-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Οντως ζουμε ενα δραμα, ολα τα αυτοκινητα πλεον ειναι ασφαλη **γρηγορα **ποιοτικα καλα εξοπλισμενα, οικονομικα και **ευκολα στην οδηγηση **
Δεν αφηνουν τον οδηγο να κανει αυτο που θελει... και οταν λες γρηγορα??? με τι μεσο βαρος οχηματος??? ποια ειναι κατω απο 1200 κιλα?? ποια 1600 οικογενειακα εχουν επιταχυνση 9,5 π.χ.??? οπως ειχαν τη δεκαετια του 80 μερικα, ποσο πιο οικονομικα θα ηταν αν ηταν ελαφρυτερα... οπως απαιτουν οι νομοι της φυσικης.... Οταν λες ευκολα στην οδηγηση αναφερεσαι στα υδραυλικο τιμωνι?? και το ηλεκτρικο αντιστοιχα??
Αν θέλει ο οδηγός να κάνει αυτό που θέλει, να πάρει κάρτ .
Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από οδηγούς που καλά καλά, δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά. Κάθε τι που κινείται εκτός αυτών των συνθηκών προκαλεί.
Δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτεσαι , 'μα καλά πώς τα κατάφερε και έκανε τέτοια μαλακία '
Τα αυτοκίνητα σήμερα είναι σαφώς πιο ασφαλή και προστατεύουν τον οδηγό (μέσο και ανώτερο) γιατί τα ηλεκτρονικά είναι ταχύτερα από την σκέψη και την αντίδραση. Βλέπε ESP , ABS , και τόσα άλλα (Βλέπε VLOLVO).
Η εμπειρία και το ψυχολογικό που είχες προ 30ετίας είναι προσωπικό , άρα και ασχολίαστο.... Εγω προτιμω να φερω εγω την ευθυνη για το αν θα μου συμβει ατυχημα.... γιατι ισως δεν θελω εμπιστευομαι τους αισθητηρες....
Εμείς πάλι θα προτιμούσαμε το αυτοκίνητο σου να έχει ηλεκτρονικά και να μας σώσει αντί να αναλάβεις εγωιστικά την ευθύνη.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Οντως ζουμε ενα δραμα, ολα τα αυτοκινητα πλεον ειναι ασφαλη **γρηγορα **ποιοτικα καλα εξοπλισμενα, οικονομικα και **ευκολα στην οδηγηση **
Δεν αφηνουν τον οδηγο να κανει αυτο που θελει... και οταν λες γρηγορα??? με τι μεσο βαρος οχηματος??? ποια ειναι κατω απο 1200 κιλα?? ποια 1600 οικογενειακα εχουν επιταχυνση 9,5 π.χ.??? οπως ειχαν τη δεκαετια του 80 μερικα, ποσο πιο οικονομικα θα ηταν αν ηταν ελαφρυτερα... οπως απαιτουν οι νομοι της φυσικης.... Οταν λες ευκολα στην οδηγηση αναφερεσαι στα υδραυλικο τιμωνι?? και το ηλεκτρικο αντιστοιχα??
Εννοω οτι σημερα πας με το βολβο ταξιδι με 150-200χαω, φθανεις ατσαλακωτος, χωρις πονοκεφαλο, χωρις να εχεις χασει 2 κιλα ιδρωτα, και πολλα αλλα...
Οποιος θελει περιπετεια και 'να κανει ο οδηγος οτι θελει', μπορει να παρει ενα χρεπι 20ετιας και να κανει το κεφι του, δεν τον εμποΔαει κανενας.
-
@224.v δεκτό, θέμα προτεραιοτήτων. Απλά η πολιτεία σε πολύ λίγο θα αναγκάζει τους κατασκευαστές να τοποθετούν όλους αυτούς τους αισθητήρες αναγκαστικά ή αυτοκίνητα που δεν τους έχουν ή μπορείς να τους απενεργοποιήσεις 100% θα πληρώνουν +ασφάλεια (λογικό το βρίσκω αυτό).
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ωραίο review Greg.Ρε γμτ...είναι ιδέα μου ή τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν γίνει 'συνθετικά', βαρετά και συνεχώς όσο και λιγότερο fun-to-drive?
Πιπέρι μα τις λες τώρα αγαπητέ μου ; Για ποιον λόγο να μην είναι έτσι ; Για να μπορούν μια χούφτα αλήτες ,κοντράκηδες ,τεντυ μπόηδες να τρομοκρατούν και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου ;
΄Αμα θέλεις να αλητεύεις να πάρεις radical κύριος -
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Οντως ζουμε ενα δραμα, ολα τα αυτοκινητα πλεον ειναι ασφαλη γρηγορα ποιοτικα καλα εξοπλισμενα, οικονομικα και ευκολα στην οδηγηση
O μέσος φορουμίτης, δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από ένα Radical SR8, ή τουλάχιστο ένα κωλοφτιαγμένο ac cobra.
Kαι προφανώς τα πάει ΤΑΠΑ από τα πρώτα μέτρα. Αυτονόητα πράγματα.So true
Απο την αλλη, κανεις δεν εχει εδω μεσα radical, απορω γιατι; -
Οντως ζουμε ενα δραμα, ολα τα αυτοκινητα πλεον ειναι ασφαλη γρηγορα ποιοτικα καλα εξοπλισμενα, οικονομικα και ευκολα στην οδηγηση
O μέσος φορουμίτης, δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από ένα Radical SR8, ή τουλάχιστο ένα κωλοφτιαγμένο ac cobra.
Kαι προφανώς τα πάει ΤΑΠΑ από τα πρώτα μέτρα. Αυτονόητα πράγματα.Αλλο το Day track οχημα αλλο το καθημερινο...
-
ότι και να μας δώσεις ... μπορούμε να κάνουμε τετυμποϊσμούς ... καλύτερα volvo να μην δίνουμε και στόχο και να μην μας σταματάνε οι μπαστοτροχονόμοι ....
όταν είναι το 106R δεν θυμάμαι πόσοι τροχονόμοι με σταματούσαν στο δρόμο
με το volvo έχω ξεχάσει τη στολή τους ..... χαχαχααχαχαχαχ -
Πόσο θα γούσταρα ένα Ariel Atom για πίστα. Οχι γιατί είμαι χεράς. Αλλά γιατί θέλω με ένα τέτοιο να μάθω και να γίνω καλύτερος ως οδηγός.
ΥΓ. Και να μένω και Αγγλία γιατί Ελλάδα βράστα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πόσο θα γούσταρα ένα Ariel Atom για πίστα. Οχι γιατί είμαι χεράς. Αλλά γιατί θέλω με ένα τέτοιο να μάθω και να γίνω καλύτερος ως οδηγός.
ΥΓ. Και να μένω και Αγγλία γιατί Ελλάδα βράστα.
Αν έμενες Αγγλία θα έπρεπε να είσαι αριστερόχεράς για να αλλάζεις σωστά τις ταχύτητες στο ariel .
-
Ελλείψει Atom και Radical και X-Bow (και πίστας κοντά στην Αθήνα που να μπορούν να τρέξουν αυτά) και ένα προσεγμένο 106 ή MX-5 μπορεί να κάνει τη δουλειά με λίγα λεφτά -αν υπάρχει πραγματική διάθεση και ενδιαφέρον
-
@blinkys βλέπεις πόσο καταπιέζομαι εγώ, αριστερόχειρας ... που αλλάζω με το δεξί ... ας με καταλάβει κάποιος
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Ωραίο review Greg.
Ρε γμτ...είναι ιδέα μου ή τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν γίνει 'συνθετικά', βαρετά και συνεχώς όσο και λιγότερο fun-to-drive?
Πιπέρι μα τις λες τώρα αγαπητέ μου ; Για ποιον λόγο να μην είναι έτσι ; Για να μπορούν μια χούφτα αλήτες ,κοντράκηδες ,τεντυ μπόηδες να τρομοκρατούν και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου ;
΄Αμα θέλεις να αλητεύεις να πάρεις radical κύριοςΝαι εκεί θα κολλήσουν οι κοντράκιδες.
Τώρα να δεις τι έχει να γίνει με turbo από τα 1.200cc
Ξέχασες το κυριότερο. ΒΑΡΕΤΑ στην οδήγηση.
Define βαρετα
Συνθετική αίσθηση τιμονιού, συνθετική απόκριση γκαζιού, λαστιχένιο σασμάν χωρίς αίσθηση και άλλα πολλά...
Δεν αναφέρομαι σε επιδόσεις που (πρέπει ντε και καλά να) κόβουν την ανάσα.
Στο πόσο 'συνθετικά' έχουν γίνει τα σύγχρονα αυτοκίνητα αναφέρομαι.
Μη μπερδεύεστε παιδιά και το πάτε στα άκρα, δηλαδή αυτοκίνητο 20ετίας, ariel atom ή λαμαρίνα, 500 άλογα με ντίζα και μετά το χάσμα.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το ίδιο ατσαλάκωτος αν κινείσαι με 200 φτάνεις με την 120i του HF και με την 118i F20. Όμως η διαφορά στην αίσθηση είναι τεράστια. Το ίδιο και σε 147 vs Giulietta κλπ...
Δε μιλάμε ούτε για αυτοκίνητα του '80, ούτε radical κλπ. Δεν αναφέρομαι σε βοηθήματα και εξοπλισμούς ασφάλειας. Προφανώς δεν κατηγορώ το ABS, ESP και άλλα πολλά. Για άλλο πράγμα μιλάω εξ'αρχής.
Απλά βλέπω ότι τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν γίνει πιο 'συνθετικά' στην αίσθηση.
Μπορεί να είναι πιο συνθετικά για τα γούστα μου...
Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι στο Volvo.
-
@ Spiros
Οποιος θελει περιπετεια και 'να κανει ο οδηγος οτι θελει', μπορει να παρει ενα χρεπι 20ετιας και να κανει το κεφι του, δεν τον εμποΔαει κανενας.Ναι αυτο εχω κανει...= 2.24v και δεν εχω διστασει να πηγαινω μακρυνες διαδρομες... Κερκυρα μεσω καταρας, Κομωτηνη, κ.λ.π.
@ sprck
Τα αυτοκίνητα σήμερα είναι σαφώς πιο ασφαλή και προστατεύουν τον οδηγό (μέσο και ανώτερο) γιατί τα ηλεκτρονικά είναι ταχύτερα από την σκέψη και την αντίδραση. Βλέπε ESP , ABS , και τόσα άλλα (Βλέπε VLOLVO).δεν σκοπευω να ακουμπησω εγω η να με ακουμπησει κανενας.... ωστε να τα χρειαστω αυτα....(40 χρονια διπλωμα με εχουν πεισει...και οι ασφαλιστικες δεν με γνωριζουν..) Ενα ABS γιατι καταλαβαινει την επιφανεια του δρομου ειναι Ο.Κ....
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το ίδιο ατσαλάκωτος αν κινείσαι με 200 φτάνεις με την 120i του HF και με την 118i F20. Όμως η διαφορά στην αίσθηση είναι τεράστια. Το ίδιο και σε 147 vs Giulietta κλπ...
Διαφωνώ .... πχ στο V50 μου σε σχέση με το νεο S60 είναι τουλάχιστον 2 τσακίσματα στο κοστούμι
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@ sprck
Τα αυτοκίνητα σήμερα είναι σαφώς πιο ασφαλή και προστατεύουν τον οδηγό (μέσο και ανώτερο) γιατί τα ηλεκτρονικά είναι ταχύτερα από την σκέψη και την αντίδραση. Βλέπε ESP , ABS , και τόσα άλλα (Βλέπε VLOLVO).δεν σκοπευω να ακουμπησω εγω η να με ακουμπησει κανενας.... ωστε να τα χρειαστω αυτα....(40 χρονια διπλωμα με εχουν πεισει...και οι ασφαλιστικες δεν με γνωριζουν..) Ενα ABS γιατι καταλαβαινει την επιφανεια του δρομου ειναι Ο.Κ....
plz είναι 's' και όχι 'c' εκτός και αν αναφέρεσε σε Βυζαντινή γραφή
Το τι σκοπεύεις , με το τι μπορεί να συμβεί δυστυχώς δεν ταυτίζονται . Εύχομαι ποτέ να μην τα χρειαστείς και να μην σε μάθει καμία ασφαλιστική ... 'όπως λές' ... αλλά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο
α) να μην ισχύει το ίδιο για τον άλλο ...
β) Αυτά που μπορούσες να κάνεις προ 20 ετίας να μην μπορείς να τα εφαρμόσεις πλέον .Καλό το ABS αλλά βάλε και το ESP στην εξίσωση και θα τα βρούμε κάπου στην μέση
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το start/stop επισης δουλεψε αψογα, και το μονο που λιγο με παραξενεψε στην αρχη, ηταν η σχετικα αργη απενεργοποιηση
του hill assist, οταν ηθελα να ξεκινησω με 1η σε ανηφορα με μικρη κλιση, οπου νομιζα οτι εχω ξεχασει σηκωμενο το χειροφρενο... Ισως να ειχε θεμα το συγκεκριμενο αυτοκινητο, δεν ξερω. Παντως εαν απενεργοποιειται αυτη η λειτουργια θα την εσβηνα αμεσα...Τα hill assist μπερδευονται καμια φορα σε πολυ μικρες ανηφορες και κανουν αυτο που ειπες. Το προβλημα λυνεται με το να μαθεις τον συμπλεκτη λιγο καλυτερα και να τον αφησεις πιο αποτομα.
Μην ξεχνας οτι το hill assist αφηνει το φρενο οταν 'δει' οτι εχεις αρκετη δυναμη για να φυγεις μπροστα, οχι οταν απλα πατησεις λιγο γκαζακι. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@ Spiros
Οποιος θελει περιπετεια και 'να κανει ο οδηγος οτι θελει', μπορει να παρει ενα χρεπι 20ετιας και να κανει το κεφι του, δεν τον εμποΔαει κανενας.Ναι αυτο εχω κανει...= 2.24v και δεν εχω διστασει να πηγαινω μακρυνες διαδρομες... Κερκυρα μεσω καταρας, Κομωτηνη, κ.λ.π.
@ sprck
το 90-95% των αυτοκινητων παραγωγης απευθυνονται σε συγκεκριμενο κοινο, το οποιο δεν ενδιαφερεται καθολου γιαυτα που λες
μπορεις να αγορασεις κατι απο το υπολοιπο 5% και να εισαι ευχαριστημενος.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Συνθετική αίσθηση τιμονιού, συνθετική απόκριση γκαζιού, λαστιχένιο σασμάν χωρίς αίσθηση και άλλα πολλά...
Δεν αναφέρομαι σε επιδόσεις που (πρέπει ντε και καλά να) κόβουν την ανάσα.
Στο πόσο 'συνθετικά' έχουν γίνει τα σύγχρονα αυτοκίνητα αναφέρομαι.
Μη μπερδεύεστε παιδιά και το πάτε στα άκρα, δηλαδή αυτοκίνητο 20ετίας, ariel atom ή λαμαρίνα, 500 άλογα με ντίζα και μετά το χάσμα.
Δε μιλάμε ούτε για αυτοκίνητα του '80, ούτε radical κλπ. Δεν αναφέρομαι σε βοηθήματα και εξοπλισμούς ασφάλειας. Προφανώς δεν κατηγορώ το ABS, ESP και άλλα πολλά. Για άλλο πράγμα μιλάω εξ'αρχής.
Απλά βλέπω ότι τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν γίνει πιο 'συνθετικά' στην αίσθηση.
Μπορεί να είναι πιο συνθετικά για τα γούστα μου...
φανταζομαι οτι καλυπτεσαι με αυτο που εγραψα παραπανω:
το 90-95% των αυτοκινητων παραγωγης απευθυνονται σε συγκεκριμενο κοινο, το οποιο δεν ενδιαφερεται καθολου γιαυτα που λες
μπορεις να αγορασεις κατι απο το υπολοιπο 5% και να εισαι ευχαριστημενος.
και μιας και μιλαμε για volvo, πιστευεις οτι οι αγοραστες του εχουν το παραμικρο ενδιαφερον για ολα αυτα;
'μπαινω μεσα με την οικογενεια, βαζω 'D', φθανω ξεκουραστος στην Θεσ/νικη χωρις να αγχωθω και κινδυνεψω. ΑΝ γινει κατι κακο, το αμαξι θα με προστατευσει οσο ειναι τεχνολογικα εφικτο. Επισης μπορω να κινηθω με 130-150 και να νομιζω οτι παω με 80, τοσο ανετο ειναι'. end of story.
-
Σορρυ για το ορθογραφικο, αλλα ειδικα για το ESP δεν πιστευω οτι εχει νοημα εκτος αν ο οδηγος ειναι τελειως 'ανιωθος' βεβαια κυκλοφορουν πολλοι τετοιοι εκει εξω αλλα κυττας να φυλαγεσαι... με το να εισαι μπροστα απο αυτους... και μακρυα τους οσο ειναι δυνατον....
SpirosΟλα σε πανε ξεκουραστα αν αυτο ειναι το θεμα... και το JUKE της γυναικας μου πηγε στη Κομοτινη με την κορη μου για οδηγο σε 6 ωρες και 20 λεπτα.... με μια σταση για ανεφοδιασμο... ομως ειναι βαρετο.... ναι ειναι και ασφαλες με κανονικες συνθηκες.. και ναι δεν την κουρασε (υποκειμενικο αυτο....) ισως με την 2.24v να ειχε κουραστει περισσωτερο αλλα σιγουρα θα ειχε αλλαξει λιγωτερες φορες ταχυτητα... στη διαδρομη... Παθε Εγνατια... και θα ειχε καψει και περισσωτερο.... ισως ομως θα ειχε διασκεδασει περισσωτερο...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Σορρυ για το ορθογραφικο, αλλα ειδικα για το ESP δεν πιστευω οτι εχει νοημα εκτος αν ο οδηγος ειναι τελειως 'ανιωθος' βεβαια κυκλοφορουν πολλοι τετοιοι εκει εξω αλλα κυττας να φυλαγεσαι... με το να εισαι μπροστα απο αυτους... και μακρυα τους οσο ειναι δυνατον....
SpirosΟλα σε πανε ξεκουραστα αν αυτο ειναι το θεμα... και το JUKE της γυναικας μου πηγε στη Κομοτινη με την κορη μου για οδηγο σε 6 ωρες και 20 λεπτα.... με μια σταση για ανεφοδιασμο... ομως ειναι βαρετο.... ναι ειναι και ασφαλες με κανονικες συνθηκες.. και ναι δεν την κουρασε (υποκειμενικο αυτο....) ισως με την 2.24v να ειχε κουραστει περισσωτερο αλλα σιγουρα θα ειχε αλλαξει λιγωτερες φορες ταχυτητα... στη διαδρομη... Παθε Εγνατια... και θα ειχε καψει και περισσωτερο.... ισως ομως θα ειχε διασκεδασει περισσωτερο...
Συγκρινεις την 2.24 με το juke???
Κανε την συγκριση της 2.24 με μια 540i (οκ οχι τοσο ομοια) η του juke με ενα starlet
Volvo V40