-
Ναι για ...τον εραστή της οδήγησης είναι μικρή η σημασία της για τον καθημερινό οδηγό πάλι είναι σημαντική...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Είναι σχεδόν ανούσιο αν ένα μοτέρ έχει 17 ή 18 κιλά. Η ιπποδύναμη (και το διάγραμμα αυτής) και οι σχέσεις μετάδοσης είναι πολύ σημαντικότερες για το πως θα πηγαίνει στον δρόμο, είτε με μισό, ή με πλήρες γκάζι.
-
Σωστά αυτά για τις μικρές διαφορές μεταξύ 1 κιλού ροπής γιατί επισερχονται και άλλοι παράγοντες όπως το κιβώτιο ταχυτήτων και η κλιμάκωση του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ροπή του κινητήρα παίζει ρόλο μικρο. Ροπή στρέψης στροφές και τελικά ισχύς είναι αλληλένδετα
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Συμπλήρωσα 1.000 χιλιόμετρα με το Picanto (θυμίζω ότι προ μηνός πήρα το νέο Picanto 1.0 Premium Navi) και ο αρχικός ενθουσιασμός έχει μετατραπεί σε θαυμασμό!
Τα 700 περίπου χιλιόμετρα είναι στην πόλη (Μελίσσια – Αμπελόκηποι και γύρω γύρω) και τα υπόλοιπα μικρές βόλτες που έκανα τις πρώτες μέρες μέχρι το Σούνιο, τον Ωρωπό και τη Βαρυμπόμπη. Η μέση κατανάλωση είναι αυτή τη στιγμή στα 5,9 lt/100 χλμ με χαλαρή αλλά σχετικά σβέλτη οδήγηση.
Ο τρικύλινδρος χιλιάρης με τους 67 ίππους θεωρώ ότι επαρκεί για μέσα στη πόλη – έξω από αυτή φαίνεται η έλλειψη δύναμης στις προσπεράσεις αλλά η χρήση του αυτοκινήτου από εμένα δεν είναι αυτή. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η οδική συμπεριφορά του - το κράτημα και η αίσθηση που σου αφήνει είναι εξαιρετικά! Τα φρένα είναι εντυπωσιακά δυνατά - έχει και πίσω δισκόφρενα άλλωστε κάτι που νομίζω δεν έχει κανένα άλλο στην κατηγορία. Το κιβώτιο είναι γλυκό και ακριβές – μόνο η όπισθεν μια δυο φορές μου έκανε νάζια. Το τιμόνι παρέχει ικανοποιητική πληροφόρηση ενώ η ευελιξία του αυτοκινήτου στη πόλη είναι φανταστική.
Ο εξοπλισμός στην συγκεκριμένη έκδοση είναι εντυπωσιακός – android auto που συνδέθηκε πανεύκολα, εργοστασιακό navi με χάρτες Ευρώπης, κάμερα οπισθοπορείας, hill assist, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες – τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα μικρό αυτοκινητάκι πόλης. Τα (fake) δερμάτινα καθίσματα καίνε στον ήλιο, αλλά μπήκαν μεμβράνες στη Llumar και η κατάσταση είναι υποφερτή. Τα πλαστικά στο εσωτερικό είναι σκληρά μεν, αλλά η συνολική αίσθηση ποιότητας που αποπνέει το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι εφάμιλλη αυτοκινήτων μεγαλύτερης κατηγορίας – και το λέω αυτό ενώ το άλλο μου αυτοκίνητο είναι Volvo. Από τριγμούς, προς το παρόν δεν ακούγεται κιχ – αλλά τα 1.000 χιλιόμετρα είναι μικρό διάστημα για να βγει συμπέρασμα.
Οι χώροι του αυτοκινήτου είναι επαρκέστατοι για δύο ενήλικες και δύο παιδιά – πιστεύω και για τέσσερεις ενήλικες, δεδομένου ότι πίσω κάθομαι άνετα. Ο δε χώρος αποσκευών του, στα 255 λίτρα είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία.
Μένει μόνο να αποδειχθεί και αξιόπιστο – σε αυτό κάνουμε το σταυρό μας και εμπιστευόμαστε τα 7 χρόνια εγγύησης της ΚΙΑΔιαβάζω σε κάποια συγκριτικά ότι είναι το καλύτερο μικρό – δεν ξέρω πόσο μετράει η γνώμη μου και πόσο έχω επηρεαστεί από τον ενθουσιασμό μου, αλλά κι εγώ θεωρώ ότι στην κατηγορία Α η KIA έχει την πιο ολοκληρωμένη λύση.
-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
Τα φρένα είναι εντυπωσιακά δυνατά - έχει και πίσω δισκόφρενα άλλωστε κάτι που νομίζω δεν έχει κανένα άλλο στην κατηγορία.Πίσω δισκόφρενα έχει και το 'αδελφάκι' του, i10.
Kατά τ'άλλα κι εγώ έχω διαβάσει παντού τις καλύτερες κριτικές και πιστεύω πως σ'αυτή την κατηγορία είναι από τις 2-3 πιο ολοκληρωμένες αγορές.. Καλοτάξιδο! -
Πολύ ευχάριστα είναι αυτά που μας γράφεις. Με πιο δυνατό κινητήρα, θεωρείς ότι ταξίδι 100-200 χλμ θα γινόταν άνετα, ή θα κούραζε πολύ οδηγό κι επιβάτες?
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Ναι, θεωρώ ότι με τους δυο πιο δυνατούς κινητήρες (των 84 κσι 100 ίππων), ένα ταξίδι 100-200 χιλιομέτρων θα γινόταν με άνεση και ασφάλεια. -
Εχθές γύρισα από 2μερο στο Πορτοχέλι. Όλη η οικογένεια, μια βαλίτσα και δύο μέτριοι σάκοι ήταν οι αποσκευές. Πήγαμε και ήρθαμε ατσαλακωτοι παρότι η διαδρομή είναι με συνεχείς στροφές και ανέβα κατέβα. Στρίβουν εντυπωσιακά σταθερά, χωρίς κλίσεις και ταξιδεύουν αθόρυβα και οικονομικά. Δεν μετάνιωσα για την επιλογή του 1.2 παρόλο που προορίζεται για αστική χρήση ως επί το πλείστον. Επιβεβαιώνω τα δυνατά και ακούραστα φρένα!
-
https://www.motor1.com/news/250492/kia- ... hotos/amp/
Λογικά το επόμενο αυτοκίνητο μου!
Προβλέπεται πανέμορφο , οικογενειακό σίγουρα με μεγάλο πορτμπαγκάζ , σπορ, και φουλ εξοπλισμό.
Θεωρώ πως θα έχει τον 1.6 με τα 200 άλογα και όχι τον δίλιτρο.
Επίσης ελπίζω πως δεν θα ξεπερνά τα 25.000€ , βάσει της τιμής του Hyundai i30 N που παίζει στα 28.000€ περίπου.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
https://www.motor1.com/news/250492/kia-proceed-gt-spy-photos/amp/Λογικά το επόμενο αυτοκίνητο μου!
Προβλέπεται πανέμορφο , οικογενειακό σίγουρα με μεγάλο πορτμπαγκάζ , σπορ, και φουλ εξοπλισμό.
Θεωρώ πως θα έχει τον 1.6 με τα 200 άλογα και όχι τον δίλιτρο.
Επίσης ελπίζω πως δεν θα ξεπερνά τα 25.000€ , βάσει της τιμής του Hyundai i30 N που παίζει στα 28.000€ περίπου.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Καλό ακούγεται..
Πάντως,τελευταία η Kia είναι πιο ακριβή από την Hyundai (δες τιμοκαταλόγους για picanto/i10 και rio/i20). -
Το νέο σεεντ ειναι υπεροχο,αναμενόμενη επιτυχημένη !
Σχετικά με τις τιμες ειναι ακριβότερα επειδή είναι καινούρια μοντέλα σε αντίθεση με ι10/20 που πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους.
-
Μηπως ξεφευγουν οι τιμες του νεου Ceed ή ιδεα μου ειναι?!
-
Εγώ νόμιζα ότι έβλεπα τιμοκατάλογο από golf. Τσίμπησαν πολύ οι τιμές πριν 11 χρόνια είχα πάρει το ceed 1,4 109 δεύτερη έκδοση ηλιοροφή μεταλλικό στα 15500. Ήταν value for money καθώς ζημιές δεν έβγαλε. Αλλά τώρα ξέφυγε.
-
Το αυτόματο 7DCT πιο φθηνό?? Τι φάση?? Λόγω λιγότερων ρύπων?
-
ισως λογω των 20 λιγοτερων ιππων.
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Εγώ νόμιζα ότι έβλεπα τιμοκατάλογο από golf. Τσίμπησαν πολύ οι τιμές πριν 11 χρόνια είχα πάρει το ceed 1,4 109 δεύτερη έκδοση ηλιοροφή μεταλλικό στα 15500. Ήταν value for money καθώς ζημιές δεν έβγαλε. Αλλά τώρα ξέφυγε.Λογικά θα παίζει κάποια έκπτωση όταν πάρεις τιμή από αντιπροσωπεία,σε αντίθεση με τις τιμές του καταλόγου,που όντως είναι αλμυρές!
-
Πολυ τσιμπημενες οι τιμες του kia ceed.εγω αν εδινα τοσα λεφτα θα πηγαινα σε hyundai ή σε nissan toyota
-
Ο χρήστης nikoskall έγραψε:
Πολυ τσιμπημενες οι τιμες του kia ceed.εγω αν εδινα τοσα λεφτα θα πηγαινα σε hyundai ή σε nissan toyotaΠάντα είναι πιο ακριβά από της μαμάς εταιρείας. Και πάντα υιοθετούν πράματα που η μαμά εμφανίζει αργότερα.
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nikoskall έγραψε:
Πολυ τσιμπημενες οι τιμες του kia ceed.εγω αν εδινα τοσα λεφτα θα πηγαινα σε hyundai ή σε nissan toyotaΜε ποια λογική θα τα έδινες για Hyundai και όχι για Kia? Ίσια αυτοκίνητα είναι, με την διαφορά ότι τα Κια είναι πιο σπορτιφ και δίνουν μεγαλύτερη εγγύηση.
-
Ο χρήστης gianniss07 έγραψε:
ισως λογω των 20 λιγοτερων ιππων.Αδιάφορο.. ένα remap στον εγκέφαλο είναι μόνο..
Πάντα είναι πιο ακριβά από της μαμάς εταιρείας. Και πάντα υιοθετούν πράματα που η μαμά εμφανίζει αργότερα.
Συνήθως παίζει το αντίθετο (picanto,rio, stonic, spotage φθηνότερα από τα αντίστοιχα i10,i20,kona, tucson). Τώρα γιατί το ceed είναι ακριβότερο από i30-i30 fastback θα σε γελάσω. Μάλλον επειδή είναι πιο φρέσκο μοντέλο.
KIA Forum