-
Ο χρήστης cddaraa έγραψε:
Τον συμπαθώ πολύ τον τύπο για τις παρουσιάσεις του και τον τρόπο που τις κάνει. Αν ήμουν όμως σε δίλημμα και έβλεπα αυτό το βίντεο σίγουρα δεν θα έπαιρνα το kuga. Μοιάζει λίγο biased η παρουσίαση+1000. Δεν φάνηκε μόνο σε εμένα ελαφρώς προκατειλημμένος!
Από την άλλη, αν εξαιρέσουμε την έκδοση 1.5 βενζίνης που έχει πολύ καλό VfM, οι εκδόσεις πετρελαίου δεν είναι τόσο ανταγωνιστικές, έναντι των άλλων προτάσεων της κατηγορίας. Δεν είναι τυχαίο πως παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των Ελλήνων συνεχίζει να αγοράζει diesel, στο Kuga οι περισσότερες πωλήσεις αφορούν τον 1.5 βενζίνης.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Πάντως εγώ επειδή τον παρακολουθώ χρόνια από όταν ήταν στο carbuyer έχω να πω ότι πάντα στα βίντεο του είχε ως σημείο αναφοράς σε οδική συμπεριφορά το focus και το προηγούμενο Kuga σε σημείο... που καταντούσε ενοχλητικός.
Και οι Άγγλοι πάντα είχαν μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τη Ford.Γενικά πάντως τελευταία από τότε που έκανε το δικό του κανάλι και site προσπαθεί να αναδεικνύει τα αρνητικά σημεία κάθε αυτοκινήτου και αυτό μου αρέσει.
Δεν νομίζω πως για το Kuga είπε κάτι λάθος από τα ασήμαντα εργονομικά λαθάκια όπως την πρόσβαση στο κάτω κομμάτι της κεντρικής οθόνης, την θέση της ροδελας των αεραγωγών, το ότι τα πίσω καθίσματα δεν πέφτουν επίπεδα και είναι πιο δύσκολα στην πρόσβαση για να πέσουν , το μεγάλο επίπεδο κομμάτι στη βάση ανοίγματος του πορτμπαγκάζ που θα γρατζουνιστεί εύκολα ,το γεγονός πως αν θες χώρους υπάρχουν καλύτερες επιλογές το ότι τιμόνι και σπορ αίσθηση δεν είναι τόσο καλά όσο στο προηγούμενο Kuga.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μου εκανε εντυπωση που η στιγμιαια καταναλωση του ηταν περιπου 7 λτρ! Θα μου πειτε σε επαρχιακο αδειο δρομο και για λίγο αλλά σε άλλα τεστ οταν η κατανάλωση ειναι μεγαλη το διατυμπανιζει!
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Πάντως εγώ επειδή τον παρακολουθώ χρόνια από όταν ήταν στο carbuyer έχω να πω ότι πάντα στα βίντεο του είχε ως σημείο αναφοράς σε οδική συμπεριφορά το focus και το προηγούμενο Kuga σε σημείο... που καταντούσε ενοχλητικός.
Και οι Άγγλοι πάντα είχαν μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τη Ford.Γενικά πάντως τελευταία από τότε που έκανε το δικό του κανάλι και site προσπαθεί να αναδεικνύει τα αρνητικά σημεία κάθε αυτοκινήτου και αυτό μου αρέσει.
Δεν νομίζω πως για το Kuga είπε κάτι λάθος από τα ασήμαντα εργονομικά λαθάκια όπως την πρόσβαση στο κάτω κομμάτι της κεντρικής οθόνης, την θέση της ροδελας των αεραγωγών, το ότι τα πίσω καθίσματα δεν πέφτουν επίπεδα και είναι πιο δύσκολα στην πρόσβαση για να πέσουν , το μεγάλο επίπεδο κομμάτι στη βάση ανοίγματος του πορτμπαγκάζ που θα γρατζουνιστεί εύκολα ,το γεγονός πως αν θες χώρους υπάρχουν καλύτερες επιλογές το ότι τιμόνι και σπορ αίσθηση δεν είναι τόσο καλά όσο στο προηγούμενο Kuga.
+1
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
...Δεν νομίζω πως για το Kuga είπε κάτι λάθος από τα ασήμαντα εργονομικά λαθάκια όπως την πρόσβαση στο κάτω κομμάτι της κεντρικής οθόνης, την θέση της ροδελας των αεραγωγών, το ότι τα πίσω καθίσματα δεν πέφτουν επίπεδα και είναι πιο δύσκολα στην πρόσβαση για να πέσουν , το μεγάλο επίπεδο κομμάτι στη βάση ανοίγματος του πορτμπαγκάζ που θα γρατζουνιστεί εύκολα ,το γεγονός πως αν θες χώρους υπάρχουν καλύτερες επιλογές το ότι τιμόνι και σπορ αίσθηση δεν είναι τόσο καλά όσο στο προηγούμενο Kuga...Έχω δει χιλιάδες reviews για εκατοντάδες αυτοκίνητα, από αυτόν και εκατοντάδες άλλους δημοσιογράφους/σχολιαστές/youtubers, και είναι εμφανές από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι είναι προκατειλλημένος. Σε ολόκληρη τη παρουσίαση αναφέρει μόνο αρνητικά, μερικά από τα οποία είναι αστεία (π.χ. θέση του χειριστηρίου αεραγωγών, ή η μεγάλη επιφάνεια του ταμπλώ, λες και υπάρχει κανόνας γι'αυτό), από την μία λέει 'who needs 4-wheel drive anyway?' αλλά όταν φτάνει στο στήσιμο του αυτοκινήτου, λέει ξανά 'who needs this ?', άρα αντικρούει και αυτό που έχει πει ο ίδιος για το προηγούμενο Kuga και στην ουσία βγάζει ασήμαντο και άχρηστο το καλύτερο χαρακτηριστικό του αυτοκίνητου
Και θετικό βγάζει.....το ότι δουλεύει με τη πρώτη η αυτόματη πίσω πόρτα
Για να είμαστε αντικειμενικοί, το σκαλοπάτι και ο μεγάλος πρόβολος του πορτμπαγκάζ, η τοποθέτηση της οθόνης χαμηλότερα, η απουσία μοχλού απελευθέρωσης των καθισμάτων από το πορτμπαγκάζ, και η όχι τέλεια εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου λόγω design είναι πραγματικά αρνητικά σημεία του αυτοκινήτου, και με αυτά συμφωνούμε όλοι.
-
Ναι δεν είναι deal breaker αυτά τα πραγματακια που αναφέρει , απλά έτσι έχει αποφασίσει τελευταία να κάνει βίντεο για να έχουν πιο ενδιαφέρον τα review του.
Ότι και να λέμε μόνο που το βλέπεις σε αυτό χρώμα με την αντίθεση που κάνουν οι ανθρακί αυτές ζάντες , τα λοιπά σπορ στοιχεία , τις εξατμίσεις κλπ. έχεις δώσει τα χέρια με τον έμπορο αμέσως.
Θεωρώ θα αφήσει εποχή το αυτοκίνητο αυτό στους ελληνικούς δρόμους , και σαν καινούργιο και σαν μεταχειρισμένο σε λίγο καιρό.
Δεν ξέρω πότε θα το αλλάξει με καινούργιο μοντέλο αλλά θέλω να ελπίζω πως για δύο ακόμη χρονακια δεν θα το κανει , θα μοσχοπουλήσει έτσι και με αυτές τις τιμές.
-
Καλά εντάξει, εποχή δεν ξέρω αν θα αφήσει πάντως για όσους ψάχνουν τα χαρακτηριστικά που έχει το Kuga, δεν μπορούν να τα βρουν αλλού, τουλάχιστον μέχρι τα 30Κ€.
Ως μεταχειρισμένο μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο κρατάνε τιμές τα ακριβώς προηγούμενα Kuga με τον 1.6ΕΒ. Βέβαια να μου πεις, όντως κρατάνε τιμές, ή είναι απλώς προσπάθεια ιδιοκτητών και εμπόρων να μην χάσουν λεφτά ?
Το καινούριο θα βγει το 2019 από ότι ακούγεται....
-
Εντάξει τηρουμένων των αναλογιών στο οικονομικό πλαίσιο το οποίο βιώνουμε τα τελευταία χρόνια το είπα.
Είναι ίσως το πιο όμορφο , ευχάριστο , τίμιο , πρακτικό αυτοκίνητο σε αυτά τα λεφτά.
Θεωρώ πως και μετά απο δέκα χρόνια στο ST line θα του ρίχνεις μια κλέφτη μάτια να το θαυμάσεις μετά το παρκάρισμα.
-
Ευχάριστο ναι, τίμιο ναι, πρακτικό...χμμμ ας πούμε ΟΚ, όμορφο...εξαρτάται (εγώ το θεωρώ το πιο macho της κατηγορίας), αλλά μετά από 10 χρόνια να το 'θαυμάζω' κιόλας ? Εντάξει, ας είμεθα λογικοί και μετρημένοι
-
Χαχα...χτές το βράδυ έβλεπα το Review και σκεφτόμουνα ακριβώς ότι γράφτηκε σήμερα!!
Τον συμπαθώ πολύ τον Matt, αλλά τον βρήκα λίγο υπερβολικό σε αυτό το review. Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Αντώνης.
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δεν είναι τυχαίο πως παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των Ελλήνων συνεχίζει να αγοράζει diesel, στο Kuga οι περισσότερες πωλήσεις αφορούν τον 1.5 βενζίνης.Το 2017 οι πωλήσεις των βενζινοκίνητων ήταν περισσότερες από αυτές τον diesel. Πλέον έχει ξεθυμάνει λίγο η μόδα των ντίζελ.
-
Οι καλυτερες κριτικές είναι εκείνες που μας ταλαιπωρούν ή μας προβληματίζουν. Οι χειρότερες είναι αυτές που χαϊδεύουν τα αυτιά. Εχω συναντήσει θιασώτες της φορντ που το ήθελαν περισσότερο φορντ. Τέσπα για κάποιον που θέλει suv με στοιχεία οδικής συμπεριφοράς ενός καλού hatch το αυτοκίνητο αυτό είναι άριστο. Οι χώροι του και ονομαστικά αν το δει κανείς δεν διεκδικούν δάφνες για την κατηγορία ενώ το ταμπλό θυμίζει περισσότερο 'Απω Ανατολή'. Εξωτερικά αν και Αμερικανιά στα μάτια μου είναι αψεγάδιαστο. Μια χαρά τα χρήματα που ζητά δεδομένου του ανταγωνισμού αλλά vfm τελικά για εμένα είναι το αμέσως επόμενο από το scross. Αυτό υστερεί για πολύ κόσμο ως εξωτερική εμφάνιση και μόνο. Καταναλώσεις δυνατότητες χώροι κλπ. είναι για πρωτάθλημα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν είναι τυχαίο πως παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των Ελλήνων συνεχίζει να αγοράζει diesel, στο Kuga οι περισσότερες πωλήσεις αφορούν τον 1.5 βενζίνης.
Το 2017 οι πωλήσεις των βενζινοκίνητων ήταν περισσότερες από αυτές τον diesel. Πλέον έχει ξεθυμάνει λίγο η μόδα των ντίζελ.
Έχουν πέσει τα ποσοστά σε σχέση με παλιότερα, αλλά δεν βρήκα πουθενά καμιά αναφορά που να λέει ότι οι πωλήσεις βενζινοκίνητων το 2017 ήταν περισσότερες από τα diesel.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Οι καλυτερες κριτικές είναι εκείνες που μας ταλαιπωρούν ή μας προβληματίζουν. Οι χειρότερες είναι αυτές που χαϊδεύουν τα αυτιά. Εχω συναντήσει θιασώτες της φορντ που το ήθελαν περισσότερο φορντ. Τέσπα για κάποιον που θέλει suv με στοιχεία οδικής συμπεριφοράς ενός καλού hatch το αυτοκίνητο αυτό είναι άριστο. Οι χώροι του και ονομαστικά αν το δει κανείς δεν διεκδικούν δάφνες για την κατηγορία ενώ το ταμπλό θυμίζει περισσότερο 'Απω Ανατολή'. Εξωτερικά αν και Αμερικανιά στα μάτια μου είναι αψεγάδιαστο. Μια χαρά τα χρήματα που ζητά δεδομένου του ανταγωνισμού αλλά vfm τελικά για εμένα είναι το αμέσως επόμενο από το scross. Αυτό υστερεί για πολύ κόσμο ως εξωτερική εμφάνιση και μόνο. Καταναλώσεις δυνατότητες χώροι κλπ. είναι για πρωτάθλημα.Εδώ συμφωνώ μαζί σου Σπύρο (μόνο για το εσωτερικό έχω μια μικρή διαφωνία γιατί προσωπικά μου αρέσει ενώ και το εξωτερικό δεν το βρίσκω αψεγάδιαστο, έχει κάποια φάουλ σχεδιαστικά!). Και για το S Cross και οι λόγοι που δεν το προτίμησα τελικά είχαν περισσότερο να κάνουν με την αντιπροσωπεία και λιγότερο με το αυτοκίνητο:
-
Δεν είχε καλή άνεση και ποιότητα κύλισης για εμένα. Ο πίσω άξονας ήταν λίγο ξερός στις αντιδράσεις του και δεν μου άρεσε. Το μοναδικό του μειονέκτημα για εμένα.
-
Χάλια συμφωνία ανταλλαγής από πλευράς της εμπορίας.
-
Δεν υπήρχε (τότε που έψαχνα) η δυνατότητα επιλογής χρώματος, αφού οτιδήποτε εκτός του λευκού ανέβαζε την τιμή + €2.170. Πλέον το έχουν 'διορθώσει' και μπορείς να επιλέξεις μεταλλικό χρώμα.
-
-
2170 ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ για οτιδήποτε εκτός λευκού; Ο ορισμός της πατάτας θα έλεγα.
-
Έτσι ακριβώς, το ήξερα βέβαια, αλλά όταν -και όπως- μου το είπε ο πωλητής 'ναι ξέρετε η τιμή αυτή ισχύει για το S-Cross ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το βλέπετε' (1.4 4χ4 6ΜΤ σε άσπρο), μου φάνηκε πολύ αστείο, αλλά και τέρμα ξεκαυλέ
-
εγώ βρίσκω μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο diesel που οδήγησα...(kuga-sx)
Αν κ με εξέπληξε το sx θετικά σε πολλά, το Kuga είναι ξεκάθαρα καλύτερο παντού... -
χαχαχαχα ΆΣΣΕ δεν το ήξερα όπως έγραψα πιο πάνω!!! 'Για τα θηρία' όπως λένε στο χωριό μου.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αν κ με εξέπληξε το sx θετικά σε πολλά, το Kuga είναι ξεκάθαρα καλύτερο παντού...Στην κατανάλωση? Στην πρακτικότητα? στις επιδόσεις? Στην αξιοπιστία? Στην εκτός δρόμου συμπεριφορά? Στην οδηγική ευχαρίστηση? Στην ποιότητα? Κάπου ναι κάπου όχι λέω εγώ.
-
2170 ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ για οτιδήποτε εκτός λευκού; Ο ορισμός της πατάτας θα έλεγα.Ναι Σπύρο, λόγω αλλαγής φορολογικής κλίμακας. Το αστείο ήταν ότι άλλαζε φορολογική κλίμακα για ελάχιστα Ευρώ (κάτω από €100), οπότε απλά έπρεπε ή να μειώσουν λίγο την ΛΤΠΦ ή να μειώσουν λίγο το κόστος του μεταλλικού....εεε τους πήρες περίπου 9 μήνες για να το κάνουν αυτό!
Και ενώ το λευκό μου αρέσει αρκετά, στο S Cross με την ιδαίτερη σχεδίασή του, δεν μου άρεσε. Το ήθελα μπλέ ή κόκκινο. Το ίδιο είχε γίνει και με το Kadjar, οποιοδήποτε μεταλλικό εκτόξευε την τιμή.
-
Αν κ με εξέπληξε το sx θετικά σε πολλά, το Kuga είναι ξεκάθαρα καλύτερο παντού...Στην κατανάλωση? Στην πρακτικότητα? στις επιδόσεις? Στην αξιοπιστία? Στην εκτός δρόμου συμπεριφορά? Στην οδηγική ευχαρίστηση? Στην ποιότητα? Κάπου ναι κάπου όχι λέω εγώ.
Κατανάλωση όχι, αν κ στα diesel που οδηγησα οι διαφορές ειναι μικροτερες. Σε εσωτερικό, χωρους στην καμπινα, ποιότητα, εμφάνιση, στιβαρότητα, οδηγική συμπεριφορά ξεκάθαρα ναι! Αξιοπιστία είναι νωρίς να πούμε αλλά δεν θεωρώ ότι έχει κάτι να ζηλεψει η Ford πια.
Ford Kuga