-
Τελικά παιδιά έμαθα:
αισθητήρες παρκαρίσματος (πίσω) = 400 (εργοστασιακά)
συναγερμό = 500 (εργοστασιακά)
Σκέφτομαι εάν αξίζει να περάσω τον συναγερμό εργοστασιακά ή εδώ στην ελλάδα που το δίνουν στα 200 € απλά δεν είναι με τα ίδια χαρακτηριστικά (αποτροπή και σε ύψος και κίνηση).Πείτε τις απόψεις σας....
-
Βάλε τον φτηνό και αν ακόμη φοβάσαι για κλοπή, ασφάλισε το.Έτσι και αλλιώς το κόστος ασφάλισης για κλοπή έχει πέσει πάρα πολύ.
Τζάμπα λεφτά μου φαίνονται 900€ για συναγερμό και αισθητήρες.
-
axel12p,
συμφωνώ ότι τα 900 σύνολο είναι ένα ποσό 'καλό',
αλλά ειδικά για τους αισθητήρες θεωρώ ότι ειδικά πίσω θα μου χρειαστούν.
Εργοστασιακά κοστίζουν τόσο, εάν τους περάσω Ελλάδα θα είναι μικρότερο το κόστος
αλλά δεν θα έχουν (πάλι) τα ίδια χαρακτηριστικά: δλδ δεν θα απεικονίζεται το σημείο
που πλησιάζεις, αλλά θα έχεις μόνο ήχο. Δεν ξέρω τι θα κάνω, θα το σκεφτώ λίγο. -
Ο χρήστης xampos έγραψε:
Τελικά παιδιά έμαθα:
αισθητήρες παρκαρίσματος (πίσω) = 400 (εργοστασιακά)
συναγερμό = 500 (εργοστασιακά)
Σκέφτομαι εάν αξίζει να περάσω τον συναγερμό εργοστασιακά ή εδώ στην ελλάδα που το δίνουν στα 200 € απλά δεν είναι με τα ίδια χαρακτηριστικά (αποτροπή και σε ύψος και κίνηση).Πείτε τις απόψεις σας....
Γνώμη μου, μην πάρεις τίποτα εργοστασιακό. Απλά βρες ένα σωστό επαγγελματία που να σου περάσει τους αισθητήρες στην σωστή θέση που είναι οι 'υποδοχές' των εργοστασιακων. Για το συναγερμό, ούτε καν συζήτηση. Με 400€ έχεις πολύ ανώτερο συναγερμό από τον εργοστασιακό (ξεχωριστή πλακέτα κλπ).
-
Σε αυτούς τους φτηνούς (15€ στο ebay) που βάζουν όλοι οι αντιπρόσωποι έχεις ήχο, ένδειξη για την απόσταση από το εμπόδιο και ένδειξη αριστερά-δεξιά για να γνωρίζεις που βρίσκεται το εμπόδιο.
Προφανώς μιλάμε για κάτι κατώτερο του εργοστασιακού αλλά αυτό θα σου βγει κάτω από 50ικο με την τοποθέτηση και την δουλεία του θα την κάνει.
Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι να βρεις καλό τεχνικό. Το λέω γιατί και το δικό μας στην αντιπροσωπεία το έβαλαν, αλλά στην πλευρά που έχουν βάλει την ένδειξη έχω από την πρώτη ημέρα έναν εκνευριστικό τριγμό στο ταμπλό.
-
Παύλο,
και τους αισθητήρες αλλά και τον συναγερμό μου έκαναν πρόταση να τα περάσουν εδώ Ελλάδα οι ίδιοι (από την αντιπροσωπεία δλδ) με περίπου 300€ από ότι θυμάμαι, σε σχέση με τα 400+500=900 που θα βγούνε εργοστασιακά.
Απλά σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να περαστούν εργοστασιακά αυτά?
Για αυτό ακριβώς σας ρώτησα... να πάρω τις απόψεις σας. -
Το συναγερμό θα τον ζητήσεις να στον κάνουν δώρο...
-
Νομίζω με 300€, ειδικά για τον συναγερμό, δεν αξίζει καθόλου! Αυτοί που βάζουν στις αντιπροσωπειες είναι της πλάκας. Όλα, πάντως είναι θέμα αναγκών. Αν έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη το συναγερμό, εγώ θα σου πρότεινα έναν καλό after market. Και βάζεις εργοστασιακά τους αισθητήρες, αν θέλεις οπωσδήποτε να είναι εργοστασιακοι.
-
Βάλε εργοσταστιακούς αισθητήρες. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Και έχεις και ένδειξη στην οθόνη.
Συναγερμό και άλλα να μην βάλεις. Δεν υπάρχουν δώρα.
Ζήτησε το αυτοκίνητο με τον εργοστασιακό εξοπλισμό όπως τον θέλεις και παζάρεψε την τιμή χωρίς κανένα δώρο και χωρίς τίποτα άλλο.
Στη συνέχεια επέλεξε ένα κατάστημα έξω και πάρε έναν συναγερμό της αρεσκείας σου. Σε V40 έβαλα gemini με τηλεειδοποίηση, χωρίς να πετσοκόψω καλώδια (μπήκε με φύσες) και λειτουργούν όλα εξαιρετικά. -
Προσωπική άποψη (γιατί είμαι ψείρας και έχω δει πολλά): Δεν θα άφηνα κανέναν να βάλει συναγερμό σε καινούργιο αυτοκίνητο....δεν τους εμπιστεύομαι σε τέτοιες δουλειές.
Όσο για τους αισθητήρες, πάλι με βάση την προσωπική εμπειρία μπορώ αν απαντήσω. Από το 2004 (με 180.000χλμ) στου πατέρα μου και από το 2011 (60.000χλμ) στο δικό μου, οι εργοστασιακοί δουλεύουν άψογα. Aftermarket (τοποθετημένοι σε εξουσιοδοτημένο) τόσο στην 116i του θείου μου, όσο και σε 3αρα (e90) κολλητού μου, μετά από 2 χρόνια άρχισαν να έχουν προβλήματα και στο τέλος στην 3αρα σταμάτησαν να δουλεύουν. Μπορεί να έτυχε....απλά λέω την εμπειρία μου.
-
αντί για συναγερμό, αγοράζω ασφάλεια κλοπής .....
και δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν μου έχουν κλέψει κανένα αυτοκίνητο
-
παιδιά τελικά η απόφαση πάρθηκε!!
Το παρήγγηλα με εργαστασιακούς αισθητήρες (πίσω) αλλά και εργοστασικό συναγερμό. Απλά αυτό που μου προξένησε απορία ήταν ότι σήμερα, μου είπε ο πωλητής ότι θα μου βάλει και αναπτήρα - τασάκι (γιατί οι σουηδοί δεν το έχουν μέσα), αλλά επίσης υπάρχει θέμα και με τη ρεζέρβα. Δεν έχουν από το εργοστάσιο ρεζέρβα αλλά το κιτ επισκευής. Εάν βάλω την ρεζέρβα (η οποία δεν είναι μικρότερου μεγέθους) θα χάσω (πόσο δλδ θα μου μείνει) χώρο από το πορτ μπαγκάζ, αλλά βγαίνει + 140 €.
Τελικά πήρα με το κιτ επισκευής και τώρα περιμένω...............3 μήνες για την παράδοση.
Όταν έρθει θα σας πως εντυπώσεις, παίδες.
Σας ευχαριστώ πάντως για όλες τις συμβουλές και απόψεις. -
Καλορίζικο!
-
Καλορίζικο + Καλοτάξιδο φίλε!
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Μεγάλος χρόνος αναμονής για μοντέλο το οποίο είναι χρόνια στην αγορά. Οι αισθητήρες και ο συναγερμός φταίνε για την καθυστέρηση;
-
Όχι μου είπαν ότι πλέον θα βγαίνουν όλα με αυτόματο κιβώτιο
και ότι είτε έβαζα είτε όχι έξτρα σε 3 μήνες θα ερχόταν.Σας ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές,
πλέον ακολουθεί η άχαρη αναμονή... -
Γιατι δεν έβαλες και εμπρός αισθητήρες; Ειναι πολύ χρήσιμοι...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Τλκ πιο μοντελο πηρες,κυβικα και τιμη?
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Δεν είναι και τόσο μεγάλο αυτοκίνητο το V40 ώστε να χρειάζεσαι αισθητήρες και μπροστά.
ΟΚ είναι ευκολία ορισμένες φορές, αλλά δεν είναι και τίποτα σημαντικό η απουσία τους. -
Λοιπόν πήρα το V40 Cross Country momentum,
αλλά πρόσθεσα και αισθητήρες παρκαρίσματος (πίσω), ψηφιακό πίνακα, άλλη κονσόλα, συναγερμό, μεταλλικό χρώμα και επίσης έβαλα τελικά την ρεζέρβα (και όχι το κιτ επισκευής).
Τελική τιμή από ότι θυμάμαι τώρα (γιατί δεν έχω εδώ μαζί μου τα χαρτιά) 'βγαίνει' στα 27.700€.
Μου είπαν επίσης ότι εάν διατηρηθεί η απόσυρση (λέμε τώρα...) θα λάβω το όφελός της, που είναι περίπου 1.100€ γιατί θα βρούν αυτοί αυτοκίνητο απόσυρσης.Αναμονή πλέον
Volvo V40