-
Το έχουν σήμερα και αύριο στο Mall μαζί με κάποια ακόμα μοντέλα της εταιρείας,για όποιον ενδιαφέρεται.
Όσον αφορά στο δίλημμα βενζίνη ή πετρέλαιο,με τα παρόντα δεδομένα και τις υπάρχουσες τιμές των καυσίμων,προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ μονόδρομο το diesel παρόλο που λόγω μοτοσυκλέτας κάνω λιγότερα από 10.000χλμ/χρόνο με το αμάξι.Το υψηλότερο κόστος κτήσης δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας διότι η απόσβεση θα γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Όποιος όμως θέλει επιδόσεις και πιο ζωηρό αμάξι, κοιτάζει βενζινοκίνητα. -
Με τις σημερινές τιμές (περίπου 1.4€ η 95αρα και 1€ το diesel), και τη μέση μεικτή (6.2 για το 150αρι ΕΒ, 4.7 για το 150αρι diesel, για να έχουμε παρόμοιες επιδόσεις), η διαφορά τους στην κατανάλωση ανά χλμ ανάγεται σε περίπου 4 λεπτά του ευρώ. Για να καλυφθεί η διαφορά τιμής μεταξύ βενζίνης και diesel (περίπου 5000€ σε όλες τις εκδόσεις), πρέπει το όχημα να κάνει περίπου 125000χλμ. Οτιδήποτε λιγότερο και απλά δεν θα πάρουμε πίσω ούτε καν τα λεφτά που δώσαμε για το όχημα, πόσο μάλλον να κάνουμε οικονομία. Τότε θα ελπίζουμε ότι το diesel θα πωληθεί ως μεταχειρισμένο ακριβότερα από ένα αντίστοιχο βενζίνης, μπας και πάρουμε τουλάχιστον τα λεφτά που ήδη δώσαμε για την αγορά του, και δεν έχω καν μιλήσει για κόστη επισκευής ή συντήρησης.
Το diesel ήταν και παραμένει καύσιμο που ευνοεί τις πολύ μεγάλες αποστάσεις/διαδρομές στη ζωή ενός οχήματος...
-
Εγώ δεν έχω οδηγήσει βενζινοκίνητο αυτοκίνητο με 150 ίππους και κατανάλωση 6,2 λίτρων,εκτός και αν πηγαίνει κανείς με 90-100χλμ/ώρα και μόνο σε ανοιχτό δρόμο.
Πέρα από αυτό,προσωπικά μιλώντας και πάλι χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα για όλους,έχοντας για 20 χρόνια μόνο βενζινοκίνητα αυτοκίνητα,σκεφτόμουν αν πρέπει να κάνω μια διαδρομή-βόλτα 100-200 χλμ ή μια τριήμερη εκδρομή 600-700 χλμ συνολικά διότι θα έπρεπε να ξοδέψω ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στα καύσιμα.Αυτό πλέον δεν το σκέφτομαι καθόλου...αν εξακολουθούσα να έχω βενζινοκίνητο, θα έκανα λιγότερα χλμ και αυτό νομίζω πως λέει πολλά σε όλα τα επίπεδα.
Τα κόστη επισκευής ή συντήρησης μπορεί να είναι τα ίδια ή και μικρότερα από τα βενζινοκίνητα,μπορεί και μεγαλύτερα...δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό...οι ταξιτζήδες νομίζω πως είναι χαρακτηριστική περίπτωση.
Όσο για τη μεταπωλητική αξία,προς το παρόν τα πετρελαιοκίνητα την κρατούν...με βάση τα σημερινά δεδομένα έγινε η αναφορά μου στο προηγούμενο post.
Τελειώνω εδώ το off topic και εννοείται πως οι τοποθετήσεις λέγονται εντελώς φιλικά και επηρεάζονται,πέρα από αριθμούς και μετρήσεις,από προσωπικές εμπειρίες και προτιμήσεις.Άλλωστε η συγκεκριμένη κουβέντα και η άτυπη ''κόντρα'' βενζίνης-diesel κρατάει χρόνια. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τι υπερβολές είναι αυτές ρε σεις..18αρες..για 120 άλογα..συν ότι θα ξεπουληθεις στην αλλαγή ελαστικων..
Όντως το ST-Line στον μικρό diesel είναι λίγο υπερβολή. Αλλά στον ecoboost, είτε με 150 είτε με 180 άλογα, είναι πολύ πιο λογικό fit. Και όπως είπε ο φίλος, θα παραγγείλει το 150αρι ΕΒ, άρα μια χαρά θα είναι. Και με το remap στα ~200 άτια, ακόμα καλύτερο
Προσοχή μόνο το θέμα 'εγγύησης', δεν νομίζω ότι έχει βγάλει η Mountune κάτι για τον 1.5, μόνο για την Rica ξέρω εγώ, άρα λογικά μόνο στον Καρανικόλα θα μπορείς να πας αφού περάσεις το remap.
Σιγά τα πολλά άλογα.
18άρες έχω στην 330 που έχει 272 άλογα και πάλι τις βρίσκω μεγάλες. -
Εδω είμαι σε δίλημμα εγώ (βενζίνη η πετρέλαιο), που έδωσα το mx5 μετά από 9 χρόνια με 51.000- άρα χρήση ελάχιστη. Ο πατέρας μου δε με cherokee βλέπει 11l/100km το οποίο πρέπει να είναι και παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας σε αυτό το αμάξι.
Οπότε για εμένα η κατανάλωση θα είναι ίδια, για τον πατέρα μου σαν να παίρνει diesel
Και συνδυαστικά δεν πρόκειται να κάνουμε πάνω από 10.000 το χρόνο. Αλλά και πάλι το σκέφτομαι, γιατί είναι γλυκό να ακούς 'γέμισα με ενα 50ρικο'
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι υπερβολές είναι αυτές ρε σεις..18αρες..για 120 άλογα..συν ότι θα ξεπουληθεις στην αλλαγή ελαστικων..
Όντως το ST-Line στον μικρό diesel είναι λίγο υπερβολή. Αλλά στον ecoboost, είτε με 150 είτε με 180 άλογα, είναι πολύ πιο λογικό fit. Και όπως είπε ο φίλος, θα παραγγείλει το 150αρι ΕΒ, άρα μια χαρά θα είναι. Και με το remap στα ~200 άτια, ακόμα καλύτερο
Προσοχή μόνο το θέμα 'εγγύησης', δεν νομίζω ότι έχει βγάλει η Mountune κάτι για τον 1.5, μόνο για την Rica ξέρω εγώ, άρα λογικά μόνο στον Καρανικόλα θα μπορείς να πας αφού περάσεις το remap.
Σιγά τα πολλά άλογα.
18άρες έχω στην 330 που έχει 272 άλογα και πάλι τις βρίσκω μεγάλες.καλά, είναι προφανές ότι τις έχουν βάλει για να τονίσουν την 'sport' εμφάνιση του ST, και όχι για κάτι άλλο. Είναι ίσως το μόνο που με χαλάει στο ST, ούτε η σκληρότερη ανάρτηση, ούτε το χαμήλωμα
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Εδω είμαι σε δίλημμα εγώ (βενζίνη η πετρέλαιο), που έδωσα το mx5 μετά από 9 χρόνια με 51.000- άρα χρήση ελάχιστη. Ο πατέρας μου δε με cherokee βλέπει 11l/100km το οποίο πρέπει να είναι και παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας σε αυτό το αμάξι.Οπότε για εμένα η κατανάλωση θα είναι ίδια, για τον πατέρα μου σαν να παίρνει diesel
Και συνδυαστικά δεν πρόκειται να κάνουμε πάνω από 10.000 το χρόνο. Αλλά και πάλι το σκέφτομαι, γιατί είναι γλυκό να ακούς 'γέμισα με ενα 50ρικο'
Να πάρεις αυτό που θα σε ικανοποιεί στον δρόμο, όχι στην τσέπη.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Εγώ δεν έχω οδηγήσει βενζινοκίνητο αυτοκίνητο με 150 ίππους και κατανάλωση 6,2 λίτρων,εκτός και αν πηγαίνει κανείς με 90-100χλμ/ώρα και μόνο σε ανοιχτό δρόμο..Οι σύγχρονοι βενζινοκινητήρες εκει οδεύουν, και ήδη υπάρχουν κάποιοι που τα καταφέρνουν καλα. Το δικό μου αυτοκίνητο εμπίπτει σ αυτή την κατηγορία. Έχοντας κάτω απο 5.000χλμ , μέσα στη πόλη με μέτρια κινηση η κατανάλωση μου ειναι κάτω απο 7, συγκεκριμένα σε δρόμους σε μέρες χωρίς ιδιαίτερη κινηση πχ Βουλιαγμένης, ειμαι και κάτω απο 6.5. Σε κινηση ειμαι στο 7.3.
(Μετρημένα και με τη κλασική διαίρεση)
Μιλώντας για σβέλτη οδήγηση χωρίς να στρεσάρω το αυτοκίνητο καθότι ακόμα στρώνεται.
Κάποιες φορές που η Βουλιαγμένης ηταν ανοιχτή και ήθελα να τεστάρω, πήγαινα μονο με ταχύτητα χωρίς γκάζι ή με λιγο γκάζι, οπου το επέτρεπε ο κατηφορικού δρόμος , κι ήμουν κάτω απο 6, 5.9-5.4 αργότερα.
Εκανα ταξίδι Πηλιο με κατανάλωση 6.2 , με ταχύτητες 140χλμ σχεδόν σταθερή, και κάποιες φορές 160 για προσπεράσεις.
5.8 ειχα στα 120-130 χλμ, στο ελα που ηταν πιο χαλαρό.
Κατεβαίνοντας απο Πορταριά , το αμάξι έδειξε 4.4 , με πολυ χαμηλή ταχύτητα βέβαια στις στροφές.Κι ολοι λένε οτι η κατανάλωση θα μειωθεί κι αλλο, ειδικά όταν πια πιάσει τα 10.000 χλμ.
Δε λέω οτι καίει οτι οσο ο 1.6 ντίζελ , ομως για τα άλογα του, μπορω και έχω καλές επιδοσεις με καλές καταναλώσεις.
(Βενζίνη μονο 100 bp )Sent from my iPad using Tapatalk
-
Παιδιά, τα επίσημα στοιχεία είναι αυτά που είναι: επίσημα στοιχεία. Γιατί να θεωρήσουμε ότι τα στοιχεία των diesel είναι 'σωστά' και τα στοιχεία των petrol είναι 'λάθος' ? Βάσει αυτών των στοιχείων λοιπόν, οι διαφορές είναι αυτές που έγραψα και η απόσβεση -προσοχή, η απόσβεση, το RoI, ούτε ίχνος 'κέρδους' ακόμα- έρχεται αρκετά μετά τα 120Κ χλμ, για την συγκεκριμένη περίπτωση οχήματος, κινητήρων και τιμών.
Σιγά τα πολλά άλογα.
18άρες έχω στην 330 που έχει 272 άλογα και πάλι τις βρίσκω μεγάλες.Το μέγεθος της ζάντας έχει να κάνει -και- με το μέγεθος του οχήματος προφανώς. Και στο CX7 με 300 άλογα και 45 κιλά ροπής είχα 18αρες, και ήταν μια χαρά και για την δύναμη και για το μέγεθος του οχήματος. Στο Κuga λοιπόν οι 17αρες είναι οριακές για το μέγεθός του, οι 18αρες είναι 'σωστές', και οι 19αρες δείχνουν 'μπόλικες'. Απλώς ο μικρός diesel δεν μπορεί επ'ουδενί να υποστηρίξει την αρκετά macho εμφάνιση του ST-Line, που είναι -και- λόγω μεγέθους ζάντας.
-
Το τι 'δείχνει' κάτι στο μάτι είναι άσχετο! Το σημαντικό είναι με ποια διάμετρο εξελίχθηκε η ανάρτηση. Θυμίζω ότι η F40 με τα 478 άλογα είχε 17άρες...
Ο αρχιμηχανικός της Jag είπε ότι οι νορμάλ αναρτήσεις εξελίσσονται με τις μικρότερες ζάντες και οι σφιχτές με τις μεγαλύτερες.
-
Το έχουν παρακάνει με το μέγεθος των τροχών.
18' στο Kuga 19' στο Qashqai, τελείως λάθος διαστάσεις κατά τη γνώμη μου.
Για 150hp μια χαρά είναι οι 16' -
Εμενα παλι στο kuga μου φαινονται τιποτα οι 16' δε ταιριαζουν με τον ογκο-μεγεθος του αυτοκινητου.
Μιλαω καθαρα σε θεμα εμφανισης.
Για το 19' στο κασκαι συμφωνω και υπερβολικο και αχρειαστοΣτάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στο διπλανό thread διάβασα παρουσίαση του Skoda Kodiaq με 20ρες ζάντες! Η μεγιστη υποδυναμη που αναφερει σε μοτερ ειναι 190hp στον tdi
Sent from my A0001 using Tapatalk
-
406 λίτρα χώρου αποσκευών;;;;
-
Ο αρχιμηχανικός της Jag είπε ότι οι νορμάλ αναρτήσεις εξελίσσονται με τις μικρότερες ζάντες και οι σφιχτές με τις μεγαλύτερες.Το ίδιο είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του και ο υπεύθυνος εξέλιξης για την ανάρτηση της νέας σειράς 5 της BMW.
ΥΓ: ο κύριος λόγος αύξησης της διαμέτρου των ζαντων στα supercars ηταν για να χωρέσουν μεγαλύτερα φρένα.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
406 λίτρα χώρου αποσκευών;;;;Με ρεζέρβα. Με kit επισκευής γύρω στα 450κάτι. Μήπως διάβασες specs του προ-facelift μοντέλου;
-
Το ίδιο διαβάσαμε.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Το ίδιο διαβάσαμε.Ok! Με ρεζέρβα ομολογουμένως είναι μικρός ο χώρος αποσκευών για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου (αλλιώς είναι στο μέσο όρο). Κι αν κάποιος έχει και λίγο εκτός δρόμου ανησυχίες η ρεζέρβα θα χρειαστεί.
-
Ρε παιδιά τι λέτε για 15αρες και 16αρες...Αν βάλετε σε οποιοδήποτε σύγχρονο μεσαίο-μεγάλο SUV ζάντες 15 και 16 ιντσών, θα θέλει λάστιχο με 80αρι προφίλ, και ΠΑΛΙ θα φαίνεται σαν να έχει ρόδες από αυτοκινητάκι του Jumbo
Υπάρχουν και κάποια πράγματα που λέγονται 'οπτική αρμονία', 'σωστές αναλογίες' κλπ
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Παιδιά, τα επίσημα στοιχεία είναι αυτά που είναι: επίσημα στοιχεία. Γιατί να θεωρήσουμε ότι τα στοιχεία των diesel είναι 'σωστά' και τα στοιχεία των petrol είναι 'λάθος' ? Βάσει αυτών των στοιχείων λοιπόν, οι διαφορές είναι αυτές που έγραψα και η απόσβεση -προσοχή, η απόσβεση, το RoI, ούτε ίχνος 'κέρδους' ακόμα- έρχεται αρκετά μετά τα 120Κ χλμ, για την συγκεκριμένη περίπτωση οχήματος, κινητήρωνΚαλα εκανες και το εγραψες αλλα ολοι ξερουμε οτι τα πετρελαιοκινητα ανεβαινουν σε καταναλωση ελαχιστα πανω απο την εργοστασιακη τιμη (2-3 λιτρα) ενω τα βενζινης πολυ περισσοτερο ενω σε πιεση διπλασιαζεται κιολας. Εγω ομως εβαλα απο 2 λιτρα παραπανω στο καθενα περιπου.
Παραδειγμα:
Αν ενα πετρελαιο καιει 6 λιτρα/100 x1 ευρο=6 ευρω στα 100χλμ αρα στα 600 ευρω στα 10.000χλμ.
Το βενζινης με μια τιμη 8 λιτρα/100χλμ x1,40=11,2 ευρω στα 100χλμ αρα στα 10.000 εχει 1120 ευρω.
500 ευρω διαφορα καθε 10.000χλμ. Στα 60.000χλμ εχεις κανει αποσβεση τα 3.000 ευρω της διαφορας της τιμης αγορας τους και βγαζεις κερδος και οχι στα 120.000χλμ.Υ.Σ. 3000 ευρω δεν ειναι η διαφορα ή κανω λαθος?
Ford Kuga