-
Είναι και η παλαιότητα , δεν ξέρεις τι μπορεί να σου εμφανίσει ένα αυτοκίνητο οχταετίας σίγουρα σε αίσθηση δεν την φτάνει κάποιο υπερμίνι των 15κ αλλά το μεταχειρισμένο είναι ρίσκο .
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ωραιος προβληματισμος..
Κατ αρχας ξεχνα το rx-8... ειναι πιθανον πολυ δυνατο για πρωτο, ειναι κοστοβορο σε βενζινη και απαιτει προσεκτικη συντηρηση ισως και λιγη προσωπικη ενασχοληση με το αμαξι.. Επισης ειναι δυσκολο να βρεις ενα σε αριστη κατασταση και με σωστη συντηρηση.. Επισης παρατηρησε οτι εχουν γεμισει ολες οι μαντρες με αυτα καθως οι περισσοτεροι τα αγορασαν ωςφτηνο γκαζι αδιαφορωντας 'η εχωντας αγνοια για τις ιδιαιτεροτητες του..Οτι και να βρεις απο μεταχειρισμενα ,αν το αποφασισετε, παρε κατι απο ιδιωτη! Και ξεχνα το rx8..
Σοφά λόγια
RX8 με 94000km και body kit;
Αυτές είναι και οι δικές μου σκέψεις..... Όχι, όχι όχι.
Το RX8 είναι ένα πολύ ειδικό αυτοκίνητο με μεγάλα έξοδα κίνησης (σαφώς μεγαλύτερα από του Celica και Mondeo). Και αν δεν έχει τύχει της σωστής συμπεριφοράς και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ φροντίδας από καλό ιδιοκτήτη τα 100.000χλμ μπορεί να είναι πάρα πολλά. RX8 μόνο αν ξέρεις τί παίρνεις και από ποιον το παίρνεις.Επειδή κι εγώ μπήκα για λίγο στον πειρασμό για το συγκεκριμένο αμάξι μπες για πλάκα στο rx8 club και δες πόσα μας έχουν αφήσει χρόνους μετά τα 100κκ
ΟΧΙ, το αμάξι δεν είναι προβληματικό αλλά όπως είπαν και οι προλαλήσαντες είναι πολύ ιδιαίτερο κοστοβόρο και περίεργο αμάξι για ένα πρωτάρη.
Κι από εμένα σαν προσωπική γνώμη όντας φρέσκος απο το πρώτο αμάξι πήγαινε σε κάτι μικρό όπως ειπώθηκε και άνωθεν. Swift , fiesta κτλ κτλ
[spoiler:2qzzyeka]Πουλάω κι εγώ το micra μου αν ενδιαφέρεσαι βεβαίως βεβαίως καλά μην βαράτε Εγώ πάντως το ευχαριστήθηκα για πρώτο αμάξι [/spoiler:2qzzyeka] -
Το RX-8 θα σου'λεγα να το ξεχασεις, εχει εξοδα (οχι, δεν ειναι πανω κατω το ιδιο με Mondeo, δυστυχως..)
επισης ειναι ιδιοτροπο οπως ηδη ξερεις λογω κινητηρα.. δε νομιζω οτι ειναι ο,τι καλυτερο για πρωτο αυτοκινητο, ειδικα για καποιον που φαινεται να μην εχει και φοβερη οικονομικη ανεση αλλα ουτε και 'αυτονομο' πορτοφολι..εξ'αλλου, αν κρινω απ'τα σερβις-ανταλλακτικα του mx-5 που ειχα, το rx-8 πρεπει να'ναι εξισου φαρμακειο, ισως και περισσοτερο..
Η Celica ειναι πιο νορμαλ επιλογη αλλα και παλι θα σκας αρκετα λεφτα σε ασφαλιστρα, τελη. Το εχεις σκεφτει αυτο; Το αμαξι δεν ειναι μονο το κατα ποσο μπορεις να το αγορασεις αλλα πρεπει να κοιταξεις και στην πορεια τι χρειαζεται..
Να ξερεις τελος οτι οποιο κι απο τα δυο να παρεις αν για χψ λογους θελεις να το πουλησεις θα φτυσεις αιμα/θα το ξεπουλησεις τα επομενα χρονια καθως δυσκολα θα αλλαξει κατι, οσον αφορα τετοια αμαξια τουλαχιστον..Εγω θα επαιρνα ενα μικρο μεν, διασκεδαστικο δε αυτοκινητο. αν υπαρχει σχετικη ανεση, καινουργιο, ειδαλλως ελαφρως μεταχειρισμενο
-
βρίσκoνται σε μια μάντρα κοντά στο σπίτι μου! Βάζω περισσότερες πληροφορίες και βλέπω ότι έχουν και λίγα χιλιόμετρα και είναι σχετικά καινούργια ,το Celica 8 ετών
Ο χρήστης RX-220 έγραψε:
To Celica είναι 1800 κ. εκ. 78.000 χλμΚλασσικα βρωμαει η υποθεση για κατεβασμενα χιλιομετρα,ουτε 10000χλμ το χρονο???
Τι εννοείς λέγοντας ιδιαιτερότητες του Βάνκελ? Οδηγείτε διαφορετικά από τους άλλους κινητήρες βενζίνης? (Τις αρχές λειτουργίας των Βάνκελ τις ξέρω και τις διαφορές τους με 'κοινούς' κινητήρες εσωτερικής καύσης θεωρητικά) [φιλικά το λεω παντα αυτό μην παρεξηγηθείς δεν το παίζω παντογνώστης]. Περισσότερο στο RX-8 με απασχολούν η πισωκίνηση και τα 80 επιπλέον άλογα.
Γενικά μιλώντας έχει σημαντίκες διαφορές η οδηγική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου ανάλογα με το που μεταφέρεται η κίνηση ,σε λογικά παντα πλαίσια μιλώ οδήγησης σε δημόσιο δρόμο μέσα στα όρια.Περιεργος κινητηρας για καποιον που δεν ξερει.Καποιες φορες θελει να το πηγαινεις στις ψηλες στροφες,να κοιτας συνεχεια τα λαδια κλπ.Και γω δεν τα ξερω πολυ καλα,στο περιπου στα λεω αλλα αν ψαξεις στα φορα θα καταλαβεις και συ οτι ειναι δυστροπος ο wankel.
-
H Celica με 9000€ που αναφέρει το παλικάρι δεν είναι παράλογη επιλογή. Τα 143 είναι αρκετά αλλά αν το πάει σταδιακά δεν θα έχει πρόβλημα. Σε κόστος ασφάλισης/τέλη είναι σαν 1600 πάνω κάτω σε κόστος σέρβις ελάχιστα πάνω. Για μένα αν είναι να δει κάτι καινούργιο μικρότερο θα πρέπει να δει κάτι τελευταίας τεχνολογίας 1.2 ή μικρότερο για να έχει σημαντική διαφορά στα έξοδα αλλά θα έχει ακριβότερη συντήρηση και μεγάλο ξενέρωμα αν χρειαστεί φανοποιία. Εγω θα σου έλεγα να ελέγξεις τη Σέλικα σε 2 συνεργεία (ιδανικά ένα γνωστού σου και ένα επίσημο) να σιγουρευτείς οτι δεν είχε μεγάλο τράκο που μπορεί να άφησε κουσούρια και είχε συντηρηθεί επαρκώς. Να πιέσεις τον έμπορο για εγγύηση 6 μηνών ή ενος έτους. Είναι νομίζω πλέον υποχρεωμένοι απο ευρωπαίκό κανονισμό να παρέχουν εγγύηση και στο κάτω κάτω για αυτό αγοράζει κανείς απο έμπορο αλλιώς βρίσκει πιο φτηνά απο ιδιώτες. Η άλλη λύση είναι οτι μαθαίνεις στου πατέρα σου αν δεν χρειάζεσαι αμάξι για πρωϊνή καθημερινή μετακίνηση. Αυτό που είπαν κάποιοι για μτχ 1-3000 δεν θα το πρότεινα γιατί ως νέος οδηγός έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες για ατύχημα και ένα όχημα αυτού του κόστους δεν σου παρέχει ούτε ενεργητική ούτε παθητική ασφάλεια (εκτός αν πάρεις κάνα οικογενειακό θεριό δεκαετίας 90). Στα λεφτά της Σέλικα πάνω κάτω πουλάω ένα κάμπριο 206 2.0 με αντίστοιχη δύναμη και μπλοκέ διαφορικό. Αν σε ενδιαφέρει πμ.
-
Με τα χρήματα που διαθέτεις 15000 ευρώ παιρνεις άνετα ένα καινούριο μικρομεσαίο πχ seat leon αλλα και αρκετα από τη προηγούμενη κατηγορία polo, fiesta, swift ,ibiza punto κλπ.Το celica είναι ένα καλό αυτοκίνητο αλλα το συγκεκριμένο 8ετίας δεν θεωρείται σχετικά καινουριο όπως λες αλλά αρκετά παλιό!Ειλικρίνα θεώρω λάθος να μην παρεις κατι καινούριο με το μπατζετ που διαθέτεις και να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου για όσα χρόνια το κρατήσεις και ενδεχομένος να μπλέξεις με παλιά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που δεν ξέρεις τι θα σου βγάλουν την επόμενη μέρα.Το καινούριο ειναι καινούριο και σίγουρα θα το χαρεις περισσότερο.Στη τελική αν θέλεις να γλιτώσεις και χρήμα με 10-11000 ευρώ ανέτα βρίσκεις 3ετείας αυτοκίνητα με πολύ λιγότερα χιλιόμετρα .Η γνώμη μου βασίζεται στη λογική και όχι στο συναίσθημα γιάτι από οτι κατάλαβα (αν κάνω λάθος με διορθώνεις) το αυτοκίνητο θα συντηρείται από τους γονείς σου και μιας και δεν θέλεις να τους επιβαρύνεις και πολύ σωστα η τελικη αποφασή σου πρέπει να είναι βάση λογικής Φιλικά
-
Ούτε RX8 ούτε βεβαίως 8ετίας Celica ...έλεος! Είναι επικίνδυνο το πρώτο και δεν είναι η Celica για νέο οδηγό;
Προτίμησε κάποιο μεταχειρισμένο 3-ετίας όπως λέει επάνω ο φίλος.
πχ
Kia Ceed 3door '09 στα € 11.500 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/818647/
Fiat Bravo T-JET 120HP '08 στα € 9.450 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/942777/
Opel Astra GTC SPORT 1,4 ELEGANCE '07 στα € 9.400 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1100346/
Alfa Romeo Alfa 147 PROGRESSION '07 στα € 8.500 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1082335/υπάρχουν πολλά....μην εγκλωβιστείς στην Celica.
-
Συμφωνώ με τον elteo. Ή θα πας σε κάτι ελαφρώς μεταχειρισμένο ( επίσης προτείνω και το Panda 100 και το twingo GT αλλά και το G.punto tjet ) αλλιώς πήγαινε σε καινούριο supemini και αστα αυτά στη μάντρα να μείνουν στην ησυχία τους
-
Ψάχνοντας λιγο παραπάνω το θέμα βρήκα ένα σωρό RX-8 και μάλιστα σε καλύτερες τιμές και με λιγότερα χλμ οπότε κατάλαβα ότι κατι βρομάει (ζούσα με την ψευδαίσθηση ότι οι ιδιοκτήτες τους καταλάβαιναν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του οχήματος τους αλλά από όσο φαίνεται μόνο το 1300 κ. εκ. με 200 ΗΡ πρόσεξαν....). Έτσι το RX-8 σίγουρα δεν είναι και η πιο κατάλληλη επιλογή. Βασικά το αποκλείω τελείως, αν πάρω ποτέ όχημα με κινητήρα Βάνκελ βασικά κατελείξα οτί θα είναι ένα καθαρόαιμο track day car όχι κάτι που θα χρησημοποιώ συχνά και όποτε σίγουρα δεν θα το πάρω τώρα.
Το αυτοκίνητο θα το χρησιμοποιώ κυρίως για να πηγαίνω από την πόλη που σπουδάζω στο πατρικό μου οπότε θα πρέπει να είναι άνετο (όχι σαν τον εφιάλτη που έζησα ταξιδεύοντας στην Έγνατία με ένα Corsa ,ούτε τράβαγε, ήταν θορυβόδες και ήταν πολύ άβολες και οι αναρτήσεις, ίσως να έφταιγε που ήταν το 1.2 βέβαια) για μεγάλες διαδρομές και με λογική κατανάλωση. Το κόστος αγοράς και το ασφάλιστρο θα καλυφθεί από τους γονείς μου (έχουν έκτωση αν το ασφαλίσουν μαζι με το Mondeo από όσο κατάλαβα) αλλά πέρα απο αυτό τίποτα άλλο.
Θα ζητήσω μάλλον απο ένα γνωστό μου μηχανικό να δει το Celica αν είναι οκ και ελέγξει και τα χλμ του (γενικά πάντα μιλώντας τα Τoyota δεν είναι γνωστα για την αντοχή τους στο χρόνο?)
'Οσον αφορά την ασφάλεια θα ήθελα να πω το Celica έχει σαφώς ανώτερη από το Mondeo που διαθέτουμε τόσο σε ενεργητική
(ANTISPIN,ABS,ESP το Celica μόνο ΑΒS το Mondeo) όσο και σε παθητική (4 Αστέρια με 4 αερόσακους το Celica 3 Αστέρια με 2 αερόσακους το Mondeo), και προς θεού δεν το θέλω για να κάνω κόντρες δεν έχω καν σκοπό να το πιέσω στα όρια του (ακόμα). Ξέρω ακούγεται λίγο κουφο για νεαρό άτομο αυτό αλλά είναι η αλήθεια.Επειδή κανένας στην οικογένια δεν έχει εμπειρία από αυτοκίνητα εκτός από Μazda,Ford,Mistubishi,Mercedes,VW,Opel τί αλλο θα προτείνατε? Τα Κορεατικά,Γαλλικά και τα Ιταλικά είναι οκ από άποψη αξιοπιστίας?
-
Τι θα έλεγες για κάτι τέτοιο???
-
Είχε standard esp και antispin η celica 1.8 του 2002??? Αν όντως έχει τότε πρέπει να ανάβει στο καντραν λυχνία για το esp και το antispin αλλιώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ! Τα 4 αστέρια πως προκύπτουν? Το euroncap που όλοι παραδέχονται δεν το είχε δοκιμάσει Επίσης έχω την εντύπωση ότι κανείς μηχανικός δεν μπορει να επιβεβαιώσει αν τα χλμ που έχει είναι πραγματικά η όχι ,αλλα ούτε και τον ακριβή τροπο χρήσης του (αν δουλευε στα κόκκινα πχ).Μπορεί να σου απαντήσει για την κατάσταση του την ώρα που το πας να το δει αλλά όχι για το παρελθόν του
-
Βρες ενα μεταχειρισμενο της αρεσκιας σου γυρω στα 10.000€ στα 1.600 κυβικα μικρομεσαιο ισως και μικρο και τα ρεστα εχε τα για βενζινες,σερβις,πιθανα ακουμπηματα και μικροβελτιωσεις της αρεσκειας σου οπως φιμε μια αλλη πηγη κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Τι θα έλεγες για κάτι τέτοιο???Πιο 'ειδικη' στα σημεια απο την celica αλλα και καλυτερο αυτοκινητο..Δε θα το προτεινα για πρωτο..
Πρεπει να ελεγξει μεταβλητο,ιμαντες, να εχουν τηρηθει ευλαβικα τα service, να μη τσιμπαει λαδακια, να μην εχει κανα τζογο απο το στροφαλο ,να ειναι ενταξει ο maf..
Η celica δεν απαιτει τοση προσοχη σα μεταχειρο και εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να πεσεις σε προβληματικο..Ψαχνωντας λιγο τις celica της εποχης στο car.gr επισης καταληγω οτι η συγκεκριμενη μαλλον δεν μας τα λεει ολα......Αν επιμενεις για celica υπαρχουν αλλες πολυ καλυτερες και πιο ακριβες αλλα σιγουρα αρκετα κατω απο τα 15χιλιαρικα..
-
Δεν λέω Celica ή θάνατος απλά αναρωτιώνουν αν θα μπορούσα να διατηρώ τέτοιου είδους αυτοκινήτο (ένα σβέλτο κουπέ με κινητήρα πάνω κάτω όσο το οικογενειακό). Έκτος απο αυτό σε πιο 'λογικά' πλαίσια έχω βρει ενα Subaru Impeza 1500 του 08 με 20.000 χλμ 14.000€, ένα Toyota Prius του 07 με 50.000 χλμ 14.000€, ενα Ηonda Civic του 07 που έχει ακόμα εγγύηση με 50.000χλμ και 14.000€. Άλλα αυτοκίνητα που κοιτάζω αλλά είναι 'λίγο τρελά' είναι ένα Peugeot 206 RC 1.6 του
2007 με 43000 km 13500€ ένα Bmw 116 06 με 40.000 χλμ € 13.800 και ένα Mitsubishi Colt czt turbo 150 hp 1.5 2006 με 61000 χλμ
Απο καινούργια τώρα κάτι σε Ford Fiesta (έκδοση Sport κατά προτίμηση) και Mazda 2. Βέβαια καινούργιο αυτοκίνητο σε περίπτωση που έστω το γρατζουνίσω θα το πάρω πολύ βαριά..... -
Ο χρήστης RX-220 έγραψε:
Peugeot 206 RC 1.6Κάποιος πάει να σε κοροϊδέψει... τέτοιο αυτοκίνητο δεν υπάρχει.
-
+1 το 206 rc εβγαινε μονο 2.0
Αφου εχεις στις επιλογες σου το fiesta τσιμπα το,πολυ καλο αμαξακι.Οσο για τις γρατζουνιες ποιος ο λογος να το παρεις βαρια,λαμαρινα ειναι και μπορει να φτιαχτει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Peugeot 206 RC 1.6
Κάποιος πάει να σε κοροϊδέψει... τέτοιο αυτοκίνητο δεν υπάρχει.
Συγνώμη λάθος μου είναι 207 οχι 206 ούτε καν που το πρόσεξα όταν το έγραφα!
-
Ο χρήστης RX-220 έγραψε:
Peugeot 206 RC 1.6
207 RC ? Αυτό βγάζει 175 τουρμπίσια άλογα.
-
Εγώ νομίζω πως βιάζεσαι πολύ.. Στην ίδια ηλικία είμαστε πάνω κάτω. Κοίταξε να πάρεις ένα πιο ήπιο αμαξάκι να μάθεις να οδηγάς κτλ κτλ και μετά πας και σε rc και τα συναφή
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Peugeot 206 RC 1.6
207 RC ? Αυτό βγάζει 175 τουρμπίσια άλογα.
ΠΟΣΑ??? 150 δεν βγάζει? και μάλιστα έχει και αμάξωμα στα κιλα του Mondeo κίολας (1295 το Μοndeo και 1325 το 207) οπότε δεν το θεώρησα υπερβολικό.....
Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ονείρων ή καινούργιο μικρό