-
Το καλύτερο μικρομεσαίο των 90's
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
:shifty: Το καλύτερο μικρομεσαίο των 90'sτο σχολιο μου ήταν για τον παραπάνω που είπε οτι δεν υπάρχει ενδιαφέρον 206...
δεν οδηγούσα το 90' για να σου πω πιο είναι καλύτερο -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δεν οδηγούσα το 90' για να σου πω πιο είναι καλύτεροΟυτε εγω...αλλα οδηγω ΤΟΥ 94 μοντελο!
Βασικα εχω οδηγησει αρκετα των '90sssss τα τελευταια χρονια. Σιγουρα δεν ειναι οπως ηταν...αλλα κουβεντα να γινεται! -
δεν οδηγούσα το 90' για να σου πω πιο είναι καλύτερο
Ουτε εγω...αλλα οδηγω ΤΟΥ 94 μοντελο!
Βασικα εχω οδηγησει αρκετα των '90 τα τελευταια χρονια. Σιγουρα δεν ειναι οπως ηταν...αλλα κουβεντα να γινεται!δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα...
και εγώ έχω οδηγήσει αρκετά , αλλά... -
δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα...Kαλα αυτο ειναι το μονο σιγουρο, κανενα δε βρισκεται σε κατασταση...'90ssss
Τουλαχιστον διακρινεις τις διαφορες σε φιλοσοφια!!!
Σημερα αν συγκρινεις μοντελα '10 μετα απο 10-20 χρονια θα τα βλεπεις ιδια...εχει χαθει ο χαρακτηρας και οι διαφορες ειναι στις λεπτομερειες, κατι που δεν ηταν τοτε.
Το καθενα ειχε και ενα τομεα στον οποιο ελεγες 'οοοο εδω ειναι το καλυτερο απ ολα'Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος...
-
Και εγώ τους δουλευω χειρότερα καταλαβέ το και εσυ.
Μα να μου λένε το ΖΧ καλύτερο μικρομεσαίο? Αυτοι το ξεκίνησαν πρώτοι..( Αν και έχει ένα νόημα αυτο που είπα , ίδια αυτοκίνητα είναι αλλα θεωρουν το 106 καλύτερο για 2ο αμάξι από ένα saxo ).
Ρε φιλε την παλευεις η γραφεις μονο και μονο για να πεις οτι εγρψες? Ειναι τα ΙΔΙΑ αμαξια απλα το ενα εχει το λιονταρι και το αλλο τον λοχια στην γρυλια,καλα ως εδω?Ελπιζω ναι...Αρα οτι αδυναμιες-βλαβες εχει το ενα εχει και το αλλο...Γκεγκε?Ας πουμε παλι ναι...Αρα πως λες οτι το ενα ειναι προτιμοτερο απο το αλλο?Μονο εσυ το ξερεις ειληκρινα...
Φάει την σούπα σου και έλα με φόρα. Εδώ είναι το θέμα , ίδια αμάξια αλλα έχουν προτιμήσει το 106 σαν καλύτερο , ναναι καλά το ραλάκι, έβγαλε το vts (εξίσου καλό) αλλα για να πουλήσει τα μικρ΄απου δεν έφευγαν με τίποτα έβγαλε τα vts look μπας και τσιμπήσει κανένας.
Αυτό δεν ισχύει 100% που λές. Απλά το τρίθυρο πέρα απο το vts ακόμα και στα 1400 σε πλούσια έκδοση είχε λίγο διαφορετικούς προφυλαχτύρες εξ'αρχής. Επίσης τον 1600άρι των 122ΗΡ πρώτο τον φόρεσε το vts και μετά απο ένα χρόνο το 106 αλλά η F/l έκδοση. Όσο για τα αυτοκίνητα το μόνο που έχει κάπως καλύτερο το 106 ήταν λίγο καλύτερη ποιότητα συναρμολόγησης αλλά με το Σάξο με λίγο μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό και κυρίως αρκετά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Αλλά για το 106 πάντα μιλάμε για το F/l. **Επίσης ακόμα και η όποια σύγκριση χρονικά του Σάξο με το 106 ήταν πολύ μικρή και αυτο γιατί το 106 γρήγορα αντικαταστάθηκε απο το 206 που σε σχέση με το 106 ήταν μια ψιλοαπογοήτευση. **Ούτε ραλλύ έκδοση ούτε ο κινητήρας των 1.6/122ΗΡ τοποθετήθηκε ποτέ στο 206. Απλά μετά το 2001 νομίζω του έβαλαν τον πιο πολιτισμένο 1600άρι των 110ΗΡ. Οπότε μέχρι το 2002/2003 που το τρίθυρο Σάξο υπήρχε, γιατί το 5θυρο αντικαταστάθηκε κατά το 2002 απο το C3, πουλούσε αρκετά καλά.
206 rc
206 gtiΟι γρήγορες εκδόσεις του 206 ναί. Αλλά καμιά σχέση με την λογική των 106 ραλλί και 106 GTI.
-
δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα...
Kαλα αυτο ειναι το μονο σιγουρο, κανενα δε βρισκεται σε κατασταση...'90ssss
Τουλαχιστον διακρινεις τις διαφορες σε φιλοσοφια!!!
Σημερα αν συγκρινεις μοντελα '10 μετα απο 10-20 χρονια θα τα βλεπεις ιδια...εχει χαθει ο χαρακτηρας και οι διαφορες ειναι στις λεπτομερειες, κατι που δεν ηταν τοτε.
Το καθενα ειχε και ενα τομεα στον οποιο ελεγες 'οοοο εδω ειναι το καλυτερο απ ολα'Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος...
τι να σου πω... οτι διαφορές είχε μια κορόλα με μια 145 έχει και ένα σημερνιό αουρις με την τζουλιέτα...
τα σημερινά αυτοκίνητα όμως τα κάνουν σχεδόν όλα...
και από την στιγμή που δεν μπορώ να έχω ένα για κάθε χρήση ... -
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Μα να μου λένε το ΖΧ καλύτερο μικρομεσαίο? Αυτοι το ξεκίνησαν πρώτοι..( Αν και έχει ένα νόημα αυτο που είπα , ίδια αυτοκίνητα είναι αλλα θεωρουν το 106 καλύτερο για 2ο αμάξι από ένα saxo ).
Ρε φιλε την παλευεις η γραφεις μονο και μονο για να πεις οτι εγρψες? Ειναι τα ΙΔΙΑ αμαξια απλα το ενα εχει το λιονταρι και το αλλο τον λοχια στην γρυλια,καλα ως εδω?Ελπιζω ναι...Αρα οτι αδυναμιες-βλαβες εχει το ενα εχει και το αλλο...Γκεγκε?Ας πουμε παλι ναι...Αρα πως λες οτι το ενα ειναι προτιμοτερο απο το αλλο?Μονο εσυ το ξερεις ειληκρινα...
Φάει την σούπα σου και έλα με φόρα. Εδώ είναι το θέμα , ίδια αμάξια αλλα έχουν προτιμήσει το 106 σαν καλύτερο , ναναι καλά το ραλάκι, έβγαλε το vts (εξίσου καλό) αλλα για να πουλήσει τα μικρ΄απου δεν έφευγαν με τίποτα έβγαλε τα vts look μπας και τσιμπήσει κανένας.
Αυτό δεν ισχύει 100% που λές. Απλά το τρίθυρο πέρα απο το vts ακόμα και στα 1400 σε πλούσια έκδοση είχε λίγο διαφορετικούς προφυλαχτύρες εξ'αρχής. Επίσης τον 1600άρι των 122ΗΡ πρώτο τον φόρεσε το vts και μετά απο ένα χρόνο το 106 αλλά η F/l έκδοση. Όσο για τα αυτοκίνητα το μόνο που έχει κάπως καλύτερο το 106 ήταν λίγο καλύτερη ποιότητα συναρμολόγησης αλλά με το Σάξο με λίγο μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό και κυρίως αρκετά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Αλλά για το 106 πάντα μιλάμε για το F/l. **Επίσης ακόμα και η όποια σύγκριση χρονικά του Σάξο με το 106 ήταν πολύ μικρή και αυτο γιατί το 106 γρήγορα αντικαταστάθηκε απο το 206 που σε σχέση με το 106 ήταν μια ψιλοαπογοήτευση. **Ούτε ραλλύ έκδοση ούτε ο κινητήρας των 1.6/122ΗΡ τοποθετήθηκε ποτέ στο 206. Απλά μετά το 2001 νομίζω του έβαλαν τον πιο πολιτισμένο 1600άρι των 110ΗΡ. Οπότε μέχρι το 2002/2003 που το τρίθυρο Σάξο υπήρχε, γιατί το 5θυρο αντικαταστάθηκε κατά το 2002 απο το C3, πουλούσε αρκετά καλά.
206 rc
206 gtiΟι γρήγορες εκδόσεις του 206 ναί. Αλλά καμιά σχέση με την λογική των 106 ραλλί και 106 GTI.
206 gti 1,6...
μια χαρά φιλοσοφία είχε... -
206 rc
206 gti 1,6...
μια χαρά φιλοσοφία είχε...Για το 1600άρι φίλε μου στο 206 έχω γράψει. Αλλά και πάλι μιλάμε για πιο ακριβό μοντέλο λιγότερο γρήγορο-όχι ο 120 αλλά ο 110ΗΡ- και όχι τό στήσιμο των προκατόχων του.
-
Μήπως είμεθα εκτός τόπου και χρόνου? Το θρεντ είναι σαφές , το καλύτερο μικρομεσαίο της δεκαετίας του '90 δεν λέει?
-
Ναι μη και βγουμε off topic...
Μονο το 106 rally-gti ηταν ελαφρως καλυτερο απο το saxo vts 1.6..Πιο παχια αντιστρεπτικη και μικροαλλαγες στο τιμονι.. Απο την αλλη με χαλαγε το αρχαιας σχεδιασης ταμπλω και το γυμνο μεταλλο στις πορτες.. Οι υπολοιπες εκδοσεις ειναι ακριβως τα ιδια αμαξια με μονη διαφορα την εκδοση 1.4 vts που ειχε το ιδιο στησιμο και φρενα με το 1.6 vts..Αντιστοιχη εκδοση ψευτοrally δλδ δε νομιζω να ειχε το 106, εκτος αν κατι δε θυμαμαι..
Σχετικα με το 206 ,το 1.6 xsi-gti ειναι εξαιρετικο και οτι χανει ,σε σχεση με τα σαξοραλλα, σε δυναμη και αισθηση το κερδιζει σε εξοπλισμο , παθητικη ασφαλεια και ποιοτητα κατασκευης.. Ειναι τι ψαχνεις.. -
ειχε την xsi ...
106 1.4-1,6 8v xsi (μακρα το καλυτερο μικρο , με δοκιμες σε ολα τα περιοδικα του τυπου της εποχης, και για πολλους και απο το ραλλυ 1,3)
το facelift 106 ηταν 11 εκ πιο μακρυ απο το προfacelift για να χωρεσει (ανετα) ο 1,6 16v.
οπου το saxo με την σειρα του ηταν και αυτο απο 15 εως 17 εκ(στο περιπου) πιο μεγαλο απο το 106 rallye προfacelift (MK1) -
Εμένα πάλι μου αρέσαν πάρα πολύ δύο αυτοκίνητα τα οποία βέβαια ήταν απο σπάνια εως ανύπαρκτα στην ελληνική αγορά λόγω κινητήρα. Θεωρώ λοιπόν καλύτερα μικρομεσαία των 90'ς το 306 S16 (Gti race) με το 6αρι και τον 2λιτρο των 166 αλόγων και το θρυλικό Ρενώ κλιο γουίλιαμς το αρχικό περιορισμένης παραγωγής με το δίλιτρο 150αρι κινητήρα. Αν έβρισκα κάποιο απο τα δύο σε καλή κατάσταση θα το αγόραζα και σήμερα.
-
Το Κλιό δεν είναι μικρομεσαίο...
-
Και είναι ειδικές εκδόσεις που κυκλοφόρησαν ελάχιστα στην αγορα.....
-
πολλά που έχουν αναφερθεί δεν είναι C segment όταν πόσταρα έχοντας διαβάσει λίγες σελίδες νόμιζα οτι μιλάγατε και για B λέγοντας σάξο και 106 κτλ.
για το αν είναι ειδικές εκδόσεις τι ζόρι τραβάμε ? το καλύτερο λέμε όχι ποιο αγοράζαμε τότε... αν ήταν έτσι ούτε η δ που έχει αναφερθεί ούτε το σάνι το 2λιτρο και το τζι τι ρ ούτε πολλά ακόμα έχουν θέσει στην ελληνική αγορά. Επίσης δεν αναφέρει πουθενά το θέμα οτι μιλάμε μόνο για Ελλάδα απλώς για μικρομεσαία της εποχής. Τέλος αυτά που δεν έχουν θέση εδώ είναι μοντέλα όπως το Φόκους και το 206 που μόνο τυπικά είναι 90 (πρώτη χρονιά πωλήσεων 99). Ας ορίσουμε γιατί μιλάμε για B ή για C? Αν μιλάμε για Β το κλιο Β είναι όχι Α. Αν μιλάμε για C αλλάζει.
απο γουικιπίντια λοιπόν larger and better equipped 'Superminis'. These smaller cars are now called city cars.[citation needed][edit] Examples of superminis sold in Europe
Ford Fiesta
Opel Corsa
Volkswagen Polo
Fiat Punto
Mercedes-Benz A-Class
Peugeot 207
Audi A1
Citroen C3
Citroen DS3
SEAT Ibiza
Toyota Yaris
Alfa Romeo MiTo
Mazda2
Škoda Fabia
Renault Clio
Daihatsu Sirion
Αν στα μικρά βάζετε και αυτά δηλαδή και Α και Β τότε εδώ πρέπει να μιλάμε για C . Αν μιλάμε για C δεν έχουν θέση εδώ ούτε 106 ούτε κλιό ούτε 145 ούτε μερκ Α κλας ούτε πολλά ακόμη. Στο C αν μιλάμε για χατς θα πω το 306 ειδικά το s16 αν μιλάμε για σεντάν θα έλεγα 406 ή Xantia με υδροπνευματικές (αν και δεν είμαι σίγουρος αν η πρώτη είχε) ή σειρά 3 αλλά ΟΧΙ 316 καθώς ο κινητήρας ήταν λίγος για το αμάξωμα απο πάντα.Η δεκαετία του 90 ήταν η χρυσή δεκαετία για τους γάλλους απο πλευράς γκάμας και αντιπαράθεσης με τον ανταγωνισμό δεν είναι θέμα μυωπίας όπως λένε κάποιοι.
Αν μιλάμε για πωλήσεις και Ελλάδα ο νικητής και αδιαφιλονίκητος είναι το Σάνι που ευνοούνταν φορολογικά λόγω της εδώ παραγωγής του. Αν και αυτό είναι απο τέλη 80'ς. Στα τέλη της δεκαετίας έχουμε την επέλαση των Hyundai και Τoyota.
Αν μιλάμε για καινοτομία υπάρχουν πολλά, το σενίκ που δημιούργησε τα μινι πολυμορφικά, το 323φ που ήταν το πρώτο κουπέ/σεντάν σαν αυτά που βλέπουμε σήμερα, μηχανολογικά τα ιαπωνικά τέρατα της σουμπαρού και μιτσουμπίσι , η παθητική τετραδιεύθυνση των γάλλων, το ηλεκτρονικό ταμπλό του Τίπο ντίτζιταλ.
Παρεπιπτόντως το Τίπο ήταν πολύ καλό αυτοκίνητο για την εποχή και τα λεφτά του. Αν κοιτάμε σαν value for money Τιπο, Σανυ και ΖΧ είναι οι σταρ της δεκαετίας.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Και είναι ειδικές εκδόσεις που κυκλοφόρησαν ελάχιστα στην αγορα.....γράφεις για να γράφεις αν δεις το γράφω : που κυκλοφόρησαν ελάχιστα εως καθόλου στην ελληνική αγορά λόγω κινητήρα.
Επίσης το θέμα ψάχνει το καλύτερο όχι το best seller. -
Μικρομεσαία = C. Η 145 ήταν μικρομεσαίο.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Και είναι ειδικές εκδόσεις που κυκλοφόρησαν ελάχιστα στην αγορα.....
γράφεις για να γράφεις αν δεις το γράφω : που κυκλοφόρησαν ελάχιστα εως καθόλου στην ελληνική αγορά λόγω κινητήρα.
Επίσης το θέμα ψάχνει το καλύτερο όχι το best seller.Καλά ο καθένας το κοντό και το μακρύ του.
Δηλαδή ρε φίλε , σα παράδειγμα φέρνω ετσι, βγήκαν 2 εκατομύρια golf με κυβισμό 1050 τα οποία ήταν σκοτώστρες αλλά επειδή έβγαλε 1000 οχήματα G 60 τα οποία ήταν καταπληκτικά σημαίνει οτι ηταν το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας?
Το θέμα ειναι το overall σε όλες τις εκδόσεις από την ποιο αδύναμη εώς την σουπερ ντουπερ. Και το focus καταπληκτικό αυτοκνητο αλλα στα 1400 ειναι μουλάρι , σε RS έκδοση θεικό αλλα έλα που τα λίγα που έβγαλε το έκανε η εταιρεία για να βγάλει το omologation και τα πούλαγε με χασούρα για να φύγουν.
Τώρα αν θές να βγάλεις το χάρο το 306 με την θεόμακρυ 1η ταχύτητα στα 1400 επειδή μια σουπερ ντουπερ έκδοση ανεβηκε μια ανάβαση , με γειά σου και χαρά σου.
-
Το τελευταίο 'σωστό' corolla
Το καλύτερο μικρομεσαίο των 90's