-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ωραίο το review, το διάβασα ευχάριστα με τον πρωινό καφέ.
Γρηγόρη αν δεν λανθάνω έχεις οδηγήσει και την Mercedes A-Klasse.
Μπορείς να κάνεις ένα συγκριτικό μεταξύ των δύο αυτοκινήτων?
Κυρίως σε ποιοτικές διαφορές, όπως στην καμπίνα και για τα υλικά αυτής, στην συναρμογή αλλά και για τις αναρτήσεις και το πως αυτές αποσβαίνουν τις ανωμαλίες της ελληνικής ασφάλτου.Έχεις γνώμη και από τον Άσσο της BMW. Πιστεύεις ότι απευθύνεται στο ίδιο αγοραστικό κοινό με τα A-Klasse & V40?
Ενώ αναμένεται στην Ελλάδα και το νέο Audi A3, ποιο πιστεύεις ότι αξίζει τα σκήπτρα του καλύτερου premium μικρομεσαίου?Με λίγα λόγια που θα δαπανούσες ένα κεφάλαιο +/- 30 χιλιάδων ευρώ?
Θα ηταν αδικο κατι τετοιο, καθοτι την A-class την οδηγησα συνολικα γυρω στην μιση ωρα (15λεπτα την αυτοματη AMG με τα 204ps, και αλλα 15λεπτα την χειροκινητη Α200 / 156ps, με συνοδηγο, καποιον υπευθυνο της Merc, ) σε αντιθεση με το V40 T4, που το ειχα για ενα δυωρο περιπου μονος μου, σε διαδρομη της προτιμησης μου.
Η αναφορα μου παντως για το αυστηρο οριο των 30κ ευρω δεν ηταν τυχαια...
Εαν ΔΕΝ υπηρχε θεμα οριου, εκει πραγματικα θα ημουν σε μεγαλο διλημμα, καθοτι
δεν εκρυψα οτι το AMG στησιμο στην νεα a-class μου αρεσε αρκετα. Σε ενα configuration που εκανα, βαζοντας ακριβως
οτι ηθελα σε μια χειροκινητη A200, δηλαδη το AMG pack, xenon, μεταλλικο, πισω υποβραχιονιο, εβγαινε (χωρις προσφορες-αποσυρση) γυρω στα 33κ. Εαν δηλαδη με ενεργοποιημενες ολες τις δυνατες προσφορες εβγαινε εστω οριακα κατω απο 30κ, τοτε -με την μεχρι στιγμης οδηγικη μου επαφη- πιθανοτατα να την προτιμουσα.Ο Ασσος σαφως και -θεωρειται τουλαχιστον- οτι απευθυνεται στην ιδια κατηγορια, αυτη δηλαδη των premium μικρομεσαιων.
Η εκτιμηση που εχω βεβαια για αυτον ειναι εντελως υποκειμενικη και προσωπικη. Ο Ασσος οσο και ευχαριστος να ειναι οδηγικα, (που ειναι, με την σπορ αναρτηση και κοντη κρεμαγιερα) οσο και να προσπαθησα να τον κανω στα ματια μου 'εμφανισιμο', με οτι συνδυασμο χρωματων και πακετων να επελεγα, δεν μου 'καθοταν' δυστυχως, για να τον επελεγα ως προσωπικο αυτοκινητο. Ειναι προσωπικο το θεμα αυτο, το εχω ξαναπει, ακομα και φοβερο να ειναι οδηγικα ενα αυτοκινητο, εαν εμφανισιακα δεν μου αρεσει, βγαινει αυτοματως απο την δικη μου wish list...Κατα τα αλλα, και τα τρια αυτοκινητα ειναι σε ολα τα επιπεδα εξαιρετικα. Οποιο και να επελεγε κανεις, 'λαθος' δεν θα εκανε, καθοτι ειναι ολοκληρωμενες και ποιοτικες κατασκευες. Απλως εχουν καποιες διαφορες (περα απο την εμφανιση)
στα σημεια, και εκει εγκειται η προσωπικοτητα, το στυλ οδηγησης, και τα θελω του εκαστοτε οδηγου, που θα κρινουν τελικα, ποιο ειναι το ιδανικο, για την περιπτωση του.
Για τα δικα μου δεδομενα, μεχρι στιγμης στο αυστηρο οριο των 30κ ξαναλεω οτι θα επελεγα V40 T3, με το dynamic pack.
Εαν εβγαινε η Α200 με το AMG pack, στο χρηματικο αυτο οριο, εκει θα ειχα μεγαλο διλημμα... -
@drdino & nass
Οκ, αρα το ξαναβαζω αυτουσιο στο 'οδηγησα', και η περεταιρω συζητηση, σχολια κτλ, συνεχιζεται κανονικα στο παρον τοπικο... -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ωραίο review Greg.Ρε γμτ...είναι ιδέα μου ή τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν γίνει 'συνθετικά', βαρετά και συνεχώς όσο και λιγότερο fun-to-drive?
Τhnks.
Δεν ειναι η ιδεα σου Νικο, δυστυχως ισχυει. Απλα, τουλαχιστον στα πιο ακριβα/ψαγμενα μοντελα, υπαρχει δυνατοτητα να 'φτιαξεις' απο λιγο εως πολυ την οδηγικη αισθηση με τα σχετικα πακετα που αφορουν αναρτησεις-τιμονια κτλ...
Οπως αντιστοιχα στην νεα 1 πχ με την αναρτηση και την κοντη κρεμαγιερα.Απ' οσο καταλαβα, οι περισσοτερες αυτοκινητοβιομηχανιες, ακομα και οι γνωστες για την οδηγοκεντρικη φιλοσοφια, οπως η Bmw, ΠΛΕΟΝ εχουν διευρυνει το πεδιο τους, ακριβως ετσι ωστε να καλυψουν ακομα μεγαλυτερη γκαμα αγοραστων.
Για παραδειγμα, τον νεο Ασσο, τον 'χαλαρωσαν', το αμαξι εγινε πιο μαλακο, ανετο, και λιγοτερο ακριβες στις αντιδρασεις του, στην ΒΑΣΙΚΗ εκδοση του, και απο εκει και περα, δινεται η δυνατοτητα παραμετροποιησης (με το αζημιωτο φυσικα)
απο τον εκαστοτε υποψηφιο αγοραστη που θελει το κατι παραπανω σε οδηγικη αισθηση. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Απ' οσο καταλαβα, οι περισσοτερες αυτοκινητοβιομηχανιες, ακομα και οι γνωστες για την οδηγοκεντρικη φιλοσοφια, οπως η Bmw, ΠΛΕΟΝ εχουν διευρυνει το πεδιο τους....
Ναι όντως, έχουν βάλει συστήματα ήχου μηχανής!!!!
Όσον αφορά το άλλο θέμα κατάλαβα ότι επιλέγεις την Mercedes. Περιμένω όμως να μου συγκρίνεις εσωτερικά τις ποιότητες κατασκευής των δύο αυτοκινήτων και τις αποσβέσεις των αναρτήσεων τους.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
με αυστηρο οριο τα 30κ, το V40 T3, θα ηταν η επιλογη μου.
Μετά απο τόσες κουβέντες περι αμεσότητας, διασκέδασης, πικάντικης συμπεριφοράς, off-balance καταστάσεων κλπ... η επιλογή σου εως 30κ είναι το V40...??
Θα πρέπει αυτό το Volvo να είναι -αν μη τι άλλο- πολύ ενδιαφέρον οδηγικά...Αναφερομαι στην μεχρι στιγμης οδηγικη επαφη που εχω, στην κατηγορια των premium μικρομεσαιων...
Το σχολιο μου δεν αναφεροταν σε συνολικο επιπεδο για οτιδηποτε εχω οδηγησει...Σιγουρα παντως, ειναι αρκετα πιο ενδιαφερον οδηγικα απο το νεο S60, και μαλλον απο τα πιο ευχαριστα volvo
σε οδηγηση των τελευταιων ετων (με λαμπρη εξαιρεση, φυσικα το εκπληκτικο S40 T5 AWD, του volvozeus... ) -
Ωραίο post Γρέγκ δίνεις με απλό τρόπο στον αναγνώστη να καταλάβει αυτό που αποκόμισες , τώρα για την αίσθηση είναι λογικό δεν υπάρχει το mki gti σε κανένα καινούριο αμάξι ακόμα και σε πιο ειδικές κατασκευές για να υπάρχει στο v40 , με το χέρι στην καρδιά θα το προτιμούσες από giulietta , 116 ; θέλουμε αντίστοιχα review για το Α3 και Α κλάς .
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Απ' οσο καταλαβα, οι περισσοτερες αυτοκινητοβιομηχανιες, ακομα και οι γνωστες για την οδηγοκεντρικη φιλοσοφια, οπως η Bmw, ΠΛΕΟΝ εχουν διευρυνει το πεδιο τους....
Ναι όντως, έχουν βάλει συστήματα ήχου μηχανής!!!!
Όσον αφορά το άλλο θέμα κατάλαβα ότι επιλέγεις την Mercedes. Περιμένω όμως να μου συγκρίνεις εσωτερικά τις ποιότητες κατασκευής των δύο αυτοκινήτων και τις αποσβέσεις των αναρτήσεων τους.
Θα ημουν σε μεγαλο διλημμα. Ισως και να επελεγα Merc, ισως και οχι...
Στα της ποιοτητας εσωτερικου, και αποσβεσης της αναρτησης, δυο στα δυο για την Volvo εδω.
Bεβαια για να ειμαι δικαιος, θα πρεπει την Α-class AMG, να την συγκρινουμε με το επερχομενο V40 R-Design, αλλα ηδη, τουλαχιστον σε σχεση με την απλη Α200 με χειροκινητο κιβωτιο (αλλα και τις εξτρα 18αρες που φορουσε το test drive) το volvo εδειχνε οχι μονο να εχει συγκριτικα καλυτερο ελεγχο στις αναρτησεις του, αλλα και καλυτερη ηχομονωση, και μειωμενο θορυβο κυλισης.
Αυτα φυσικα, ενδεχομενως να διαφοροποιουνται σε εναν βαθμο, με διαφορετικη επιλογη σε μαρκα-μοντελο ελαστικων, αλλα η γενικοτερη εντυπωση ηταν αυτη της καλυτερης συνολικα αποδοσης στους τομεις αυτους, για το V40. -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Ωραίο post Γρέγκ δίνεις με απλό τρόπο στον αναγνώστη να καταλάβει αυτό που αποκόμισες , τώρα για την αίσθηση είναι λογικό δεν υπάρχει το mki gti σε κανένα καινούριο αμάξι ακόμα και σε πιο ειδικές κατασκευές για να υπάρχει στο v40 , με το χέρι στην καρδιά θα το προτιμούσες από giulietta , 116 ; θέλουμε αντίστοιχα review για το Α3 και Α κλάς .Eυχαριστω.
Οπως ειπα και πριν, αυτες ειναι καθαρα προσωπικες διαπιστωσεις. Με το χερι στην καρδια, και εφοσον προκειται για προσωπικο αυτοκινητο, (υπο την εννοια οτι αναμενεται να συμβιωσω για τουλαχιστον 7-10χρονια με αυτο) και οχι εταιρικο πχ, ναι θα το προτιμουσα απο Giulietta, και απο την νεα σειρα 1.
Για την νεα Α-class θα ειχα μεγαλο διλημμα, εαν με το AMG pack η Α200, δεν ξεπερνουσε τα 30κ...
Το νεο Α3 ακομα και στην sportback εκδοση -που προτιμω εμφανισιακα σε σχεση με το τριθυρο-
αν και θα πρεπει να το δουμε απο κοντα για να κρινουμε καλυτερα, απο τις μεχρι στιγμης φωτο, δεν με ψηνει να το οδηγησω, μονο και μονο απο την αναμενομενη, απολυτα τεχνοκρατικου στυλ, παρομοια εμφανιση της βασικης σχεδιασης, σε σχεση με το απερχομενο μοντελο. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μετά απο τόσες κουβέντες περι αμεσότητας, διασκέδασης, πικάντικης συμπεριφοράς, off-balance καταστάσεων κλπ... η επιλογή σου εως 30κ είναι το V40...??
Θα πρέπει αυτό το Volvo να είναι -αν μη τι άλλο- πολύ ενδιαφέρον οδηγικά...Αναφερομαι στην μεχρι στιγμης οδηγικη επαφη που εχω, στην κατηγορια των premium μικρομεσαιων...
Το σχολιο μου δεν αναφεροταν σε συνολικο επιπεδο για οτιδηποτε εχω οδηγησει...Σιγουρα παντως, ειναι αρκετα πιο ενδιαφερον οδηγικα απο το νεο S60, και μαλλον απο τα πιο ευχαριστα volvo
σε οδηγηση των τελευταιων ετων (με λαμπρη εξαιρεση, φυσικα το εκπληκτικο S40 T5 AWD, του volvozeus... )Όταν λες premium μικρομεσαία μιλάς για την 'αγία τριάδα' ή βάζεις μέσα και Giulietta, Scirocco...?
Σε σχέση με το 2ο είναι πιο ενδιαφέρον οδηγικά...? -
-
Ωραιο review
Μπορει καποιος να μου πει τι ειναι αυτος ο περιεργος εξτρα πονακας οργανων που λεει ο Γρηγορης?
Επισης ενα σχολιο για το συστημα αποφυγης συγκρουσης, αν καταλαβα καλα πως λειτουργει:
Το αυτοκινητο βλεποντας καποιον να πεταγεται απο δεξια επενεβει σε τιμονι φρενα.
Αν καποιος ηταν διπλα στα αριστερα τί θα εκανε? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ωραιο reviewΜπορει καποιος να μου πει τι ειναι αυτος ο περιεργος εξτρα πονακας οργανων που λεει ο Γρηγορης?
Επισης ενα σχολιο για το συστημα αποφυγης συγκρουσης, αν καταλαβα καλα πως λειτουργει:
Το αυτοκινητο βλεποντας καποιον να πεταγεται απο δεξια επενεβει σε τιμονι φρενα.
Αν καποιος ηταν διπλα στα αριστερα τί θα εκανε?Ηταν στην διπλα λωριδα, και μαλιστα οχι σε μεγαλυτερη αποσταση απο ενα περιπου μετρο, ενα αλλο αυτοκινητο...
Το συστημα προφανως υπολογισε και εκανε τοσο αριστερα το τιμονι, και ταυτοχρονα πατησε στιγμιαια αλλα δυνατα το φρενο, ωστε να διασφαλισει την αποφυγη επαφης και με το αυτοκινητο που πεταχτηκε απο δεξια, αλλα και με το διπλανο αριστερα, ηδη σταματημενο στο φαναρι αυτοκινητο... -
Γρηγόρη, δε νομίζω να έχει κάμερες μπροστά και πλάγια ώστε να υπολογίσει κάτι τέτοιο.
Κατά τα άλλα εμένα δεν με παίζει... σε όλους τους άλλους απάντησες.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
σε οδηγηση των τελευταιων ετων (με λαμπρη εξαιρεση, φυσικα το εκπληκτικο S40 T5 AWD, του volvozeus... )Όταν λες premium μικρομεσαία μιλάς για την 'αγία τριάδα' ή βάζεις μέσα και Giulietta, Scirocco...?
Σε σχέση με το 2ο είναι πιο ενδιαφέρον οδηγικά...?'Αγια τριαδα' φυσικα...
Οταν λες 2ο, σε σχεση με rocco εννοεις? Eαν ναι, τουλαχιστον στην εκδοση που οδηγησα (χωρις το dynamic pack)
το rocco (με σπορ πακετο, δηλαδη ουσιαστικα φαρδυτερους τροχους διαστασης 235/45/17 αντι 225/45/17) μου φανηκε οτι ειχε λιγο καλυτερη αισθηση στο τιμονι (αλλα οχι καλυτερη ακριβεια/πληροφορηση) , εξισου πολυ καλη αποσβεση αναρτησης και μαλιστα λιγο πιο σπορτιφ αλλα επισης με παρομοια ακριβεια στον ελεγχο κινησεων οπως του volvo, και ουσιαστικα ελαχιστα καλυτερη γενικοτερα αισθηση στα οδηγικα δρωμενα λογω της χαμηλοτερης θεσης οδηγησης.
Στο θεμα των ηλεκτονικων, αυτα του volvo (παροτι δεν ασχοληθηκα να ψαξω να απενεργοποιησω εστω και μερικως το ESP)
ηταν αρκετα πιο διακριτικα, αφηνοντας ελαχιστα μεν μεγαλυτερο περιθωριο, σε σχεση με το rocco, αλλα η πρεμβαση τους ηταν λιγοτερο αποτομη.
Το κιβωτιο επισης του Volvo λιγο καλυτερο σε κουμπωμα, παροτι ο λεβιες του, μαλλον ταιριαζει καλυτερα σε φορτηγο...
Φρενα και στα δυο εξαιρετικα σε αισθηση, αποδοση και αντοχη... -
Είναι σίγουρο ότι το σύστημα αυτό επενεργεί και στο τιμόνι; Μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο, το collision avoidance/city safety στα φρένα επενεργεί.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γρηγόρη, δε νομίζω να έχει κάμερες μπροστά και πλάγια ώστε να υπολογίσει κάτι τέτοιο.Κατά τα άλλα εμένα δεν με παίζει... σε όλους τους άλλους απάντησες.
Aλεξανδρε εδω πραγματικα δεν ξερω τι ακριβως συμβαινει, καθοτι μια φορα μονο παρουσιαστηκε το συγκεκριμενο περιστατικο.
Ετσι ενιωσα παντως, οπως ανεφερα και πριν. Ισως και να κανω λαθος, (δηλαδη τελικα να μην υπολογιζει πχ στην προκειμενη περιπτωση, ΠΟΣΟ αριστερα, θα κοψει το τιμονι, ωστε να μην βρει και στο διπλανο αυτοκινητο) απλα θυμαμαι οτι στην αριστερη λωριδα -οπου ειχε αναψει κοκκινο φαναρι λιγα μετρα μπροστα- τα αυτοκινητα ηταν πολυ κοντα μου, οχι περισσοτερο απο ενα μετρο περιπου...Εαν καποιος γνωριζει περισσοτερα για το συστημα αυτο, ας μας αναλυσει περαιτερω...
@drdino
Ετσι ενιωσα εκεινη την στιγμη, ναι οτι εκανε διορθωση και στο τιμονι... -
Το μόνο που φαίνεται να επενεργεί στο τιμόνι είναι το lane assist, πιο πιθανό μου φαίνεται να ήταν τράβηγμα λόγω φρένων ή ενστικτώδης κίνηση από μέρους σου. Θα το ψάξω κι άλλο όμως.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το μόνο που φαίνεται να επενεργεί στο τιμόνι είναι το lane assist, πιο πιθανό μου φαίνεται να ήταν τράβηγμα λόγω φρένων ή ενστικτώδης κίνηση από μέρους σου. Θα το ψάξω κι άλλο όμως.Mπορει να ειναι και ετσι...Ή να ημουν εγω που να εκανα λιγο την αρχικη κινηση αριστερα και μετα να εγινε αυτοματως αμεση επεμβαση στα φρενα και εγω να σοκαριστηκα, και να αφησα το τιμονι απο τα χερια μου...
Θα το κοιταξω και εγω...
Edit: Μηπως ειναι αυτο? 'υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (LCMA)'
http://www.volvocars.com/gr/all-cars/vo ... tures.aspx
(στο πακετο υποστηριξης οδηγου, στην τελευταια σειρα...)Ισως ηταν και αυτο: 'Lane keeping aid' (LKA) , '...Όταν πλησιάζετε τη διαγράμμιση της λωρίδας, το σύστημα εφαρμόζει ελαφρά αντίσταση στο τιμόνι για να σας βοηθήσει να κρατήσετε το αυτοκίνητο στη λωρίδα του...'
και απλα εγω ημουν οριακα δεξια (νομιζω οτι καπως ετσι εγινε... ), στην δεξια λωριδα εν γνωση μου, και ισως εκει
ταυτοχρονα με την οπισθεν του τυπου απο δεξια, λειτουργησαν τα δυο συστηματα, δηλαδη το LKA επειδη ημουν οριακα δεξια μαζι και με την πληρως αυτοματη πεδηση, επειδη πεταχτηκε με οπισθεν ο τυπος... -
Κίκιζας Γρηγόρης...Οι γενικοτερες αντιδρασεις του παντως, χαρις κυριως την αναρτηση, το 'μασιφ' πλαισιο αλλα και τα οχι εντονα παρεμβατικα ηλεκτρονικα, μου φανηκαν συνολικα ανωτερες απο αυτες του αντιστοιχου focus στην εκδοση Titanium. Οι μοναδικη διαφορα υπερ του τελευταιου, εστιαζεται κατα την γνωμη μου, στην λιγο καλυτερη αισθηση και πληροφορηση τιμονιου. Και εκει ενδεχομενως να εχουν μπερδευτει(?) καποιοι δοκιμαστες εντυπων, βγαζοντας αναμεικτα και ισως και παραπλανητικα συμπερασματα...
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σε αυτό το κομμάτι;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μπορει καποιος να μου πει τι ειναι αυτος ο περιεργος εξτρα πονακας οργανων που λεει ο Γρηγορης?
Volvo V40