-
Απόλυτα λογικό. Συνδυάζουν (και ξεπερνούν) τους χώρους και την πρακτικότητα των SUV, με την οδική συμπεριφορά κανονικού αυτοκινήτου. Πολλές φορές μάλιστα έχουν και αρκετά σπορ στήσιμο! Επίσης πλέον δεν είναι όσο άσχημα ήταν κάποτε. Σε αρκετές περιπτώσεις τα wagon είναι πιο όμορφα από τα αντίστοιχα hatch/sedan!
Εκεί που χάνουν σε σχέση με τα SUV είναι η ψηλή θέση οδήγησης και η εκτός δρόμου 'ικανότητα' (τα περισσότερα SUV δεν την έχουν έτσι κι αλλιώς). Υπάρχουν όμως και ειδικές κατηγορίες όπως το εκπληκτικό Subaru Outback ή τα Volvo cross country που τα πηγαίνουν καλά ΚΑΙ εκεί!
Όσο για το ξεπαρκάρισμα και το πόσο εύκολα τα φέρνεις βόλτα, με τόσους αισθητήρες και κάμερες πλέον, πρέπει να κάνεις χοντρή πατάτα για να χτυπήσεις. Όλα μια συνήθεια είναι. Εντάξει δε λέμε να το στριμώχνεις όπου βρεις... Εκεί κινδυνεύεις από τους άλλους (όπως με όλα).
Πιο εύκολα παρκάρω το wagon παρά το corsa D που είχα! Αρκεί να με χωράει φυσικά η θέση. (Υπάρχει και το αυτόματο παρκάρισμα στα περισσότερα μοντέλα πλέον!)
Όλα καλά κ ωραία, αλλά σε 3 πόλεις που μένω/εργάζομαι/παρκάρω 'αναγκάστηκα' να πάω σε B suv γιατί δεν χώραγε τίποτα αλλο. Κ μάλιστα στο ένα παρκινγκ είναι κ 10-15 πόντους εκτός κ βγαίνει σε δρόμο το πίσω μέρος..
Η πραγματικότητα απέχει πολύ από την θεωρία και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό Ελλήνων έχει τη δυνατότητα για station wagon, και ακόμη λιγότεροι τη θέληση, φυσικά..
-
Όντως το θέμα του που χωράς υπάρχει και το έχω ξαναπεί. Δεν κάνει για μοναδικό αυτοκίνητο και ειδικά για κέντρο πόλης. Όμως νομίζω πως πχ με ένα Kodiaq ή ένα CRV θα είχες παρόμοια προβλήματα.
Απλά αναφέρθηκα στο πόσο εύκολο είναι να το οδηγήσεις και να το μανουβράρεις. Δεν είναι σαν να οδηγείς αεροπλανοφόρο όπως το έχουν στο μυαλό τους μερικοί.
-
Tkin, νομίζω πως έχουν το ίδιο μήκος, 4.60μ και τα δύο που συγκρίνουμε, Tucson & Active wagon.
Εξωτερικά είναι όμορφο το Tucson μ αρέσει, εσωτερικά μάλλον χάνει πολύ σε σύγκριση με Active, όπως και στα μηχανολογικά και στη καταναλωση (ίσως και τέλη κυκλοφορίας).
Νομίζω πως θα αγοράσεις 'περισσότερο' αυτοκίνητο με το Ford σε wagon, το θεωρώ πιο προηγμένο. Και σε χώρους μεγάλη διαφορά υπέρ του Active wagon, μάλλον θα το πάρεις με ποιο μακροχρόνια εγγύηση (8ετια αν ισχύει ακόμη η συνήθως δωρεάν επέκταση). Αν δεν θες το χώρο και πάρεις το χατσμπακ και η διάφορα τιμής σημαντική, είναι σαν να έχεις δωρεάν συντήρηση και καύσιμα για μια 3ετια (αναλόγως τα χιλιόμετρα που κάνεις).
Γνώμη μου να δώσεις μια ευκαιρία στο Active wagon, ίσως μπορεί να σε κατευθύνει όποιος έχει πρόσβαση σε Ford για τεστ. Το μόνο πλεονέκτημα του Tucson, είναι ότι ίσως βλέπεις από λίγο ψηλότερα το δρόμο, αν και το κάθισμα του είναι βαθιά και το ταμπλό του ψηλό, παίζει να έχεις και καλύτερη ορατότητα στο Ford... απλά το Tucson έχει το σχήμα που έχεις συνηθίσει με το Suzuki. (Και εφόσον λείπει η 4κινηση, το Active έχει και τα 'grip' προφίλ οδήγησης).
-
piliourits wrote:
Αν κάποιος έχει πραγματική ανάγκη χώρων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Και όντως κάποια παλιότερα ήταν ατσούμπαλα και 'σαν νεκροφορες'. Παλιότερα όμως, και κάτι Tucson, Sportage κλπ. ήταν στρουμπουλά κι άσχημα.
Τα σπορ βάγκον τα ξεκίνησαν κάποιες premium εταιρείες, Audi, BMW, που ήταν πιο όμορφα κι απ τα αντίστοιχα σεντάν, κι έπειτα ακολούθησαν κι άλλοι. Τα Focus ήταν πάντα λίγο πιο συμπαθητικά σε βάγκον, τα τελευταία χρόνια όμως πραγματικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν, Focus Active, Leon ST, Corolla sport, κι άλλα, πολύ καλό καλοσχεδιασμένα αυτοκίνητα και πολύ πρακτικά.
Πέρυσι που χρειάστηκε να βρεθώ Γερμανία για επαγγελματικούς/εκπαιδευτικούς λόγους, μου έκανε εντύπωση πόσο δημοφιλή συνεχίζουν να είναι τα station wagon.
Τα έβλεπες παντού και σε πολύ μεγάλους αριθμούς. Μεγάλο μερίδιο αγοράς. Καμία σχέση με Ελλάδα.Στη κεντρική Ευρώπη είναι περισσότερα από τα σεντάν, ίσως σε παρόμοιους αριθμούς με τα χατσμπακ. Οι Έλληνες σκεφτόμαστε σαν μεσανατολίτες, όπου πολλά δεν τα φέρνουν καθόλου σε βάγκον. (Έχουν όμως λεφτά κι αγοράζουν Land Cruzer & Pathfinder κι αμερικάνικες μαούνες για οικογενειακά, στις μισές τιμές από μας).
-
4.48μ το τουσον 4.67μ το βαγκον φοκους έχουν διαφορά! Ήδη το 4.50μ είναι οριακό για εμένα.
Είχα παλιά 4.67 μήκος και 1.88 φάρδος και ήταν πρόβλημα και τα δύο και ποιο πολύ το φάρδος ,ζοριζομουν να το βάλω στην πυλωτη που εμενα τοτε
-
Μα δεν ειναι μονο το πως βγαινεις αλλα και ο χωρος της πυλωτης. Εχει κολωνες δεν χωρουν ολα τα αυτοκινητα σε πυλωτες.
+200
Ομηρικές μάχες για μία νορμάλ θέση στάθμευσης στις πυλωτές.
-
@αμησε τα εγώ παλιά που είχα το cx7 ειμασταν σε πυλωτη χωρίς ορισμένες θέσεις 13 αμάξια για 12 θέσεις! Όποιος ερχόταν τελευταίος απέξω! Εγώ είχα το μεγαλύτερο κάποιες θέσεις οι 3-4 ήταν σωστές για τον όγκο μου στις υπόλοιπες έμπαινα και έβγαινα βλαστημωντας...εννοείται ερχόταν ο άλλος με τον κουβά του έπιανε την καλύτερη θέση.....άλλες φορές τα εβαζαν που αντί για 12 έπαιρνε μόνο 11! Ερχόμουν βράδυ από την δουλειά δεν έβρισκα να το βάλω λόγω τις @αλακια τους πήγαινα και εγώ αραζα το Μάζντα στην μέση του ακάλυπτου και έφευγα! Δεν μπορούσε να φύγει κανένας!
Ωραίες στιγμές συγκατοίκησης!!!
-
χα!χα! Αν ξεκινήσουμε κουβέντα για τις πυλωτές το θέμα θα ξεφύγει εντελώς. Είναι ένας από τους λόγους που θέλω να σηκωθώ να φύγω **ΧΘΕΣ **από την πολυκατοικία ή μάλλον από το κοινόβιο. Γιατί μόνο σαν κοινόβια μπορώ να δω τις πολυκατοικίες.
-
Εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα, απλά τα μέτρα είναι περιορισμένα, στη μία πόλη έχουμε ένα κομμάτι μονοκατοικίας και το πάρκινγκ είναι μέσα στο φράχτη, απλά χωράει 4.15-20μ αυτοκίνητο περίπου, οπότε 10-15 πόντοι είναι έξω και σε φάρδος είναι ίσα ίσα (το βάζω και 4-5 πόντους λοξά που με παίρνει, για να κόβει από πίσω)
Στην πολυκατοικία Αθήνα έχω χώρο στον ακάλυπτο, εκεί κυρίως έχω πρόβλημα με μούρα/ρετσίνια/γύρη/πουλιά/γάτες που περνούν πάνω από το αυτοκίνητο συνέχεια, και κοιμούνται και επάνω, επίσης δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλο το αυτοκίνητο γιατί εκεί στρίβουν και περνάνε όλοι οι υπόλοιποι, για να μπω επίσης κάνω 1-2 μανούβρες, με μεγαλύτερο θα ήθελα 5 λεπτά να μπω μέσα. Στην άλλη επαρχιακή πόλη το παρκάρουμε όπου να' ναι, ή σε κάτι ελιές από κάτω, που όμως μόνο 1-2 θέσεις χωράει μεγαλύτερο αυτοκίνητο, και σε κάποιες δεν χωράει καθόλου το 2008 (φαντάσου) - εδώ ψάχνουμε να νοικιάσουμε πάρκινγκ και μάλλον το 50άρικο το μήνα δεν το γλυτώνουμε (μας ζήτησαν και 100 και 75!! επαρχία κι'όλας..).
Μην μιλήσω για Παγκράτι που έμενα παλιότερα και πάρκαρα στο δρόμο που δεν χώραγε να περάσει το C3, έκλεινα καθρέφτες. Και σε πυλωτή που έμενα παλιότερα το Focus έμπαινε δεν έμπανε (μάλιστα καινουργια πολυκατοικία τότε του 1999 νομίζω, 2000) αν είχε παρκάρει ο απέναντι έκανα και κανά τέταρτο να παρκάρω..
-
panormus772 wrote:
Κατά τη γνώμη μου, μεγάλη λαλακία της Ford Hellas αν δε φέρνει Titanium! Έχει τα καθίσματα-μασάζ,πιο άνετη ανάρτηση,κερδίζει λίγο σε ύψος και τα μαύρα προστατευτικά στα φτερά,κάπως δίνει μια αίσθηση εκτóς δρόμου σε σχέση με την St-line.Αν του χρόνου κατέληγα να πάρω Puma,θα πήγαινα σε Titanium 155.Προτιμώ να βάλω extra τα fullLed ( για ψηφιακό καντράν δεν καίγομαι τόσο,αν και πάει μαζί στο πακέτο),παρά να πάω st-line και να χάσω τα άλλα χαρακτηριστικά της titanium.
-
Δεν σταματάει η Titanium, ίσως ο πωλητής είχε στοκ μόνο ST Line και ήθελε να διώξει αυτά, απλά πράγματα.
-
Δεν είναι πιο ψηλή η Titanium.
-
Προς το παρόν όλα τα Titanim έρχονται με το έξτρα πακέτο του ψηφιακού πίνακα και των Full LED στην μειωμένη τιμή και σύμφωνα με τον πωλητή, θα είναι έτσι για όλη την χρονιά και ίσως και για το 2021, δεν το ξέρουν ακόμα.
Φάνη, δυστυχώς τελικά είχε δίκιο ο teo mak για την κατάργηση της Titanium.
Σήμερα πήγα για την αλλαγή της κλειδαριάς στο Fiesta (Σφακ. Κηφισός) και ρώτησα έναν πωλητή για titanium 155 και μου είπε πως καταργείται στην Ελλάδα,έχουν μείνει μόνο κάτι λίγα σε 125hp και μετά τέλος.Θα εισάγεται μόνο St-line kai ST-line Χ. H St-line 155 βγαίνει μου είπε γύρω στα 25.000.
Για να σιγουρευτώ, πήρα τηλ. και τον δικό μου πωλητή στη Βουλιαγμένης (γνωριμία 13 ετών από 2007 που είχε πάρει ο πατέρας ένα Focus ST,από τότε που ήταν Ford στην Λ.Τατοϊου,στη Μεταμόρφωση,1ος ξάδερφος καλού φίλου και συναδέλφου) και μου το επιβεβαίωσε, προσθέτοντας όμως ότι θα εισάγεται και η Vignale.
Σε εγγλέζικο pdf (το έχω στο κινητό,δεν ξέρω πως να το κατεβάσω εδώ) με τα επίσημα χαρακτηριστικά, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Puma, λέει ότι για Trend/Titanium η απόσταση από το έδαφος είναι 16,6εκ., ενώ η St-line/St-line X είναι 16,4εκ.Μικρή διαφορά (2mm), αλλά υφίσταται.
Υ.Γ. Θα το γράψω και στο τοπικ του Puma για να υπάρχει κι εκεί ως πληροφορία.
-
-
Δεν την παλεύουν και πολύ με τις επιλογές τους στην Ford Motor Hellas... Και από το Focus έκοψαν το Titanium... Για να μη πω για την κατάργηση του 1.5 ένα χρόνο πριν από όλες τις άλλες χώρες...
Ή τους έχουν χεσμένους στην Ford Europe ή είναι και πολύ μπούφοι
-
Και στο mild hybrid fiesta θα τα καταργγήσουν την titanium;
-
Δεν την παλεύουν και πολύ με τις επιλογές τους στην Ford Motor Hellas... Και από το Focus έκοψαν το Titanium... Για να μη πω για την κατάργηση του 1.5 ένα χρόνο πριν από όλες τις άλλες χώρες...
Ή τους έχουν χεσμένους στην Ford Europe ή είναι και πολύ μπούφοι
+1
Αν κι οι 2 πωλητές (τον 2ο τον πιστεύω και περισσότερο) όταν τους ρώτησα το λόγο που γίνεται αυτό, μου είπαν ότι στην Ελλάδα πουλάει συντριπτικά παραπάνω η St-line.
-
Αν κι οι 2 πωλητές (τον 2ο τον πιστεύω και περισσότερο) όταν τους ρώτησα το λόγο που γίνεται αυτό, μου είπαν ότι στην Ελλάδα πουλάει συντριπτικά παραπάνω η St-line.
Αλήθεια είναι αυτό, λόγω τιμής και εξοπλισμού η ST Line είναι η πιο VFM, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν να εισάγουν τις άλλες εκδόσεις, ας τις κρατήσουω μόνο με παραγγελία εαν δεν θέλουν να στοκάρουν.
-
Απίστευτο αυτό. Εμένα προσωπικά, κ το έχω ξαναγράψει, μου φαίνεται λίγο καγκουρικη η ST, μόνο το Titanium είχα κοιτάξει σαν επιλογή.
Μάλλον στρέφουν πολύ κόσμο στο Focus Active με αυτές τις ενέργειες. Μπορεί να πάρουν μερικές πωλήσεις Active παραπάνω αλλά θα χάσουν γενικά από την αγορά αφού πολλοί δεν θα βάλουν το Focus στις επιλογές B suv που θα ψάχνουν.
Δεν μας τα λένε καλά..
-
Η αλήθεια είναι ότι γενικά στην Ελλάδα τα Ford πουλάνε κατά 70-80% ST Line, αυτό όμως δεν δικαιολογεί το να σταματήσουν να εισάγουν τις άλλες εκδόσεις!
-
Η αλήθεια είναι ότι γενικά στην Ελλάδα τα Ford πουλάνε κατά 70-80% ST Line, αυτό όμως δεν δικαιολογεί το να σταματήσουν να εισάγουν τις άλλες εκδόσεις!
Υπάρχουν στοιχεία για αυτό; ειλικρινά ρωτάω.
οι business ή κάτι μεσαίες εκδόσεις προσφορών που βγάζει κατά καιρούς η Ford πάνε πολύ καλά πάντως, το Kuga που είχες, σε μία business 'ξεπούλαγε' για κάνα 2 χρόνια θυμάμαι.
Γενικότερα οι μεσαίες εκδόσεις είναι αυτές που πουλάνε περισσότερο Ελλάδα (και οι πρώτες βέβαια), δύσκολα να πας στην τελική έκδοση Ελλάδα (όπως ας πούμε Γαλλία οι GT πουλάνε για Peugeot 45%) γιατί έχεις φτάσει στα ουράνια και έχεις μπει 2 κατηγορίες μέσα!
Τώρα αν σου έχει, π.χ στο Puma μόνο Titanium και St , ε...λογικά η μία θα πουλήσει περισσότερο από την άλλη!
-
οι business ή κάτι μεσαίες εκδόσεις προσφορών που βγάζει κατά καιρούς η Ford πάνε πολύ καλά πάντως, το Kuga που είχες, σε μία business 'ξεπούλαγε' για κάνα 2 χρόνια θυμάμαι.
Όχι, από 'στατιστικά' του γνωστού μου πωλητή. Γενικά Fiesta, Focus πουλάνε (σε ιδιώτες, όχι leasing) κυρίως ST Line. Τo Kuga που είχα και εγώ (σε business) ήταν πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί η εξοπλισμός του Business ήταν πολύ πλούσιος και η τιμή 'χώμα', στα άλλα μοντέλα δεν συμβαίνει αυτό. π.χ η τιμή του Focus ST Line (όπως και του Φιέστα) είναι ιδίατερα χαμηλή συγκριτικά με τις άλλες εκδόσεις.
-
Dublin wrote:
Όχι, από 'στατιστικά' του γνωστού μου πωλητή. Γενικά Fiesta, Focus πουλάνε (σε ιδιώτες, όχι leasing) κυρίως ST Line. Τo Kuga που είχα και εγώ (σε business) ήταν πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί η εξοπλισμός του Business ήταν πολύ πλούσιος και η τιμή 'χώμα', στα άλλα μοντέλα δεν συμβαίνει αυτό. π.χ η τιμή του Focus ST Line (όπως και του Φιέστα) είναι ιδίατερα χαμηλή συγκριτικά με τις άλλες εκδόσεις.
Οκ, ευχαριστώ.
Όσους ξέρω με Ford πάντως κανείς δεν έχει πάρει ST, και αν βάλεις και τα leasing, που όπως και να το κάνουμε, πωλήσεις είναι και αυτές, και κυκλοφορούν στους δρόμους, το ποσοστό των ST είναι πολύ μικρότερο (και σίγουρα όχι 80%).
Επίσης και εγώ έφτασα πολύ κοντά σε εκείνη την Business τότε..Ακόμη θα το είχα φυσικά αν το είχα κάνει. Απλά όπως ξέρεις (με τα τόσα ποσταρίσματα που έχω κάνει για την περίπτωσή μου!), το μέγεθός του δυστυχώς δεν μας βόλευε σαν all around επιλογή και οι χώροι/αποσκευές δεν ήταν όσο φαινόντουσαν από το μέγεθος.
-
Καλησπέρα σας,
Είμαι μεταξύ Citroen C5 feel βενζίνη 1.200 130 χειροκίνητο 26.500 κλειδί και Nissan Xtrail N connecta πετρέλαιο 1.700 150 χειροκίνητο 27.500 κλειδί. Χιλιόμετρα 15.000 -18.000 ανά έτος, εκτός κέντρου Αθήνας με το 70% να αφορά ταξίδια. Με δύο πιτσιρίκια το βασικό ζητούμενο είναι συστήματα ασφαλείας και άνεση ταξιδιού . Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
SUV/Crossovers Forum