-
Εμπειρικα και χωρις να θελω να σε επηρεασω, η ανεση του ειναι πολυ καλη για σπορ αναρτηση,την θεωρω καλυτερη και απο κοντιακ και τιγκουαν..αυτο βεβαια ειναι καθαρα θεμα αντιληψης του καθενος..
-
Και γω υπερ του stline ειμαι. Το αμαξι τα εχει ολα. Στη τελικη αμα θες πουλας τις ζαντες και βαζεις ενα νουμερο μικροτερες
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προσέξτε, δεν χρησιμοποιώ απόλυτους όρους 'καλύτερη'/'χειρότερη' αλλά σχετικούς, ήτοι 'καλύτερη από/χειρότερη από', καθώς συγκρίνω τις δύο εκδόσεις μεταξύ τους, και όχι ως το καλύτερο/χειρότερο/μέσο όρο της κατηγορίας. Έτσι και αλλιώς, όπως είπα και στο πωλητή, έχοντας μόλις βγει από C5 hydro, όλα θα μου φαίνονταν σκληρά
Για το Kodiaq που έχω πιο εμπεριστατωμένη άποψη, είναι όντως τυπικά Skoda-VW-γερμανικό σκληρό, και μάλιστα το ένιωσα να κοπανάει σε 2-3 σαμαράκια, και έτσι και αλλιώς θεωρώ το Kuga ως το πιο 'στημένο' SUV (μία-ή-άλλη με το Χ1, πάντως οι απόψεις συγκλίνουν εκεί).
Ερώτηση για ST-lIneάδες: όπως μου είπε ο πωλητής (και είδαμε και τις ρυθμίσεις), ο ατμοσφαιρικός περιλαμβάνεται στο πακέτο ST-Line. Στο διαμορφωτή όμως βλέπω ότι 'ο κρυφός ατμοσφαιρικός είναι προαιρετική επιλογή με επιπλέον κόστος'. Στα δικά σας ST-L έχει όλο το πακέτο του ambient, δηλαδή LED στις πόρτες, στο ντουλαπάκι, στη κεντρική κονσόλα κλπ ?
-
Ναι εχει, και καθομαι και παιζω με τα χρωματα...
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Παιδιά δε υπάρχει θέμα επιλογής μεταξύ business και st line.Και όμως υπάρχει! Προσωπικά συνειδητά επέλεξα το Business γιατί ΔΕΝ ήθελα με τίποτα την σπορ ανάρτηση και τις 18'' ζάντες (και το bodykit το βρίσκω λίγο υπερβολικό) και το μόνο που ήθελα από το ST Line ήταν τα Xenon. Προσωπικές επιλογές και γούστα είναι αυτά!
Εμπειρικα και χωρις να θελω να σε επηρεασω, η ανεση του ειναι πολυ καλη για σπορ αναρτηση,την θεωρω καλυτερη και απο κοντιακ και τιγκουαν..αυτο βεβαια ειναι καθαρα θεμα αντιληψης του καθενος..
Συμφωνώ (για το Tiguan, Kodiaq δεν έχω οδηγήσει)...είναι πολύ πιο άνετο από το Tiguan με τις 18αρες.
-
Η ανάρτησή του είναι εξαιρετική. Δε καταλαβαίνεις ότι τα παπούτσια του είναι 18 άρια
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Η ανάρτησή του είναι εξαιρετική. Δε καταλαβαίνεις ότι τα παπούτσια του είναι 18 άριαTo ξέρω, το έχω οδηγήσει! Αλλά η διαφορά με το business (για εμένα) στο θέμα της άνεσης είναι αισθητή.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Η ανάρτησή του είναι εξαιρετική. Δε καταλαβαίνεις ότι τα παπούτσια του είναι 18 άρια
To ξέρω, το έχω οδηγήσει! Αλλά η διαφορά με το business (για εμένα) στο θέμα της άνεσης είναι αισθητή.
Όντως, το ST φοράει μεγαλύτερη ζάντα/χαμηλοπρόφιλο ελαστικό, είναι 1εκ χαμηλότερο (άρα μικρότερη διαδρομή αμορτισέρ) και έχει σκληρότερα αμορτισέρ ή/και ελατήρια (δεν ήταν σίγουροι στη Βελμάρ). Αν είχε και RFT θα ήταν ο τέλειος συνδυασμός
Τα ίδια ισχύουν για τις εκδόσεις ST-Line σε όλα τα μοντέλα, όχι μόνο στο Kuga. Απλώς με το Kuga, ως SUV, δεν είναι πάντα θετικό το καλύτερο πάτημα/στήσιμο της ST-line....
Επίσης σχετικοάσχετο: ρώτησα αν ξέρουν αν διαφέρουν οι αντιστρεπτικές που φοράνε οι δύο εκδόσεις, και μου είπαν ότι μάλλον είναι ίδιες. Όπου και αν έχω διαβάσει όμως περί συμπεριφοράς, βλέπω ότι στο ST-Line μιλάνε για λιγότερο body-roll (που κυρίως προκαλείται από τις αντιστρεπτικές). Άραγε τι τελικά να ισχύει ? Κάποιος που έχει πρόσβαση στο ETIS για να δει τους κωδικούς των αντιστρεπτικών ?
-
Έχω δει τις τελευταίες μέρες παρκαρισμένα 2-3 ST line.
Πραγματικά τα χάζεψα!
Ειδικά ένα λευκό , πανέμορφο , έδειχνε τεράστιο και επιβλητικό.
Τα άλλα σε σκούρο γκρι. Δείχνουν πραγματικά SUV , εξατμίσεις , ζάντες , σποιλερ τα κάνουν πολύ ξεχωριστά, δεν θα χρειαστούν ποτέ κάτι aftermarket.
Ολα είχαν τα καλά φώτα μπροστά , full led είναι; Είναι στάνταρ στην ST;Μαζί με το R line Tiguan είναι νομίζω τα πιο σπορ - macho SUV.
X1 και 3008 καλά εξοπλισμένα που έχω δει δείχνουν πιο στυλατα όχι τόσο σπορ.Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Bi-xenon είναι, είναι standard στην ST-Line, και ο βασικότερος λόγος που μάλλον θα πάω προς αυτή την έκδοση.
Και εγώ για άσπρο μάλλον θα πάω, το γκρι που λες είναι το Magnetic, από ότι μου είπαν στη Βελμάρ είναι -με διαφορά- το χρώμα που πουλάει πιο πολύ.
-
Και με έξτρα λάμπες που στρίβουν μαζί με το τιμόνι
-
Καλησπέρα παιδιά. Αυριο παραλαμβάνω 1.5 diesel st line magnetic και μπήκα σε αυτό το σάιτ: https://vindecoder.eu/ford για να δω τον αριθμό πλαισίου. Μου έβγαζε ημερομηνία κατασκευής τον Σεπτέμβρη του 2017 ενώ σε αυτό το σάιτ: https://www.vindecoderz.com μου βγάζει ότι εχει φτιαχτεί το 2010 και εχει κάνει 102 χιλιάδες χλμ περίπου. Τι παίζει; [emoji33]
ΥΓ: Η απορία μου δεν εχει να κάνει με το δεύτερο σάιτ (προφανώς και δεν κατασκευάσθηκε το 2010) όσο με το αν το πρώτο ειναι ακριβές.
-
Παίζει ότι τα site αυτά είναι αναξιόπιστα και βγάζουν ψεύτικες πληροφορίες για να τσιμπήσουν πελάτες. Μόνο απο ford etis θα τα δεις αυτά
-
Έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο για το 1.5 diesel αυτόματο και παρατήρησα το εξής:
Ακόμη και χωρίς τα διπλά κρύσταλλα της έκδοσης ST Line, ο ήχος από τον κινητήρα και την κύλιση παραμένει χαμηλός, καθιστώντας το αυτοκίνητο ιδανικό για ταξίδια.
Έχει το ST διπλά τζάμια?
-
Από ότι θυμάμαι, νομίζω ότι ο πωλητής μου είπε καθώς διάβαζε τον κατάλογο με τα extras, ότι είναι extra με επιπλέον χρέωση (?), όπως και το αθερμικό parebrise ή τα πίσω φυμέ....
-
Το θερμαινόμενο παρμπρίζ είναι στάνταρ. Το ίδιο και τα πίσω φιμε
-
Δεν είπα θερμαινόμενο, είπα αθερμικό, που απορροφά ακτινοβολία και μειώνει τη θερμοκρασία εντός θαλάμου. Αυτό όπως και τα διπλά τζάμια πρέπει να είναι extra, αλλά ξαναλέω ότι αυτό το γράφω με επιφύλαξη καθώς το άκουσα μια μόνο φορά καθώς ο πωλητής μου διάβαζε τον κατάλογο των extras του ST-Line, δεν είχα δηλαδή λίστα στα χέρια μου και χρόνο να το ελέγξω.
Για τα πίσω φυμέ ο διαμορφωτής τα δίνει extras στο ST-Line, αλλά νομίζω και αυτό που οδήγησα δεν τα είχε, είναι σίγουρα standard ?
-
Ναι. Είναι βαμμένα τα τζάμια. Δεν έχουν μεμβράνες.
-
Εάν βρω τον κατάλογο με τον εξοπλισμό που μου είχαν δώσει πρίν παραγγείλω, θα σας πώ. Εκεί έχει όλο τον βασικό εξοπλισμό κάθε έκδοσης και αναλυτικά όλα τα έξτρα.
Αντώνη ο διαμορφωτής ΔΕΝ λειτουργεί σωστά (και τα Xenon έξτρα τα δίνει στην ST Line). Θα πρέπει να μην προσθέσει κανένα έξτρα και την περίληψη να δείς τον εξοπλισμό του οχήματος (δες τελευταίο bullet):
Βασικά χαρακτηριστικά (επιπλέον της Business):
•Εξωτερικό κιτ διαμόρφωσης αμαξώματος ST-line
•Καθίσματα από ημιδερμάτινη επένδυση
•Δερμάτινο τιμόνι με γκρι ραφή
•Δερμάτινη λαβή μοχλού ταχυτήτων με ιδιαίτερο φινίρισμα
•Εμπρός και πίσω ταπέτα
•Ράγες οροφής, πλαίσια προβολέων, αεραγωγοί στα πλαϊνά φτερά και πλαίσια θυρών με μαύρο φινίρισμα
•Ζάντες ελαφρού κράματος 18” με ελαστικά 235/50 R18
•Εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος
•Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης – Auto Park Assist – με Perpendicular Park Assist και σύστημα Park Out
•Σπορ ανάρτηση
•Σκούρα επένδυση οροφής
•Πακέτο καπνιστή
•Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος – Active City Stop
•Κάμερα οπισθοπορείας
•Εσωτερικός κρυφός φωτισμός – Ambient Lighting
•Design pack 5: Περιλαμβάνει: πίσω φιμέ κρύσταλλα, πίσω μεγάλη αεροτομή, πεντάλ αλουμινίου, εμπρός προβολείς Bi-Xenon -
Χμμμ, όντως αν πάει με τα αλουμινένια πεντάλ και την αεροτομή, τότε είναι στο βασικό. Τόσο λάθος έκανα προχθές που πήγα για το test-drive ?
Πάντως για τα διπλά τζάμια νομίζω ότι ισχύει, δηλαδή είναι extras όπως και το μπροστινό αθερμικό....αλλά και εδώ μπορεί να κάνω λάθος
Ford Kuga