-
Παιδιά τι γίνεται εκεί περα;
Suv 1,5 , gpl φουλ έξτρα 18.000 ευρώ.
Σε τιμές Ιταλίας, εδώ πόσο θα ειχε;
https://www.quattroruote.it/news/nuovi-modelli/2020/06/01/dr_presentata_la_crossover_f35.html
Εδω;
Έχουν ως μοντέλο κλωνο και την προ προηγούμενη γενιά του rav4 με υγραέριο, όλα μέσα και 13,000 ευρω.
Εμείς εδώ μετράμε και το ευρώ, και αυτοί μπορούν να πάρουν φθηνά αυτοκίνητα;;;
Οκ Δεν θα είναι πρώτης ποιότητας, αλλά αυτά του 20.000 φαίνονται ανεκτά, για σαββατοκύριακο και εκδρομουλες οικογενειακές
Υ.γ το dr4 με υγραέριο μάλιστα έχει 10 έτη εγγύηση χωρίς χιλιομετρικήό περιορισμό, τα αλλά 7 χρόνια αλλά πάλι χωρίς περιορισμό χιλιομετρων
Υ.γ Εδω έχει αλλο, το dr3 στα 14.000 ευρώ , με τον παππούλη που μ άρεσε. Καλά πόσα SUV εχουν;;;
Κατάλαβα στα του κινητήρα πως έχει όλα τα περιφερειακά από την magnetti marelli και εγκέφαλο απο bosch
Μακάρι να ήξερα τι έλεγε.....
-
Σχεδόν Badge Engineering είναι από ότι φαίνεται. Παίρνει αμάξια από μια κινέζικη εταιρία και βάζει τα σήματα του (προφυλακτήρες κ.τ.λ.) που λέει ο λόγος.
-
Φίλε LAP τα ίδια σκεφτόμαστε. Στην Ελλαδίτσα μόνο για φρέντο εσπρέσο ήμαστε και ξαπλώστρες στις παραλίες.
-
Καλά στα 20.000 έχει κάτι suv που τουλάχιστον εμφανησιακα θυμίζουν αυτα των 40.000 ευρώ, τώρα από ουσία δεν ξερω αν θυμίζουν τουλάχιστον αυτά των 20.000 ευρώ.
Δεν θα ήταν τέλειο να ήταν αυτή η εταιρία εδώ στη Ελλαδίτσα μας;
Ειναι και τετρακίνητα....
Υ.γ λογικά δεν είναι μόνο μοντάρισμα σηματος, πρέπει να έχουν μια άλφα μεταποίηση ωστε να μην επιβαρύνονται απο δασμο και έτσι να αλλάζουν καταγωγή ως προϊοντα. Κάπου θα έχουν βρει έξυπνο τρόπο, δεν μπορεί.
Πιθανών το υγραέριο, η μεταδοση και τα περιφερειακά κινητήρα να τοποθετούνται Ιταλία
-
Και ο fredo espresso ιταλικός δεν ειναι;;;
Παιδιά χωρίς πλάκα τώρα, παίρνεις ένα έστω μέτριο τετρακίνητο με υγραέριο, φουλ έξτρα, (θα βάλουν στα νέα μοντέλα και adas), 10 έτη εγγύηση, με 15 Χηνες, ηρεμεί η γυναίκα...
Εξοικονομεις 10 Χηνες
Και μετά ανοίγει ο δρόμος για ένα mx5
-
Και τι ξαπλωστρες ετσι; σκουριασμενες 10 ευρω η μια
-
Ούτε που ξέρω. Δεν έχω πιει ποτέ. Ακούω συνεχώς γύρω μου ότι είναι η νέα μόδα, είναι τρόπος ζωής...
Παιδιά χωρίς πλάκα τώρα, παίρνεις ένα έστω μέτριο τετρακίνητο με υγραέριο, φουλ έξτρα, (θα βάλουν στα νέα μοντέλα και adas), 10 έτη εγγύηση, με 15 Χηνες, ηρεμεί η γυναίκα...
Εξοικονομεις 10 Χηνες
Και μετά ανοίγει ο δρόμος για ένα mx5
Αυτοί τουλάχιστον παράγουν και κάτι σε νορμάλ τιμές και έχουν την δυνατότητα οι Ιταλοί να το αγοράσουν. Μια χαρά αυτοκίνητα θα είναι. Άλλωστε η Ιταλία δεν είναι και καμιά τυχαία χώρα στο χώρο.
-
Πάμε πάλι.... το dust-er είμαι σίγουρος κατ αρχάς οτι το προτιμούν όσοι το αμάξι τους το πληρώνουνε.. Δεν απευθύνεται σε σώγαμπρους που το πληρώνει η πεθερά ή σε όσους έχουν την καβάτζα του νοικιάρικου (aka leasing) και το πληρώνει άλλος η θα τους έρθει φτηνά το premium γερμανικό.
Για κάποιον με ένα-δύο παιδιά, κανά σκυλάκι και που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους καθημερινά, να πατήσουν λίγο χώμα βουνό και να μη τους νοιάζει αν θα λερώσει μετά την παραλία είναι ότι πρέπει. Αυτή η φυλή λέγεται οικογενειάρχης που εστιάζει στην χρήση και λιγότερο στο πρεστίζ. Αν δεν έχει παραιτηθέι απο την καλή ζωή και ακόμα ψάχνει γκόμενα στη ζούλα μη χαμπαριάσει η γυναίκα του ή αν πίνει chivas με τους κολλητούς τα βράδια που και πού, ε δε του κάνει ! Ας πάρει άλλο !
Κοντά στα 20 χιλιάρικα μεταχείρο μπορείς να βρείς απο Χ5 του 09' 3λιτρο μέχρι κασκάι του 15' και άλλα πολλά. Γι'αυτόν που θέλει **καινούργιο **αμάξι φτηνό ψηλό είναι ότι πρέπει το duster. Αν θέλει και 4x4 ακόμα καλύτερα μιας και αυτό και το vitara(το οποίο το έχω δεί και στο εσωτερικό πάλι φτήνια είδα και ένιωσα) παίζουν σε αυτά τα λεφτά .
Εν τέλει να σημειώσω οτι τα SUV τα σύγχρονα δεν απευθύνονται στους παλιούς offroaders, Αυτοί ξέρουν τι θέλουν και πώς το θέλουν. Απευθύνονται σε αυτούς που πρίν λίγα χρόνια αγόραζαν οικογενειακό sedan. Και πολύ καλά κάνουν που τα προτιμούν και τα αγοράζουν.. Είναι πιο κοντά σε μήκος για τους ίδιους χώρους, πιο πρακτικά, πιό άνετα σε κακό οδικό δίκτυο και λόγω ύψους πατάνε εκτός δρόμου πιό εύκολα.
Εντυπωσιακές οι πωλήσεις του και σε αγορές που οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν πιο εύκολα καινούργιο αμάξι μιας και πληρώνονται καλύτερα. Και μην ξεχνάμε οτι εκεί δεν έχουν τα φορολογικά σκαλοπάτια που έχουμε εδώ και η ψαλιδά μεταξύ ενός duster και ενός καλοεξοπλισμένου 2λιτρου+ premium είναι μικρότερη..
-
Καλά στα 20.000 έχει κάτι suv που τουλάχιστον εμφανησιακα θυμίζουν αυτα των 40.000 ευρώ, τώρα από ουσία δεν ξερω αν θυμίζουν τουλάχιστον αυτά των 20.000 ευρώ.
Δεν θα ήταν τέλειο να ήταν αυτή η εταιρία εδώ στη Ελλαδίτσα μας;
Ειναι και τετρακίνητα....
Υ.γ λογικά δεν είναι μόνο μοντάρισμα σηματος, πρέπει να έχουν μια άλφα μεταποίηση ωστε να μην επιβαρύνονται απο δασμο και έτσι να αλλάζουν καταγωγή ως προϊοντα. Κάπου θα έχουν βρει έξυπνο τρόπο, δεν μπορεί.
Πιθανών το υγραέριο, η μεταδοση και τα περιφερειακά κινητήρα να τοποθετούνται Ιταλία
Αν δείτε από κοντά την ποιότητα (εδώ γελάμε μοουυυχαχα) του πρώτου αυτοκινήτου που πάτησε Ελλάδα θα αναθεωρήσετε.
Εξάτμιση γεμάτη σκουριά, ντουλαπάκι που δεν έκλεισε ποτέ και το κυριότερο ακαθόριστα κομμάτια μετάλλου κολλημένα μεταξύ τους για στήριγμα της ανάρτησης.
Μιλάμε για καινούριο αυτοκίνητο στο τελωνείο.
-
Για ποιο μοντέλος λες μαι τι μαρκα;
Ήρθαν Ελλάδα;
Εγώ στο quattroruote που το έδειχνε από κάτω, το ειδα αρκετά προσεγμένο.τουλαχιστον Στο βίντεο.
Δες Το βίντεο
Γνωστός είχε αγοράσει το προηγούμενο duster, πρώτες μέρες είχε σκουριά και αυτός σε εξάτμιση, και ένα απο τα πίσω δισκόφρενα κόλλησε.
Άλλαξαν τα πάντα στην εγγυηση, μετά δεν είχε πολλά προβλήματα.
-
Δεν υπάρχει στην Ιταλία freddo (κρύος) esrpesso.Γενικά, δεν νοείται παγωμένος καφές.
Ελληνική πατέντα είναι (όπως κι ο freddo capuccino), επειδή θέλουμε να πιούμε κρύο καφέ το καλοκαίρι.
Επίσης ο espresso είναι καφές που γίνεται σχετικά γρήγορα και τον πίνεις και σχετικά γρήγορα,στα όρθια (π.χ. λίγο πριν πας στη δουλειά). Εδώ εμείς θέλουμε να πίνουμε σε χρόνους τούρκικου/ελληνικού καφέ τους ευρωπαϊκούς κι έχουμε φτιάξει πατέντες.
On topic, η DR είναι μια ιταλο-κινέζικη εταιρία που έχει έδρα το Molise (επαρχία της Ιταλίας),τα αμάξια της (crossover) είναι μεν φθηνά,αλλά -προσωπικά- τα βρίσκω κατώτερα του duster.Χωρίς κανένα από τα νέα συστήματα ασφαλείας,πιθανά με λιγότερα αστέρια στο Euroncap κι από τα dacia.Μάλιστα ο δοκιμαστής στο DR4 λέει ότι είναι θορυβώδες,δεν έχει ρεπρίζ (15,5kg. ροπή 114hp),ασαφές τιμόνι και δεν είδα πουθενά να μιλάει για τετρακίνηση.Έχει καλό εξοπλισμό,-μέχρι και ειδικό φίλτρο αντιμόλυνσης να κρατά μέχρι 2micron διάμετρο μικροργανισμούς,κάνει και μια δοκιμή στο βίντεο- και οικονομία λόγω gpl.
TO DR3 -b suv- έχει 4,2μ. μήκος και 17,5 εκ. απόσταση από το έδαφος με καλές γωνίες προσέγγισης και διαφυγής (νομίζω 23 μοίρες μπροστά και 26 πίσω).όμως πέρα από τα magneti marelli και bosch έχει παλιά υλοποίηση Mcpherson μπροστά,σύστημα κρεμαγιέρας που δεν επιτρέπει τα νέα συστ. ασφαλείας.Κινητήρας παρωχημένος με 1500 κ.εκ. και 106 άλογα κι εδώ με τα ίδια μείον (μετά δεν είδα περισσότερο το βίντεο,γιατί βαρέθηκα..) Τα έχω δει και παλαιότερα,αλλά -προσωπικά- δεν κινούν το ενδιαφέρον.Αντιθετα με το duster που είναι μια οικονομική λύση και κάπως πιο σύγχρονη δηλ. αν τα dacia είναι 5-6 χρόνια πίσω,τα DR είναι 10-12.
Εννοείται ότι μακάρι και σαν μεταπράτες να τα κάναμε κι εμείς,αλλά έχουν αρκετά θεματάκια να λύσουν ακόμη.
-
Έλα το βρήκα......
Αυτό είναι...Όχι που θα μου ξέφευγαν οι ιταλοί...
Στην ιταλια τκ δινουν με 20 Χηνες 7 έτη εγγύηση, με 1,5 turbo και εργοστασιακό lpg και με full extra, δέρματα ηλιοροφες τα πάντα ολα.
Στο βίντεο γιατρέ του massai πίσω έχει διαφορικό, και ανεξαρτητη ανάρτηση.
Στα 19.000 έχουν πλέον 1,5 turbo Και συστήματα Adas (Στις νέες παραλαβες αν καταάβα καλα)
Το duster Έχει μια πλατφόρμα του clio 2 Και καθόλου adas
-
Αυτό το δίνουν Ιταλια με 24 χηνες και πάλι 1,5 turbo, εργοστασιακό lpg, φουλ έξτρα τα πάντα όλα, δερμστα, adas, 7 έτη εγγύηση ανεξάρτητων χιλιομέτρων κτλ
Εδώ, λένε πως απέσπασε 5 αστέρια ασφαλείας, στο δικό τους μας τεστ.
Τώρα τι πρότυπα έχουν, ούτε που ξέρω.
Το ζήτημα είναι πως οι ιταλοί έχουν φθηνά υπερπλουσια αυτοκίνητα, κατηγοροα c και d segment και με γκαζακι στην περιπτωση των turbo, έτσι να κάνουν βόλτες, και εμείς έχουμε b suv με 25.000 ευρω και μέτριο εξοπλισμο
-
Και παρόλα αυτά κανένας δεν τα αγοράζει αυτά τα αυτοκίνητα. 3200 πωλήσεις σε σύνολο 2 εκατομμύρια για το 2019 στην Ιταλία.
-
Αληθεια;
Σκέψου,
Εμ αν έχουν 1,5 φορά τον μέσο μισθό και γενικοτερα την αγοραστικη δυναμη της Ελλάδος, οπως επισης δεν έχουν υψηλή φορολογία και διπλασιο τελος ταξινομησης στα ευρωπαϊκά λογω υψηλοτερης εργοστασιακής τιμής και κυβικών, τοτε μπορούν να αγοράσουν τα ευρωπαϊκά, δηλαδη τα αυθεντικά.
Τελικά τα εισαγουν και εδω;
Τι είπε ο συμforumιτης για τελωνείο;
-
Για ποιο μοντέλος λες μαι τι μαρκα;
Ήρθαν Ελλάδα;
Εγώ στο quattroruote που το έδειχνε από κάτω, το ειδα αρκετά προσεγμένο.τουλαχιστον Στο βίντεο.
Δες Το βίντεο
Γνωστός είχε αγοράσει το προηγούμενο duster, πρώτες μέρες είχε σκουριά και αυτός σε εξάτμιση, και ένα απο τα πίσω δισκόφρενα κόλλησε.
Άλλαξαν τα πάντα στην εγγυηση, μετά δεν είχε πολλά προβλήματα.
Ήταν ένα αντίγραφο του rav4
Από αυτό που είδα εγώ θα το ονομαζα SUN PSO LI.......
-
Είχαν κατεβάσει στο λιμάνι του Βόλου κάποια κομμάτια και μπόρεσα και έριξα μια ματιά.
-
Πότε, τώρα προσφατα;
-
Λογικό δεν είναι ένα αυτοκίνητο που το παίρνεις κυρίως για οικονομικούς λόγους, να προτιμάτε και η ποιο οικονομική λύση στο καύσιμο; και εγώ μαζούτ γιατί τα οδηγώ τόσα χρόνια, και μου αρέσουν, ειδικά στο βουνό με χαμηλο-μεσαίες, και επειδή πας βενζινάδικο 1-2 φορές το μήνα.
Όχι, αυτό είναι λογικό άλμα. Το Duster ένας off-roader θα το πάρει επειδή είναι το πιο προσιτό 4χ4, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει να είναι ο 'νταλικέρης' με το ντίζελ.
-
Lap wrote:
Δεν υπάρχει στην Ιταλία freddo (κρύος) esrpesso.Γενικά, δεν νοείται παγωμένος καφές.
Ελληνική πατέντα είναι (όπως κι ο freddo capuccino), επειδή θέλουμε να πιούμε κρύο καφέ το καλοκαίρι.
Freddο cappuccino δεν υπάρχει,Fredo espresso υπάρχει στην Ιταλία.
SUV/Crossovers Forum