαγή -αντί για πώληση- της C5, δεν υπάρχει θέμα καν. Για την εγγύηση, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα αλλάξει μέσα σε 1 μήνα και τα 8 χρόνια θα ξαναγίνουν 2 Αν είναι μόνο για το προωθητικό, παραείναι γενναιόδωρο για να μην είναι κάτι μόνιμο.
Θα δούμε, κοντός ψαλμός αλληλούια, σε 10 μέρες θα ξέρουμε.
-
Τα 500€ δεν είναι κάποιο τρομερό ποσό, και αν υπολογίσω τη διαφορά που χάνω από την ανταλλαγή -αντί για πώληση- της C5, δεν υπάρχει θέμα καν.Αυτό είναι σωστό, αλλά σε τις διάστημα υπολογίζεις να πουλήσεις την C5? Γιατί εμένα ο πωλητής μου έδωσε τιμή για την 116i, αλλά με ανταλλαγή όταν έρθει το Kuga, οπότε μέχρι τον Μάρτιο (εάν το αποφασίσω να προχωρήσω) θα έχω 3 μήνες για να το πουλήσω ιδιωτικά.
-
Έλα ντε...υπάρχει άνθρωπος που ενδιαφέρεται να την αγοράσει αρχές του '17, αλλά προφανώς τίποτα δεν είναι σίγουρο. Στη Βελμάρ μου είπαν ότι το συμφωνητικό ισχύει για 10 μέρες, και το αυτοκίνητο το θέλουν άμεσα (προφανώς για να το στήσουν στο StockCenter), οπότε και αυτοκίνητο δεν θα έχω, και θα χάσω αρκετά €, και θα περιμένω 1 τουλάχιστον μήνα για να έρθει το αυτοκίνητο.
Να μου πεις, και μόνος μου να το δώσω, πάλι θα μείνω χωρίς αυτοκίνητο και θα περιμένω παράδοση, αλλά τουλάχιστον θα έχω επωφεληθεί εγώ από την τιμή πώλησης
-
Έλα ντε...υπάρχει άνθρωπος που ενδιαφέρεται να την αγοράσει αρχές του '17, αλλά προφανώς τίποτα δεν είναι σίγουρο. Στη Βελμάρ μου είπαν ότι το συμφωνητικό ισχύει για 10 μέρες, και το αυτοκίνητο το θέλουν άμεσα (προφανώς για να το στήσουν στο StockCenter), οπότε και αυτοκίνητο δεν θα έχω, και θα χάσω αρκετά €, και θα περιμένω 1 τουλάχιστον μήνα για να έρθει το αυτοκίνητο.Να μου πεις, και μόνος μου να το δώσω, πάλι θα μείνω χωρίς αυτοκίνητο και θα περιμένω παράδοση, αλλά τουλάχιστον θα έχω επωφεληθεί εγώ από την τιμή πώλησης
Κάτι γίνεται με το πως δουλεύει η Βελμαρ. Το ίδιο μου είπανε τηλεφωνικά από την Βελμάρ Λαυρίου. Ο πωλητής στο Μαρούσι (που με είχε εξυπηρετήσει το καλοκαίρι και αυτό μου είχε δώσει τιμή για την 116i) μου είπε ότι η τιμή που θα μου δώσει ισχύει για την ημέρα που θα παραλάβω το καινούργιο και είναι σαν 'μαξιλαράκι', οπότε εάν μέχρι τότε δεν έχει πουληθεί, θα έχω μια ελάχιστη τιμή ανταλλαγής και εάν πουληθεί, τότε ΟΚ. Αυτό με 'δελέασε' γιατί μπορώ να το κλείσω τώρα (με την έκπτωση και την εγγύηση) και έχω μπροστά μου 3 μήνες να πουλήσω την 116 αλλά θα έχω και στάνταρ την τιμή ανταλλαγής.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τα 500€ δεν είναι κάποιο τρομερό ποσό, και αν υπολογίσω τη διαφορά που χάνω από την ανταλλαγή -αντί για πώληση- της C5, δεν υπάρχει θέμα καν.
Αυτό είναι σωστό, αλλά σε τις διάστημα υπολογίζεις να πουλήσεις την C5? Γιατί εμένα ο πωλητής μου έδωσε τιμή για την 116i, αλλά με ανταλλαγή όταν έρθει το Kuga, οπότε μέχρι τον Μάρτιο (εάν το αποφασίσω να προχωρήσω) θα έχω 3 μήνες για να το πουλήσω ιδιωτικά.
χωρίς να δώσεις κάποια μικρή προκαταβολή για την παραγγελία αν τελικά προχωρήσεις? ρωτάω γιατί και εγώ θα πάω να πάρω μια τιμή για το δικό μου αλλά φοβάμαι ότι θα είναι τουλάχιστον 2 χιλιάρικα κάτω της ιδιωτικής πώλησης..
το kuga πραγματικά σε αυτά τα χρήματα για την 1.5 βενζίνη business είναι πάρα πολύ δελεαστική περίπτωση για όποιον θέλει βενζίνη και δεν νοιάζεται για αυτόματο ή τετρακίνηση..ίσως γίνεται ακόμα πιο εμφανές αν σκεφτεί κανείς ότι στις αγορές που κυκλοφορεί ως escape (ΗΠΑ, Ν. Αφρική, Αυστραλία) στα συγκριτικά πχ. αλλά και στις αγοραστικές επιλογές μπαίνει μαζί με CRV, CX5 κτλ. και όχι με τη πιο κάτω κατηγορία των μικρότερων crossovers..και φύσικα τόσο στα νούμερα πωλήσεων όσο και στις αξιολογήσεις δεν μπαίνει απλά για το ονόρε με τα προαναφερθέντα αλλά τα κοιτάει στα μάτια ή ακόμα και τα ξεπερνάει κατά περίπτωση.
-
Ο χρήστης united99 έγραψε:
χωρίς να δώσεις κάποια μικρή προκαταβολή για την παραγγελία αν τελικά προχωρήσεις? ρωτάω γιατί και εγώ θα πάω να πάρω μια τιμή για το δικό μου αλλά φοβάμαι ότι θα είναι τουλάχιστον 2 χιλιάρικα κάτω της ιδιωτικής πώλησης..Φυσικά και θέλουν προκαταβολή και δυστυχώς είναι το 10% της τιμής, οπότε θέλουν €2.000 προκαταβολή. Δεν διευκρίνισα εάν είναι επιστρέψιμη ή όχι σε περίπτωση ακύρωσης (αν και εξ όσων γνωρίζω, νομικά είναι υποχρεωμένοι να στην επιστρέψουν).
Σίγουρα θα είναι κάτω από την ιδιωτική πώληση...πόσο δεν ξέρω, αλλά τα 2.000 που λές είναι ρεαλιστικό νούμερο (δεν ξέρω για τι αυτοκίνητο μιλάς).
-
golf περσινό, βενζίνη 1.4 το edition 40..ναι, το φαντάστηκα, ευχαριστώ..πιο πολύ αυτό που λες είχα απορία, αν μιλάμε για 10% πλας ή κάποιο χαμηλότερο νούμερο 'για να κρατήσεις το αμάξι' που σου λένε κάποιοι αντιπρόσωποι
Ford Kuga