-
Μπορεί κάποιος να δει στο μενού του ταμπλό στο St-line ποια είναι η επιλεγμένη ρύθμιση στο lighting; LHD ή RHD. δεν μπορώ να καταλάβω αν αναφέρεται στην θέση του τιμονιού ή στην πλευρά που οδηγείς. Μετά την αλλαγή του αριστερού φαναριού μου τα ρύθμισαν αλλά ο πατέρας μου που το οδήγησε το βράδυ μου είπε ότι δεν φωτίζουν σωστά. Μάλλον θα χρειαστώ έναν εθελοντή να συγκρίνουμε δέσμες το βράδυ
-
Μια ερώτηση και από μένα. Όταν ανάβουμε τα αλαρμ, ανάβουν τα φλας στα φανάρια και στα προβολακια;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στην Αγγλία οδηγούν RHD αυτοκίνητα. Οπότε υποθέτω ότι αναφέρεται στο wheel steering column. Αυτό λέει και ένα γρήγορο Google search που έκανα...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Στην Αγγλία οδηγούν RHD αυτοκίνητα. Οπότε υποθέτω ότι αναφέρεται στο wheel steering column. Αυτό λέει και ένα γρήγορο Google search που έκανα...Έχω την εντύπωση ότι το άλλαξαν στο μενού. Στο παρακάτω video είναι Άγγλος και το έχει στο left hand, αλλά στο μενού του λέει traffic.
-
Δεν ξέρω τα μενού, αλλά επειδή αναφέρεται στο traffic, σαν Άγγλος έχει λογική γιατί εκείνοι οδηγούν στην αριστερή μεριά του δρόμου δεξιοτίμονα αυτοκίνητα...
Για ευκολία βάλτο σε ένα τοίχο και δες ποια μεριά φωτίζει λίγο πιο ψηλά. Για Ευρώπη θα πρέπει να είναι η δεξιά πλευρά. [emoji6]
-
μου το καλιμπράρανε και τώρα φωτίζουν το ίδιο.
Γιαυτό θέλω να ξέρω τη σωστή για να δω αν θα το ρυθμίσω εγώ. -
Καλησπέρα,
Διαβάζω το Forum αρκετό καιρό καθώς είμαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου κατά προτίμηση SUV. Βασικό κριτήριο για την επιλογή θα είναι και ο χώρος αποσκευών καθώς για τα επόμενα χρόνια θα κουβαλάμε καρίτσι και φαντάζομαι αρκετά πράγματα για το παιδί. Επίσης, θεωρώ αδιανόητο να μην έχει αυτοκίνητο του 2018 κάμερα οπισθοπορείας και βασική συνδεσιμότητα(Navi) οπότε τα θεωρώ σημαντικά. Budget μέχρι 25Κ τραβηγμένο (είχα ξεκινήσει απο πιο κάτω αλλά βλέπω δεν υπάρχουν πολλές επιλογές). Βενζίνη ή Diesel αδιάφορο καθώς θα κάνω max 12K KM το χρόνο. Μετά από μελέτη και κάποιες επισκέψεις σε αντιπροσωπείες έχω καταλήξει σε KUGA ST-LINE, BMW X1μεταχειρισμένο ( έχει αρχίσει να πέφτει η τιμή του νέου μοντέλου οπότε μέχρι να γίνει η αγορά ίσως είναι στο budget), Kodiaq, Tiguan και x-Trail με σειρά προτίμησης όπως τα αναφέρω. Μου αρέσει και το 3008 αλλά η τιμή του είναι αρκετά εκτός Budget. Επίσης, είχα δει και σε μη SUV τη BMW 216 που με κάλυπτε σε χώρους( και για τα 2 BMW σίγουρα θα χρειαστεί να προστεθεί στην πορεία κάποιο aftermarket navi + κάμερα οπισθοπορείας).
Το KUGA με καλύπτει πλήρως σε εξοπλισμό αλλά με προβληματίζει ο μικρός χώρος αποσκευών. Τι προτείνετε μετάξυ αυτών που ανέφερα? http://www.4troxoi.gr/phpBB3/posting.php?mode=reply&f=15&sid=db19bdfee142eeacb3c3298dcccea5e6&t=46738#
-
Προφανώς στο παρόν thread οι περισσότεροι θα σου πούμε 'Kuga'
Μεγάλο πορτμπαγκάζ -για μένα- δεν έχει, είναι όμως αρκετό. Αν μιλάς μόνο για ένα παιδί, τότε 99% σου αρκεί. Αλλά το Kuga θα το αγοράσεις κυρίως για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το στήσιμό του, την αίσθησή του, αν σου αρέσουν τα macho SUV τότε την μέσα-έξω όψη του, αλλά ναι και τον εξοπλισμό του.
Όσο για τα δύο extras που λες (camera, navi), μπορεί όντως το Kuga να τα έχει στο βασικό εξοπλισμό ακόμα και στο Business, αλλά (α) κάμερα μπορείς να βάλεις σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο με μια οθόνη, και (β) αν το αυτοκίνητο έχει AndroidAuto, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Maps μέσω του κινητού σου. Άρα μην τα θεωρείς δεσμευτικά αυτά τα δύο, λύσεις υπάρχουν
-
απο αυτα κουγκα μονο...
για κατι διαφορετικο scross τετρακινητο 1.4 auto. θα εχεις ισως και ρεστα.
μτχ με τοσα φραγκα, μονο αν εισαι αλληλεγγυος
3008,χ1 νεα αν δεν χρειαζεται να εκδοθεις -
Συμφωνώ με Αντώνη και Γάτο!
Θα κοίταζα και το Xtrail, με τον 1.6 βενζίνης είναι σε χαμηλή τιμή και έχει κάποιο ενδιαφέρον.
-
Επειδή με κόβω να ρυθμίζω τα φώτα μόνος μου αν διαπιστώσω ότι και μετά το 2ο καλιμπράρισμα βαράνε χαμηλά, αρχίζω σιγά σιγά να ψάχνομαι για τα διαδικαστικά.
Ψάχνοντας λοιπόν το το forscan forum έπεσα πάνω σε αυτό:
http://www.forscan.org/forum/viewtopic.php?f=16&t=5701Το οποίο έχει μαζεμένες όλες τις αλλαγές που θα ήθελα να κάνω
- Αλλαγή του boot logo σε ST
- Ενεργοποίηση της ρύθμισης του AC από την οθόνη!
- Αυτόματο κλείδωμα μετά από 10-12km/h !!
Οπότε πάω μάλλον για OBDLink MX Bluetooth το οποίο αναβάλλω εδώ και κάτι χρόνια
-
Πολύ ενδιαφέρον!!!
Για πές, τι χρειάζεται για όλα αυτά? OBD reader και κάποιο software στο laptop?
-
Καλά, δεν το έχω ποστάρει εδώ μέσα ? Περίεργο, ίσως το ξέχασα....
Έχω ήδη κάνει όλες τις αλλαγές αυτές στο δικό μου Kuga, όπως επίσης έχω σετάρει το Torque και το OBD2AA ώστε να δείχνει τα όργανα στην οθόνη του SYNC3. Όποιος θέλει, περνάει ή πάμε για καφέ, του δείχνω τι και πως, και ενεργοποιούμε ότι θέλετε, όπως έχω ήδη κάνει με 2-3 παιδιά από το CFH.
Α, τώρα το είδα, τα έχω γράψει τα περισσότερα στο θέμα του ΑΑ http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=60577
-
OBD adapter. ο ακριβότερος και ποιοτικότερας είναι αυτός
θεωρητικά κάνεις δουλειά και με φτηνούς κλώνους usb με πατέντα διακοπτάκι όπως έχει αναφέρει και ο Μαρινος παλαιότερα
Το πρόγραμμα Forscan που είναι δωρεάν. Δεν είμαι σίγουρος αν θέλει και extended άδεια χρήσης που τη δίνουν και αυτή δωρεάν μετά από αίτηση
http://www.forscan.org/και φυσικά λάπτοπ
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο τύπος στο thread λέει ότι ξεκλειδώνεις τη δυνατότητα με το πρόγραμμα και μετά την ενεργοποιείς/απενεργοποιείς όπως λέει το video της ford που είχες δοκιμάσει.
Τις παραπάνω ρυθμίσεις μπορούν να τις κάνουν και στο service με το επίσημο διαγνωστικό, αλλά σιγά μην βρεις άτομο να κάτσει να τις κάνει. Κανονικά όμως θεωρούνται customer customisation και είναι υποχρεωμένοι να τις κάνουν.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Καλά, δεν το έχω ποστάρει εδώ μέσα ? Περίεργο, ίσως το ξέχασα....Έχω ήδη κάνει όλες τις αλλαγές αυτές στο δικό μου Kuga, όπως επίσης έχω σετάρει το Torque και το OBD2AA ώστε να δείχνει τα όργανα στην οθόνη του SYNC3. Όποιος θέλει, περνάει ή πάμε για καφέ, του δείχνω τι και πως, και ενεργοποιούμε ότι θέλετε, όπως έχω ήδη κάνει με 2-3 παιδιά από το CFH.
Α, τώρα το είδα, τα έχω γράψει τα περισσότερα στο θέμα του ΑΑ http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=60577
Μαρινο θα σε χρειαστώ τότε για να δούμε τα φώτα. Θέλω δλδ τα φώτα σου για τα φώτα μου
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Τις παραπάνω ρυθμίσεις μπορούν να τις κάνουν και στο service με το επίσημο διαγνωστικό, αλλά σιγά μην βρεις άτομο να κάτσει να τις κάνει. Κανονικά όμως θεωρούνται customer customisation και είναι υποχρεωμένοι να τις κάνουν.Μπαρμπούτσαλα!! Όταν το ζήτησα για το αυτόματο κλείδωμα (και όταν το παρέλαβα και πριν 1 εβδομάδα στο service) μου είπαν ότι δεν γίνεται, ότι η Ford δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα στα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη για λόγους ασφαλείας. Μάλλον βαριούνται ή δεν ξέρουν....
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τις παραπάνω ρυθμίσεις μπορούν να τις κάνουν και στο service με το επίσημο διαγνωστικό, αλλά σιγά μην βρεις άτομο να κάτσει να τις κάνει. Κανονικά όμως θεωρούνται customer customisation και είναι υποχρεωμένοι να τις κάνουν.
Μπαρμπούτσαλα!! Όταν το ζήτησα για το αυτόματο κλείδωμα (και όταν το παρέλαβα και πριν 1 εβδομάδα στο service) μου είπαν ότι δεν γίνεται, ότι η Ford δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα στα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη για λόγους ασφαλείας. Μάλλον βαριούνται ή δεν ξέρουν....
Σύμφωνα με αυτό το thread http://www.kugaownersclub.co.uk/forum/auto-door-locking_topic14244.html
η επιλογή έχει απενεργοποιηθεί λόγω Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Το αυτόματο κλείδωμα θα πρέπει να συνοδεύεται από αυτόματο ξεκλείδωμα σε περίπτωση ατυχήματος, κάτι που προφανώς δεν έχει. Άρα για το συγκεκριμένο μπορεί και να λένε την αλήθεια.
Φαντάσου πάντως να ξεκινήσει να τσουλάει το αμάξι στην κατηφόρα και να κλειδώσει κιόλας -
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Θα δοκιμασω το καροτσι στο Kuga και μετα θα αποφασισω. Παντως θελω να οδηγησω και τη X1 και το Kodiaq για συγκριση.
-
Ο χρήστης ysard έγραψε:
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Θα δοκιμασω το καροτσι στο Kuga και μετα θα αποφασισω. Παντως θελω να οδηγησω και τη X1 και το Kodiaq για συγκριση.Καρότσι θα έχεις για 3-5 χρόνια, αλλά λογικά απο year1 μπορείς να πάς σε τύπο μπαστούνι που χωράει υπερ-άνετα ακόμα και σε Yaris και σου αφήνει άπειρο χώρο.
Μέχρι τότε, εάν έχεις 'μεγάλο' καρότσι (στυλ πολυκαρότσι πώς λέγεται), σου τρώει σχεδόν όλο το port baggage -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
OBD adapter. ο ακριβότερος και ποιοτικότερας είναι αυτόςθεωρητικά κάνεις δουλειά και με φτηνούς κλώνους usb με πατέντα διακοπτάκι όπως έχει αναφέρει και ο Μαρινος παλαιότερα
διακοπτακι? διατι άσε? για να κοβει ρευμα οταν ειναι σβηστο?
Ford Kuga