-
Δε βγάζεις άκρη ούτε έτσι. Θα εκνευριστεί και μετά θα προσπαθεί περισσότερο να σε περάσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις τον αφήνεις να μπει μπροστά και του ανάβεις 1-2 φορές τα μεγάλα σαν σινιάλο. Αν είναι σωστός, θα καταλάβει. Αν είναι βλάκας θα πάει και θα κάνει τα ίδια και στους παρακάτω.
Θυμάμαι μια φορά ερχόμενος από Θεσσαλονίκη ότι στην ευθεία της Θήβας, έρχεται από πίσω ένας τύπος γύρω στα 50-60 με ένα Rav4. Μου παίζει τα φώτα να πάω δεξιά. Η κίνηση ήταν τόση ώστε η δεξιά λωρίδα πήγαινε με 80 που είναι η ταχύτητα των φορτηγών και η αριστερή με ~100-120. Ήμουν 100% σίγουρος ότι δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς υπήρχε μπροστά, ότι παρά το ύψος του οχήματός του δεν είχε δει μπροστά τη σειρά με τα χιλιάδες ΙΧ. Βρίσκω, λοιπόν, ένα κενό δεξιά, μπαίνω, περνάει και ξαναμπαίνω αριστερά. Του ανάβω 2-3 φορές τα μεγάλα για σινιάλο. Τότε, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να πάει πουθενά...
Και ένα ζώο της τελευταίας στιγμής (πριν 5 min μόλις). Ο μπάτσος με το ΧΤ που έπεσε πάνω στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό μου με τη μπροστά του ρόδα την ώρα που ξεπάρκαρε τη μηχανή του... Έλεος, δηλαδή έλεος...
Ευχαριστώ.
-
-
Αρχικά, απίστευτα ζώα οι οδηγοί που κινούνταν προχθές στην Εγνατία Οδό, στα τούνελ μετά την Βέροια, οι οποίοι παρά το γεγονός πως είχε πολύ ομίχλη, δεν ανάβαν το πίσω φως ομίχλης. Μπροστά φώτα ομίχλης δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα, αλλά δε πιστεύω πως υπάρχει αυτοκίνητο της τελευταίας 20ετίας που να μην έχει πίσω φως ομίχλης. Πηγαίναμε με καμιά 80-90Kmh και με ορατότητα γύρω στα 30 μέτρα. Πιο αργά φοβόσουν να πας, επειδή οι περισσότεροι πηγαίναν με αυτή την ταχύτητα και φοβόσουν μη σκάσει κανείς πίσω σου. Ευτυχώς που μέσα στα τούνελ δεν υπήρχε ομίχλη και μπορούσες να δεις πως έχει η κατάσταση μπροστά σου.
Ζώο επίσης ο οδηγός του Avensis με πινακίδες ΚΝΗ-ΧΧΧΧ σήμερα το πρωί πάλι στην Εγνατία. Κινούμε στην δεξιά με 120Kmh και έχω μπροστά μου φορτηγό που πάει με 100. Ελέγχω καθρέφτη και βλέπω ΠΟΛΥ πίσω κάποιον να έρχεται. Κάνω φλάς και βγαίνω αριστερά να περάσω το φορτηγό. Μέχρι να φτάσω εγώ στην μέση, ο τύπος με το Avensis ο οποίος προφανώς πήγαινε τελικιασμένος, με έχει πλησιάσει και αρχίσει να ανάβει φώτα. Έγω εντωμέταξύ έχω κάνει ήδη δεξί φλας για να του δείξω πως προσπερνώ και πως θα μπω αμέσως μετά στην δεξιά. Ο τύπος έκοψε ελάχιστα και πριν προλάβω να αλλάξω καλά καλά λωρίδα, πέρασε σύριζα από εμένα και έφυγε. Να πας δηλαδή χαλαρά και να φας το κεφάλι σου για έναν βλάκα που θέλει να πάει τελικιασμένος λες και κινείται μόνος του στον δρόμο. Ελπίζω να έχει σύντομα το τέλος που του αξίζει, αρκεί να μην φάει κάποιον άλλο.
-
Με αφορμή αυτό που έγραψες, να πω ότι εγώ προτιμώ να ανάβω φλας δεξί, μόνο εφόσον έχω τελειώσει το προσπέρασμα, και ποτέ νωρίτερα, γιατί πρώτον δεν είναι το καλύτερο δυνατόν για αυτόν που τον προσπερνάνε ( φέρνει λίγο σε στεγνό κλείσιμο), και έπειτα ο 'γρήγορος' από πίσω μας, μπορεί να νομίσει ότι 'αφού άναψε φλας, ε, θα στρίψει αμέσως, δε χρειάζεται να κόψω..' ( )
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Με αφορμή αυτό που έγραψες, να πω ότι εγώ προτιμώ να ανάβω φλας δεξί, μόνο εφόσον έχω τελειώσει το προσπέρασμα, και ποτέ νωρίτερα, γιατί πρώτον δεν είναι το καλύτερο δυνατόν για αυτόν που τον προσπερνάνε ( φέρνει λίγο σε στεγνό κλείσιμο), και έπειτα ο 'γρήγορος' από πίσω μας, μπορεί να νομίσει ότι 'αφού άναψε φλας, ε, θα στρίψει αμέσως, δε χρειάζεται να κόψω..' ( )πολλοι κανουν και το αλλο θεικο
στριβεις δεξια? πανε λιγο αριστερα για να σε περασουν την ωρα που στριβεις αλλα αμα πατησεις φρενο
επειδη περασε κανα ufo γατα γκομενα γρια φαντασμα σε χτυπανε και σε βριζουν κιολας -
Το είδα και αυτό
Τυπάς στην εθνική με Astra '98 μοντέλο να έχει ακουμπήσει βαλίτσα στο πίσω τζάμι, δεμένη μόνο στο κάτω μέρος με την αεροτομή πήγαινε και μαμιώντας -
Είμαι λίγο διστακτικός στο αν του αξίζει να είναι σε αυτό το νήμα. Κατανοώ ότι πρόκειται για άνθρωπο που μοχθεί για το μεροκάματο, ΑΛΛΑ, τα πράγματα ήταν φορτωμένα όπως να 'ναι, εξείχαν σίδερα πίσω, η ορατότητα του προς τα πίσω ήταν ανύπαρκτη και ο καθρέπτης του οδηγού είχε ένα παχύ στρώμα σκόνης που τον καθιστούσε άχρηστο.
Πάντως έβγαλε φλας για να στρίψει μετά.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Με αφορμή αυτό που έγραψες, να πω ότι εγώ προτιμώ να ανάβω φλας δεξί, μόνο εφόσον έχω τελειώσει το προσπέρασμα, και ποτέ νωρίτερα, γιατί πρώτον δεν είναι το καλύτερο δυνατόν για αυτόν που τον προσπερνάνε ( φέρνει λίγο σε στεγνό κλείσιμο), και έπειτα ο 'γρήγορος' από πίσω μας, μπορεί να νομίσει ότι 'αφού άναψε φλας, ε, θα στρίψει αμέσως, δε χρειάζεται να κόψω..' ( )Αυτός που προσπέρναγα ήταν φορτηγό και σε καμιά περίπτωση δε θα τολμούσα να τον κλείσω στεγνά
Το έκανα μόνο για να δείξω στον 'έξυπνο' με το Avensis πως είμαι σε διαδικασία προσπέρασης. Γιατί το να μου ανάψει φώτα στην περίπτωση που πήγαινα με 120 σταθερά στην αριστερή λωρίδα θα το κατανοούσα, εγώ όμως απλά προσπερνούσα το φορτηγό.
Και εννοείται πως πριν προλάβω καν να ολοκληρώσω την προσπέραση, χώθηκε με 120 και με προσπέρασε.ΥΓ. Κάτι που σκέφτομαι εδώ και καιρό, είναι μήπως θα άξιζε μια δημοσκόπηση στο forum με τους πιο ζώα οδηγούς, ανάλογα με τον νομό. Το λέω γιατί εδώ και χρόνια έχω φτίαξει την χρυσή 3άδα!
Βέβαια φοβάμαι πως θα γίνει χαμός και θα αρχίσουν να μαλώνουν οι Αθηναίοι με τους Θεσσαλονικείς, οι Λαρισσαίοι με τους Βολιώτες κλπ... -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
..........
.....τα πράγματα ήταν φορτωμένα όπως να 'ναι, εξείχαν σίδερα πίσω, η ορατότητα του προς τα πίσω ήταν ανύπαρκτη και ο καθρέπτης του οδηγού είχε ένα παχύ στρώμα σκόνης που τον καθιστούσε άχρηστο......Και αυτόν τι τον νοιάζει? Μην του στραβώσουν τα σίδερα ή απ΄ότι βλέπω στη φωτό, το πορτμπαγκάζ? ...
Να προσέχεις λοιπόν, γιατί αν μπλέξεις μαζί του, μάλλον θα σου πεί: -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
..........
.....τα πράγματα ήταν φορτωμένα όπως να 'ναι, εξείχαν σίδερα πίσω, η ορατότητα του προς τα πίσω ήταν ανύπαρκτη και ο καθρέπτης του οδηγού είχε ένα παχύ στρώμα σκόνης που τον καθιστούσε άχρηστο......Και αυτόν τι τον νοιάζει? Μην του στραβώσουν τα σίδερα ή απ΄ότι βλέπω στη φωτό, το πορτμπαγκάζ? ...
Να προσέχεις λοιπόν, γιατί αν μπλέξεις μαζί του, μάλλον θα σου πεί:Τηλ στο 100 και θα φροντησουν για τα περαιτέρω
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
..
Τηλ στο 100 και θα φροντησουν για τα περαιτέρωΜακάρι....
-
-
Έχουν υπερπολλαπλασιαστεί τα ζώα-γυναίκες-οδηγοί-δικύκλων ή μου φαίνεται; Αν αρχίσω να γράφω για δαύτες θα ξαναφτάσει το νήμα στις 300 σελίδες και θα ξανακλειδωθεί.
-
Το προηγούμενο Σάββατο.
Porsche 911 με ceramic brakes μεν και ξανθιά οδηγό αλλά με λάστιχα τα οποία απλά δεν βλεπόντουσαν (κατάσταση slick). Απορώ με τη βροχή αυτών των ημερών το αμάξι πως πήγαινε???
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Μπορεί η Νέα Σμύρνη να ήταν άδεια (τέλη Αυγούστου). Όμως, τα ζώ@ συνήθισαν να παρκάρουν στο πεζοδρόμιο κάτω από το σπίτι τους και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν τακτική.
ποσο κομπλεξικοι και οπισθοδρομικοι ειμαστε σαν λαος ??????
όσο αυτοί που βάζουν καρέκλες στο δρόμο λες και δε μπορούν να παρκάρουν 10 μέτρα πιο κάτω. έχουν βολευτεί όλοι, μη κουραστεί κανείς τους
-
Χθες σε επαρχιακό δρόμο της Λάρισας τρακτέρ με 3 καρότσες πίσω!
-
Σημερα το πρωι ζωο με daewoo lanos δεν ειχε λαστιχα και μας χτυπησε ελαφρα στο πισω μερος του αυτοκινητου μετα απο αποτομο φρεναρισμα του μπροστινου.Ελεος δηλαδη δε παει καλα ο κοσμος κινδυνευει για να παει μια βολτα. Παλι καλα ειχε ασφαλεια και ηταν ευγενικοτατος.
-
Ένας 51χρονος από το Κασμίρ μόλις είχε αγοράσει μια μικρή κάμερα και την είχε εφαρμόσει στο κράνος που φορούσε ως μοτοσυκλετιστής. Αφού έκανε την πρώτη του βόλτα με αυτήν, είχε ένα ατύχημα, αλλά...
οταν επανέκτησε τις αισθήσεις του, δεν θυμόταν πώς είχε συμβεί. Βλέποντας όμως το video που είχε τραβήξει, μπόρεσε να θυμηθεί καθαρά. Ευτυχώς έσπασε μόνο ένα πόδι.http://www.youtube.com/watch?v=vVcE_K6U ... r_embedded
στα καλά καθούμενα
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ΤPorsche 911 με ceramic brakes μεν και ξανθιά οδηγό αλλά με λάστιχα τα οποία απλά δεν βλεπόντουσαν (κατάσταση slick). Απορώ με τη βροχή αυτών των ημερών το αμάξι πως πήγαινε???Δεν πήγαινε!
Ήδη, ακόμα και με λάστιχα σε καλή κατάσταση, αυτά τα αυτοκίνητα λόγω πλάτους του πέλματος των ελαστικών παθαίνουν πολύ πιο εύκολα υδρολίσθηση. Με λιωμένα λάστιχα δε...Χθες σε επαρχιακό δρόμο της Λάρισας τρακτέρ με 3 καρότσες πίσω!
-
Επιτρέπεται δηλαδή;
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]