-
Στις βαλκανικες και δη στη βουλγαρια, Ν1 στα crossovers-suv ειναι τα γερμανικα,με πρωτη την audi και merc και ακολουθει η bmw.Γενικοτερα τα japanese αρχισαν να εμφανιζονται απο την στιγμη που εξευρωπαιστηκανε.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Να πάτε εκεί στα μέρη μου!!
Και όποιος χρειασθεί βοήθεια ή οδηγίες να μου πει!!Τα καλύτερα κρέατα, λουκάνικα, πίτες και τσίπουρο θα βρείτε!!
Βασίλη δε θέλω αντιρρήσεις σας ξεπεράσαμε τους ΗπειρώτεςΗ συμπάθεια και ο σεβασμός δεν κρύβονται αλλά Ανδρέα κέρδισες πολλά πολλά συν με καταγωγή από τέτοια όμορφα μέρη και τόσο καλούς ανθρώπους. Στην πρώτη ευκαιρία πάντως σίγουρα θα πάω στα Καλύβια της Πεζούλας!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πάντως το μόνο που δεν είδα με ξένες πινακίδες ήταν qashqai. Μόνο ελληνικά πολλά και νέα και παλιά.
Ειναι και μια απο τις αποδειξεις του ποσο στρεβλη και 'ανωμαλη' αγορα ειμαστε ,οπως και οτι δεν εχει καμια σημασια το τι πουλαει αναφορικα με το ποσο καλο ειναι. Μονο στη μεταπωληση βοηθαει.
Δεν διαφωνήσουμε, αλλωστε την άποψη μου για το QQ παρότι το εχω την ξέρεις. Εντυπωση πάντως μου κανει μιας και υποτίθεται οτι πουλάει μεγάλα νούμερα παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα μετράει φαίνεται ακομα το όνομα της νισσαν και η σχετικά καλή τιμη μεταπώλησης. -
http://www.autoblog.gr/2016/07/21/test- ... us-nx300h/
for lovers and...haters
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν διαφωνήσουμε, αλλωστε την άποψη μου για το QQ παρότι το εχω την ξέρεις. Εντυπωση πάντως μου κανει μιας και υποτίθεται οτι πουλάει μεγάλα νούμερα παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα μετράει φαίνεται ακομα το όνομα της νισσαν και η σχετικά καλή τιμη μεταπώλησης.Πρώτον δεν 'υποτίθεται', πουλάει (άσχετα αν δεν είδες Βούλγαρους με QQ)
http://www.best-selling-cars.com/europe/2015-full-year-europe-20-best-selling-car-models/Δεύτερον, βρες μου καλύτερη επιλογή γύρω στα 24-25 χιλιάρικα που κοστίζει η μεσαία εξοπλιστική έκδοση του QQ με τον ικανοποιητικότατο και οικονομικότατο 1.5 diesel.
Και η Honda έχει πολύ καλό όνομα και καλή τιμή μεταπώλησης, αλλά το HRV δεν το βλέπω να πουλάει...
-
http://www.autoblog.gr/2016/07/21/test- ... us-nx300h/
.....χωρις λογια....
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Στην Ελλάδα μετράει φαίνεται ακομα το όνομα της νισσαν και η σχετικά καλή τιμη μεταπώλησης.Πρώτον δεν 'υποτίθεται', πουλάει (άσχετα αν δεν είδες Βούλγαρους με QQ)
http://www.best-selling-cars.com/europe/2015-full-year-europe-20-best-selling-car-models/Δεύτερον, βρες μου καλύτερη επιλογή γύρω στα 24-25 χιλιάρικα που κοστίζει η μεσαία εξοπλιστική έκδοση του QQ με τον ικανοποιητικότατο και οικονομικότατο 1.5 diesel.
Και η Honda έχει πολύ καλό όνομα και καλή τιμή μεταπώλησης, αλλά το HRV δεν το βλέπω να πουλάει...
Αν πουλάει τρελά σε 2-3 χώρες και αλλού τίποτα υπάρχει ένα θέμα αντιπροσωπευτικοτητας. Αλλωστε αλλού δεν έχουν θέματα με τα κυβικά όπως έδω και μπορούν να δουν και άλλα οχήματα που δεν βγαίνουν με μικρούς diesel.
Ανταγωνισμός υπάρχει πλέον αρκετός. Πλέον θεωρώ ότι πουλάει και λόγω μόδας και συνήθειας, πέραν των λογων που έγραψα αρχικά.
Σε κάθε περίπτωση εγώ αν αγόραζα σήμερα αμάξι ΔΕΝ θα έπαιρνα το QQ, ενώ και η νισσαν έχει κερδίσει πρώτη θέση στη μαύρη λίστα μου μαζί με τα γαλλικά.
Μέχρι να δω και το τογιοτα τι θα λέει θα προτιμούσα να βάλω λίγα λεφτά ακόμα να πάω σε πιο μεγάλο και ολοκληρωμένο όχημα (x1, tiguan, crv, xc60).
Τέτοια κατηγορία ποτέ ξανά! -
Ρητορικό ερώτημα,
Για την χρήση που κανεις αξίζει να δαπανήσεις πάνω από 30000€;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν πουλάει τρελά σε 2-3 χώρες και αλλού τίποτα υπάρχει ένα θέμα αντιπροσωπευτικοτητας. Αλλωστε αλλού δεν έχουν θέματα με τα κυβικά όπως έδω και μπορούν να δουν και άλλα οχήματα που δεν βγαίνουν με μικρούς diesel.
Αμφιβάλλω αν πουλάει 'τρελά' σε 2-3 μόνο χώρες, όντας 7ο σε πωλήσεις, ελάχιστα κάτω από το Focus και πρώτο SUV. Αντιπροσωπευτικότητα δεν υπάρχει για κανένα έτσι και αλλιώς γιατί οι Γάλλοι θα προτιμήσουν τα Γαλλικά, οι Γερμανοί τα δικά τους, οι Ιταλοί τα FIAT και πάει λέγοντας...
Μπορεί σε άλλες χώρες να μην έχουν θέματα με τα κυβικά, τα πρώτα 8 σε πωλήσεις πάντως ανήκουν στην μικρή και μικρομεσαία κατηγορία πάντως, και το QQ είναι ένα από αυτά. Αυτό προφανώς κάτι σημαίνει
Ανταγωνισμός υπάρχει πλέον αρκετός. Πλέον θεωρώ ότι πουλάει και λόγω μόδας και συνήθειας, πέραν των λογων που έγραψα αρχικά.
Υπάρχει κάποιος που δίνει σήμερα 25 ή 30 χιλιάρικα λόγω μόδας; Δε μιλάμε και για κανένα Mini, Fiat 500, που πουλάει λόγω στυλ και ονόματος. Για ένα απλό QQ μιλάμε.
Σε κάθε περίπτωση εγώ αν αγόραζα σήμερα αμάξι ΔΕΝ θα έπαιρνα το QQ, ενώ και η νισσαν έχει κερδίσει πρώτη θέση στη μαύρη λίστα μου μαζί με τα γαλλικά.
Μέχρι να δω ναι το τογιοτα τι θα λέει θα προτιμούσα να βάλω λίγα λεφτά ακόμα να πάω σε πιο μεγάλο και ολοκληρωμένο όχημα (x1, tiguan, crv, xc60). Τέτοια κατηγορία ποτέ ξανά!Καλά και άλλος αγοράζει Cayenne ή Range Rover. Παρόλα αυτά, στα 25 χιλιάρικα ενός μεσαίου εξοπλιστικά QQ, εξακολουθεί να μην υπάρχει μέχρι στιγμής σοβαρός ανταγωνιστής στην Ελληνική αγορά και ας έχουν περάσει 2,5 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του.
Το CHR καλό από εμφάνιση, αλλά με πιθανότατα μικρούς χώρους πίσω και χωρίς κινητήρα diesel δε το βλέπω να έχει πολύ μέλλον εδώ.
-
Το diesel βέβαια δεν έχει μέλλον το ίδιο, αλλά οι στρεβλωσεις της ελληνικής αγοράς είναι για σεμινάριο.
Όταν γράφω μόδα εννοώ ότι επειδή πουλάει πολύ, τεκμερεται αξιόπιστο, με ευκολία εύρεσης ανταλλακτικων και καλή τιμή μεταπωλησης. Για το σκεπτικό του Έλληνα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο.
Το chr έχει δημιουργήσει ένα ντόρο για τους χώρους του χωρίς να το δούμε και χωρίς καν να το κατατασσουμε στη σωστή κατηγορία. Όλο το φόρουμ επιμένει να το βάζει στην κατηγορία του juke ενώ η ίδια η εταιρεία επιμένει ότι είναι στην κατηγορία του qq, ανεβάζοντας τρελά τον πήχη καθώς το θέτει σε άμεση σύγκριση με το πλέον πουλημενο στην κατηγορία, ενώ θα μπορούσε να το παίξει εκ του ασφαλούς. (έμενα αυτό μου λέει πολλά και με ιντριγκαρει)@limited one
Επειδη ακριβώς η χρήση που κάνω δεν είναι πολλή, γι αυτό έκανα το downgrade.
Ήταν μια κίνηση αμυντική ενόψει του μεταβαλλομενου περιβάλλοντος φορολόγησης και κρίσης.
Το rav4 κόστιζε πολλά παγιως τα οποία δεν είναι ότι δεν είχα, αλλά θεωρούσα κορόιδια να δίνω, ενώ είχε ξεπεράσει κατά πολύ και το μέσο χρόνο που κρατάω ένα αυτοκίνητο.
Απλα η κατάβαση στη μικρομεσαία κατηγορία δεν με καλύπτει ούτε οδηγικα, ούτε σε χώρους και άνεση, ούτε σε εικόνα (ακούγεται κάπως αυτό, συγνώμη!!)
Τα μικρό θέματα δε που είχα, ως θέματα ποιότητας και συναρμογης επιβεβαίωσαν τα παραπάνω.
Το κυριότερο που με απασχολεί είναι ότι στις μυστηρίες εποχές που ζούμε κοιτάζεις πρώτα να μην κάνεις ανουσιες σπατάλες και για εμένα και τη σχέση μου με τα αυτοκίνητα καθώς και τη χρήση που κάνω το αμάξι ειναι κυρίως σπατάλη. -
Τελικα θα το πουλησεις; Η αληθεια ειναι οτι το Κασκαι ειναι εργαλειο, αν δεν κανεις πολλα χμ δεν εχει νοημα να το εχεις.
-
Έχω κάνει 4000 αυτο το καλοκαίρι... Αρκετά είναι....
Κατά τα λοιπά το αμάξι θα πάει ανταλλαγή για το νέο τογιοτα σε τιμή που έχω κλείσει. Προϋπόθεση να μου αρέσει τελικά το chr και να μην είναι πάνω από ταληρο η διαφορά!
(αναφορικά με τα τογιοτα δεν ισχύει ο κανόνας περί κατηγορίας οχήματος. Όλα της είναι άριστα και προσωπικά μου αρέσουν να τα οδηγώ, όπως πολλές φορές μου άρεσε καλύτερα και από το qq το Yaris ειδικά το diesel που ήταν σιφουνας) -
Το chr έχει δημιουργήσει ένα ντόρο για τους χώρους του χωρίς να το δούμε και χωρίς καν να το κατατασσουμε στη σωστή κατηγορία. Όλο το φόρουμ επιμένει να το βάζει στην κατηγορία του juke ενώ η ίδια η εταιρεία επιμένει ότι είναι στην κατηγορία του qq, ανεβάζοντας τρελά τον πήχη καθώς το θέτει σε άμεση σύγκριση με το πλέον πουλημενο στην κατηγορία, ενώ θα μπορούσε να το παίξει εκ του ασφαλούς. (έμενα αυτό μου λέει πολλά και με ιντριγκαρει)Με το Juke δεν είναι στην ίδια κατηγορία σε καμιά περίπτωση. Το μέγεθος του είναι στην κατηγορία του QQ, δεν ξέρω μόνο κατά πόσο θα επηρρεάσει η σχεδίαση του, τους εσωτερικούς του χώρους.
Η κυρία πάντως στο παρακάτω βίντεο φαίνεται να κάθεται άνετα στο πίσω κάθισμα (δε ξέρουμε βέβαια και τι ύψος έχει )
-
Να σου πω δεν με νοιάζει ποιος θα μπαινει στις πίσω θέσεις.
Εκεί αναγκαστικά μπαίνουν μόνο τα παιδιά και αυτά θα μπαίνουν μέχρι μια ηλικία, μετά θα μας γράψουν.
Άλλος πίσω δεν μπαίνει γιατί το αμάξι ειναι για τη δική μου πάρτη, άρα κλαιν για τους χώρους των πίσω είτε είναι mercedes είτε yugo. -
Με 360 λίτρα πορτ παγκαζ δε μπορεί να ανηκει στην ίδια κατηγορία με όσα έχουν 420, 430, 460 ή και περισσότερα λίτρα...Γι αυτό θεωρω οτι είναι μια κατηγορία κάτω το αμάξι...
-
+1
-
Οπότε 361 λίτρα ;
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δυστυχως με τα + και - δεν μεταβαλλεται και προφανως παραμενει στα 360 που δινει ο πολλακις εγκυρος Βασιλης.
-
Νταξει μωρέ ... ένα κρύο αστείο επιπέδου Σεφερλη έκανα ... ωχουυυυυυ.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Χωρίς αστεία...η ζωή θα ήταν ανοστη!
Τι έχουμε να θυμόμαστε περισσότερο από το φόρουμ τις τελευταίες μέρες;; προφανώς το φοβερό μήνυμα του gatoz!!
SUV/Crossovers Forum