-
Ωραίος εκπαιδευτής! Φαντάσου τα τζιμάνια που θα εκπαιδεύσει...
-
-
Κάτι που δεν πρέπει να μείνει άγνωστο γιατί είναι κρίμα...Πρόκειται για πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία!
Ο Μάκης Μίτας όχι μόνο κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στο Skeet ανδρών, στο παγκόσμιο κύπελο στο Tucson.
Αλλά ισοφάρισε τα παγκοσμια ρεκόρ (αγώνα με 125 στους 125 δίσκους, όπως και αγώνα συν τον τελικό με 150 στους 150 δίσκους) ρίχνοντας αλάνθαστα και ανταγωνιζόμενος πολύ μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκοποβολής!Μπράβο στον Μάκη, τον προπονητή του Γιάννη Λοβέρδο, αλλά και τον παππού του που από έφηβο τον έφερνε στο σκοπευτήριο.
http://www.issf-sports.org/news.ashx?newsid=1603
Θαυμάστε τον στον τελικό...
-
Πραγματικά αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Μπράβο του! Συνυπολογίζοντας την ελεεινή κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού (ακόμη περισσότερο σε τέτοια αθλήματα. Π.χ. το διαμάντι-σκοπευτήριο του Μαρκοπούλου σαπίζει στα χέρια της αστυνομίας) είναι πραγματικός ήρωας.
-
Ένας φίλος μου έχει κάνει αίτηση για άδεια οπλοφορίας. Αν και όταν του τη δώσουν μετά θέλει κάποια έξτρα άδεια για να αγοράσει όπλο ή αρκεί η πρώτη?
-
πηγαν το 9χρονο σε σκοπευτηριο και μαλιστα το εβαλαν να ριξει με Ουζι
δεν ξερω ποιος ηταν πιο μ@λακας, ο μακαριτης ο εκπεδευτης (;) ή οι γονείς;Ένας 39χρονος εκπαιδευτής όπλων από την Αριζόνα κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας ύστερα από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από ένα ... ανήλικο κορίτσι εννέα ετών.
Η 9χρονη πυροβόλησε κατά λάθος τον εκπαιδευτή της την ώρα που αυτός της μάθαινε πως να χειρίζεται ένα υποπολυβόλο των 9 χλστ. τύπου UZI
Το δυστύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας σε ανοιχτό σκοπευτήριο στην περιοχή Mohave County, στο βορειοδυτικό Τέξας. Το κορίτσι είχε μεταβεί μαζί με τους γονείς του, στο πλαίσιο των θερινών τους διακοπών, στο σκοπευτήριο όπου η μικρή θα μάθαινε να χρησιμοποιεί ούζι.
Ο 39χρονος εκπαιδευτής της, Charles Vacca, καθόταν δίπλα από την ανήλικη και της έδειχνε πως να στοχεύει. Η 9χρονη κατάφερε με επιτυχία να στοχεύει και να πυροβολήσει με το όπλο εννέα χιλιοστών, όταν αυτό ήταν ρυθμισμένο στη μία ριπή. Όταν όμως το έβαλαν στο αυτόματο, το κορίτσι πυροβόλησε αρκετές φορές, έχασε τον έλεγχο του όπλου και μία σφαίρα βρήκε κατά λάθος τον Vacca στο κεφάλι.
Ο εκπαιδευτής μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο University Medical Center του Λας Βέγκας όπου και κατέληξε. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, τμήμα του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο σερίφης της περιοχής, Jim McCabe, περιέγραψε το τέλος του βίντεο όπου σημειώνεται το θανατηφόρο χτύπημα «φρικιαστικό».
-
-
Guns don't kil people, 9-year old girls kill people.
Από το λινκ του trident: 'As seen on (μεταξύ άλλων) Colbert Report, Bill Maher κλπ'. Κάποιος να τους εξηγήσει τι εστί σάτιρα και σαρκασμός...
ΥΓ και : Είμαι περήφανος που βρήκατε το σωστό τόπικ αντί να το πετάξετε χύμα στο 'Τις Οίδεν'. Τελικά υπάρχει ελπίδα για το φόρουμ, ακόμα και μέσα από την αναρχία!
-
αν υπαρχει καποιος που να ξερει για να λυσω μια απορια μου. οταν γραφει μια κυνηγετικη σφαιρα επανω 36γρ τι σημαινει βαρος απο τα σκαγια η βαρος απο μπαρουτι; και οταν λεμε 9αρια η 6αρια ειναι η διαμετρος απο τα σκαγια; μπορουμε να βρουμε σφαιρες με λιγο μπαρουτι για λιγο κλοτσημα; παλια που τις φτιαχναν μονοι οι πατεραδες μας τις λεγαν μισες. υπαρχουν στο εμποριο;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
αν υπαρχει καποιος που να ξερει για να λυσω μια απορια μου. οταν γραφει μια κυνηγετικη σφαιρα επανω 36γρ τι σημαινει βαρος απο τα σκαγια η βαρος απο μπαρουτι; και οταν λεμε 9αρια η 6αρια ειναι η διαμετρος απο τα σκαγια; μπορουμε να βρουμε σφαιρες με λιγο μπαρουτι για λιγο κλοτσημα; παλια που τις φτιαχναν μονοι οι πατεραδες μας τις λεγαν μισες. υπαρχουν στο εμποριο;τα γραμμαρια αναφερονται στο βαρος απο τα σκαγια
Νομιζω ξεκινανε απο τα 24 γρ και ειναι αυτα (μαζι με τα 28αρια) που τα χρησιμοποιουν για σκοποβολη πιατακια.
Λογω μικρου βαρους εχουν και μικροτερη ανακρουση, αλλα αν χρησιμοποιεις αυτοματη καραμπινα ειναι πιθανον να μπλοκαρει και να μην ξαναολιζει αυτοματα.
Μετα ειναι τα 'κυνηγιού' τα οποια ειναι συνηθως μεχρι τα 38 γρ.
Απο 40 και πανω ειναι τα magnum, S. magnum που θελουν και το καταλληλο οπλο.'και οταν λεμε 9αρια η 6αρια' συνηθως αναφερομαστε στον αριθμο απο τα σκαγια που εχει μεσα (οταν μιλαμε για τα 'μεγαλα', τα 'δραμια').
Για παραδειγμα αυτο ειναι ενα φυσιγγι με 9 σκάγια μεσα και 36 γραμμαρια βαρος (των σκαγιων)
http://i.imgur.com/P6YYt6k.pngαν διαβαζει κανας κυνηγός θα μας τα πει και καλυτερα
-
bebes και HUNTER σας ευχαριστω.
HUNTER χαρηκα επειδη εγω ειχα παρα πολυ καιρο να σε δω στο φορουμ , ελπιζω και ευχομαι να εισαι καλα.
παιδια αλλη μια ερωτηση , οταν λεμε cal 12 τι σημαινει; τυπος σφαιρας; διαμετρημα σφαιρας; διαμετρημα οπλου;
ποσα και ποια ειναι τα διαμετρηματα των κυνηγετικων και αν απο το διαμετρημα των οπλων χαρακτηριζονται και τα φυσιγγια. -
Μάλλον εννοείς 12 gauge. http://en.wikipedia.org/wiki/Gauge_(bore_diameter)
Το cal. σημαίνει διαμέτρημα σε ίντσες και χρησιμοποιείται για πολεμικά όπλα (π.χ. .50cal = 12.5mm)
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
παιδια αλλη μια ερωτηση , οταν λεμε cal 12 τι σημαινει; τυπος σφαιρας; διαμετρημα σφαιρας; διαμετρημα οπλου;
ποσα και ποια ειναι τα διαμετρηματα των κυνηγετικων και αν απο το διαμετρημα των οπλων χαρακτηριζονται και τα φυσιγγια.cal 12 (οπως ανεφερε και ο ΔΙΑΣ) ειναι το διαμετρημα.
τα '12αρια' ειναι αυτα που χρησιμοποιουνται συνηθως και αφορουν στα περισσοτερα οπλα και φυσιγγια.
Υπαρχουν ακομη τα 20αρια και τα 36αρια.δεν ξερω πως τα μετρανε, αλλα οσο πιο μεγαλο ειναι το νουμερο τοσο πιο 'στενο' ειναι το φυσιγγι
-
-
Χτες ένας φίλος που κάνει σκοποβολή με έψησε να πάμε μαζί στο σκοπευτήριο για να δω την φάση.
Το πρώτο μου μπαμ με ξάφνιασε, τόσο με τον θόρυβο -παρόλες τις ωτοασπίδες- όσο και με την ανάκρουση (σκέψου να είχα ρίξει και κανένα 45άρι), αλλά μετά συνηθιζεις σε χρόνο 0. Ένα κουτάκι με 50 σφαιρες έφυγε για πλάκα, και αν δεν είχα μάθημα το απόγευμα ακόμα εκεί θα ήμουν και θα έριχνα! Δοκίμασα το glock 17, το 19 και το 34, με το τελευταίο να είναι σαφώς πιο φιλικό, ειδικά στα αρχάρια χέρια μου.
Κόλλημα!
-
Είναι καλή φάση. Θα βγω κι εγώ σε λίγο για λίγη προπόνηση.
-
Κι εμένα μ αρέσει!! Μικρός πήγαινα σε σκοπευτικό σύλλογο που είχαμε στα Γιαννιτσά και έριχνα με τύπου Flobert. Πλέον κατά διαστήματα έχω σκεφτεί να πάρω αεροβόλο αλλά δεν υπάρχει μέρος για βολές.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Κι εμένα μ αρέσει!! Μικρός πήγαινα σε σκοπευτικό σύλλογο που είχαμε στα Γιαννιτσά και έριχνα με τύπου Flobert. Πλέον κατά διαστήματα έχω σκεφτεί να πάρω αεροβόλο αλλά δεν υπάρχει μέρος για βολές.στην Βεραντα ισως; τωρα που καλοκαιριαζει.
-
Η βεράντα είναι επικίνδυνο μέρος. Σε ένα δασάκι ή χωραφάκι όμως ναι.
-
Εννοω την βεραντα το μπαρ οχι την βεραντα του σπιτιου του.
Αλεξανδρε θα περασω ουτως η αλλως απο την αστυνομια και ελεγα να ριξω μια αιτηση για αδεια οπλοφοριας , απ οτι θυμαμαι ομως δεν πρεπει να δινουν με τιποτα . Ουτε υπαρχει σκοπευτικος ομιλος εδω κοντα ωστε να γραφτω μελος .
Καμμια συμβουλη ; τι θα μπορουσα να επικαλεστω;
Βεβαια αυτο δεν μπορω να το καταλαβω να μην δινουν αδεια σαυτους που θελουν να ειναι νομιμοι και να ειναι τιγκα στα παρανομα.
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )