-
Πολυ ωραια επιλογη, δεν ξερω αν εγινε με βαση τα τεχνικα του στοιχεια, αλλα οντως αυτην την στιγμη ειναι η καλυτερη επιλογη στην κατηγορια. Αν εισαγονταν το νεο σεβρολε σπαρκ θα ηταν δευτερη επιλογη αλλα μιας και ετσι εχει η αγορα ειναι το καλυτερο με βαση κριτηρια εξοπλισμου και νεων τεχνολογικων στοιχειων.
Ελπιζω να εβαλες το εξτρα πακετο που δινει αυτοματο φρεναρισμα και αεροσακο γονατων του οδηγου.
Ως προς το αυτοκινητο δραττομαι της ευκαιριας να ποσταρω λεπτομερειες του:
Το αυτοκινητο σε σχεση με το προηγουμενο εχει σημαντικες διαφορες στο πλαισιο του.
Χρησιμοποιει χαλυβα υπερυψηλης αντοχης σε αρκετα σημεια κλειδια για να προσφερει αξιοπρεπη συμπεριφορα στον τομεα της παθητικης ασφαλειας.Το 44,3% του βαρους του αμαξωματος (κενου) αποταιλειται απο ενισχυμενο υψηλης αντοχης χαλυβα. Του προγενεστερου μοντελου το ποσοστο ηταν στο 22%
Οπου εχει κιτρινο χρωμα προσφερει χαλυβα αντιστασης 980MPa
Οπου βαθυ μπλε ειναι με τα συγχρονα δεδομενα αρκετα αποδεκτα 590 MPa εως 780MPa.
Στην κεντρικη κολωνα 1180MPa.Τωρα τι σημαινουν αυτα τα νουμερα;
Οσο υψηλοτερα τοσο πιο μεγαλες δυναμεις μπορουν να διαχειρηστουν σε πιεσεις, λυγιζοντας καπως σε δυνατα φορτια χωρις ομως να καταρρεουν (τσαλακωνονται)
Εδω ενα βιντεο της χιουνται που διχνει πως ενω τα φυλλα χαλυβα που χρησιμοποιουνται στο αμαξωμα (μπλε χρωμα) ειναι πολυ λεπτα για τη μειωση του βαρους, παρολα αυτα μπορουν να σηκωσουν μεγαλα φορτια.
Επισης το αυτοκινητο εχει αυξημενη κατα 32% στατικη στρεπτικη ακαμψια συγκριτικα με το προηγουμενο μοντελο που αντικαθιστα
Αυτο επιτευχθηκε λογω των δομικων ενισχυσεων που εχει σε σημεια κλειδια τα οποια σε συνολικο μηκος φτανουν τα 67μ απο τα 8μ του προηγουμενου μοντελου.
Ειναι πολυ ποιοτικη λεπτομερεια καθως ακομα και πιο ακριβα μοντελα χρησιμοποιουν ιδια ποσοτητα ενισχυσεων, π.χ το Hyundai i40
Υπαρχει δε, και το κια ρευ το οποιο ειναι ενα κεϋ καρ και δεν εισαγεται στην ευρωπη. Πιστευω ομως πως θα ειχε κοινο. Το μηκος του ειναι 3.59μ, οι χωροι ομως ισοι μιας λιμουζινας. Υπαρχει και εκδοση του με τον 1.0 τουρμπο με CVT κιβωτιο.
Χωρα μεσα του ολοκληρο καροτσι χωρις πακεταρισμα, ή ενα ολοκληρο ποδηλατο. Εχει απο 300 εως 500 λιτρα πορτπαγκαζ και παρκαρει παντου. Παει την πρακτικοτητα πολλα επιπεδα παραπανω.
Τωρα εχει βγει ανανεομενο σε φεις λιφτ, στο βιντεο ειναι χωρις την ανανεωση. -
Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία αυτά και ενισχύουν την απόφαση που έλαβα. Δυστυχώς δεν έβαλα το πακέτο με το αυτόματο φρενάρισμα καθώς δεν μπορούσα να περιμένω 3-4 μήνες για τη παραγγελία και πήγα σε ετοιμοπαράδοτο.
-
Πολύ καλή επιλογή, ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του αυτή την στιγμή!
Με το καλό να παραλάβεις και να το χαρείς με ΥΓΕΙΑ!
-
Ωραίες πληροφορίες από τον lap
Το ίδιο ισχύει για το i10? -
H Hyundai γενικα κινηται καπως διαφορετικα στις εκδοσεις των πατωματων συγκριτικα με τους ευρωπαιους. Κανει συνεχως βηματα προς τα μπροστα σαν το περπατημα μιας και δεν εχει μια μεγαλη κοινη πλατφορμα.
Δηλαδη ενω το τωρινο ι10 εχει πολυ αναβαθμισμενο πλαισιο σε σχεση με το προγενεστερο (πολυ κοντα στο σημερινο πικαντο). Το νεο πικαντο εχει ελαφρως καλυτερο απο το τωρινο ι10
Αλλωστε η κια λεει πως το πικαντο παταει σε ολοκαινουργια αποκλειστικη πλατφορμα ( η οποια ομως εχει παρα πολλες ομοιοτητες με την προηγουμενη)
Συνεπως κινουνται καπως ετσι: το τωρινο ι10 (μκ2) ειναι ενα βημα πιο καλο απο το προηγουμενο (μκ1), το νεο πικανο (μκ3) ειναι 1.25 βημα καλυτερο απο το προηγουμενο ι10 (μκ1) και 0.25 απο το τωρινο ι10 (μκ2)
.
Αρα το μελλοντικο ι10 μπορει να ειναι με τη σειρα του 0.25 καλυτερο απο το σημερινο νεο πικαντο (μκ3)Τελειως αυθαιρετο αυτο, απλα κοιτωντας πως εξελισσονταν οι πλατφορμες στο παρελθον υποθετω παρομοια και για το νεο ι10.
Μπορει να σταματησει αυτη η μεθοδος και να εχουν κοινη πλατφορμα στο μελλον, αλλωστε τονιζαν πολυ στα δημοσιευματα στον παγκοσμιο τυπο τη νεα πλατφορμα του πικαντο σαν να δειχνουν πως θα ειναι η βαση της εταιρειας στα μικρα πολης -
Ειναι ενδιαφερον να δει κανεις πως σε αλλες αγορες αυτοκνητα πολης οπως το σεβρολε σπαρκ δινει μεγαλη προσοχη στην ασφαλεια.
Μιας και ανεφερα το σπαρκ πιο πανω, να βαλω καποιες λεπτομερειες του, που αν ερχοταν θα το εκανε την πιο σωστη επιλογη (τουλαχιστον στον τομεα της παθητικης ασφαλειας) στην κατηγορια.
Εδω το αμαξωμα του προηγουμενου σπαρκ
Και το ηλεκτροκινητου
Δεν γινεται αμεση συγκριση με το πικαντο μιας και ο χαλυβας που χρησιμοποιειται ειναι διαφορετικου κραματος και τεχνοτροπιας (τα χρωματα στο σχεδιο μπορει να μπερδεψουν το ματι) αλλα δειχνει μια παραπανω προσοχη στην ασφαλεια. Στο ηλεκτρικο εγινε σοβαρη δουλεια.
Γενικα παντως το σπαρκ φαινεται καπως πιο προσεγμενο σε καποια σημεια στο πλαισιο του.Το κερασακι στην τουρτα οι δεκα στανταρτ αεροσακοι στο νεο σπαρκ
Λεπτομερεια που αναφερθηκε σε αλλο θρεντ η επιπλεον μπαρα συνδεδεμενη πανω στην κυρια η οποια εχει σκοπο την προατασια απο τα σουβ
Για αυτο σε καθε θεμα με ασφαλεια συνεχως αναφερω τον ελλειπη εξοπλισμο ασφαλειας, εναντι των οθονων και των ζαντων που βαζουν εδω στην ευρωπη
( π.χ το απ, και το τουινγκο εχουν μονο τεσσερις)
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πολύ καλή επιλογή, ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του αυτή την στιγμή!Με το καλό να παραλάβεις και να το χαρείς με ΥΓΕΙΑ!
Χίλια ευχαριστώ! Και εγώ σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο και ελπίζω να μη διαψευστώ...
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα αναφέρει ο φίλος Lap!
-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
Πολύ καλή επιλογή, ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του αυτή την στιγμή!
Με το καλό να παραλάβεις και να το χαρείς με ΥΓΕΙΑ!
Χίλια ευχαριστώ! Και εγώ σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο και ελπίζω να μη διαψευστώ...
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα αναφέρει ο φίλος Lap!
Και από μένα καλοταξιδο και απροβληματιστο!!!!
-
Ευχαριστώ πολύ! Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!
-
Μιας και εγώ αγόρασα πρόσφατα το ceed να σου ευχηθώ τα καλύτερα!
Πολύ καλή επιλογή! -
Ευχαριστώ! Η οικογένεια της ΚΙΑ αυξάνεται!
-
Απροβλημάτιστο και αγρατζούνιστο!
Απ'όσα είδα κι εγώ σε αυτήν την κατηγορία, αυτό θα επέλεγα! -
Ευχαριστώ πολύ!
-
Μετά από πολύ ψάξιμο, διάβασμα και... οδήγημα παρήγγειλα για δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας και χρήση αποκλειστικά πόλης, το Picanto 1.0 Premium Navi. Αναμένεται με αγωνία...Επειδή κι εμείς το σκεφτόμαστε για δεύτερο αμάξι, θα ήθελες να πεις δυο λόγια για εξοπλισμό, τιμές, εκπτώσεις, χρηματοδοτικά? Στο δρόμο πως είναι?
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Μετά από πολύ ψάξιμο, διάβασμα και... οδήγημα παρήγγειλα για δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας και χρήση αποκλειστικά πόλης, το Picanto 1.0 Premium Navi. Αναμένεται με αγωνία...
Επειδή κι εμείς το σκεφτόμαστε για δεύτερο αμάξι, θα ήθελες να πεις δυο λόγια για εξοπλισμό, τιμές, εκπτώσεις, χρηματοδοτικά? Στο δρόμο πως είναι?
Ο εξοπλισμός της συγκεκριμένης έκδοσης είναι κάτι παραπάνω από πλήρης, αφου περιλαμβάνει δερμάτινα καθίσματα, navi, android auto και apple car play, κάμερα οπισθοπορείας, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ζάντες 15'' κ.α. Μπορείς να τα δεις αναλυτικά στο site της ΚΙΑ.
Το αυτοκίνητο εσωτερικά δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου και μοιαζει πολύ με το Stonic. Είναι από τα πιο ευρύχωρα στην κατηγορία Α με το μεγαλύτερο χωρο αποσκευών (255 λιτρα με ρεζέρβα ανάγκης). Είμαι 1,78 και με το κάθισμα στη σωστή θέση κάθομαι πίσω χωρίς να ακουμπάω το μπροστινό κάθισμα.
Στο δρόμο ο τρικυλινδρος δεν βάζει φωτιά αλλά ειναι αξιοπρεπής και οικονομικός (γύρω στα 6lt / 100km). Σε κάθε περίπτωση μου φάνηκε επαρκής για χρήση 2ου αυτοκινήτου πόλης (ζευγάρι με 2 παιδιά δημοτικού). Τη λειτουργία του δεν τη λες και βελούδινη, πάντως δεν ενοχλεί. Στο test drive μου φάνηκε άνετο αλλά και ελαφρά σκληρό, όσο ακριβώς πρέπει. Νομίζω οτι φιλτράρει αποτελεσματικά τη βομβαρδισμένη άσφαλτο της Αθήνας...
Δεν ρώτησα για χρηματοδότηση καθώς θα το εξοφλήσω μετρητοίς. Δώρο έκπτωση 500 ευρώ. Ετοιμοπαράδοτα χρώματα το μαύρο και το celestial blue, μεταλλικά και τα δύο με χρέωση 250 ευρώ. Το πήρα στο δεύτερο, με καφε δέρμα με γαλαζιες λεπτομέρειες.
Το μόνο που με χαλάει είναι το τεχνητό δέρμα. Θα προτιμούσα να μην έχει. Τι τους ήρθε να βάλουν σε ενα μικρό αυτοκινητάκι δέρμα; Έχω γνήσιο δέρμα στο Volvo και πάλι το καλοκαίρι όταν το αφήσεις στον ήλιο καίει. Στο picanto που δεν θα μπαίνει και στο γκαράζ, δεν θα μπορείς να κάτσεις. Κατευθείαν μεμβράνες μόλις το παραλάβω, αλλά και πάλι...
Ελπίζω να βοήθησα. Ότι άλλο θες ρώτα με, με χαρά να βοηθήσω σε ότι μπορώ.
-
Οχι μονο εκανες εξαιρετική επιλογή αυτοκινήτου, αλλα και χρώματος!! Ευγε!
-
Σε ευχαριστώ πολύ!
-
Σε ευχαριστώ πολύ!Είσαι πολύ κατατοπιστικός, ευχαριστώ πολύ! Πόσες ημέρες σου είπανε για την παράδοση? Θα μπορούσες να ανεβάσεις καμιά φωτογραφία όταν με το καλό παραλάβεις? Μου φαίνεται πολύ ωραίος ο συνδυασμός των χρωμάτων μέσα-έξω! Έχει και ηλιοροφή η συγκεκριμένη έκδοση?
-
Παράδοση σε 10 με 15 μέρες. Οχι, δεν έχει ηλιοροφή.Φωτογραφίες... προσεχώς
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι! η καλύτερη επιλογή στη κατηγορία..!!
Αν ήθελες κάτι καλύτερο από επιδόσεις υπάρχει και ο τετρακυλινδρος 1.2 86hp ...η διάφορα νομίζω είναι 500 ευρώ περίπου.. πιστεύω ότι αξίζει.
KIA Forum