-
Εχει πλακα η Red Bull, εχουν παρει τα λιοσπορα και δεν ασχολουνται καθολου με τους χρονους. Ειμαι πολυ χαρουμενος με την προοδο της Λοτους, ο Γκαζα το εχει μια χαρα ακομη.
-
Και εγώ χαίρομαι που φαίνονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πέρσι αλλά θα ήθελα να δω περισσότερους γύρους.
Η McLaren με προβληματίζει αρκετά. Δεν έχουν κάνει πολλούς.
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Η McLaren με προβληματίζει αρκετά. Δεν έχουν κάνει πολλούς.
Γυρνάνε πάντως όλη μέρα με... σκαλωσιές στο όχημα. Προφανώς θέλουν πολλά δεδομένα για το πώς λειτουργεί το σχέδιο των sidepods. Σαν τις παλιές καλές εποχές, λοιπόν... τα σοβαρά test της McLaren στη Βαρκελώνη? (ανατριχιαστική πρόταση...)
-
Ίσως αλλά λίγο περίεργο που το αφήνουν τόσο αργά.
Γιατί ανατριχιαστική η πρόταση?
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Γιατί ανατριχιαστική η πρόταση?
Back to the late '90s... όταν η Βαρκελώνη θεωρούταν δεύτερη έδρα των McLaren...
-
Νομίζω ότι είσαι ακόμα υπό την επήρεια των φαρμάκων
-
Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τις δοκιμές έχουν ως εξής:
-
Red Bull. Οι ταύροι παίζουν κρυφτούλι και δεν θα δούμε ποια είναι η πραγματική τους δυναμική πριν τις τελευταίες δοκιμές και βέβαια τον 1ο αγώνα.
-
Ferrari. Την θεωρώ 2η στο grid για την ώρα. Ακολουθεί μία συμβατική τακτική εξέλιξης του μονοθεσίου του και στόχος είναι να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία.
-
Lotus Renault. Την θεωρώ 3η δύναμη στο grid.
-
McLaren. Αν τους βγει θα περάσουν εμπρός και από την Red Bull. Αλλιώς θα βολοδέρνουν κάπου στη μέση. Στρατηγική όλα ή τίποτα για μία ομάδα που ψάχνεται για το μέλλον καθώς η Merc δεν θα είναι εκεί για πάντα.
-
Merc. Μονοθέσιο στα μέτρα του MS. Οψόμεθα. Μπορεί να είναι πίσω από τη μέση μπορεί να βρίσκεται και στους πρώτους 3. Αλλά η 3η θέση είναι το καλύτερο που θα μπορεί να έχει.
-
Williams. Θα έχει ενδιαφέρον φέτος να δούμε πως η Williams που είχε επενδύσει πολλά στο kinetic KERS θα προσαρμοστεί στα δεδομένα του ηλεκτρικού KERS που προβλέπω από του χρόνου να γίνεται κανόνας.
Red Bull VS Ferrari & SV VS FA το 2011. Αυτή είναι η άποψη μου με τους MW & FM να παίζουν τον μπαλαντέρ. Αν ο RK ήταν στην LR τότε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Πάντα βέβαια υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό (~25%) να δούμε φέτος και τον JB να αναγεννιέται από τις στάχτες του καθώς η Pirelli πήρε εντολή για ελαστικά τσιχλόφουσκες και αν ο LH συνεχίσει να έχει τo στυλ των προηγουμένων ετών κλάφτα Χαράλαμπε.
Θεωρώ πάντως ότι το KERS θα πρέπει να αφεθεί πιο ελεύθερο ώστε να έχουμε εκεί πεδίο εξέλιξης. Καλώς ή κακώς με τους περιορισμούς στη χρήση το KERS παραμένει μία τεχνολογία που λίγο πολύ την έχουν όλη και πρακτικά δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα στο θέαμα (η προσπέραση του KR στον GF δεν θα είχε γίνει ποτέ αν και τα δύο μονοθέσια είχαν KERS). Καθώς φέτος τα μονοθέσια θα ξεκινούν με πάλι περί τα 800 kg τα άλογα του αλλά και το βάρος του θα επηρεάσουν λιγότερο την απόδοση του μονοθεσίου σε σχέση με 2 έτη πριν όπου τα μονοθέσια ήταν σχεδιασμένα να κινούνται με το πολύ 700 kgr.
-
-
Η Williams ήδη από τα μέσα του 2008 έχει εγκαταλείψει το kinetic kers της WHP για χρήση στην F1, δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη επένδηση στο θέμα αυτό.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
4. McLaren. Αν τους βγει θα περάσουν εμπρός και από την Red Bull. Αλλιώς θα βολοδέρνουν κάπου στη μέση. Στρατηγική όλα ή τίποτα για μία ομάδα που ψάχνεται για το μέλλον καθώς η Merc δεν θα είναι εκεί για πάντα.To ίδιο λάθος με πέρυσι οπού οι περισσότεροι θεωρούσαν δεδομένο ότι η McLaren θα οπισθοχωρήσει όπως η Williams και τη θέση της θα έπαιρνε η Mercedes.
Καθόλου δεν ψάχνεται και ειδικά τώρα με τους παγωμένους κινητήρες. Είναι αυτή που ήταν πάντα.
Τώρα για το αν είναι στη μέση ή στην κορυφή, όλα πιθανά είναι. Ποτέ δεν μπορούσα να βγάλω συμπεράσματα από τις δοκιμές. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τις δοκιμές έχουν ως εξής:-
Red Bull. Οι ταύροι παίζουν κρυφτούλι και δεν θα δούμε ποια είναι η πραγματική τους δυναμική πριν τις τελευταίες δοκιμές και βέβαια τον 1ο αγώνα.
-
Ferrari. Την θεωρώ 2η στο grid για την ώρα. Ακολουθεί μία συμβατική τακτική εξέλιξης του μονοθεσίου του και στόχος είναι να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία.
-
Lotus Renault. Την θεωρώ 3η δύναμη στο grid.
-
McLaren. Αν τους βγει θα περάσουν εμπρός και από την Red Bull. Αλλιώς θα βολοδέρνουν κάπου στη μέση. Στρατηγική όλα ή τίποτα για μία ομάδα που ψάχνεται για το μέλλον καθώς η Merc δεν θα είναι εκεί για πάντα.
-
Merc. Μονοθέσιο στα μέτρα του MS. Οψόμεθα. Μπορεί να είναι πίσω από τη μέση μπορεί να βρίσκεται και στους πρώτους 3. Αλλά η 3η θέση είναι το καλύτερο που θα μπορεί να έχει.
-
Williams. Θα έχει ενδιαφέρον φέτος να δούμε πως η Williams που είχε επενδύσει πολλά στο kinetic KERS θα προσαρμοστεί στα δεδομένα του ηλεκτρικού KERS που προβλέπω από του χρόνου να γίνεται κανόνας.
Red Bull VS Ferrari & SV VS FA το 2011. Αυτή είναι η άποψη μου με τους MW & FM να παίζουν τον μπαλαντέρ. Αν ο RK ήταν στην LR τότε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Πάντα βέβαια υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό (~25%) να δούμε φέτος και τον JB να αναγεννιέται από τις στάχτες του καθώς η Pirelli πήρε εντολή για ελαστικά τσιχλόφουσκες και αν ο LH συνεχίσει να έχει τo στυλ των προηγουμένων ετών κλάφτα Χαράλαμπε.
Θεωρώ πάντως ότι το KERS θα πρέπει να αφεθεί πιο ελεύθερο ώστε να έχουμε εκεί πεδίο εξέλιξης. Καλώς ή κακώς με τους περιορισμούς στη χρήση το KERS παραμένει μία τεχνολογία που λίγο πολύ την έχουν όλη και πρακτικά δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα στο θέαμα (η προσπέραση του KR στον GF δεν θα είχε γίνει ποτέ αν και τα δύο μονοθέσια είχαν KERS). Καθώς φέτος τα μονοθέσια θα ξεκινούν με πάλι περί τα 800 kg τα άλογα του αλλά και το βάρος του θα επηρεάσουν λιγότερο την απόδοση του μονοθεσίου σε σχέση με 2 έτη πριν όπου τα μονοθέσια ήταν σχεδιασμένα να κινούνται με το πολύ 700 kgr.
Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε το οτιδήποτε.
Το μόνο που βλέπουμε είναι ότι κάποιες ομάδες κάνουν ΠΟΛΛΟΥΣ γύρους και μόνο καλό είναι αυτό.
Η McLaren κάνει λίγους γύρους με εξαίρεση σήμερα, τον Button αλλά και πάλι υπολείπεται νομίζω στο σύνολο. Κατά την άποψή μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι όσους περισσότερους γύρους κάνεις, τόσο καλύτερα.
Για παράδειγμα, σήμερα ο ALO έχει κάνει 113 γύρους, 70 ο Button και 90 ο Vettel. Ο Αλόνσο δηλαδή κάθε μέρα βγάζει σχεδόν ενάμιση με δύο race distances.
Βροχούλα στη Jerez. Για να δούμε τι θα κάνουν κι εκεί, καλά τους έκατσε.
-
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η Williams ήδη από τα μέσα του 2008 έχει εγκαταλείψει το kinetic kers της WHP για χρήση στην F1, δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη επένδηση στο θέμα αυτό.Το χρησιμοποιεί όμως η Porsche στην 911 GT3 RS Hybrid http://www.autoblog.com/2010/02/11/videos-porsche-911-gt3-r-hybrid-uses-williams-f1-flywheel-kers/
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η Williams ήδη από τα μέσα του 2008 έχει εγκαταλείψει το kinetic kers της WHP** για χρήση στην F1**, δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη επένδηση στο θέμα αυτό.Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του συστήματος αυτού είναι πως είνια υβρίδιο σφόνδυλου/γεννήτριας, κάτι που πολλά περιοδικά/ιστοσελίδες έχουν αγνοήσει.
-
Barrichello on top as Jerez test ends
http://www.autosport.com/news/report.php/id/89467
Pos Driver Car Time Gap Laps 1. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1m19.832s 103 2. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m20.601s + 0.769s 86 3. Fernando Alonso Ferrari 1m21.074s + 1.242s 115 4. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m21.213s + 1.381s 90 5. Bruno Senna Renault 1m21.400s + 1.568s 68 6. Heikki Kovalainen Lotus-Renault 1m21.632s + 1.800s 43 7. Nico Rosberg Mercedes 1m22.103s + 2.271s 45 8. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m22.222s + 2.39 s 90 9. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m22.278s + 2.446s 70 10. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 1m22.985s + 3.153s 45 11. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m23.111s + 3.279s 99 All timing unofficial
-
Να πω κι εγώ τη χαζαμάρα μου, ότι μ' αρέσει να βλέπω τη Lotus Renault in the mid-field. Τουλάχιστον δεν μοιάζει να βρίσκεται αλλού γι' αλλού. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.
-
Πάντως έχει θεματάκια η Merc ε?
Και θεματάκια και για τη ΜcL: McLaren frustrated by disrupted day
-
πάντως κι εγώ με όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα έχω σχηματίσει μια καλή εικόνα για Ferrari, RBR και Renault και μια όχι και τόσο καλή για McLaren και Mercedes. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τις δοκιμές, θα δίξει...
-
redbull, ferrari, mclaren , mercedes. μονο αυτοι εχουν σοβαρο lineup. για να σπασει η τετραδα στο WCC πρεπει να κανουν μεγαλη πατατα. στο WDC κατι γινεται .
-
Unofficial Friday test times from Barcelona:
- Sebastian Vettel, Red Bull, 1:24.374, 37 laps
- Fernando Alonso, Ferrari, 1:25.485, 101
- Jaime Alguersuari, Toro Rosso, 1:25.638, 57
- Kamui Kobayashi, Sauber, 1:25.641, 78
- Jenson Button, McLaren, 1:26.365, 77
- Paul di Resta, Force India, 1:26.575, 26
- Rubens Barrichello, Williams, 1:26.912, 52
- Michael Schumacher, Mercedes GP, 1:27.512, 90
- Narain Karthikeyan, HRT, 1:28.393, 116
- Heikki Kovalainen, Lotus, 1:30.065, 54
- Jerome d’Ambrosio, Virgin, 1:30.950, 116
- Vitaly Petrov, Renault, 1:35.174, 20
- Nick Heidfeld, Renault, 1:44.324, 27
http://www.formula1.com/news/headlines/ ... 11757.html
Ξέρει κανείς τις χιλιομετρικές αποστάσεις που έχουν διανύσει οι ομάδες συνολικά στις μέχρι τώρα δοκιμές; Η Ferrari έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα; Κάπου διάβασα η Mercedes είναι 3η.
-
O MS έλιωσε σήμερα. Έκανε προσομοίωση αγώνα (65 γύροι σερί), νομίζω με 2 pit stops.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
13. Nick Heidfeld, Renault, 1:44.324, 27Δημόσιος υπάλληλος. Με το που μονιμοποιήθηκε ...ξάπλα!
Χειμερινες δοκιμες 2011-Σχολια