-
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... _29765.asp
Οδική συμπεριφορά: Απολαυστικό το Kuga, 3008 για το χώμα, άνετο το Tiguan
Διαβάστηκε από 37050 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/6/2017
Το Ford Kuga μένει πιστό στην οδηγοκεντρική φιλοσοφία της φίρμας να κατασκευάζει αυτοκίνητα απολαυστικά - πρώτα απΆόλα για τον οδηγό και έτσι ακόμα και στην κατηγορία των crossover δε θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά. Μόλις «ανοίξει» ο δρόμος, το Kuga παρέχει υψηλή οδηγική αίσθηση, ενώ την ίδια ώρα στις στροφές, τα επίπεδα πρόσφυσης είναι υψηλά, η κλίση συγκρατημένη (παρά την αυξημένη απόσταση από το έδαφος) και η συμπεριφορά ουδέτερη με το πίσω μέρος να εμφανίζει σπορ προεκτάσεις τονίζοντας την στάνταρ παρουσία άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Στο ίδιο μήκος κύματος το ακριβές και πληροφοριακό τιμόνι, ο θετικός και εύχρηστος επιλογέας, αλλά και τα δυναμικά φρένα. Εκτός δρόμου, τα 201 χλστ. από το έδαφος είναι ένας σαφές ατού, όπως και οι καλές γωνίες αναρρίχησης.Ακόμη μεγαλύτερη (η μεγαλύτερη όλων για την ακρίβεια) είναι η απόσταση από το έδαφος για το Peugeot 3008, που είναι βασισμένο στην εξελιγμένη πλατφόρμα EMP2. Ως γνήσιος εκπρόσωπος της γαλλικής σχολής, το νέο crossover της γαλλικής φίρμας συνδυάζει αριστοτεχνικά την άνεση με τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Η ανάρτηση φιλτράρει αποτελεσματικά όλες τις ανωμαλίες και σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα θορύβου εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα κύλισης. Παράλληλα όμως συντελεί ώστε το 3008 να στρίβει ουδέτερα και με ασφάλεια. Για τις εκτός δρόμου περιηγήσεις το 3008 βασίζεται στο σύστημα Advanced Grip Control με 5 προγράμματα λειτουργίας και τα M+S ελαστικά. Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 219 χλστ.
Τέλος το VW Tiguan σε κερδίζει αμέσως με την εξαιρετική ποιότητα κύλισης και τη σωστή λειτουργία της ανάρτησης που φιλτράρει με άνεση τις ανωμαλίες. Παράλληλα, το πλαίσιο είναι γρανίτης, ενώ ο θόρυβος που περνάει στην καμπίνα είναι πολύ χαμηλός. Υπό πίεση τα περιθώρια πρόσφυσης είναι αυξημένα, οι κλίσεις του αμαξώματος δεν προβληματίζουν και παρά το ελαφρύ τιμόνι μπορείς να το κατευθύνεις εκεί που θες. Όσον αφορά τις εκτός δρόμου επιδόσεις, η απόσταση των 189 χλστ. για την δικίνητη έκδοση της δοκιμής σου επιτρέπει να κινηθείς γρήγορα και απροβλημάτιστα σε light διαδρομές.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αλέξανδρε για βάλτα σε μια σειρά στριψίματος . Μ ενδιαφέρει
Μέχρι να απαντήσει ο Δίας, εγώ θα πώ ότι σειρά δεν μπορώ να βάλω γιατί δεν τα έχω οδηγήσει όλα. Αλλά μπορώ με σιγουριά να πώ ότι κάτω από την κορυφή της Χ1 είναι το Kuga. Τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια. Επίσης, το Kuga είναι πολύ ψηλά και όσων αφορά την κατάταξη της άνεσης και της ποιότητας κύλισης, ένας από τους βασικούς λόγους που το προτίμησα.
Θα συμφωνήσω με τον Φάνη. Μιλάμε πάντα για την μικρή κατηγορία SUV.
Το 3008 που μπαινει Φανη και Αλεξανδρε?
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
3ο ή 4ο, μαζί με το Kadjar μάλλον.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αλέξανδρε για βάλτα σε μια σειρά στριψίματος . Μ ενδιαφέρει
Μέχρι να απαντήσει ο Δίας, εγώ θα πώ ότι σειρά δεν μπορώ να βάλω γιατί δεν τα έχω οδηγήσει όλα. Αλλά μπορώ με σιγουριά να πώ ότι κάτω από την κορυφή της Χ1 είναι το Kuga. Τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια. Επίσης, το Kuga είναι πολύ ψηλά και όσων αφορά την κατάταξη της άνεσης και της ποιότητας κύλισης, ένας από τους βασικούς λόγους που το προτίμησα.
Θα συμφωνήσω με τον Φάνη. Μιλάμε πάντα για την μικρή κατηγορία SUV.
Το 3008 που μπαινει Φανη και Αλεξανδρε?
3ο ή 4ο, μαζί με το Kadjar μάλλον.
Νομίζω ότι το Kadjar ανήκει πιο κάτω, σίγουρα μετά το tiguan.
-
Εγω δεν τα εχω οδηγησει ολα αλλα θα εβαζα με σειρα x1,3008 μαζι με kuga και μετα οπως τα λεει ο αυτοκρατορας δλδ τιγκ και κατζαρ
-
Δεν έχω οδηγήσει (ακόμα!!!) το 3008 για να έχω άποψη. Πιστεύω ότι θα είναι μισό με 1 κλίκ κάτω από το Kuga, κυρίως λόγω ημιάκαμπτου (και πιο μαλακών αναρτήσεων για να μπορέσουν αν το κάνουν άνετο).
Καλά οι δημοσιογράφοι έχουν αξιοπιστία κάτω από το μηδέν!! Μου έλεγε προχτές φίλη μου που εργάζεται στο τμήμα επικοινωνίας μεγάλης αντιπροσωπείας το τι γίνεται και πραγματικά η 'βρώμα' είναι ακόμα μεγαλύτερη από όσο ήξερα. Πλέον ζητάνε στην ψύχρα λεφτά για να γράψουν θετικά σχόλια!!
Περί κατανάλωσης: έκανα μια δοκιμή (μικρή) για να έχω λίγο πιο ακριβή νούμερα για όσους ενδιαφέρονται. Διαδρομή 22 χλμ, Βριλήσσια - Δ. Πλακεντίας - Μαρούσι - Βριλήσσια με μέτρια κίνηση και ενεργοποιημένο το S/S, μου έβγαλε 10.6λτ/100 χλμ με πολύ οικονομική οδήγηση (συνήθως δεν οδηγώ τόσο νωχελικά... ). Θα κάνω κάποια στιγμή την ίδια διαδρομή αλλά με κανονική οδήγηση και χωρίς S/S να δούμε τις διαφορές.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καλά οι δημοσιογράφοι έχουν αξιοπιστία κάτω από το μηδέν!! Μου έλεγε προχτές φίλη μου που εργάζεται στο τμήμα επικοινωνίας μεγάλης αντιπροσωπείας το τι γίνεται και πραγματικά η 'βρώμα' είναι ακόμα μεγαλύτερη από όσο ήξερα. Πλέον ζητάνε στην ψύχρα λεφτά για να γράψουν θετικά σχόλια!!
Τραγικό όσο δε παει! Κανει μπαμ οτι παιζει 'λαδακι' σε ουκ ολίγες παρουσιάσεις, δοκιμές κλπ... δε θυμαμαι ποτε ήταν η τελευταία φορά που διάβασα παρουσίαση/κριτική αυτοκινητου που να εχει πχ ενα σοβαρό αρνητικό στοιχείο μεσα. Ολα καλα ολα σουπερ ντουπερ ολα άψογα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Περί κατανάλωσης: έκανα μια δοκιμή (μικρή) για να έχω λίγο πιο ακριβή νούμερα για όσους ενδιαφέρονται. Διαδρομή 22 χλμ, Βριλήσσια - Δ. Πλακεντίας - Μαρούσι - Βριλήσσια με μέτρια κίνηση και ενεργοποιημένο το S/S, μου έβγαλε 10.6λτ/100 χλμ με πολύ οικονομική οδήγηση (συνήθως δεν οδηγώ τόσο νωχελικά... ). Θα κάνω κάποια στιγμή την ίδια διαδρομή αλλά με κανονική οδήγηση και χωρίς S/S να δούμε τις διαφορές.Το έχω γράψει και το ξαναγράφω: έχετε άστρωτα αμάξια ακόμη!
Πιστεύω ότι η κατανάλωση θα πέσει τουλάχιστον 10-15% μόλις αρχίσει να στρώνει ο κινητήρας -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το έχω γράψει και το ξαναγράφω: έχετε άστρωτα αμάξια ακόμη!
Πιστεύω ότι η κατανάλωση θα πέσει τουλάχιστον 10-15% μόλις αρχίσει να στρώνει ο κινητήραςΈτσι όπως τα λές Βασίλη μου, τα μισά μου αμάξια τα πούλησα άστρωτα...
-
Το έχω γράψει και το ξαναγράφω: έχετε άστρωτα αμάξια ακόμη!
Πιστεύω ότι η κατανάλωση θα πέσει τουλάχιστον 10-15% μόλις αρχίσει να στρώνει ο κινητήραςΈτσι όπως τα λές Βασίλη μου, τα μισά μου αμάξια τα πούλησα άστρωτα...
Στο δικό μου diesel για παράδειγμα μετά από 42.000 χλμ - και αφού μηδένισα τη μέση κατανάλωση στα 40.000 χλμ - η μέση κατανάλωση έχει καρφωθεί εδώ και 2000 χλμ στα 6,3, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή και με τα μισά χλμ ήμουν τουλάχιστον μισό λίτρο πάνω! Φαντάζομαι ότι το δικό μου πια είναι στρωμένο και δεν μπορώ να περιμένω παραπάνω μείωση πια...
-
Παρελαβα χθες, πολυ οχημα για τα λεφτα που ζηταει. Η ηλ.πορτα βοηθαει παρα πολυ, το αμαξι ειναι βαρυ,με την καλη ιδιοτητα της λεξης..Μια ερωτηση το android auto που θα το βρω αφου δν κυκλοφορει για την χωρα μας απο playstore..Σβκ θα χει ψαξιμο..
-
Καλοτάξιδο ikos να το χαρείς! Το εχω σχεδόν 3 μήνες τα σπάει!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης ikos έγραψε:
Παρελαβα χθες, πολυ οχημα για τα λεφτα που ζηταει. Η ηλ.πορτα βοηθαει παρα πολυ, το αμαξι ειναι βαρυ,με την καλη ιδιοτητα της λεξης..Μια ερωτηση το android auto που θα το βρω αφου δν κυκλοφορει για την χωρα μας απο playstore..Σβκ θα χει ψαξιμο..https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/#description
-
Είναι το Android auto που υπάρχει προεγκατεστημενο; Πώς το συνδέουμε με το κινητό; Με το data cable;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Είναι το Android auto που υπάρχει προεγκατεστημενο; Πώς το συνδέουμε με το κινητό; Με το data cable;Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=46738&p=3187522&hilit=android+auto#p3187522
-
Έστειλες κάποιο λινκ; Στο ταπατοκ δεν ανοίγει κάτι.
-
Έστειλες κάποιο λινκ; Στο ταπατοκ δεν ανοίγει κάτι.Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ναι, είναι η σελίδα 68 αυτού του thread.
-
Στο ταπατοκ δε βοηθάει αυτό το 68.
-
Εχει κατω κατω τον αριθμο της σελιδας. Πατας εκει πανω και βαζεις τον αριθμο που θες
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν έχει σελίδες. Έχει αριθμό ποστ
-
Δεν έχει σελίδες. Έχει αριθμό ποστΣτάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μπες από PC να τα δεις ή από κινητό/tablet σε desktop mode, δεν έχει νόημα όλο αυτό που γίνεται τώρα....
Ford Kuga