-
Βασίλη μην γράφεις βρε τέτοια ... Θα στην πέσει η λεγεώνα των Γάλλων ...
Σε κάθε περίπτωση εγω δεν καταλαβαίνω το ειτε ακριβή Μπέμπα ειτε φτωχό QQ ή kadjar.
Φωτιά στη άσφαλτο δεν θα βάλει ο 1,5 αλλα με τις ροπές του πετρελαίου το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο θα το κανει ανετοτατα και οικονομικά.
Χθες επέστρεφα Αθήνα με μωτ 122, πήγαινα με 160 άνετα και 170 στις 3000 στροφές και χωρις το αμάξι να σου δίνει αισθηση οτι ζορίζεται.
Ολα αυτά με τον ταπεινό 1,5 της Ρενώ στο QQ. Τυχόν αγορα του 1,6 με τα 130 άλογα θα ηταν για εμένα ακομα περισσότερα πεταμένα λεφτα στη νισσαν.
Προφανώς αν ήθελα να πετάξω στο δρόμο ακόμα περισσότερα λεφτά, θα πήγαινα σε bmw ακομα και με τον 1,5 χωρις να με ενδιαφέρουν τα dna της μάρκας και λοιπά εξωτικά, μιας και τα έξτρα χρήματα θα εξασφάλιζαν καλύτερη αξιοπιστία και ποιότητα απο το νισσαν καθώς και μακράν μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία (και πουλ - μουρ!).
Βασικά το 1,5 diesel θα ηταν ιδανικό για εμένα αν ειχε αυτόματο κιβώτιο.
Την αντίστοιχη βενζίνη δεν θα τη συζητούσα και ας ειναι πιο σπιρτοζα.
Αν εχεις καλομάθει στα κόστη του diesel δύσκολα πας πίσω σε βενζίνη ακομα και λίγα χιλιόμετρα να κανεις ετησίως. Ειναι αλλη φάση να σε νοιάζουν μόνο τα διόδια και οχι το καύσιμο. -
Πριν λίγο καιρό όπως έχω ξαναγράψει καλός μου φίλος με το golf 1.4 tsi 170hp κοντά στα 70000 χλμ έδωσε 2650 ευρωπουλάκια για ρεκτιφιέ του κινητήρα. Το πρόβλημα αυτό και το τίμημα όμως έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο κινητήρα καθώς ο φίλος δεν ήταν ο μόνος που την πάτησε. Εδώ βασικά υπάρχει θέμα αξιοπιστίας για εμένα. Εχοντας εγώ προσωπικά διανύσει 60000 χλμ με το Γαλλικού DNA αυτοκίνητο μου διαπίστωσα πως όσον αφορά την αξιοπιστία του μόνο με τα 2 βενζινοκίνητα ΤΟΥΟΤΑ που είχα μπορεί να συγκριθεί. Και σε όλα αυτά τα χλμ ούτε τσικ παρακαλώ εκτός από το φιλτροκούτι. Τριγμοί, συντονισμοί και ηλεκτρολογικές δυσλειτουργίες λάμπουν δια της απουσίας των. Ούτε λάμπα δεν χρειάστηκε να αλλάξω...
-
Θα συμφωνήσω με τον Στέφανο πως θεωρητικά, αν ήμουν ανάμεσα στο πλούσιο Kadjar και στην ταπεινότερη X1 θα πήγαινα για την Χ1, γιατί θεωρώ πως ως αυτοκίνητο σου προσφέρει πολλά περισσότερα από το Kadjar και χάνει μόνο σε επιδόσεις (που δεν είναι στις προτεραιότητες μου κιόλας).
Στην πράξη θα έκανα οπωσδήποτε test drive και τα δύο, καθώς άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Αν δεν τα οδηγήσεις ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου αρέσει και κυρίως να σε χαλάσει σε ένα αυτοκίνητο (θόρυβος, άνεση, επιδόσεις και ότι άλλο μπορεί να θεωρεί σημαντικό ο καθένας).
-
Υποκειμενικο και αυτο παιδια. Εγω αναμεσα σ ενα πλουσιο ρενό-νισαν και σε μια φτωχή-αρχη Μπέμπα, θα διάλεγα τη κουρτίνα α.
Οταν εχεις οικονομικη στενότητα ενα αυτοκινητο κατωτερης εταιρειας μπορεις να το στήσεις οπως θες. Αλλιως αν πας σε premium μοντελο θα συμβιβαστείς σε αρκετά αφου η μονη σου επιλογη θα ειναι η φθηνότερη εκδοση.
Και δεν αναφερομαι μονο στον εξοπλισμό αλλα και στον κινητηρα.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Α γεια σου! Αυτό έγραψα κι εγώ λίγο πιο πάνω! Καλό το σηματάκι αλλά στα χρήματα που δίνει ο καθένας μας πρέπει να βλέπει και τι παίρνει και αν καλύπτεται βάσει των αναγκών του. Φυσικά και το γούστο από εκεί και μετά έχει μεγάλη σημασία και δεν πρέπει να αμφισβητείται ως κίνητρο στην αγορά.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Υποκειμενικο και αυτο παιδια. Εγω αναμεσα σ ενα πλουσιο ρενό-νισαν και σε μια φτωχή-αρχη Μπέμπα, θα διάλεγα τη κουρτίνα α.
Οταν εχεις οικονομικη στενότητα ενα αυτοκινητο κατωτερης εταιρειας μπορεις να το στήσεις οπως θες. Αλλιως αν πας σε premium μοντελο θα συμβιβαστείς σε αρκετά αφου η μονη σου επιλογη θα ειναι η φθηνότερη εκδοση.
Και δεν αναφερομαι μονο στον εξοπλισμό αλλα και στον κινητηρα.Δεν θα πάψει ποτέ όμως να είναι ένα αυτοκίνητο κατώτερης εταιρείας. Για να γίνω και λίγο steve, όσα φτιασίδια και να βάλει η γκόμενα, αν δεν το έχει εκ γενετής, δεύτερη θα μείνει!
Στα σοβαρά τώρα θέμα προτεραιοτήτων είναι και συμβιβασμών, ενώ σε καθε περίπτωση ακόμα και τα λεφτά να έχεις, αν τα έχεις τιμήσει αρκούντως δουλεύοντάς τα, το σκέφτεσαι διπλά και τρίδιπλα να τα 'πετάξεις στο δρόμο', δίπλα σε μάο-μαο και κρετίνους και σε οδοστρώματα για ερπυστριοφόρα. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Στην πράξη θα έκανα οπωσδήποτε test drive και τα δύο, καθώς άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Αν δεν τα οδηγήσεις ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου αρέσει και κυρίως να σε χαλάσει σε ένα αυτοκίνητο (θόρυβος, άνεση, επιδόσεις και ότι άλλο μπορεί να θεωρεί σημαντικό ο καθένας).Πάντα μα πάντα! Βασικά δεν πρέπει να εκφράζεται και σοβαρή άποψη για αμάξι που δεν έχουμε οδηγήσει ή έστω μπει μέσα!
Ομορφη, καλή, χρυσή κλπ η Χ1 αλλά εγώ π.χ. δεν χώραγα στο κάθισμα, οπότε τι να συζητάμε; -
Την diesel 1500cc ομολογώ δεν τη δοκίμασα. Το 1500 βενζίνης οταν το έβαλα στο eco mode κ δοκίμασα να προσπεράσω γρήγορα τρόμαξα καθώς το αμάξι δεν ανταποκρίθηκε κ ουσιαστικά με κρέμασε. Αν λάβω υπόψη ότι η 1500αρα diesel είναι πιο αργή...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Την diesel 1500cc ομολογώ δεν τη δοκίμασα. Το 1500 βενζίνης οταν το έβαλα στο eco mode κ δοκίμασα να προσπεράσω γρήγορα τρόμαξα καθώς το αμάξι δεν ανταποκρίθηκε κ ουσιαστικά με κρέμασε. Αν λάβω υπόψη ότι η 1500αρα diesel είναι πιο αργή...Αν θες να είσαι ασφαλής, προσπέραση σε eco mode δεν κάνεις ούτε με αμάξι 500 ίππων σε άδεια ευθεία 1+ χιλιομέτρου.
Κάτω μία ή και 2 ακόμα, γκάζι στο πάτωμα και βγαίνεις. Και άσε τον κάθε Ιάπωνα-Γερμανό-Γάλλο-Αμερικάνο να ουρλιάζει.
Με την corolla αυτό δεν έκανες, γιατί άλλάξες τώρα; -
Αυτό τώρα έχει βάση ή κουβέντα να γίνεται;
Όσο για το θέμα επιλογής αυτοκινήτου και τα κριτήρια, τα έχουμε ξαναπεί...προσωπικά θεωρώ υπεραπαραίτητο ένα καλό test drive και αν είναι εφικτό πάνω από μία φορά.
Τα υπόλοιπα(μάρκα,κινητήρας,εξοπλισμός)εκτός από θέμα αναγκών,τσέπης και γούστου είναι και θέμα συγκυριών,παραστάσεων,εμπειριών,οικογενειακού/φιλικού περιβάλλοντος,φεγγαριού κ.ο.κ. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Αυτό τώρα έχει βάση ή κουβέντα να γίνεται;Το διάβασα...
Κοινοτυπίες και κριτικές που τις έχουμε διαβάσει και εδώ μέσα!
Προσωπικά την αναγκη να κάθομαι ψηλότερα δεν μου τη δημιουργησε κανείς. Μόνος μου την είχα και την καλύπτω με το SUV μου.
Στα υπόλοιπα απλά φροντίζω να έχει δυνατότητα ρύθμισης του καθίσματος οδηγού καθ' ύψος, ώστε να βρίσκω κάποιο υποκατάστατο.
Με ενδιάφέρει να βλέπω το απέναντι ρεύμα καλύτερα πριν βγω για προσπέραση, με ενδιαφέρει να δω πρώτος/εγκαίρως τα φώτα του προ προ προ πορευόμενου οχήματος όταν θα πατήσει φρένο.
Με ενδιαφέρει να μην με πιτσιλάει ο κάθε κάγκουρας που περνάει σφαίρα δίπλα μου στο βρεγμένο καθώς και να μην βγαίνω υπό γωνία από το αυτοκινητο.
Αν στρίβω χειρότερα δεν με ενδιαφέρει γιατί και εγώ στρίβω με χαμηλές ταχύτητες και πάντα κόβω και γενικά σε μη αυτοκινητρόδρομους πάω αργά.. -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Την diesel 1500cc ομολογώ δεν τη δοκίμασα. Το 1500 βενζίνης οταν το έβαλα στο eco mode κ δοκίμασα να προσπεράσω γρήγορα τρόμαξα καθώς το αμάξι δεν ανταποκρίθηκε κ ουσιαστικά με κρέμασε. Αν λάβω υπόψη ότι η 1500αρα diesel είναι πιο αργή...
Αν θες να είσαι ασφαλής, προσπέραση σε eco mode δεν κάνεις ούτε με αμάξι 500 ίππων σε άδεια ευθεία 1+ χιλιομέτρου.
Κάτω μία ή και 2 ακόμα, γκάζι στο πάτωμα και βγαίνεις. Και άσε τον κάθε Ιάπωνα-Γερμανό-Γάλλο-Αμερικάνο να ουρλιάζει.
Με την corolla αυτό δεν έκανες, γιατί άλλάξες τώρα;Nick πασά μου με τη δική μου Χ1 πηγαίνω ΜΌΝΙΜΑ με eco mode κ προσπερνάω αέρα...Sport mode βάζω μόνο για δευτερόλεπτα όταν π.χ. θα βρεθώ σε μικρή ευθεία με κομβόι 5 αυτοκινήτων και θέλω να περάσω σε ελάχιστο χρόνο.
Την corolla την έφτανα 5000-6000 στροφές για να προσπεράσω κ πάλι ζοριζομουν...το λυπομουν το αμαξάκι μου... -
Για την ορατότητα θα συμφωνήσω 100% με τον Στέφανο. Βλέπεις τι γίνεται μπροστά, πότε είναι ευκαιρία να περάσεις...τι βλακείες κάνουν τα προπορευομενα οχήματα ή κ του αντιθετου ρεύματος κ προλαβαίνεις να προστατευτεις καλύτερα κ εγκαίρως...και πολλά άλλα παρόμοια...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αν θες να είσαι ασφαλής, προσπέραση σε eco mode δεν κάνεις ούτε με αμάξι 500 ίππων σε άδεια ευθεία 1+ χιλιομέτρου.
Με την corolla αυτό δεν έκανες, γιατί άλλάξες τώρα;Nick πασά μου με τη δική μου Χ1 πηγαίνω ΜΌΝΙΜΑ με eco mode κ προσπερνάω αέρα...Sport mode βάζω μόνο για δευτερόλεπτα όταν π.χ. θα βρεθώ σε μικρή ευθεία με κομβόι 5 αυτοκινήτων και θέλω να περάσω σε ελάχιστο χρόνο.
Την corolla την έφτανα 5000-6000 στροφές για να προσπεράσω κ πάλι ζοριζομουν...το λυπομουν το αμαξάκι μου...Αν θες να προσπερνάς αέρα τότε προφανώς το Kadjar και πόσο περισσότερο η 1.5 diesel δεν κάνουν για αυτή την δουλειά. Όπως επίσης δεν νομίζω να ανταποκριθούν στην προσπέραση ενός κομβόι 5 αυτοκινήτων σε μια μικρή ευθεία.
Αλλά πόσοι καθημερινοί οδηγοί, αγοράζουν αυτοκίνητο ανάλογα με το αν μπορεί να προσπεράσει 5 αυτοκίνητα σε μια μικρή ευθεία; Προφανώς όχι πολλοί, για αυτό και το κονβόι έχει 5 αυτοκίνητα. Καλά θα ήταν να μπορούσε να το κάνει, αλλά και να μην δεν έγινε κάτι.
Επειδή οι περισσότεροι επιλέγουμε αυτοκίνητα ικανοποιητικά μεν, χαμηλότερων επιδόσεων δε. Για την κατηγορία όλων αυτών, το Kadjar 1.5 και 1.6 είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από ΟΚ, ενώ πιθανότατα το ίδιο ισχύει (σε μικρότερο βαθμό ίσως) και για την βασική έκδοση της X1.
-
Εγω ρε παιδες εχω ενα γκολφ με 115 αλογα.
Το ρενω εχει 110 και η bmw 115 σε ντιζελ αμαξια. Δεν θα ειμαι ποο γρηγορος σε ρεπριζ απ οτι τωρα? Πιστευω πως ναι.
Δεν εχω συνδρομο να δειχνω τι μαρκα οδηγαω αλλα οταν δινεις 26.000 για ρενω δε δινεις 30.000 για bmw? Να ειχαν 10.000 ευρω διαφορα θα το σκεφτομουν αλλα οταν φτανεις εκει ψηλα βαζεις λιγα ακομα αν μπορεις. Δεν ειναι πιο πολυ αμαξι σαν ποιοτητα-μεταπωληση το bmw? Δε πιστευω να ειναι πολυ πιο φτωχο σε εξοπλισμο. Ποστευω οτι αξιζει.
Τα κιλα τους δεν ειναι παρομοια οπως και οι κινητηρες τους? Τωρα στα 30.000 κατι παιζει και το crv comfort 120ps αλλα αλλαζει μοντελο και ισως ειναι λιγο ακυρο να παρεις κατι που θα παλιωσει αμεσωςΣτάλθηκε με tapa
-
Πέτυχα το καινούριο 2008 έξω από τα γραφεία του drive. Όμορφο αμαξάκι μεγέθους juke
nickthetrib from tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εγω ρε παιδες εχω ενα γκολφ με 115 αλογα.
Το ρενω εχει 110 και η bmw 115 σε ντιζελ αμαξια. Δεν θα ειμαι ποο γρηγορος σε ρεπριζ απ οτι τωρα? Πιστευω πως ναι.
Δεν εχω συνδρομο να δειχνω τι μαρκα οδηγαω αλλα οταν δινεις 26.000 για ρενω δε δινεις 30.000 για bmw? Να ειχαν 10.000 ευρω διαφορα θα το σκεφτομουν αλλα οταν φτανεις εκει ψηλα βαζεις λιγα ακομα αν μπορεις. Δεν ειναι πιο πολυ αμαξι σαν ποιοτητα-μεταπωληση το bmw? Δε πιστευω να ειναι πολυ πιο φτωχο σε εξοπλισμο. Ποστευω οτι αξιζει.
Τα κιλα τους δεν ειναι παρομοια οπως και οι κινητηρες τους? Τωρα στα 30.000 κατι παιζει και το crv comfort 120ps αλλα αλλαζει μοντελο και ισως ειναι λιγο ακυρο να παρεις κατι που θα παλιωσει αμεσωςΝίκο αν δεν πας να τα οδηγήσεις,δε θα βγάλεις εύκολα άκρη μέσα από γραπτά κείμενα και απόψεις...ούτε καν από ξερά νούμερα επιδόσεων,ρεπρίζ κτλ
Επίσης τα 30 χιλιάρικα που υπολογίζεις για τη μικρή πετρελαιοκίνητη Χ1 μάλλον είναι πολύ αισιόδοξη προοπτική...νομίζω πως πρέπει να υπολογίζεις τιμή κοντά στα 35.Κάνε μια βόλτα για προσφορές και test drive.Η μοναδική που υπάρχει στο car είναι αυτή και στον κατάλογο της BMW επίσημη αρχική τιμή για την 16d είναι τα 34.484€. -
Νικο αν έχεις τεντωθεί για να φτάσεις τα 26 , τότε και τα 4.000 των 30 ειναι διαφορά! Εγώ ας πουμε ξεκίνησα με 22-23 κι έφτασα 26 όποτε χτύπησα ταβάνι.
Άσε που πέρα απο το κόστος απόκτησης πρέπει να υπολογίζεις και το κόστος συντήρησης. Οι πρίμιουμ εταιρείες έχουν συνήθως και πριμιουμ τιμές συντήρησης
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Λεωνιδα θα παω για τεστ σιγουρα. Αν φτανει στα 35.000 δεν αξιζει συμφωνω.
Ursus εχεις δικιο. Οταν ξεκινησα τ8 φθινοπωρο για κασκαι ελεγα για 22.000 αλλα η εκδοση που μου αρεσε πηγαινε κοντα 24.000 με αποσυρση τοτε. Μεχρι 30.000 βαρια-βαρια ελεγα. Μου φαινεται τα 28.000 που εκανε το φθινοπωρο το crv ηταν καλα τοτεΣτάλθηκε με tapa
-
Εγω φιλε μου που σκεφτεσαι να αγορασεις αυτοκινητο, θα σου πω την εμπειρια μου απο το δικο μου αμαξι , ενα dacia duster 1.5 dci 4x4 (σαν του spi duster χωρις την τετρακινηση),με πολυ γαλλικο DNA λογω renault και ολιγη απο nissan.Δυο χρονια το εχω το αμαξι και το εχω παει σε αρκετο χωματοδρομο, εχω κανει πολλα χλμ στην εθνικη και στην πολη της Αθηνας και το αμαξι δεν εχει βγαλει τιποτα. Ουτε τριγμους ουτε λαμπα που λεει και ο spi duster. Οσον αφορα τον κινητηρα, ειναι ενας απο τους πιο αξιοπιστους της αγορας.. κομβοϊ πεντε αυτοκινητων δεν περναει ευκολα αλλα μια κλασσικη προσπερασει την κανει ανετα (λογω τουρμπινας και ροπης πετρελαιου). Η αξιοπιστια της renault εχει βελτιωθει παρα πολυ τα τελευταια χρονια λογω του οτι οταν τα αμαξια της ηταν ζημιαρικα, ο κοσμος δεν τα αγοραζε, οποτε ή θα βελτιωνωταν ή θα πεθαινε (οχι σαν καποιες αλλες που η αξιοπιστια τους συνεχως φθινει και χρησιμοποιουνε λογισμικα κλεφτες, ονοματα δεν λεμε, αλλα επειδη ο κοσμος συνεχιζει να αγοραζει τα αυτοκινητα της δεν δειχνη σημαδια βελτιωσης). Την bmw 1.5 diesel δεν την εχω οδηγηση οποτε δεν μπορω να σου πω κατι για αυτην. Προσωπικα θα επελεγα το kadjar γιατι ειναι πιο οικονομικο και κανει τα ιδια ακριβως πραγματα με την bmw. Αλλα το σημαντικοτερο ειναι αυτο
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Στην πράξη θα έκανα οπωσδήποτε test drive και τα δύο, καθώς άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Αν δεν τα οδηγήσεις ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου αρέσει και κυρίως να σε χαλάσει σε ένα αυτοκίνητο (θόρυβος, άνεση, επιδόσεις και ότι άλλο μπορεί να θεωρεί σημαντικό ο καθένας).
SUV/Crossovers Forum